Invasion of the Body Snatchers (1978) ☆ 👁

A testrablók támadása

(Philip Kaufman)

amerikai horror, sci-fi, thriller

3,8
★★★★☆
203 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2024-02-06 10:33:31 Xuja (4) #11

Kicsit lassan indul be, illetve a közel 2 órás játékidőn lehetett volna talán kurtítani, de tényleg nem sokkal marad el Siegel eredetijétől. Nekem az összességében jobban tetszett - főleg a rendezés, a filozofikussága és a szépen felépülő paranoia miatt - de azért ez is egy teljesen korrekt remake, és az azóta eltelt több mint 20 év miatt horrorként jóval hatásosabb. Némely jelenet egész vérfagyasztó, és kiválóak az effektek is.

Sutherland baromi szimpatikus (szokás szerint), őt öröm volt nézni, de Adams is nagyon tetszetősen hozza a karakterét, Nimoy pedig egészen ördögi, talán csak Goldblum volt kissé haloványabb. A befejezés is baromi hatásos - bár Siegelé is az volt - csatlakozva Olórinhoz, én is becsokiztam tőle (bár azért némileg számítottam rá.) Stabil négyes.

2019-04-19 15:59:28 ryood (4) #10

valamiért nagy kedvencem, john carpenter they live című filmjére gondoltam a nézése közben végig. az persze egy sokkal szarkasztikusabb, karikaturisztikusabb vízió, de nagyon hasonló az alapállása.
egyébként tökre rendben van, hangulat, színészi alakítások, rendezés, zene stb..klassz élmény, ami szállítja a 70-es évek korszellemét faszán.

2018-06-10 01:40:02 ChrisAdam (4) #9

Remek kis klasszikus, ami még javában nem ruházta fel magát az újkori horrorfilmek sémáival, épp ezért hagy időt a bemelegítésre, hangulatteremtésre, nyüzsögnek a meglepetések és habár néhol logikai bukfencekbe botolhatunk, illetve sok kérdés felmerülhet, kiváló élmény, amit igazán a zárójelenet koronáz meg. Meg kell nézzem az eredetit is.

2016-01-22 16:17:14 ryood (4) #8

aztán volt még két újabb remake, azokról már nem mondható el a "felülmúlás"..:)

előzmény: critixx (#7)

2016-01-22 16:15:40 critixx (4) #7

Azon ritka esetek egyike, amikor a remake felülmúlja az eredeti alkotást. Don Siegel szintén izgalmas és jól megcsinált filmjének sztoriját Kaufman emeli a klasszikusok közé. Kitűnő húzás, hogy a kisvárosból egy hatalmas metropoliszba helyezi át a cselekményt, és a befejezés is sokkolóbb mint a korábbi.

2011-04-29 00:09:47 Veres Szilárd (5) #6

A befejezes zsenialis, a film masodik fele is, verfagyaszto, paranoid, es a filmzene meg talan az egyik legjobb dolog a filmben. Az egyetlen hiba, hogy picit hosszabb a kelletenel, es kicsit lassan indul be, ez nagyon nagy kar, amugy egy nagyon jo film kivalo szineszi jatekokkal, es nagyon eros hangulattal. Az utolso jelenet meg... latni kell!

2010-07-13 21:35:05 [: Azuroo andrew :] (5) #5

Nimoy egy antipatikus sztárpszichiáterként a játékidő minden percében briliánsan kamatoztatja vulkáni ábrázatát

nekem is kb ez járt a fejemben amikor a filmet (amúgy zseniális) néztem.

2010-07-13 20:34:01 ronin07 (?) #4

Idegtépő rémlátomás, ami még gyötrelmesebbé polírozza az első, Don Siegel által rendezett Finney-adaptáció léttelen atmoszféráját. Kaufman egyszerre vet be naturalisztikus sokk-effektusokat és megalkuvásmentes pszichológiai terrort, univerzális igényű Watergate-allegóriájában a gubóemberek már nemcsak egy kaliforniai városka lakóit embertelenítik el, hanem az egész Egyesült Államok lakosságát, és noha a cselekményszövés nem árul el ilyet, nagyra törésüket látva nem kizárt, hogy az egész bolygóra passzív élet vár: nincs kegyelem sem egy ruhatisztító, sem a rohamléptékben szaporodó államembereknek számára sem. Donald Sutherland egészségügyi ellenőre ugyan kisujjból alkalmazkodik Kevin McCarthy egyre paranoiásabb orvosfigurájához (aki egy cameo erejéig újra eljátssza saját végjátékát), ám az igazi sztárok a mellékszereplők: Veronica Cartwright talpraesett átlagnőként remekel, Brooke Adams az inhumánus járványt elsőként észlelő szereplőként ad hozzá a bizonytalanság-faktorhoz, míg Leonard "Mr. Spock" Nimoy egy antipatikus sztárpszichiáterként a játékidő minden percében briliánsan kamatoztatja vulkáni ábrázatát. Sötét, penészszagú vízió ez, amiben hiábavaló minden erőfeszítés és amiben egy tudományos buli ugyanolyan félelmetes, mint egy New York-i utcakép. Az utolsó jelenet velőtrázó.

2008-02-29 00:31:50 vadPINGvin (4) #3

Még nem lattam az osszes verziot, de nem hiszem, hogy ettol barmelyik jobb lehet. Az elso nehany percben rogton olyan pszicho hangulatot csinalnak, ami mas filmekben esetleg a vegso nehany percben fordul elo. Nem eleg, hogy itt ez kitart egesz film alatt, de a vege meg teljesen tonkretette az idegeimet. Es most merjek elaludni... :)
Kar hogy foleg a vege fele, egyre gyakrabban elfeledkeztek a logikarol. Kis odafigyelessel tokeletes darab lehetett volna.

2006-10-30 00:40:55 Dió (5) #2

Egyetértek, mindezek mellett viszont nem értem miért csak 75% nálad :)

előzmény: Olórin (#1)

2006-06-06 01:59:52 Olórin (5) #1

Azon kevés remake egyike, ami semmivel sem marad el az eredetitől. Sőt, Kaufman a hangulatteremtéssel talán még jobb munkát is végzett, a paranoi iszonyúan elkapja a nézőt, ahogy a lassan szó szerint elembertelenedő nagyvárost látja. Talán kicsit hosszabb a kelleténél, viszont ezúttal kijavították az '56-os logikai bukfencét (legalábbis részben), és (SPOILER) leforgatták a befejezést, ami nem kegyelmez a nézőnek - konkrétan a hígfosás jött rám az utolsó jelenettől.
75%