Iron Man 3 (2013) ☆ 👁

Vasember 3.
Iron Man Three

(Shane Black)

amerikai-kínai akciófilm, sci-fi

3,4
★★★☆☆
812 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-04-19 09:54:20 Livcsy (4) #96

Hét év kellett hozzá, de a kezdeti csalódások után végre a helyén tudom kezelni ezt a filmet. Egyszerűen nagyon jó! Tetszik a sötét tónus. Az, amiért anno nem tetszett - hogy kilóg nemcsak a többi Vasember, hanem az összes addigi MCU mozi közül - inkább erénye, mint hibája.
Kellemes csalódás, pedig évekig nem mertem megnézni.

2019-04-09 14:14:05 lizardking (3) #95

Ez a sok milliós kérdés. Főleg a második rész fényében, amiben ugye palladium-mérgezést kapott, de felfedezett egy új elemet, ahelyett, hogy megoperáltatta volna magát. De az is megérne egy misét, hogy vajon miért csak az utolsó csörtére hívja a robotokat a borospincéből? Holott Jarvis addigra már jó ideje be volt kapcsolva. Újra nézve az MCU-t, kínosan sok ilyen logikai bakiba ütközik az ember...

előzmény: SoZi (#91)

2018-11-23 07:59:16 SAF333 (4) #94

Hiányoltam a kárpótlást a kislány részére.

előzmény: BonnyJohnny (#63)

2018-04-23 19:50:58 The Cortez (3) #93

Premier előtt azzal a szöveggel reklámozták, hogy ez nem csak a legjobb Vasember epizód lesz, hanem egyben a legütősebb Marvel-film is. A 2 ígéretből végül aztán az egyik sem jött össze, de tény, hogy merész és meglepő alkotást csináltak belőle.
A rendezői székbe Shane Blacket ültették, ennek köszönhetően itt a leghangsúlyosabb a buddy movie-jelleg: Tony Stark nem csak a néger haverjával poénkodik, hanem rajta kívül 1 gyerekkel is, aki szerencsére nem túl idegesítő. A direktor nem kapott teljesen szabad kezet, de azért erősen érződik a stílusa.
A sztori a Bosszúállók eseményei után játszódik, és reálisan igyekszik bemutatni a főhős reakcióit. A történetben akadnak üresjáratok, ráadásul nem is túl eredeti, mivel egyszerre két Batman-film cselekményére is hasonlít: hajaz a The Dark Knight Rises-ra, valamint van némi párhuzam a Batman Foreverrel. A sokat emlegetett Mandarin-csavar zseniálisnak tűnhet, mert meglepő (már akinek), formabontó és merész, másrészt 1 igen ütős média- meg fogyasztói társadalomkritika is tartozik hozzá (ami a hollywoodi blockbusterekben elég ritka), ám ez sem valami originál húzás, ugyanis az ötletet egy sokkal régebbi film (Amikor a farok csóválja) adhatta. A Mandarin-csavar fő bűne mégis az, hogy kiheréli a karaktert, illetve kukába vágja a kiváló castingot. Egyébként nem rossz próbálkozás, csak éppen máshogyan kellett volna megoldani.
A trailer félrevezető módon 1 sötétebb tónusú, drámai mozit mutatott be, miközben nem lett lecserélve sem a képi világ, sem a könnyed atmoszféra, sem a lazaság. A 3 rész közül ez a legviccesebb és a leglátványosabb. Az AC/DC-dalok valamiért mellőzve lettek más rock 'n' roll trackekkel együtt, de cserébe az Eiffel 56 Blue című számával indít a film, amivel kellően meg is alapozza a hangulatot.
A tech-témakör mellett itt már fontos szerepet kap a terrorizmus kérdés is! Van stáblistás jelenet, bár teljesen felesleges, mert nem vezet fel semmit.

2018-01-16 22:22:19 kwzatz (3) #92

Ejha! Sok helyen még a 3-as alatt is rezgett a léc. Az akciójelenetek egész látványosak, és mégis fájdalmasan tét nélküliek, emellett van egy-két jó mozzanata, de összességében feledhető (legalábbis a pozitívumai). A Mandarinról inkább ne is beszéljünk... És nem is csak azért, mert köszönőviszonyban sincs a képregénybeli változatával, hanem azért, mert ebben a formában ez egy nagy büdös semmi. Valójában tudtam előre a "csavart", de végül is teljesen mindegy, mert 1. Az 5. percben Tony szó szerint azt mondja, "Démonokat alkottam", miközben mutatják Guy Pearce-t és a kutató hölgyet 2. A későbbiekben folyamatosan sulykolják belénk, hogy Guy Pearce a Big Bad Boss. Teljesen mindegy, hogy Mandarinnak vagy Krumplifőzeléknek hívja magát, ő az, csak így közben azért sikerül kiherélni egy klasszikus főgonoszt. Azon is elgondolkodtam, hogy vajon Hujber Feri a Vasember 3-ból szedte-e a teóriáját Jézusról...

