Jóindulattal hármas, szigorúan véve kettes. Szerintem sokan túl magas elvárásokat támasztottak a film iránt. Ez egy amolyan "elmegyünk a plázába és megnézzük a parás filmet" mozi. Nekem tetszett a történet, már persze a körülményekhez mérten. A tucat horrorhoz képest még ötletes és csavaros is. Persze van itt logikai hiba is jócskán: a teleportálódott mutánsok hogyan és mikor másztak le a kampóról? A kampón friss vér volt, de eme lények eleve néha spontán teleportálnak, akkor mi a fenéért nem teleportálták le magukat a kampókról? Vagy lejöttek a kampóról, de visszamentek rá néha összevérezni, mert nekik jólesett? :) Hogy a fenébe bírta ki a kamera és főleg az akksija több évtizedig a támaszponton? Teljes indukció alapján sztem végtelen sok kamerának kéne keletkeznie a film sztorija szerint... azokat gyűjtötték az oroszok pl egy külön szobában? ;) Néha jó megnézni egy ilyen közepesen butus parás filmet. A feszültséget sztem néhol túltolták. Például az elején világos, hogy a szitu nagyon para aztán ezt tucatnyi elemmel fölturbózzák...
"De én jó gyerek vagyok, elmagyarázom.... nekem már nem kell megnéznem ahhoz egy filmet, hogy el tudjam dönteni, hogy tetszene-e nekem."
:)))
("úgy gondolom nekem (nem) tetszene" nem egyenlő azzal hogy "a film egy vicc/ remekmű" )
előzmény: Ubul (#33)
Mondok egy példát, abból egyből megérted: szereted a szart? Nem? Honnan tudod, hogy milyen, ha még nem kóstoltad?
Jó, lehet, hogy ebből még mindig nem érted. De én jó gyerek vagyok, elmagyarázom. Információt egy filmről (zenéről, bármilyen műalkotásról, sőt bármiről a világon) többféle úton, és módon lehet szerezni. Még többféle érzékszervvel is. Pl. ugye a szart nem kell ahhoz megkóstolnunk, hogy megtudjuk, hogy az nem ízlene nekünk. Hanem bőven elegendő megszagolnunk is, sőt még arra sincs szükség, hanem fordulhatunk az emberiség kollektív tudásához - amely bár sok esetben bizonytalan, és megbízhatatlan, de ebben az esetben elég helyes - miszerint a szar általában, és mindenkinek nagyon rossz ízű.
No ugyanígy, ha az ember eléggé tapasztalt, sok filmet látott már, van egy kialakult értékrendje, és ízlése, és egyéb, többféle úton-módon beszerzett információi valamiről, akkor meglehetősen nagy biztonsággal el tudja dönteni, hogy _az a valami tetszene-e neki_. Itt persze a "biztonság" a kérdés, annak a foka (hiszen ált. mindenki mindenfélét el tud dönteni szubjektíve, hogy aztán néha mégis utólag csodálkozzon). De ennél mélyebben nem akarok belemenni az érzékelés, az információ, és a tudás filozófiai kérdéseibe, melyekről neked szemmel láthatóan halvány segédfogalmaid sincsenek.
Helyette máshogy fogalmazok, számodra érthetőbben: nekem már nem kell megnéznem ahhoz egy filmet, hogy el tudjam dönteni, hogy tetszene-e nekem.
előzmény: Ubul (#33)
"így ezt a filmet nem tudom megnézni, nem vagyok rá kíváncsi." <-> "Ehhez képest ez a film... vicc."
