Stand Up Guys (2012) ☆ 👁

Született gengszterek

(Fisher Stevens)

amerikai krimi, vígjáték

3,2
★★★☆☆
191 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-02-04 22:43:15 gerbence (2) #13

Szarul van rendezve, ötlettelenül (kimondottan tévéfilmesen) van fényképezve, a cselekmény nagy része jelentéktelen, a poénok egy része gagyi, a másik maximum aranyos, de a legnagyobb hibája ennek a filmnek mégiscsak az, hogy teljesen érdektelen.
Mégegyszer: egy film, amiben Al Pacino és Christopher Walken a főszereplő, és Alan Arkin vendéghegedül, és az egész - teljesen élrdektelen. Nem sok minden történik, bár erre igazából nem is lenne szükség, azonban mindaz, amit látunk, sótlanul és vontatottan van előadva.
Pacino persze kissé ripacs, itt is az utóbbi időkben kizárólagossá vált szerepét, "a kései Pacino"-t játsza; Walken meg persze tökéletes, de neki pedig nem sok van írva.
Az egész produkció olyan unalmasan fáradt, mint pár magányos, középszerű, sikertelen gengszter lehet hetvenévesen. Ha ilyen meta-síkon nézzük, van ebben az erőtlen komédiának álcázott filmben elrejtve egy erőteljes tragédia.

Azért a vége rendben van.

2014-03-09 19:54:46 dorothygale (3) #12

Erôltetett....

2013-12-03 23:34:28 Agkistrodon (5) #11

meglepett

2013-10-04 16:08:52 hunlobo (4) #10

teljesen nézhető film, öröm volt nézni őket!

2013-05-17 01:42:12 Hannibal Lecter (3) #9

Ha nem Al Pacino lenne a főszereplője ennek a filmnek, most egy kettes díszelegne a nevem mellett. Neki viszont sikerül szarból aranyat csinálnia. Illetve majdnem. Talán elfogult vagyok, nem is tagadom, ám ő még hetven felett is elképesztő karizmával bír, és szinte még a "dákó poénokat" is sikerül úgy csomagolnia, hogy már-már élvezhetők legyenek. A táncjelenetért és az autós vadulásért külön piros pont (ld. Egy asszony illata). Ennek ellenére belegondolok, milyen lenne, ha egyszer végre megint kapna egy hozzá méltó szerepet, és persze Walken esetében is üdvös lenne ez.

2013-03-18 22:18:01 Dió (4) #8

Értelemszerűen nem ez lesz Pacino és Walken élete alakítása, viszont igazán üdítő végre egy olyan filmben látni ezt a két öreget, ami apró-cseprő hibái és a sztori belassulása ellenére is abszolút működik. Frankó karakterek (az unoka, Hirsch karaktere, stb), pár emlékezetes szcéna és jó pár olyan cool beszólás, amin végre hangosan lehet röhögni. Ezekért megéri.

2013-03-14 01:01:56 BonnyJohnny (3) #7

Megnézve én is azt mondom, hogy rosszabbra számítottam. Bár az bizonyos, hogy ezt a filmet nagymértékben a főszereplő hármas (kettős+Arkin rövid jelenléte) teszi élvezhetővé. Nélkülük rossz lenne a film (nézhetetlenre szerintem akkor sem osztályoznám).
Az mondjuk tetszik, hogy a film kikerüli a saját végét. Akárhogy is végződik ugyanis, könnyen giccsbe fulladhatott volna. Ezt egy vágással kerülték el. Azt, hogy ezzel az egyetlen értékelhető akciót vágták el, engem azért nem zavar, mert ez nem akciófilm (mint ahogy a színészek filmográfiáját sem azok teszik patinássá), sőt, egy nagy lövöldözős show down szerintem még rontott is volna a film hangulatán. Ami a filmben van éppen elég. (Sőt, már talán ez is sok, ha például a Buch Cassidy végére gondolok... már a nagy lövöldözés után... :)) Vagy (hogy egy másik klasszikust idézzek) mennyire badass lett volna, ha egy rövid összenézés után Walken azt mondja "Why not?", aztán elindulnak.
Ha a többek által emlegetett ízléstelen poénokat kiveszik (amikből egyébként nincs sok), akkor még a jobb lenne. Például nekem nem volt bajom a viagrás történetszállal, de jobb lett volna ha nem mutatják két percig Pacino álló farkát (természetesen takaró alatt). Szóval nem az ízléstelen poénok mennyisége zavart (mint írtam, számomra lehet, hogy kevesebb volt az, mint másoknak), hanem, hogy megtörik a hangulatát. És ez igaz a film végére is. Valahogy a film tényleg nem tudja eldönteni, hogy most milyen is akar lenni, és így semmilyen lett.