Ennyi, nem is írok inkább többet, mert a végén átjavítom 2-esre az értékelésem, az meg azért talán túl szigorú lenne.

2016-10-04 21:47:58 SoZi (4) #91

Most esik le... Ha most csak úgy simán meg tudta magát műtetni és ezzel megoldani a szilánkok kérdését, akkor eddig miért nem? Nekem végig úgy tűnt hogy főleg ezt próbálja kiküszöbölni, és ezért született meg az arc-reactor a mellben...
Amúgy a legjobb Iron man, leszámítva a "tűzembereket". A Mandarin-húzás pedig zseniális. Akár a való élet összeesküvés elméleitek forrása is lehetne az ötlet.

2014-02-17 18:45:23 Hi-tech Angel (5) #90

Cáfolom!!! :) Kedvenc randifilmem, barátom talán már unja is, 3-4x tuti megnéztük :D

Életem egyik legnagyobb filmélménye, zseniális!

előzmény: blazserbozso (#88)

2013-11-02 17:29:34 Marlboroman (3) #89

Látványos, pörgős, de kicsit komolytalan.

2013-10-18 08:26:34 blazserbozso (5) #88

Iszonyú jól megcsinált, nagyon látványos film. Pörög, gördül, jó tempójú, dinamikus, rendkívül élvezhető film. Nagyon jó humora van, imádom a Robert Downey Jr.-t - tipikusan az a fajta humor, ami a Kiss Kiss Bang Bang-ben (Durr, durr és csók) van: fanyar, önironikus, nagyon jól kidolgozott és eljátszott karakter. Felismertem benne a Shane Black stílusát, ezért utánanéztem, hogy jól gondolom-e, hogy ugyanez a fickó írta a Kiss Kiss... forgatókönyvét is. És igen. Sőt! Amin iszonyúan meglepődtem: ez a zseni jegyzi azokat a kultfilmeket is, amikben mindegyikben tetten érhető és felismerhető az a fajta finoman cizellált, szarkasztikus humor, ami imádnivalóvá teszi ezeket a fazonokat és örökbecsű alkotásokká emeli a filmeket. Halálos fegyver széria, Utolsó cserkész és most a Vasember 3. És ahogy ezeket a (direkt rájuk írt) karaktereket eljátsszák azok a zsenik, mint a Bruce Willis, Danny Glover és a Robert Downey Jr., az felejthetetlen - de a Kiss Kiss-ben a Val Kilmer is óriásit alakít. És mindenhol ugyanaz a kicsit depis, kicsit életunt, kicsit "minden mindegy" fazonok, akik unott pofával nyomják a hatalmas beszólásokat...:) Egyszerűen zseniális. A Shane Black következő filmjére tutira beülök a moziba. Kérdés nélkül. És csaj nélkül... mert ezek fiús filmek. Szerintem a nőknél ez a recept nem működik.:) Nekik marad a romantikus szörpös-szirupos cucc.:)
Nekem ez a könnyed humor, nem a here-segglyuk-fingok-büfögök, amiből sajnos sokkal több van.

2013-09-16 11:06:30 Dynast Grausherra (3) #87

Az első két Vasember film hibáival együtt is nagyon szórakoztató volt. Tele volt poénokkal, és érezhetően nem is nagyon akart több lenni egy könnyed mozinál. A Vasember 3 során belépett a képbe a komoly hangvétel, ráálltak arra a felvetésre, amely a Bosszúáálókban hangzott el (Nagy ember vagy a páncélodban. Ha leveszed, mi marad belőled?), plusz kaptunk egy összeesküvés elméletes vonalat. Ha nem mondják ki a filmben, akkor is rájövök, hogy a Ben Kingsley féle Mandarinnal az Osama Bin Laden kérdést lovagolják meg. Humorból ugyan maradt, de a Starkot ért tragédiasorozatok után már furcsán hat, amikor előjön a könnyed beszólásaival. A gyerek is kissé kilóg a képből, túlságosan elviszi az egészet a karácsonyi mesefilm irányába, pedig ez a film nagyon sokszor kiáltott a PG-13-nál erőteljesebb megoldások után. Amúgy Pepper Potts tűzálló melltartót hord?