Ezt így nem teljesen értem, hisz ha nem láttad, akkor hogy ítélkezel róla? :D
előzmény: ipartelep (#32)
Elméletileg eléggé szeretem az ilyen sci-fi, horror-szerű filmeket. Azonban elég jól, részleteiben is ismerem a Gyatlov-ügyet. És azt gondolom, hogy az, vagyis maga a valódi történet (amennyit tudunk belőle, róla) kb. 1000x érdekesebb mint a róla szóló játékfilm (mesefilm). Így ezt a filmet nem tudom megnézni, nem vagyok rá kíváncsi. Egyébként - csak mesélek, ha már... - majdnem ugyanígy vagyok a háborús filmekkel is. Nem mondom, egy "Band of Brothers", vagy egy "Full Metal Jacket" elmegy, (még szóda nélkül is), de pl. (ha már a példáknál...) ezt az új filmet a "Dunkirk" címűt, bár próbáltam nézni, de a felénél tovább nem jutottam vele. Egyszerűen hiányzik a legtöbb háborús filmből az "élethűség". Ilyenkor hátrány, hogy elég sokat tudok a történelemről, a hadászatról, hadművészetről, sőt az emberi psziché, és viselkedés krízishelyzetben tanúsított rejtelmeiről ís (nagyon érdekes téma ám), és számomra egyszerűen hiteltelenek ezek a filmek. Ez sajnos bosszantó, hiszen amúgy a téma nagyon érdekel. Így többnyire marad a sokkal prózaibb, de sokkal érdekesebb valóság.
Egyébként a Gyatlov-eset tényleg egyike a történelem általam ismert (és nem mesebeli, nem misztikus-ezoterikus, sosem volt, hanem valóságos) rejtélyeinek. Szó szerint borzongató... Ehhez képest ez a film... vicc.
Az a fura nekem, hogy mennyire sok embernek nem esik le a film megnézése után sem hogy az a két gagyi zombi a két túlélőnk akik visszateleportálnak 59-be, saját magukat látták jelen időben is, az ő vérüket, az ő kamerájukat mert mindez már megtörtént, őket akasztották a horgokra.
Vacilálok a négyes és a hármas között, de én minden gagyisága mellett is elvoltam, az ilyen túlélős filmeket szeretem szóval szívesen várok még hasonlókat ha tudtok :)
Jó kis dirty pleasure volt ez, szóval nem értem a lesujtó kritikákat :) Talán a végén volt egy-két kinos jelenet, de annyi. Megér egy gyenge hármast.
Ha ez az a Halálhegy, amiben pucér, fehér, rossz arcú, eszelős hajléktalanok kergetnek a hegy gyomrában néhány fiatalt, akkor ez a legrosszabb film, amit életemben láttam! A Gyatlov-téma engem is érdekelt, de ennek a filmnek az égvilágon semmi köze sincs hozzá. Olyan az egész, mintha unatkozó főiskolások amatőr horror-filmet akartak volna készíteni youtube-os ismerőseik számára, de kicsit túltolták előtte az inspirációt a vodkás üvegből.
Csak az történt, hogy a producerek rájöttek, hogy a Gyatlov név sokakat csábítana a moziba, mivel azért mégis egy félévszázados rejtélyről beszélünk, amiről ha nem is hallottál, akkor is rákeresel a film kapcsán. De csupán annyit csináltak, hogy ráhúztak egy kézikamerás, zombis horrort. Ami ráadásul önmagában is hemzseg a hibáktól, lyukaktól, és a logikai bukfencektől.
Az orosz katonaságot meg kár volt belekeverni, mivel szinte biztos, hogy nem volt közük az 59-es eseményekhez, már csak a logika miatt is ezt kell mondanom: könnyebb lett volna egy lavinával elintézni, teljesen hihető lett volna, senki se kérdőjelezte volna meg.
Egyébként is a hivatalos verzió szerint Gyatlovék halálának az oka: mindent elsöprő külső erő.
Ja, és még csak Gemma Atkinson melleit sem láthatjuk!
Engem mizi hozzászólása késztetett arra, hogy utána nézzek egyes konteoknak, ami alapján még érdekelne is a film, de sajnos a spoileres részt elolvasva már a filmet nem fogom megnézni (és nem a spoiler miatt, hanem annak tartalma nem hozott lázba)
előzmény: Killjoy (#26)
Kb. a Blair Witch Project óta rühellem a találtkamerás filmeket és ezen szinte semmilyen koncepció és semmilyen nagy nevű készítő (pl. Cloverfield) nem tudott túllépni az elmúlt években. A Gyatlov incidensről én a film előtt még csak nem is hallottam. Mondjuk utána sem nagyon vágytam rá, hogy rákeressek, hogy mi is történt valójában. De egy picit jobban érdekelt, mint a legtöbb hasonló film. Messze volt a jótól, de arra jó volt, hogy érdekeljen, hogy mi lesz a vége. Egynek elment.
