Evil Dead (2013) ☆ 👁

Gonosz halott

(Fede Alvarez)

amerikai horror

3,1
★★★☆☆
291 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-01-25 23:03:37 fempolip (2) #46

Én nem tudom az eredeti filmekhez csatolni. Szóval vegyes az összkép. Ha azt nézem hogy ez egy remake akkor nézhetetlen. Ha úgy nézem hogy különálló film, akkor egy remek szórakozás.
Az eredeti Evil Dead I, Evil Dead II, A sötétség serege, vagy az ezeket megelőző rövidfilmhez annyi köze van hogy ház, szellemek, könyv.
Akik most kezdenek ismerkedi a műfajok alapköveivel és túl gagyinak érzik az eredeti műveket, azok nézzék meg mindenképpen. Mert friss.

2017-02-27 00:06:23 Dangar (1) #45

A legkevésbé sem vagyok remake/reboot/sequel/stb. ellenes. Nem. Sõt! Ezt a modernizált Evil Dead-et határozottan akartam is! Még úgy is, hogy Brucie házon kívül tartózkodik (hiába, õ sem mai srác már). Az ismeretlen színészpalántáknak külön örültem, pláne hogy még játszani is tudnak.
De ha elõre tudom, hogy ez lesz belõle...
Nos röviden: ennyi illogikus, banális marhaságot rég nem láttam egyetlen filmbe sûrítve, pedig nem félek Tarantino legelvetemültebb kreálmányaitól sem! Ahogy ennyi fárasztó, idegölõen ostoba és síkhülye karaktert se nagyon zártak még össze a filmgyártás történetében. És ezek nem amolyan múltidézésnek szánt, klasszik horroros kis butaságok, amiken max mosolygok egyet 2 lecsapott végtag közt! Ezek totálisan illúzióromboló, élménygyilkos blõdségek. A végkifejlet a kegyelemdöfés (vágás).
Mindezek után a stáblistás kacsintásnak se tudtam örülni. Mint egy cseresznye a sz*rkupac tetején.

Minden irónia nélkül: irigylem azokat, akiknek tetszett a film, mert én is nagyon akartam szeretni...

2017-02-15 21:23:24 necksprain (5) #44

höhö, kb hatodik nézésre vettem észre, hogy a stáblista után Ash még befigyel egy "baró!" erejéig. vagyis a dvd-n biztos.

2015-10-19 16:26:09 zetor (3) #43

Hát nekem ez tetszett, az eredetinél legalábbis sokkal jobban (bár azt nagyon rég láttam már). Simán menne a négyes, ha a közepe felé nem ülne le a 'megmagyarázzuk, hogy miért ölnek le minket' részben, illetve ha nem lettek volna olyan idegtépően kínosak a párbeszédek. A szinkron kifejezetten tetszett, elég jó beszólások is voltak pl "a húgod nincs itt, őt már a Pokolban basszák!" vagy valami hasonló, illetve régen láttam már ilyen szintű gore-t. A csajszi szerintem félelmetes volt, vagyis én nem nagyon tudok megijedni a horrorfilmek horrorisztikus elemein (szellem, gonosz zene, zombi, baba, bohóc, bármi), de ahogy néz ki a csapóajtó alól, na az még mindig előttem van. Szóval a feléig zseniális, aztán a végéig nagyon gyenge, aztán a vörösben izzó vége jeleneten - amit kötve hiszem, hogy komolyan vettek volna a készítők - sikoltoztam gyönyörömben.

2015-05-24 22:21:10 Rorschach (4) #42

Szerencsére elég hamar elkezdődik a zúzda ahhoz, hogy ne tűnhessen fel a film árnyoldala (se a script, se a színészek nem jók, cserébe nem is feltűnően rosszak vagy idegesítőek, inkább csak egyszerűek), és oh boy, ilyen brutális csonkmaratont nem sűrűn látni. A maszk/smink minden dicséretet megérdemel, elismerésem.

Mivel többet nem is igazán vártam a Gonosz halottól, egy halovány négyest megérdemel.

2014-01-23 16:06:22 CrazyBoy (4) #41

Klisékkel együtt is jó volt.