2013-09-08 13:02:47 tomside (3) #86

A vasladyt gyúrnám amúgy. :D

2013-09-08 12:52:48 tomside (3) #85

Az idei év legszebb Audi reklámja.

2013-05-27 20:37:30 morcosmedve (3) #84

Nem érzem, hogy ki lehetett volna ebből többet hozni. A hangulata viszont kifejezetten tetszett. Meg néhány jelenet. A dramaturgia felszívódása pedig számomra kifejezetten tetszetős tendencia és trend. Kiváltképpen ilyen esetekben: legalább nem hagy a film hosszú ideig feleslegesen nyomot bennem. Már most is alig emlékszem belőle valamire...

2013-05-12 09:33:21 Glasseye (5) #83

Ok! :)) Én másképpen gondolom, szerintem nincs igazad!

előzmény: Rorschach (#80)

2013-05-11 19:08:47 Lacroix (3) #82

"Tony Stark karaktere végre nem a szuper szuperhős figurát hozza, hanem megismerkedhetünk a lelki démonaival is. Végre nem egy olyan szuperhős akiben egy csöpp hiba sincs, aki képtelen megsérülni, megbetegedni stb.. "

Az előző filmek is megmutatták a nem hibátlan személyiségét.A megsebesülés pedig elég messze áll a realitástól,úgy mint a TDKR-ben.

2013-05-11 18:37:18 ChrisAdam (3) #81

Nem értelek, ez most egy teljesen korrekt komment volt Glasseyétől. Szinte egyet értek vele, bár sok (!) túlzásba esik, de hát ha ő így látja... :) Attól még nem lesz troll, mert nem ugyanazt gondolja, mint te. ;)

(Mondjuk igaz, amit felsoroltál, azzal én sem értek egyet, de mondom, ha neki így tetszett a film... )

előzmény: Rorschach (#80)

2013-05-11 18:35:31 Rorschach (1) #80

Don't feed the troll, don't feed the troll, don't feed the troll...
Formabontó sajátosságok? Nem jó-rossz párharc? Félelmetes Guy Pearce? Na jó, ezzel nem vitatkozom, tényleg olyan borzasztó, hogy az már egészen félelmetes.

2013-05-11 17:57:07 Glasseye (5) #79

zseniális! Shane Black munkásságának csúcspontját alkotta a Vasember 3-al úgy érzem! A film formabontó sajátosságaival forradalmasította a képregényfilmek világát! Itt végre nema jó-rossz párharc, nem a karakterfejlődés a lényeg hanem új alapokat próbáltak adni a kicsit megfáradt marvel filmeknek! Ez az újítás pedig telitalálat, nem hiába dönt csúcsokat a film és igen, úgy érzem így kell befejezni egy olyan népszerű sorozattrilógiát mint a Vasember!
Tony Stark karaktere végre nem a szuper szuperhős figurát hozza, hanem megismerkedhetünk a lelki démonaival is. Végre nem egy olyan szuperhős akiben egy csöpp hiba sincs, aki képtelen megsérülni, megbetegedni stb.. A barátnője nem sokat votl a vásznon, viszont amikor igen akkor nagyon jól kiegészítette Stark humoros már már ripaccsá váló karakterét!
A történet csavarokban bővelkedett főleg Mandarin karaktere volt számomra a csúcs és formabontó Elvileg úgy volt beharangozva hogy ő lesz a főgonosz, erre jól átverik a közönséget hiszen ő csak egy színész, egy báb akinek a kezében semmiféle hatalom nem összpontosul Ellenbena valódi fő gonosz már tényleg félelmetes volt, egyedüli hibája talán csak az lehet hogy számomra nem derült ki mi motiválja a pusztításra! Ha valaki tudja az írjon majd nekem! ;)
A zene fantasztikus volt! Nem tudom ki a zeneszerző de neki megajánlanák már most egy oscart érte! Főleg az előzetesben ütött ki nagyon ez a jó kis muzsika..
Összességében látványorgia volt a Vasember 3, de egyben túl is mutatott önmagán! Végre láthattuk Tony Stark karakterének fejlődését, túljutott az énközpontúságon, bohócból hőssé lépett elő! És végül a karakternek megfelelő minőségben vett búcsút Tony Stark a vasembertől, és igen azt hiszem ez egy korrekt zárása volt az Iron Man saga-nak!