Jujj...
Mielőtt persze hosszabban értekeznék a filmről, annyit elárulok, hogy már egy ideje foglalkoztat a téma, mármint a Gyatlov incidens. Sajnos a film már ott megbukott nálam, hogy tele van tárgyi tévedésekkel a szikár tényekkel kapcsolatban is. Például nem Zina nyelve hiányzott, hanem a másik lányé, Ljudmilláé. Radioaktivitást sem egy emberen regisztráltak, hanem kettőn, ami pedig még fontos, hogy nem azokon az embereken akik eleve olyan környezetben dolgoztak stb.
Egy kicsit pontosabban is utána nézhettek volna a sztorinak. Ez így nagyon trehány munka, még akkor is ha valójában nem az 1959-es esetet dolgozza fel. De hát egy gagyi B horrorról van szó, mit is csodálkozom.
Én is azok közé tartozom, akik szerint az eredeti eseményeket kellett volna megfilmesíteni, sokkal több értelme lett volna, minthogy leforgatnak egy újabb horrort, amelyben buta huszonéves amcsik rohangálnak kamerával. De az is igaz, hogy baromi nehéz lett volna egy épkézláb elméletet is felállítani, mivel ez a rejtély tényleg tele van rejtélyekkel, nemhiába több, mint ötven éve még csak egy viszonylag korrekt konteóra sem futotta senkitől. Akár a földönkívülieket, akár a manysi vadászokat, akár a KGB-t, vagy akár a Bernoulli-féle szívóhatást tesszük meg felelősnek, mindig akad olyan részlet, amit az adott tézis nem magyaráz. Így aztán lehet, hogy kicsit irracionálisak voltak az elvárásaim, de így vagy úgy, ez a film akkor is méretes csalódás, és főleg azért mert nagyon buta.
Nem hiába csatlakozott anno Zolotarjov a csapathoz, egyrészt azért mert profi túravezető volt. A filmben öten indulnak el, de attól még, hogy néhányan rendelkeznek tapasztalattal, na meg GPS-szel, azért igen furcsa, hogy senkit sem visznek magukkal, aki egy kicsit is ismeri az ottani vidéket, és körülményeket. Aztán persze gyorsan kiderül, hogy kettős fenyegetéssel állnak szemben a srácok. Egyrészt üldözik őket az oroszok. Na ez igen érdekes, mivel, ha a katonaság nem akarja, hogy valamire rábukkanjanak a turisták, akkor egyáltalán minek adtak nekik engedélyt a túrára? Ez így nem kóser. Könnyebb lett volna egy tiltással megelőzni az egészet, nem beszélve arról, hogy micsoda médiafigyelmet generál a fiatal amerikaiak eltűnése, már csak a korábbi Gyatlov ügy miatt is.
Aztán meg ott vannak a teleportáló mutánsok (igen, jól olvasod), akik különleges képességüket ajtókkal szemben nem tudják használni valamilyen oknál fogva, de nyílt térben ide-oda ugrálnak.
Sajnos egyikük sem magyarázza Gyatlovék esetét. Néhányan az amcsi fiatalok közül golyót kapnak, néhányukat kibelezik a mutánsok, de az orosz tetemek egyike sem rendelkezett ilyesfajta sérülésekkel, se golyó nem volt, és külsérelmi nyomok se túlzottan (ezért is érdekes, hogy hogyan is törhették el ketten közülük a bordáikat).