2013-03-10 14:38:58 Daemiaen (4) #6

Nem ez az egyetlen film, hogy elég a fantasztikus főszereplő gárda, hogy simán elvigye a hátán a több sebből vérző cselekményt és rendezést, az viszont biztos, hogy a Pacino-Walken-Arkin trió puszta jelenléte is olyan erőt sugároz és olyan érzelmeket generál, hogy az ember filmrajongó énje messzemenőkig kielégül.

2013-03-10 13:33:43 Eglaronion (4) #5

Én sokkal rosszabra számítottam, és mégse éreztem azt, hogy eladták a lelküket egy kis plussz gázsiért (pedig lehet, hogy de). Csak véletlenül sikerült pont ezt kiválasztani, és pozitívan csalódtam, kellemes kis másfél óra volt, nem untam, és a poénok se voltak mindig túl flúgosak. Amúgy, a címből rá lehetett jönni, hogy nem ezzel akarnak életmű díjat kiérőszakolni, de még így is el viszik a hátukon a filmet, minden hibájával együtt.

2013-03-10 13:25:34 BonnyJohnny (3) #4

Csak nem biztos, hogy az ember erre számít, ha a főszereplő trió minden tagja Oscar-díjas, és összesen 14 jelölést tudhatnak maguk mögött. Amit még az is elismerhet, aki szerint az Oscar-díj semmit sem jelent.

Pláne, hogy Pacinonál ez lehetett volna egy Carlito útja felmelegítés is. Akár humoros formában, akár nem.

2013-03-10 13:20:31 Eglaronion (4) #3

Tény, hogy abszurd, vannak benne ízléstelen poénok, de végig élvezetes maradt. Az igaz, hogy a gengszteresdi csak az alapszituáció miatt lett kitalálva: Három öreg csóka, kiknek már nincs sok hátra, kirugnak a hámból utoljára. Amolyan bakancslista jelleggel. Tényleg nem egy aranyköpés, de remekül el tudtam szórakozni rajta tesómmal és apukámmal. Dehát, ízlés meg hangulat dolga :)

2013-03-04 10:19:27 critixx (1) #2

Minden szavaddal egyetértek. Iszonyú rosszul megírt film, ami nem tudja eldönteni, hogy nosztalgikus "öregfiúk mozi" akar-e lenni vagy Másnaposok-féle pisi-kaki-szex komédia. Az utolsó tíz percben pedig végre a forgatókönyvíró és a rendező is rájönnek, hogy ezek a nyugdíjasok egykoron gengszterek voltak, de addigra már késő, az első komolyabb akciót fél perc után kettészeli a végefőcím. Tudom, hogy van annyi pénz, amiért ezek a kiváló színészek elmennek egy ilyen szörnyűségbe égetni magukat, de Pacino bohóckodása láttán akkor is elszomorodom.

előzmény: ChrisAdam (#1)

2013-02-08 12:33:42 ChrisAdam (1) #1

Emberek... ez nagyon szar.
Amellett, hogy iszonyú érdektelen és sablonos a alapsztori, még nem is törekszik arra, hogy érdekessé tegye. A poénok borzasztóak, perverz és undorító szállóigék, tíz percig Al faszáról van szó, ami nem akar felállni, aztán egy marék erekciós tablettától meg lekonyulni... Ez vicces?
Al Pacino jól játszik, de a karakter fos. Chris Walken viszont minden szempontból tiptop, jót tesz a filmnek, Alan Arkin meg ott sincs...
Ha a sztorit nézzük, akkor már el van temetve a film... Unalmas, nem kell ezt megnézni... El kell felejteni.
Egyes. Az év első egyese bemutató szerint.