2013-05-07 00:27:12 largo (3) #78

Még mindig az első a legjobb. Minden kis hibája ellenére az föl van építve. Ebben néhány ötletes akciózástól eltekintve semmi nem volt; motiválatlan szereplők, botegyszerű rendezés, fölös jelenetek, a dramaturgia ívének hiánya. Shane black elfáradt.

2013-05-04 12:26:38 ChrisAdam (3) #77

Szerintem jó a 3D. Az a fajta, ami nem tolakszik, csak ott van, csakis azért, hogy érezzük a teret. Szerintem ez a 3D, nem az, amikor a szemedbe nyúlkálnak a vászonról.
De most valszeg egyedül leszek ezzel, és nem akarlak elbizonytalanítani, menj csak a 2D-re.

előzmény: Umberto (#76)

2013-05-04 12:23:33 Umberto (3) #76

Köszi! Akkor nem költünk fölöslegesen a 3D-re.

előzmény: BonnyJohnny (#75)

2013-05-04 12:03:44 BonnyJohnny (3) #75

Én abban láttam, és szerintem nem volt érdemes.

előzmény: Umberto (#74)

2013-05-04 12:01:42 Umberto (3) #74

Mennyire érdemes 3D-ben nézni?

2013-05-03 21:18:54 Xuja (?) #73

Az IMDB 7.9 az elég jónak számít, az első rész is ennyit kapott. (Persze nyilván 1-2 tizeddel lejjebb csúszik még majd.)

előzmény: Gasz András (#72)

2013-05-03 20:46:35 Gasz András (2) #72

Rottenen már 77%-nál áll, a top Rotteneseknél 70%, metacriticen 63% IMDB-n 8.0 alá ment. Hát csökken a sikere kritikailag. Érdekes, hogy pont akkortól kezdett lejjebb menni, amióta az USA-ban bemutatták.

2013-05-02 02:36:52 JohnnyJohnny (4) #71

Korrekt lezárása a trilógiának, olyan merész húzásokkal amiknek a célja vajon szándékosan az lett volna, hogy ennyire megosszák a közönséget? Az előző részekhez és a bosszúállókhoz képest nagyon merész csavarokat kaptunk, amik olyan irányba lendítették a vasember karakterét, hogy innentől kezdve nem tudom, mihez fognak kezdeni vele a készítők. Maga a történet viszonylag kidolgozott volt, a karakterekkel sem volt különösebben problémám (azért Killian motivációja rém gyenge volt) viszont a Mandarinos csavarral olyan szinten meglepetek, hogy pacsi érte. Ami fájó pont volt számomra, az hogy a készítők önirónia terén nem egyszer átestek a ló túloldalára, nem találták azt a bizonyos határt. Azt hiszem, meg kell néznem még párszor, hogy "viszonylag" teljesen objektív, tiszta véleményt tudjak formálni, mert ez a karakter állt eddig a legközelebb hozzám a Marvel hősök közül és bármilyen hibája is volt ennek a résznek egyszerűen találok rá magyarázatot.

A végét viszont Extremis pepperrel szépen elk**ták ill. a pár perces rövid de nélkülözhetetlen és tömör happy endel

Összességében most úgy gondolom, hogy Robert Downey Jr. nélkül a következő Vasember trilógia halott projekt lenne, legalább is nem tudom elképzelni, ki tudná kellő mértékben pótolni. Vagy van még egy választás, teljesen átírják a karaktert, ami pedig újfent nagyon merész húzás lenne.

2013-05-01 23:21:18 THE (5) #70

Másodjára nézve észrevettem az Air Force One jeleneteben, hogy mi tévesztett meg:

Amikor a Vasember ruha menti meg az embereket, akkor a vágásoknál úgy mutatják Tony arcát, mintha a ruhában lenne, ezért lepett meg, hogy csak távvezérlés volt.