A mutánsok, akikről végül kiderül, hogy a legutolsó két túlélő teleportációs végtermékei (mekkora csavar!), csupán azt az ellentmondást magyarázzák meg, miszerint egyesek szerint először 11 hullát találtak 1959-ben, de ezt is csak valami elfuserált módon. Nem beszélve arról, hogy a CGI nagyon gyenge, már-már röhejes, s emiatt gyorsan elszáll belőlünk minden feszkó, mert inkább nevetni támad kedvünk. Végkövetkeztetés tehát, hogy a szörnyek semmilyen szempontból sem működtek.
Összegezve pedig: ez egy összecsapott, olcsó és ostoba film. A feszültségteremtés persze egész sokáig működik, de úgy vélem ez a téma egy sokkal-sokkal jobb és "több" filmet érdemelne, a "Devil's Pass" ugyanis már-már a kegyeletsértés kategóriába megy át az előbb említett tulajdonságai révén.
Csalódás volt.
[link]
A többi kulcsszó segítségével, bőven szűkítheted a kört ;)
előzmény: Calavera (#20)
A Europe Report milyen megmagyarázhatatlan történettel foglalkozik?
Amúgy összeesküvés elméletekkel foglalkozó film? ... Összeesküvés elmélet Mel Gibsonnal? :)
előzmény: Tenebra (#21)
Europe Report, Balir Witch Project
előzmény: Calavera (#20)
Szisztok,
Tudtok még ilyesmi filmet, nem ami 5.7-et kapott (:)) hanem amik ilyen konspirációs teoriákkal és megmagyarázhatatlan történetekkel foglalkozik?
Köszi szépen
Az első háromnegyed óra emelte fel 3-asra, bennem viszont egy aprócska kérdés merült fel bennem:
Hogy került ki a kamera a kutatókhoz, ha végig a barakkban volt, amit el akartak titkolni?
Furcsa, nekem pont az utolsó 30 perc húzza le, nem kicsit. Pedig odáig meglepően jó: finoman és elegánsan építi a feszültséget (bár klisé-klisé hátán, ráadásul isteni csoda hatására még az orosz sztyeppék lakói is megtanultak angolul beszélni - haha! - de ezen most ne akadjunk ki), és olyan váratlan és elegáns meglepetéseket tol az ember arcába, mint például a két dög (vagy egyáltalán mik voltak azok?) háttérben való elszambázása egy olyan jelenetben a sátraknál, még a pokol elszabadulta előtt, amikor a legkevésbé számítana rá a néző. Ugyanakkor a végére túl nagyot álmodnak a készítők, és behoznak egy se füle-se farka tudományos halandzsát, amivel még valami zombivá nyeszlett dögöt is megpróbálnak megmagyarázni (nem sikerül), és ezzel le is alázzák az odáig még kordában tartott jó ízlést.
Megnéztem. Hát, majdnem 2-es... :/ A felvezetés jó, a feszültségteremtés jó, ez az áldokumentarista megvalósítás elcsépelt már nagyon, az összeesküvés-elmélet pedig valami irtózatos módon gagyi. Ez horror akart lenni? Tényleg? :D Mikor feltűntek azok a lények, komolyan felröhögtem. Irtó béna. És irtó rossz. Ennél jobbat nem tudtak volna kitalálni? Pár, az orosz hadsereg által kitenyésztett zombitól kéne sokkolódni és hanyatt vágni magunkat? Na ne vicceljenek már.
Eköré egy igen komoly összeesküvés-elméletet kellett volma szőni, és inkább thrilleresre venni a formát. Mert ez a direkt megmutatás, meg sikoltozás már rég nem trendi, inkább röhejes.
Egyedül talán a portál gondolata tetszett, de ennél a sztorinál most, perpillanat, így csuklóból ki tudnék találni sokkal jobb ötleteket.
Szóval nagyon mérges voltam. Mert amennyire felfokozták az egészet, felépítették jól a feszültséget, úgy tönkre is vágták ezzel az idióta fordulattal. Ez olyan, mint mikor kihozzák a kedvenc pizzádat, eszed jóízűen, aztán egyszer csak egy baszott nagy hajszál tekeredik a nyelved köré, és majdnem behánysz: a kezdés jó, de a "csattanó" valahogy nem ízlik, sőt.