2013-08-12 18:06:40 Ubul (4) #40

na igen, a végén adta meg nálam is a végső lökést. Kettesre osztályoztam volna a véleményem alapján, de úgy éreztem, hogy azért szórakoztam annyit rajta (ha egyáltalán szórakozásnak nevezhető volt), hogy egy gyenge közepesnek betituláljam az egészet.

előzmény: Drahmathon (#38)

2013-08-12 11:13:59 JohnnyJohnny (2) #39

Szerintem ha lekövette volna erős megvalósítással az eredetit, akkor sem lett volna kiemelkedő alkotás, mivel már maga az eredeti is inkább a vhs korszakban vált kultfilmmé, amikor nehezen lehetett hozzájutni ilyen brutális horror filmekhez. Ha már eredeti horror filmekről beszélünk akkor inkáb ördögűző, alien, esetleg egy kis kreatív b kategória, rémálom az elm utcában. Sam Raimi eredetije inkább volt paródia, mint komolyan vehető horror.

2013-08-12 10:56:33 Drahmathon (1) #38

Bíztam a filmben. Jó volt az előzetes, meg is néztem még egyszer az eredetit, ami nem nyűgözött le annyira, de jó volt. Akad egyfajta hangulata. Gondoltam, sikerül megragadni azt, nagyjából megtartják azt a történetet, csak a látvány erősebb, hitelesebb lesz. Tévedtem. Öncélú ömlengés, vérengzés, brutalitás, sablonos, erőltetett, jellegtelen karakterekkel, kis milliószor látott eseményekkel, ijesztgetéssel. Semmi váratlan, tökéletesen kiszámítható, tudható minden pillanat, minden mozdulat. Hangulat pedig nyomokban sem fedezhető fel. A szokásos problémám, ami szétcseszi az agyamat, az itt is fennáll, sokszorosan. Gusztustalanul sok brutalitás, cici viszont fél pillanatra sincs. Anno legalább nem csak ez a kegyetlenség volt, hanem harmónia és egyensúly, manapság mi van? Csak a vér, a brutalitás, gyilkolás. Szép világ.
Sajnálom, hogy nem lett több ez a film az átlagos, ötlettelen, öncélú alkotásoknál, pedig az alapanyag nagyon masszív volt! Elég lett volna azt lekövetni erős megvalósítással, és máris egy kiemelkedő újra született volna. Nálam végképp kiverte a biztosítékot a végén az a szánalmas megoldás, ahogy a kis csaj kiszabadította a kezét a kocsi alól... S ez csak egy a rengeteg idegesítő mozzanat közül.

2013-08-01 18:20:01 Ubul (4) #37

ejj,de vártam,főleg a trailer miatt is, errefel a buta monológok, az egysíkú karakterek,és a visszájára fordult töménytelen gusztustalanság miatt csalódtam az egészben...szerencsére nem hosszú,bár inkább néztem volna tovább, ha legalább az első két negatívumom ne lenne...azt meg kell hagyni, hogy nem rossz horror,de undorító amit a poszterére írtak,mert a fele se igaz :D persze marketingnek muszáj jó lenni,szóval azzal célba is találtak. Más kérdés, hogy az egész film csapnivalóba megy át a sok bazdmegelések, meg hasonszőrű monológjaik miatt. Gyenge közepes, csak mert valamiféle hangulata volt, és azért a trancsír se volt rossz...

másrészt meg nem értem,miért vannak sokan elájulva a
stáblista utáni pár mp-s jelenettel. Semmit nem ad hozzá, csak egy 3 mp-s szereplés, abból is a fél arca látszik,fú de nagy szám.

2013-07-28 11:41:26 JohnnyJohnny (2) #36

Semmirekellő film, egyedül a látványt lehet valamennyire értékelni benne.