2013-04-30 23:48:53 Hannibal Lecter (2) #69

Én is csak azért használtam feltételes módot, mert hivatalosan még nem jelentették be a folytatást. :)

előzmény: VVega (#68)

2013-04-30 23:24:42 VVega (3) #68

A nemzetközi piacokon 198 millió dollárral debütált a hétvégén, úgy, hogy Kínában és Oroszországban még nem is játsszák. Hátra van még az amerikai premier is, szóval amíg ilyen számokat produkál, addig Vasember 26. is lesz.

előzmény: Hannibal Lecter (#67)

2013-04-30 22:20:20 Hannibal Lecter (2) #67

Maga az Extremis is egy jó nagy baromság. Ez a DNS-manipuláció, meg az egész "használjuk csúnya dolgokra a tudományt"-koncepció egyébként is lerágott csont, de ennél ostobább, fantáziátlanabb és együgyűbb módon nem is lehetne tálalni. Mindemellett tényleg nincsenek motivációk, de Starkon kívül nincsenek igazán karakterek sem. Rebecca Hall mondjuk vonzó teremtés, ez itt is kiderül, de ezúttal nem kapunk belőle sokat, meg hát ugye őt sem a falrengető tehetségéért bírjuk. Gyenge kis film ez, s ha lesz folytatás, remélem, John Moore rendezi. Hátha utána már senkinek nem lesz kedve belevágni egy ötödik mókába.

2013-04-30 21:55:01 Olórin (3) #66

A gonosztevők motivációi siralmasan el vannak maszatolva ebben a filmben.
Pearce: Teljesen homályos, hogy miért is teszi mindazt, amit tesz (kb. olyan trehány figura, mint Nero volt a Star Trekben).
Kingsley: A fordulat vele kapcsolatban jó poén, de hogy végig azt hitte, ez csak "színészkedés"... gimme a fucking break.
Az extremises katonák: szóval ezek a derék hazafik csak úgy automatice gonoszak lettek, miután elvesztették egy végtagjukat? Az amputáció mellékhatásai: fantomkín, henchmanné válás.

2013-04-30 21:21:36 BonnyJohnny (3) #65

A két gengszter áll legközelebb hozzá amúgy (írni is akartam). :D A kopasz ürgét meg hasonlítsuk össze Májlóval az Utolsó cserkészből, vagy Joshuával a Halálos fegyverből, aztán megérted, hogy mire gondoltam.

A nő még inkább szóba jöhetne, de ő meg csak egy jelenetet kapott. Pedig jobb lett volna ő jobbkéznek. Szerintem Pearce figurájához amúgyis jobban illett volna egy női henchman... henchwoman :)

előzmény: wayage (#64)

2013-04-30 21:14:48 wayage (4) #64

Nekem kapásból megmaradt jó pár gonosz karakter, akikről fogalmam sincs mi volt a filmes nevük: a kopasz, aki hanyagul ül a fotelban majd később jóval nagyobb szerepet is kap, a sebhelyesarcú vörös hajú nő, 2 gengszter akivel poénkodik a fogvatartott Tony, az Utolsó cserkészt megidézve.

2013-04-30 21:10:36 BonnyJohnny (3) #63

Limitált szériás képviselője amúgy jó poén volt. :D

előzmény: flake (#62)

2013-04-30 21:09:08 flake (4) #62

Hol voltak ebben a filmben jól megírt karakterek?

Igaz, csak "cameozott", de Dora the Explorer azért egy elég összetett karakter :D

előzmény: BonnyJohnny (#59)

2013-04-30 20:56:50 Ninety-Four (4) #61

Ez a PG-13 dolog bennem is felötlött, végig olyan érzésem volt, hogy sokkal jobb lett volna, ha Blacket nem korlátozza a korhatárolós dolog.

előzmény: BonnyJohnny (#58)

2013-04-30 20:43:17 VVega (3) #60

Egyetértek veled, annyi kiigazítással, hogy ez a finálé az Avengers előtt is pont olyan marha gyenge lenne, mint amilyen az Avengers után. Sötét van, alig látunk valamit a harcból illetve abból, hogy lenne bármi különbség is a páncélok között, ráadásul egyetlen tényleg jól megkoreografált vagy igazán látványos pillanata sincs a zárásnak.

előzmény: BonnyJohnny (#58)

2013-04-30 20:29:16 BonnyJohnny (3) #59

jól megírt karakterekkel
Hol voltak ebben a filmben jól megírt karakterek? (Stark.Roodey pároson kívül) Most mondanám, hogy nézz meg egy Shane Black filmet, dehát ez is az. Azokban a filmekben még a főgonosz jobbkezének is volt annyi karaktere, hogy megjegyezted. Ő képes volt egy kínzómesterből akkora karaktert csinálni, hogy sablon lett belőle.

előzmény: ChrisAdam (#49)

2013-04-30 20:07:56 BonnyJohnny (3) #58

Nehezemre esik behatárolni. Egyértelműen elmarad az Avengerstől, és attól is, amit Shane Black jobb napjain tudott (bár lehet, hogy PG-13-ben régen sem tudott volna többet), és szerintem az első Iron Man mozitól is. Viszont egyértelműen jobb, mint a második rész (mondjuk kifejezetten szégyen lett volna azt nem űberelni), és szerintem a Thornál és Captain Americánál is. Ezzel az én szememben tökéletesen a hármas és négyes határán táncol, meglepő módon ugyanúgy, mint a legutóbb moziban megtekintett filmem. (Az Oblivion végül aztán erős hármast kapott tőlem.)