1959. február 2-án szörnyű dolog történt az Urálban: 9 orosz fiatal halt meg rejtélyes módon, az eset részletei máig nem tisztázódtak. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy számtalan összeesküvés-elmélet szövődött, még én is beleástam magam a témába annak idején és igencsak sok érdekességre bukkantam, de ezek mind csak spekulációk, az igazság még mindig odaát van.
Viszont ez a hátborzongató tragédia nem csak a hétköznapi emberek fantáziáját mozgatja meg, a filmesek is úgy gondolták, hogy van ebben a témában annyi potenciál, hogy erre rá lehessen építeni egy horrort. Ez valljuk be, nem is rossz gondolat, mivel tehetséges kezek alatt egy hátborzongató alkotás kerülhet a nézők elé, de ha kontárokat engednek a forgatókönyv és a rendezői szék közelébe, könnyen egy Ideglelés Csernobilban-hoz hasonló fércmű jöhet létre.
Szerencsére a Halálhegyen történteket nem egy elsőfilmes senkire bízták, hanem egy rutinos direktorra, Renny Harlin-ra, aki leginkább az akcióműfaj terén tette le a névjegyét olyan mozikkal, mint a Die Hard 2., Utánunk a tűzözön, Cliffhanger és a Ford Fairlane kalandjai. De azért a horror terén is alkotott egyet s mást, például a Börtönhalált, a Háborgó mélységet vagy az Ördögűző előzményét, A kezdetet. Ez alapján és a hangulatos előzetes láttán én személy szerint bizakodtam, hogy egy szórakoztató és érdekes kézi-kamerás rémisztgetésben lesz részem és végül nem is kellett csalódnom.
A sztori 5 fiatalról szól, akik arra vállalkoznak, hogy dokumentumfilmet forgatnak a Halálhegyen történt rejtélyes tragédiáról, ennek érdekében még az eredeti helyszínre is ellátogatnak, hogy minél hitelesebb legyen a lencsevégre kapott anyag. Plusz abban is erősen reménykednek, hogy megfejthetik ezt a megmagyarázhatatlannak vélt szörnyűséget és ez végül teljesül is, csak a "megvilágosodásért" elég nagy árat kell fizetniük.
Azt kell hogy írjam, az utóbbi idők legjobb found footage alkotásai közé tartozik a Halálhegy! Elsősorban a remek atmoszférája fogott meg, a játékidő elején leginkább az eredeti esetet részletezik és mutatják be, ezzel pedig egy egész feszült és titokzatos hangulatot sikerült megteremteni. Ez pedig tovább fokozódik akkor, mikor hőseink kiérnek a helyszínre. Amúgy az általam kifejezetten borzalmasnak tartott Ideglelés is hasonlóan épül fel, csak amíg ott már félálomban követtem az eseményeket 10 perc eltelte után, addig itt végig nagy figyelemmel tapadtam a képernyőre, nehogy lemaradjak akár egy képkockáról is.
Ez a kifejezetten ügyes színészi játéknak is köszönhető, na, meg a jól megírt karaktereknek, akik könnyen megkedvelhetőek, így mikor beindulnak az események, elég rendesen lehet értük izgulni. És igen, ahogy az lenni szokott a kézi-kamerás horroroknál, itt is leginkább az utolsó 20 perc az, ahol elszabadul a pokol. Ezzel nem is lenne baj, sőt, itt egész profin lett felépítve a feszültség azzal, hogy egyre nagyobb bajba keverednek hőseink, kár, hogy a befejezésre eléggé elszaladt a forgatókönyvíróval a ló és túl sok mindent erőltetett bele a fináléba. Bár, így legalább még akár el is gondolkodhatunk a stáblista legördülése után a látottakon, nem úgy, ahogy például az Ideglelés vagy a Paranormal Activity-k esetében, ahol elképesztően hirtelen és rosszul lettek elvarrva a szálak.