2013-07-23 22:23:21 Magnificat (4) #35

meglepő de sokkal rosszabbra számítottam :) Igaz hogy nincs sok köze az eredetihez, de valahogy nem zavart... úgyhogy most jószívű leszek és felfele kerekítek :) 6.5-7/10

2013-07-21 16:32:00 slipknot (5) #34

amikor először megtudtam h. Evil Dead remake készül biztos voltam a film bukásában, az első trailer megnézése után azonban megváltozott a véleményem és úgy gondoltam, az Evil Dead remake történelmet ír azzal, hogy ez lesz az első horror-remake ami méltó az elődjéhez, azonban csalódtam! a film EGYÁLTALÁN nem hozza vissza az eredeti trilógia hangulatát, ellenben magát a történetet egészen jól adja vissza, eléggé hangulattalan de legalább meglehetősen véres és itt-ott még félelmetes is, a színészi játék..... hát egyik sem egy Bruce Campbell, de Jane Levy elég jól játszotta a szerepét, nő létére meglehetőse badass. a gore, a látvány és a megvalósítás nagyon jó, a történet adott, így az nyilván zseniális, a nyitójelenet és az utolsó negyed óra hatalmasat üt, a démonok még mindig nagyon gonoszak de a film címe Evil Dead és ennek köszönhetően majdnem hármast adtam rá, aztán rájöttem hogy az már igazságtalan lenne, mert bár ez nem egy hangulatos Evil Dead remake, de démonokban gazdag trancsír-horrornak nagyon is jó!

2013-07-20 17:24:06 VVega (3) #33

A finálé egészen zseniális, egyedül ez a 10-15 perc menti meg a rossz osztályzattól, bárcsak az egész film ezt a szintet hozta volna. Mert hát amit előtte látunk az halálosan unalmas és minekvan kategória, de olyannyira, hogy szinte a tucathorror jelzőt is dicséret ráaggatni. Jane Levy-t mondjuk remélem még sokszor látjuk majd.

2013-07-16 22:21:27 Corey (2) #32

Az utolsó 10-15 perc mintha egy különálló film lenne, már ami a minőséget illeti, amit viszont előtte láttam, az szinte értékelhetetlen. Tucathorror, a műfajjal mára összeforrott idióta karakterekkel, akik ráadásul végig teljesen érdektelenek maradnak. (ilyenkor mindig újra kellene nézni a Cabin in the Woodsot, de hát kinek van rá ideje)
A vége miatt gondolkodtam egy nagyon gyenge hármason, de amint megláttam a poszteren lévő "the most terrifying film you will ever experience" feliratot, azonnal rányomtam a kettesre, mert ez a film kicsit sem félelmetes. Minden, amit fel tud mutatni, hogy patakokban folyik a vér, közben maximum 1-2 ötletes megoldás ha akad, amivel viszont még a Fűrész folytatások is tudtak "büszkélkedni".
Egyébként fogalmam sincs, miért nézek még mindig ennyi horrorfilmet, egyik műfaj sem okoz ennyi csalódást, pedig az elvárások is alacsonyra kerültek mostanra. Ha már a klasszikusok felélesztése, ennél még A dolog is jobbra sikerült, a közelmúltból pedig a Mama ver köröket rá. Na igen, valószínűleg pont az utóbbihoz hasonló filmek miatt tartok még ki a műfaj mellett.

2013-07-10 22:15:33 Zalaba Ferenc (4) #31

Nagy vászon. Nagy hang. 4k. Gyakorlatilag sírtam a gyönyörűségtől.

2013-07-09 13:40:44 tomside (3) #30

Csodálatos kis album ez, nagyon szép képekkel. Filmnek annyira nem annyira működik, egyedinek legalábbis semmiképpen. Az eredetiség nem létező fogalom ezzel kapcsolatban: az élénkebb színek ellenére is az a néző érzése, mintha valamit kihipóztak volna belőle.

2013-07-07 15:35:01 Pindurka (3) #29

Az eredetinek egyértelműen a nyomába sem ér, elvonatkoztatva attól viszont annyira mégsem rossz. Egy egyszerű trancsírhorror, talán kicsivel eredetibb alaptörténettel (drogleszoktatás az erdőben), mint társaié. Én feszültséget nemigen fedeztem fel benne,

az újraélesztős jelenet kivételével, kac-kac :D

maximum jump scare-eket, de azért egyszer meg lehetett nézni, volt benne néhány egész kreatív és beteg jelenet. Logikai hibákból azért eléggé sok volt, néha vertem a fejemet a falba rendesen.
A "színészekről" inkább szót sem ejtek.

2013-07-04 21:27:50 norberthellacopter (1) #28

Értékelhetetlen.

