Swing Time (1936) ☆ 👁

Egymásnak születtünk

(George Stevens)

amerikai musical, szerelmi történet, vígjáték

3,8
★★★★☆
22 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-05-05 17:44:57 Jereváni Rádió (4) #3

Kellemes csalódás. A történet bár kissé egyszerű, khm, kissé bugyuta, de mégis fordulatos, kellő humorral, már-már bájjal is rendelkezik.

Amik viszont utolérhetetlenek, azok a táncjelenetek. Ginger Rogers és Fred Astaire (az ember, aki frakkban született) párosa 85 (!) évvel a film elkészülte után is lenyűgöz, megbabonáz, egyszóval zseniális, pedig én aztán nem vagyok a táncikálós filmek rajongója.

Kedvenc jelenetem az, amikor az Ezüst Cipő mulatóban voltaképpen elbúcsúznak egymástól a főszereplők, a szomorúságot és az odaadást ilyen légiesen könnyed módon, ennyire elegáns koreográfiába csomagolni, az állkapcsom leesett tőle. Azt hiszem, ez az, amit Woody Allen csak "pezsgős filmeknek" hív az önéletrajzában. Egy olyan ragyogás a filmvásznon, ami ugyan soha nem jön már többé el, de fénye most is mindent beterít.

Hölgyeim és Uraim, a szóban forgó jelenet: The Last Dance!

2016-03-27 18:03:22 berto (4) #2

Ez a Ginger és Fred film alatta maradt a várakozásaimnak. A táncjelenetek fantasztikusak, de felesleges volt énekeltetni őket, mert ugyan nincs semmi gikszer, de nagyon átlagos szintű a teljesítményük. Egy dal ("The Way You Look Tonight") Oscar-t nyert, ezt egy másik énekes is elénekli, megdöbbentő a különbség. A történet meg egyenesen csapnivaló, persze nem drámát vártam, de azért egy kicsivel többet, mint ezt a se füle se farka történetet. Két igazán emlékezetes táncjelenet, mindkettőt Astaire mutatja be, az egyik amikor a tánckar és ő különböző alakzatokat vesznek fel, a másik amikor a háttérben három árnykép festi alá a mutatványt. Ginger is nagyon jó, az öt férj mellett rendesen ki tudta magát művelni a hosszú, habos-babos estélyikben történő táncolásban, igaz 14 éves kora óta művelte.

2013-05-12 04:06:36 gomez1000 (4) #1

A történet egyszerű, viszont a kidolgozása zseniális. Aranyos, megmosolyogtató film, Ginger Rogers és Fred Astaire tökéletes párost alkotnak.