Emiatt vegyesek az érzelmeim ezzel a filmmel, mivel az első fele nagyszerűen lett felépítve és a műfajra jellemző idegesítő kameramozgást is sikerült kihagyni belőle, de aztán a végére egy elég túlkomplikált, logikai bakikkal megspékelt futkározás lett belőle, de a maga módján még ez is elszórakoztatott. És végtére is, jobb ez így, hogy a készítők nem egy "nesze semmi, fog meg jól" történetet rittyentettek az eredeti sztori mellé, hanem kitaláltak ahhoz egy saját variációt, ha úgy tetszik, egy újabb elméletet.
Így összességében azt tudom írni, hogy egyszeri alkalomra tökéletes kikapcsolódást nyújt a Halálhegy, ami hiába épül fel a műfaj jól bejáratott sablonjaira, azok szépséghibáit mégis sikerül elkerülnie a fináléig. Úgyhogy akik odavannak a found footage darabokért, ki ne hagyják, de főleg azoknak ajánlanám, akiket megmozgat az eredeti tragédia és az ahhoz kapcsolódó összeesküvés-elméleteket is érdeklik őket. De az egyszerű horrorrajongók, akik csak igényesen akarnak eltölteni másfél órát egy jó filmmel, szintén bepróbálkozhatnak Harlin legújabb rendezésével.
Nem lett volna ez rossz de a vége felé azok alények vagy ők vagy mikolyan szarul lettek megcsinálva mintha valami rossz fps gémpléjbe kerültem vóóón!
Szokásos found footage szar. Unalmas, idegesítő első kétharmad, logikátlan, mindent kamerázó finálé. Alacsony költségvetés rákfenéi mindenhol. Továbbra is az Europa Report marad az egyetlen értékelhető darab ebből a stílusból. Bár ettől nem is vártam, hogy jó legyen, szóval csalódásnak nem mondhatom. Szerintem ugyanaz a szint, mint az Ideglelés Csernobilban. Csak azért, mert egy valódi contheo az alapja, nem fogom jobban szeretni... amúgy is utálom a contheókat. :)
A utolsó harmad valóban sokat javított a filmen, így az összhatás végül egész jó lett.
a film utolsó 25 perce jó, de az előzményekhez egyáltalán nem passzol. a helyszínválasztás jó, a filmből áradó mérhetetlen butaság és műveletlenség kiábrándító. a szereplők reakciói sokszor érthetetlenek, amit tudjunk be annak, hogy féltek, de arra nincs magyarázat, hogy következetlenek. plusz még egy tucatnyi fejlemény ellentmondásos. egyszerűen a csernobili horrorhoz hasonlóan ez is egy mérhetetlenül buta film. 4/10
Az égvilágon semmit nem tesz hozzá a found footage-filmek sokaságához, nem is üt el túlzottan tőlük, ám az utolsó fél órában olyan izgalmakat kínál, amiket régen lehetett, itthon is bemutatott horrorfilmben átélni. És persze nem árt moziban nézni.
Úgy látszik, sok volt a bor...
előzmény: TomPowell (#8)
A múfaj és a téma szeretete mégsem elég, ha nem jó a film. :)
előzmény: TomPowell (#8)
Akkor miért 3-as? :)
előzmény: marcilu (#7)
A Djatlov-incidens nagy rajongójaként moziban akartam látni eme műremeket. Persze a tavalyi Csernobil film után nem vártam sokat, így kellemes meglepetés ért. Kellemes meglepetés ahhoz képest, amilyen borzalom lehetett volna. Hátborzongató volt egy fikciós filmben visszahallani az eredeti sztori részleteit, vicces volt, ahogy az amerikai színésznőcske küzdött az olyan orosz nevekkel, mint Zinajda Kolmogorova. Külön öröm volt, hogy nem kellett végig azon dühöngenem, hogy a nyomi szereplők a legrosszabb döntéseket hozva hullanak el. Ezt a sablon meglepően jól elkerülték.
Nem jó film. Az élvezhetőséghez kell, hogy az ember szeresse a sablonos, "B" kategóriás horror/thriller műfaját. Pluszt pedig az eredeti történet szeretete adhat. Ezért négyes.