2013-07-03 19:47:18 BonnyJohnny (3) #27

Az idei év rendesen termelte a rossz mozikat és a nagy várakozások utáni kisebb (Iron Man 3) nagyobb (Man of Steel) csalódásokat, így igazságtalan lenne ezt a filmet méretes csalódásnak kikiáltani. Mint ahogy a rossz remake-ek, és pláne a rossz horror remake-ek korában ez messze nem számít rossznak, csak az eredetivel való összehasonlításban tűnik úgy, hogy szégyent hoz a nagy előd nevére (Star Trek: Into Darkness).
De számomra akkor is csalódás a film, ami szégyent hoz a nagy előd nevére. Ha amolyan érzelmekből osztályozó típus lennék simán kettes értékelést szórnék rá egy picsán rúgással kísérve a produceri stábnak, pedig amúgy nem rossz a film, sőt! Igazából a filmnek egyetlen tényezője van, ami miatt sorra kapja a negatív kritikákat, és az ugyanaz, mint a Star Trek: Into Darknessnek... a címe.

Amúgy maga a film meglehetősen vérszegény (ha-ha :D). A történet nagyjából követi az eredetit, egy teljesen felesleges bevezető, és az eredeti anti happy end befejezésével ellentétes gyenge befejezést nem számítva. Tehát, amiben más, abban rosszabb. Mondjuk a drogról való leszoktatás, mint apropó, kétség kívül eredeti, és jól ki is használják, szóval ezér meg plusz pont.
Az egész filmmel kapcsolatban a legfélelmetesebb, hogy NEM FÉLELMETES, nem is hangulatos, a stílusos kifejezés pedig még a legnagyobb dicsérők szóhasználatában sem volt benne. Ellentétben az eredetivel.
Ijesztő... helyenként... egy kicsit, de sehol sincs az eredetihez se mennyiségben, se minőségben.
Undorító, véres gore... na ebben űbereli az eredetit, és mindezt dicséretes módon hagyományos trükkökkel éri el CGI helyett. De mindezt stílus és hangulat nélkül teszi. Olyan tényezők nélkül, amik az eredeti zéró költségvetéses házi trükkjeit is megbocsájthatóvá tették, itt a nagy költségvetésű gore-t nem tudják kiemelni, és többé tenni, mint ami. És a mennyiség pedig önmagában nem elég, pláne, hogy (főleg független filmek képviselte) csúcstartástól még így is messze van. A sokszor idézett reklámszöveg, miszerint minden idők legfélelmetesebb filmje pedig önmagában nevetséges, mivel a félelemkeltésnek semmi köze a gore-hoz. Az jobb esetben csak kíséri amazt. Ennek nem tudása pedig nagyfokú tudatlanságot feltételez Fede Alvareztől, ami alapján arra következtetek, hogy bizonyára egy lelkes, de éppen ezzel a filmmel bizonyítottan tehetségtelen rajongója az eredetinek.
Szereplők tekintetében az eredeti sem büszkélkedhetett túl sok babérral, csak eggyel (igaz Ő nem akármilyen pozitívum volt!)... na ez annyival sem.
Gore dolgában tehát erősebb, mégis kevésbé hatásos, de ami a legnagyobb probléma, hogy hót komolyan veszi magát. És igaz, hogy az első rész még valódi horror volt, de a (többségében, bár nem mindig fekete) humor már abból sem hiányzott... na ebből igen.

Gyenge hármas.

