Now Is Good (2012) ☆ 👁

Most jó

(Ol Parker)

angol dráma, szerelmi történet

3,5
★★★☆☆
137 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-08-07 09:07:16 desmond (1) #16

Erről a rémséges, hatásvadász förmedvényről a következő jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=hjbSlBY9IUk
Borzalmas, ocsmány, hulladék, a gyomrom felfordult tőle.

2014-09-26 11:02:55 Danesz99 (4) #15

Paddy Considine az egyik legrosszabb színész akit valaha láttam. Az ő szerepére tulajdonképpen bárki más jobb választás lett volna. Még egy barátokköztös zöldfülű is. A filmet kétségtelenül Fanning viszi a hátán, a többiek csak gyengén asszisztálnak mellette. Kaya Scodelario miatt is mindenképp megérte megnézni. Lehet hogy a könyvet sem ártana elolvasni mellé.

2013-06-28 21:20:37 Sántha Orsolya (3) #14

Nem elég jó. Pedig nagyon szeretem Dakota Fanning-et. Azért persze bőgtem. És el fogom olvasni a könyvet, mert valahogy úgy érzem, meg lehetett volna ezt a filmet jobban is csinálni. Remélem a könyv valóban jobb.

2013-05-28 21:30:39 Glasseye (5) #13

Köszi!!:D Ha fele annyira jó lesz mint a film akkor már megéri elolvasni ;)

előzmény: sep (#12)

2013-05-28 21:22:36 sep (?) #12

Before I Die az eredeti könyv, itthon pedig Amíg élek címmel jött ki.

előzmény: Glasseye (#11)

2013-05-28 21:11:35 Glasseye (5) #11

Az előzetesben azt írták hogy ez a film egy világhíres könyv alapján készült. Keresgéltem mindenütt de sehol se találtam melyik lehetett ez a könyv. Talán Mo-n ki se adták. Aki tudja írja már le nekem mert szívesen elolvasnám!

2013-03-20 05:34:42 frindli (?) #10

A hasonló témájú filmek mind pontosan ugyanerre a sablonos szerkezetre épülne, amiben az lenne a különleges ha a főszereplő NEM akarna meghalni.

2013-03-20 00:23:21 ChrisAdam (4) #9

Na, csak sikerült végignézni.
A törtenetvezetés szerintem pont jó, csupán pár jelenetet (leginkabb a romantikusokat) kellett volna kivenni, de amúgy maga a sztori szerintem jó, habár mint mondtam, nem igazán egyedi.
Majdnem ugyanaz, mint a Bakancslistánál (most hirtelen nem jut eszembe más rákos film, meg nem is láttam sokat), csak itt valahogy közel kerülünk Tessához, míg ott a karakterek nagy semmik, csupán két öreg faszi, aki a végén akarja felépíteneni a drámai hangulatot, de amúgy nevetgélnek a halálról.

Ennek a filmnek többek között az a nagy előnye, hogy nagyon jól adagolja a drámát, persze most nem a giccsességről beszéltem, hanem arról, hogy a film ahogy haladunk az időben, egyre komolyabban veszi az egészet, kényszeríti a nézőt, hogy ő is gondoljon bele Tessa helyzetébe, ami Dakota Fanning szinte hibátlan játéka miatt nagyon is lehetséges, sőt nem is lehet nem belegondolni. Na persze jó poénokat jó helyen süt el, nem viszi se túlzásba, és nem is fukarkodik vele.
E mellett erős a film a karakterábrázolásban, mondanom sem kell, hogy Tessa karaktere kiváló, az apa is nagyon jó lett, bár neki vannak gyenge jelentei, de ez messze nem a színész hibája, hanem a forg.könyvíróé. Az anyáról is rövid idő alatt tejes képet kapunk. A kakukktojások viszont Zoey és Adam. A lány mellesleg alig van a színen, szinte alig kap lehetőséget, Adam pedig mintha ott sem lenne, nincsen egyedi stílusa, ami megkülönböztetné a többi mai szerelmesfiútól. Ráadásul van egy-két kínosan rossz jelenete.

A film amúgy pörög, mármint nem szó szerint véve, hanem úgy pörög, hogy egy pillanatra sem ül le vagy laposodik le, egyszóval mindvégig odafigyeltem rá (hiába néztem háromrészletben, ez inkább időhiány miatt volt...). Néha jó flashbackek villannak fel, a végén van egy-két kép, ami tetszett, de azért kicsit hatásvadász volt (na de akkor a The Tree of Life is ilyen :)), nálam ez még belefér.
Az tetszett, hogy nem kíméli a nézőt, egy pillanatra sem támad fel a remény, hogy talán mégis, nem, inkább tudatja előre a véget, és erre rájátszik. Na most ezt kicsit jobban meg lehetett volna oldani, a vége túl színes volt, a halált másképp ábrázoltam volna.
A legutolsó jelenetekkel volt bajom, kicsit összeszedetlennek éreztem.A zuhanós-rémálom után kellett volna elvágni a filmet, ott kicsit bennem maradt a levegő,

A Now is Good jó film, a címe kicsit furfangos, találó. :)
Kihagyott ziccernek érzem, ugyanis ha kicsit jobban ráfekszik a dologra a stáb, egy komolyan jó filmet lehetett volna kihozni pl. az első 15 percet kicsit feljavítani. Dakota Fanning pedig... le a kalappal, nem gondoltam volna.
Erős hármas, gyenge négyes? --- > majd reggel