Filmnek talán még érdekes is volt, de én kicsit dokumentalistább jelleget vártam.
Bár borzasztóan kíváncsi vagyok a filmre, és meg is nézem, de erős a gyanúm, hogy UFO-s/természetfölötti megoldást írtak a film végére, erősen hajazva a kézikamerás, diák-dokumentumfilm jellegű Blair Witch-re. Titkon remélem, hogy azért jobb lesz.
Ami úgy kezdődik, hogy néhány amerikai fiatal megy a Djatlov-hágóra, az semmi jóval nem kecsegtet. Nyugodtan lehet előítéletesnek nevezni, de az ilyesmi csak egy ígéretes téma elpocsékolása. Nekem Renny Harlin neve sem biztosíték arra, hogy ebből valamilyen komolyabb, elgondolkoztató film készült. Elolvasva a sztorit, arra gondoltam, hogy ehhez minimum egy Tarkovszkij kellene.
Így körülbelül annyi lesz, hogy az amerikaiak megérkeznek a sötét Oroszországba, ahol az idős túlélő elmotyogja, hogy ez nagyon rejtélyes ügy, és a hatóságok eltussolták. Találkoznak egy rendkívül módon ellenszenves orosz katonatiszttel/titkos ügynökkel/rendőrrel, aki kifejti, hogy ezt nem kéne. Ha a bölcs manysi varázsló is bekerül, akkor kész is az amerikai fiatalok főszereplésével készülő erdei horror klisé gyűjtemény. Aztán néhányan meghalnak az erdőben, és kaphatunk is valami ostoba magyarázatot. Ne legyen igazam.
előzmény: ChrisAdam (#3)
Elolvastam ezt az írást.
Érdekes sztori, nagyon jól meg lehetne csinálni filmben. Mikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy ez nem az eredeti sztori feldolgozása lesz, kicsit csalódtam. Szerintem ezt pont, hogy nem így kéne megcsinálni, hanem az eredeti történéseket kéne úgy prezentálni, hogy az egyben legyen természetfeletti, de legyen hihető, és el tudja majd választani a valóságot és a kreált magyarázatokat.
Ez, hogy pár amerikai fiatal megy a Djatlov-hágóra, persze nem lenne rossz, de mégiscsak nem 1959-ben játszódik, nem orosz főszereplőkkel. Ugyanakkor sokkal bővebben be lehetne mutatni nem csak azt, hogy ezek a táborozók hogyan haltak meg, hanem a mentést és az utána következő nyomozást is. Így azt érzem, hogy nem lesz más, csak egy ma már egész tömeget alkotott áldokumentumfilm, ami persze sosem rossz (nagyon is szeretem az ilyen kézikamerás dolgokat), csak szerintem ennek a sztorinak egy jól megcsinált thrillert kéne csinálni.
Ugyanakkor pedig az is lehet, hogy az egész sztori egy felkapott dolog, amibe belemagyaráztak egy rakás dolgot, hamis bizonyítékokat helyeztek el, megmásították a történéseket. Lehet, hogy csak egy ártatlan medvetámadás volt, nem ET...
Mindenesetre kíváncsi vagyok a filmre.
Nagyon érdekes sztori, kíváncsi vagyok a filmre.
[link]
Érdemes elolvasni a film előtt, aztán max. csalódunk egy nagyot...
az eredeti történetről sokat olvastam, így látatlanban azt gondoltam, hogy a film ezt a témát dolgozza fel, mintegy dokumentumfilm jelleggel.
de így nekem teljesen bejött a film. Jó csalódtam, mert azért eléggé pofánvágták, az egyébként érdekes történetet, de így meg kihoztak belőle, valami kicsit félelmeteset.
Én bírom az ilyen kézikamerás ál-dokumentumfilmeket, REC a legnagyobb kedvenc, de ez is elment. Volt egy kis félelem, egy kis gondolkodás. Jó volt ez. 5.7-nél azért csak jobb, de plakátot azért csaknem rendelek a falamra