2013-07-03 18:15:32 Jason13 (5) #26

Szerettem volna úgy kezdeni irományomat, hogy "manapság rengeteg a remake és ezek közül csak nagyon kevés sikerül jóra", viszont így ellentmondásba keverednék magammal, hiszen nem is olyan rég sikerült a Maniac új változatát is az egekbe dicsérnem. Most pedig itt van Sam Raimi '81-s klasszikusának, a Gonosz halottnak a modern verziója, ami az én szememben kis híján le is körözi nagy elődjét. De ne szaladjunk ennyire előre.
Maga a történet nem követi teljesen a jól ismert forgatókönyvet, persze a lényeg megmaradt: a helyszín és az erdő szelleme, ami ébredése után egyenként mészárolja le a fiatalokat. A tálalás változott annyiban, hogy a kunyhóhoz érkező szereplők nem piálni és szexelni akarnak a természet lágy ölén, hanem egyik lány barátjuknak próbálnak segíteni, hogy leszokjon a drogokról. Oké, ez talán nem nagy változtatás, de nekem már ez nagyon elnyerte a tetszésem, hiszen így eltűnt a gagyi tini-horroros hangulat, ami sok remake-re rátette enyves kezét. Ehelyett egy elég komoly drámai szituációba csöppenünk bele, mely lépésről lépésre válik egy vérfagyasztó és brutális rémálommá.
Ám még mielőtt teljes erőmből elkezdeném isteníteni a filmet, kicsit vissza kell kanyarodnom a klasszikus eredetihez, mégpedig azért, mert sok helyről hallottam azt, hogy amíg ott volt humor, addig itt egyáltalán nincs. Na, kérem, Raimi Gonosz halott mozijában alig-alig pár másodpercre kaphattunk el olyan pillanatokat, ahol a készítők poénosabb oldalukat mutatták meg, tehát az is egy komor darab volt. Majd a két folytatás (vagy ha így jobban tetszik, alternatív verzió) csinált magából viccet, amivel nem is volt gond, mert tökéletesen működtek és még mind a mai napig előveszem őket, hogy megtornáztassam velük rekeszizmaim. No, de a '81-s verziót akkor emelem le a polcról, ha tényleg horrort akarok és ezért nem értem miért kell támadni a remake-t azért, mert nem komédia lett.
Igen, kicsit talán elszaladt velem a ló, de akkor jöjjön a beígért magasztalás. A hangulat valami elképesztően sötét és nyomasztó, de emellett azért a nagy rajongóknak szívmelengető pillanatokat is okozhat, mivel a film tartalmaz néhány nagyon kedves utalást az eredetire. Sőt, nálam már akkor elkezdődött a "kedves" nosztalgiázás, mikor hőseink beléptek a kis faházba.
Azonban ami tényleg a film legnagyobb erőssége, az a gore. Komolyan mondom, ilyen minőségű és mennyiségű vért és széttrancsírozott emberi testet én még nem nagyon láttam viszonylag nagy költségvetésű stúdiófilmben. Ezért egy piros ponttal meg is jutalmaznám a bátor készítőket, mert nem semmi, amit itt bevállaltak. Oké, független horrorokban merészebb dolgokat is láthattunk már, de azért A-kategóriás hollywoodi mozifilmtől ez is elég meggyőző. És a sok ínyencség feldolgozásához remek operatőri munkát kapunk, pár pillanat erejéig még olyan beállításokkal is találkozhatunk, melyek ugyanígy szerepeltek az eredetiben.
A sok dicséret után ideje szót ejteni a negatívumokról is, mert hiába beszélhetünk egy baromi igényes darabról, hibák azért itt is akadnak. Például a karakterek terén. A főszereplő testvérpáron kívül nem igazán lehet izgulni senkiért, nagyon nem is lehet őket megismerni, mert vagy hamar kimúlnak, vagy egyszerűen csak szenvednek. Ezekkel a cselekvésekkel pedig nem nagyon mélyítik el figurájukat. És itt vannak még a párbeszédek is! Huh, találkoztam már elég sok primitív szöveggel a filmvásznon, de az itt hallható monológok még azokhoz képest is gyengék. Nem mintha egy ilyen típusú alkotáshoz Shakespeare-re lenne szükség, de egy bizonyos szint alá nem kéne lesüllyedni.
Ennyi dolgot tudnék felhozni a legújabb Gonosz halott ellen, meg talán még azt, hogy itt-ott akad benne néhány kisebb logikai gikszer. De nálam a fentebb felsorol pozitívumok simán eltudták felejtetni ezeket, legalábbis amíg néztem a filmet. Így hát ha Raimi változatát nem is múlja felül a Fede Alvarez munkája, de legalább sikerült egy minőségi és baromira szórakoztató mozit letennie arra a bizonyos asztalra, aminek DVD változatát bátran fogom a polcon az eredeti mellett tárolni. És hogy lesz e folytatás? Nem bánnám.

