Je t'aime moi non plus (1976) ☆ 👁

Szeretlek, én se téged

(Serge Gainsbourg)

francia dráma

?,?
 
7 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-03-31 21:39:32 Adele (5) #3

Igen, ez egy valódi csemege. Még szegény megboldogult Perlaki Tamás filmklubjában láthattam. Ugyanúgy jóleső borzongás futott végig a hátam, mint Francois Truffaut A zöld szoba című filmjének vetítése alatt, amit szintén Nála láthattam a megboldogult Örökmozgó Filmmúzeumban. Kár, hogy napjaink filmjei közt ilyeneket szinte sohasem lehet találni.

előzmény: Rituska (#1)

2022-02-12 18:59:25 oscarmániás (?) #2

"szójátékos című provokatív 'filmvihogása' " , "az érzelmi anarchizmus emlékezetes példája" (Bikácsy G. : Bolond Pierrot moziba megy)
Megy a bakancslistára. Köszi az ajánlót :)

2022-02-12 17:37:06 Rituska (5) #1

Igazi kis gyöngyszemre bukkantam így szombat délután (nem kis meglepetésemre a netflixen találtam).
Merész, egyedi, különleges, tele gyönyörű és kiváló színészekkel és ami a lényeg: pont olyan nagyon francia, mint amennyire kell. Zavarba ejtő, provokatív még 2022ben is, nem csoda, hogy egyes országokban nem engedték forgalomba hozni akkoriban. Meghökkentő, csodaszép jelenetek sorozata. A zenéjéről pedig most nem kezdek el áradozni, mert az már olyan lenne, mintha valaki fizetne azért, hogy ajnározzam ezt a filmet. Maradjunk annyiban, hogy imádtam az egészet úgy, ahogy van. Csemegék után kutatóknak különösen ajánlom.