2013-03-19 19:02:14 ChrisAdam (4) #8

Hát nem tudom, azért azokhoz hasonlítani kicsit kemény, sőt... Mint rendezés amúgy nem rossz, a film nagy szerencséje, hogy vannak benne jó jelenetek, Dakota Fanning erős alakítása és az idő is gyorsan telik, de ugyanakkor volt egy-két dolog, ami nagyon nem tetszett, pl. a nyálas jelenetek, amik egyszerűen fenomenálisan rosszak voltak (ez a Jeremy Irvine soha nem fogja ezt lemosni magáról). A történet nem rossz, csak ugye nem egyedi, láttunk már ilyet, talán a különleges az egészben Dakota, akinek karaktere jól van megalkotva, az egészhez való hozzáállása jól lett ábrázolva.
Azóta továbbnéztem, már sokkal jobbnak hat, sőt, úgy látszik, csak az eleje volt ilyen kínkeserves.
Most egy stabil hármasnál járok (egyben úgy látszik, mégsem sikerül).

Nem tudom pontosan, mit érzel mély érzésű alatt, de ha kifejtenéd, hálás lennék. :)

előzmény: Glasseye (#7)

2013-03-19 18:00:48 Glasseye (5) #7

Én azt gondolom hogy a világ egyik legjobb rákos filmje! Ol Parker ezzel a munkájával Ingmar Bergman, Tarkovszkij vagy akár Coppola szintjén áll mint rendező..
A mély érzésű embereknek tetszik ez a film..

előzmény: ChrisAdam (#6)

2013-03-18 22:24:46 ChrisAdam (4) #6

Sajnos nem tudtam végignézni, annyira belefáradtam az egészbe. Szívesen rányomnám a egyest, mivel nem néztem végig, de talán majd holnap folytatom.
critixx anno kitörölt kommentjét hadd idézzem: "jajjajjjjajjj," Igen, igazad van.

2013-02-21 13:55:03 BonnyJohnny (3) #5

Dakota Fanning erőteljes alakítása ellenére sem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ez egy giccses, könnycsepp kicsikarásért mindent elkövető, hatásvadász film, aminek cselekménye nem is tesz ki egy és háromnegyed órát. Ezt a történetet egy nagyobb kontextus darabjaként kellett volna elmesélni (párhuzamosan a szülőkével, vagy a barátnővel, vagy egy másik történettel), vagy ezt kitágítani, és a fiatalok kapcsolatát nem klipszerű összevágások és nagy távolba nézések (Dover fehér szikláinál, aminél romantikusabb hely valószínűleg nincs a ködös Albionban) váltakozásával érzékeltetni, hanem igazi kapcsolatot bemutatni (ugyanaz a hiba, mint a Like Crazyben). Vagy egyáltalában nem is beletenni a romantikus szálat, vagy beletenni, de legalább ne az éppen akkor a szomszédba költözött tökéletes sráccal. Pedig vannak benne igen erőteljes jelenetek (pl. az orrvérzés a randi előtt/helyett), amik sokkolják a nézőt a szörnyű betegség képeivel, és valóban sajnálatot ébresztenek a főszereplővel szemben, de többségében vannak az olyanok, amik sajnáltatni akarják a főszereplőt, és mindenki nagyokat sír (feltételezem a női nézőközönség nagyrészével együtt), de közben szinte hallani a futószalag hangját, amin a jeleneteket szállítják. Nem beszélve az olyan túlfuttatott jelenetekről, mint például az elköszönés (a még élő, de magáról és külvilágról már nem tudó lánytól) megható jelenete, amit aztán csak agyonnyomnak flashbackekkel, torkunkban persze szorulhat a gombóc, de azért, mert erőszakkal odanyomták.
Azt nem mondom, hogy a humor hiányzik belőle, mert eleve az alaphangulat és a story lényege nem olyan mint a 50/50. Meg különben is, ezt a témát humorral bemutatni nagyon nehéz, persze, ha sikerül, akkor olyan filmet kapunk, mint a 50/50, de nagyobb az esélye a kínos (ne adj Isten ízléstelen) végeredménynek.
De nem szabad kihagyni az említésből az apafigurát (és vele együtt az apa-lánya kapcsolatot), aki Paddy Considine alakít... zseniális.

2013-02-10 17:08:48 Glasseye (5) #4

Mikkey!! Ezt a filmet pont kb 4 hónapja láttam.. Gus Van Sant-tól még az Elefántot csípem!!

2013-02-09 14:04:27 Daemiaen (3) #3

Meghatónak és érzelmesnek szánt ballada az életről, ami halállal végződik. Meséltek már erről fennköltebben és kevésbé nyúlósan, de Dakota Fanning szomorú szemei még az olykor rettentő semmitmondó képsorokon is átsegítik a teremből néha menekülni vágyó nézőt.

2013-02-08 19:58:26 Mikkey (3) #2

ebben a témában tudnék ajánlani 1 sokkal szerethetőbbet:
[link]

2013-02-06 20:16:50 Glasseye (5) #1

Ezt melyik moziban adják? Annyira megnézném :P