2013-07-02 20:30:44 tomside (3) #25

:DD
;)

előzmény: ChrisAdam (#24)

2013-07-02 19:13:15 ChrisAdam (3) #24

flake: Hát nem tudom, én nem fedeztem fel benne, persze itt is akad néhány epikus baszódjmeg beszólás vagy hasonlók, de az nem hinném, hogy a fekete humor csúcsa. :)

Olórin: Tökéletes egyet értek, annyi még talán, hogy a a színészek közül esetleg Miát játszó csajnak valamennyire dimenziója, de a többi lapos, mint a két hete kilukadt román gumi. Főleg a hosszúhajú, szemüveges srác, aki kinyitotta azt a könyvet. Mintha a stábból bekerült volna valamelyik tag véletlenül a képbe. Na meg azzal se értek egyet, hogy nem ijesztő és félelmetes. Az elején még volt para rendesen, de egyre jobban elveszik, aztán a végén már nem lehet félni a kiscsajtól, csak az epic finaléban van egy kis feszkó, de az is feszkó, nem félelem. És a gusztustalan részek sem hatottak meg, bár kétségkívül jól néztek ki. Egy-két szőrborzoló momentum azért akad, pl. a kézszakítós. Jajj. De amúgy a sok vér magát ölte meg. Túl sok lett a vér, így csak néztem, hogy ok. Ez van, elvesztette gusztustalanságát. Kevesebb néha több.

tomside: Mi sajtóvetítésen néztük meg. ;) Nehogy letöltsd!

2013-07-02 10:36:53 Zalaba Ferenc (4) #23

Egyszer lesz itthon moziban is. Amúgy bő két hét múlva jelenik meg DVD-n és BD-n.

előzmény: tomside (#22)

2013-07-02 10:08:53 tomside (3) #22

Hol a szaftban lehet ezt amúgy megnézni?

2013-07-02 09:50:16 flake (4) #21

Az elején én is valami sokkoló, félelmetes mozit vártam,de ezt kb. Eric karaktere ki is iktatta. Amit aztán kaptam meg letörölhetetlen vigyort csalt az arcomra.

2013-07-02 08:58:44 Olórin (3) #20

Se humor, se karakterek, se színészek, ráadásul nem félelmetes és ijesztő, csak simán gusztustalan, hiába baromi jók a horroreffektek.

2013-07-02 08:18:53 flake (4) #19

Szerintem bőven volt benne humor. Bár közel sem olyan harsány, mint az eredeti trilógia második részében. Mellesleg, baromi szórakoztató! :)

előzmény: ChrisAdam (#18)

2013-07-02 01:10:52 ChrisAdam (3) #18

"Mind meghaltok ma este." - mondja Mia a gonosz halott hangján. Hmm, vajon ezt a nézőknek is mondta? Mert én egy picit meghaltam ezen a filmen. Agyhalál. Ideghalál, akárhogy is nevezzük. Mert nem több, mint a többi tucattrancsír. Sőt, csupán abban más a többitől, hogy több vér van benne mint egy emberben összesen. Na meg hogy Evil Dead címen fut. De amúgy ez nem remake, inkább újragondolás. A humor teljesen kiveszett belőle, egy pille poén sem hangzik el és ez a baj - kurvára komolyan veszi a dolgot. Sam Raimi nem vígjátéknak vagy paródiának tervezte azt, mégis a fekete humor benne van rendesen, amitől szórakoztató lesz és nem egy halál unalmas sablonos, amit csak úgy akarnak kiemelni a sok száz hasonló horror közül, hogy máshogy kivitelezik ki és beletesznek annyi vért, amit még Tarantino is grimaszolva néz. Egyszóval az új Gonosz halott nem rossz, de ahhoz képest, hogy a trailer mennyire sokkolta a népet, a film annyira sablonos és közhelyes lesz, aminek ugyan van egy-két maradandó momentuma és nem feltétlen a süllyesztő lesz a helye, közel sem, emlékezni fogunk rá, ezt a sok undorító, hátborzoló, fogcsikorgató trancsírozást nem lehet könnyen elfeledni.
De élveztem (paráztam), a szimpla néző énem legalábbis, csak ennek a rohadt kritikus énemnek voltak kifogásai.

2013-06-25 01:06:44 Zalaba Ferenc (4) #17

Csodálatos, fenomenális és merész, viszont annak ellenére, hogy úszik a vérben, némileg száraz. De mint az eredeti trilógia esetében, itt is simán megtörténhet az, hogy a második rész jobb lesz.

