Ookami kodomo no ame to yuki (2012) ☆ 👁

Farkasgyermek
Wolf Children

(Hosoda Mamoru)

japán animáció, anime, dráma, fantasy

4,2
★★★★☆
56 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-03-25 00:20:08 -senki- (5) #7

Azért működik mert a "farkasság" nem egy bugyuta fantasy elem, hanem szimbólum. A minden ember lelke mélyén lévő rejtett kis dolog amit felfedez az ember ahogy felnő, egyszersmind óv a többi embertől, kitárulkozni. A két testvér a két utat járja be, és pont másként ahogy gondolnánk.

2017-09-30 01:01:39 kwzatz (5) #6

Már Az idő fölött járó lányt is szerettem, de Hosoda Mamoru ezzel a filmmel lopta be magát igazán a szívembe. Nagyon érdekesnek találtam, hogy az egyedi fantasy alapötletet - már amennyire ez lehetséges - igyekszik realisztikus, mindenki számára ismert, hétköznapi problémákon keresztül kibontani. A karakterek egytől egyig szerethetőek , és ugyan mostanában úton-útfélen az "erős női karakter" kifejezéssel dobálóznak - ott is, ahol nem kellene, sőt, leginkább csak ott -, most végre tényleg úgy éreztem, hogy itt aztán teljesen jogos lenne Hana kapcsán ezt megemlíteni, rögtön be is került a kedvenceim közé. Ő ugyanis valóban erős NŐI karakter, és nem egy női szereplő, aki leginkább férfias tulajdonságokkal rendelkezik annak érdekében, hogy kiérdemelje ezt a "címet" (ez egyúttal nem jelenti persze azt, hogy a férfiasabban viselkedő női karakterek nem lehetnének jók, mert van több ilyen kedvencem is). Hana kitartó, szorgalmas, empatikus, mosolygós, kedves és példamutató édesanya, a feladat pedig, ami a nyakába szakad borzasztó nehézségekkel jár. Rengeteg ilyen erős női karaktert látunk mostanában. Ja, nem. Ezért is vagyok nagyon hálás a rendezőnek, hogy egy ilyen remekül megírt, aranyos, szerethető családi történettel ajándékozta meg a nézőit, amiben ez is ilyen hangsúlyos szerepet kapott.

2017-04-07 11:23:10 terika (5) #5

Ez a történet nem a fiatal lány és a farkasember elcsépelt szerelméről szól. Ezt azoknak írom direkt, akik fenntartással fogadják az alapszituációt. Nyugodtan üljenek csak le és nézzék végig. A fantasy köntös mögött életszerű történet rejlik, mondhatni hétköznapi, mely igen nehéz problémákkal, felismerésekkel van tele.
A két órás játékidő senkit se rémisszen meg, pillanatok alatt elrepül ez az idő.
A történet viszi magával a nézőt, gyönyörű az animáció, és szívbemarkolóak a sorosok is. És mindeközben nem esik át a giccs kategóriába. Kifejezetten fiatal felnőtteknek szóló film ez.
Ha jól tudom, valamelyik Anilogue fesztiválon itthon is bemutatásra került az Urániában.

2016-06-22 07:59:55 BonnyJohnny (4) #4

Aranyos és szívbemarkoló. A családi dráma (és báj) a fantasy szál nélkül is megállná a helyét. Bár nyilván arra a van kihegyezve, és sok jelenet csak úgy jöhet létre. Az anya karaktere elragadó, szinte képtelenség nem azonnal (még lányként) beleszeretni. A gyerekek is kiválóan vannak ábrázolva, a fejlődésük/változásuk nem különben. Most így leírva nem is tudom, miért csak négyes? Talán helyenként leül a film, és helyenként giccses.

előzmény: Havierez (#3)

2016-06-22 00:07:56 Havierez (4) #3

Es amugy neked mi a velemenyed errol a filmrol?

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2016-06-22 00:03:53 BonnyJohnny (4) #2

A magyar cím a japán eredeti egyszerűsített angol verziójának pontatlan fordítása. :P

2016-06-21 23:32:31 Havierez (4) #1

Egyik ismerősöm az egekig magasztalta és nagyon javasolta hogy nézzem meg. Hát ezt nemsokára bepótolom és meglátom hogy milyen is ez a film. Az igaz hogy nem a Studio Ghibli csinálta de azt olvastam Hosoda Mamoru manapság a legfelkapottabb anime rendező japánban. Így nagy reményekkel várom hogy végre láthassak egy kiváló nem Ghiblis anime filmet :)