2013-05-23 00:29:06 Gruden Gergo (4) #16

En ma neztem meg moziban (Romania)... hat eleg fraszosra sikerult, de nekem nagyon bejott...
de sajnos szokas szerint, mint minden jo horror-nak a veget szerintem ennek is elrontottak, de azert jo kis remalmokat gerjeszto mozi volt :)

2013-05-12 18:20:52 BonnyJohnny (3) #15

Igazad van. (Mindkét dologban.)

előzmény: gringo (#14)

2013-05-12 17:53:11 gringo (3) #14

nem kell feltétlenül vígjáték legyen egy film, hogy a tágabb értelemben vett humorérzék érződjön rajta. (ugyanígy vannak teljesen humortalan vígjátékok is.)

előzmény: BonnyJohnny (#12)

2013-05-12 17:18:57 flake (4) #13

Ellentétben a folytatással :) Lehet nem a legjobb példa, de én mindig padlót fogok ezen a jeleneten.

előzmény: BonnyJohnny (#12)

2013-05-12 16:42:06 BonnyJohnny (3) #12

eredeti evil dead-ek humorérzékét teljesen nélkülözi
Az eredeti Evil Dead még nem is vígjáték, hanem horror.

előzmény: gringo (#11)

2013-05-12 16:06:31 gringo (3) #11

folyik a paradicsompaszta rendesen, csak sajnos az eredeti evil dead-ek humorérzékét teljesen nélkülözi.

2013-05-04 17:39:18 flake (4) #10

Nem, de júliusban jön DVD/BD-n.

előzmény: Rorschach (#9)

2013-05-04 17:15:22 Rorschach (4) #9

Lesz ennek valaha magyar bemutatója? :/

2013-04-10 21:11:02 slipknot (5) #8

ha jobb nem is, de remélhetőleg olyan jó lehet!

2013-04-10 20:21:57 tomside (3) #7

Volt már rá példa, hogy a remake jobb, mint az eredeti, szóval remélem, tévedsz! :) Én is nagyon várom!

előzmény: Xuja (#6)

2013-04-10 18:40:27 Xuja (?) #6

Nyilván ez sem lesz jobb az erdetinél, de a jelek szerint egy kiváló trancsír horrorhoz lesz szerencsénk. :)

előzmény: slipknot (#5)

2013-04-10 17:54:07 slipknot (5) #5

meglepő módon jó kritikákat kap remake léttére. életemben nem látta olyan remaket ami az eredetije szintjét elérte volna. bár a Dawn of the Dead és a Nightamer on Elm Street remakek szerintem eléggé jók voltak a probléma csak az volt hogy ott már nem tudtak mit hozzá tenni az eredetihez, a Night of the Demons is egész jó volt, de az eredetihez nem ért fel, a Friday the 13th már rosszabbul teljesített, Rob Zombie Halloween-jei meg siralmasak voltak. de ez a remake rettentően jól szuperált mind a kasszáknál:
http://www.boxofficemojo.com/daily/chart/
remélem tényleg ennyire jó

2013-04-04 12:38:22 BonnyJohnny (3) #4

Remake az első ár perce, de aztán határozottan folytatás. Pont ott veszi fel a fonalat, ahol az elő rész abbahagyta. Igaz, szigorúan véve inkább az első pár percben bemutatott, újraforgatott első résznek a folytatása... szóval ja... bonyolult dolog ez. :) De az akkor is határozottan folytatás. Ahogy a harmadik rész is az. Igaz, szintén egy kissé átszerkesztett második résznek. :D

előzmény: JeszKar (#3)

2013-04-04 12:30:49 JeszKar (3) #3

Jó, már az Evil Dead 2 is egyszerre volt folytatás és kvázi remake. :)

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2013-04-04 12:11:54 BonnyJohnny (3) #2

Egyébként én úgy tudom, hogy ez nem teljesen remake, mert van olyan terv is, ami továbbviszi Ash karakterét ezen film mellett, sőt egy crossovert is terveznek. Szóval ez inkább spin off.

2013-04-04 11:43:11 JeszKar (3) #1

Bár igazából csak holnap mutatják be, de a Rottenen meglepően tisztességesen áll.