Ami működik, az a Shane Black/Tony Stark/Robert Downey Jr. trió. Nem is fecsérelnék rá szót.
Don Cheadle-nek végre írtak szerepet és szöveget. Élt is vele. Párosuk Starkkal láthatóan működik.
Amit tettek Mandarin karakterével az egyrészt meglepett (először az Avengers filmek történetében), másrészt nekem fanboy kifogásom sincs ellene. Ettől függetlenül kicsit sajnálom, mert így továbbra is Loki marad az egyetlen értékelhető főgonosz az Avengers filmekben, pedig a Mandarin/Ben Kingsley párosnak előlegesen azért szavaztam volna egy kis bizalmat.
Guy Pearce karaktere teljesen felesleges és sablonos, és a végén már tényleg túlfeszítették a dolgot. Amellett maga Guy Pearce is túljátsza (bár valahogy neki jól áll).
Az Elnök különgépe" és az erős patrióta felhang (ami amúgy része az Iron Man, pláne a War Mchine mítosznak) sem nyerte el a tetszésemet.
Az ötlet, hogy Tony Stark a játékidő nagyobb részében a páncélja nélkül áll helyt, nekem jónak tűnt, és az ilyenkor kialakult buddy cop movie-s feeling kifejezetten tetszett. A végére aztán jó sok vasembert is kapunk, ahogy a trailerből az ki is derül, kár, hogy az akciójelenet nem tud felnőni a feladathoz. Ez egyébként Joss Whedon hibája. Az Avengers előtt ezt a finálét sokan jónak találták volna. Most már viszont egyszerűen kevés. Természetesen nem látványügyileg az eltapsolt 200 millió meglátszik a kész filmen... a tehetség kevésbé.
A filmben a legnagyobb bánatom, a szokásos rock zene hiánya, de ezt Brian Tyler kiváló score-ja egyből el is feledtette. A TV sorozat nyitányához hasonlatos end credits alatt kifejezetten tetszett.

Hasonló a bajom vele, mint az Oblivionnal. ott a film második fele nem tudja tartani az első rész színvonalát. Itt ilyen markáns határvonal nincs, viszont a filmnek éreztem egyfajta hullámzó teljesítményt. Egyenlőre erős hármasnál maradok.
Már akkor sejtettem egyébként, hogy baj van, mikor Jamamura jobbra értékelt egy képregényfilmet, mint Olórin. :P

2013-04-30 17:58:32 ChrisAdam (3) #57

A film 130 perc, a PORT.hu téved, és nem csak ebben: Cobie Smulders nem játszik a filmben.

előzmény: whiteman 01 (#56)

2013-04-30 17:04:13 whiteman 01 (4) #56

az Imdb szerint 130 perc a film, a Port szerint 109. Valaki erősítsen már meg abban, hogy ugye az teljesen képtelenség, hogy a Fórum Hungary kivágott 20 percet a filmből???

2013-04-30 12:13:20 JohnnyJohnny (4) #55

Április 24.-e előtt már volt 4-5000 szavazata úgy, hogy a premier 18.-án csak Londonban volt. Nekem inkább ez tűnt érdekesnek.

2013-04-30 11:53:25 BonnyJohnny (3) #54

Ennek a filmnek más lett a stílusa, úgyhyogy nem feltétel nélkül lehet összehasonlítani az előzményekkel.

előzmény: Xuja (#53)

2013-04-30 11:42:56 Xuja (?) #53

IMDB:

US Users 7.4
Non-US Users 7.8

Ez csak szerintem fura? Az első rész 5 tizeddel, a második 2-vel tetszett jobban a tengerentúliaknak.

2013-04-29 22:01:20 ChrisAdam (3) #52

Akkor rosszul emlékeztem a kiírásra. De ugyanakkor az enyém is jó, mert visszatér. Mindenképp. :)
A filmtörténelemben még nem volt olyan tengerbe dobott dolog, amit ne találtak volna meg. ;)

előzmény: TomPowell (#51)

2013-04-29 20:05:47 TomPowell (4) #51

Chris helyesbítek:
Tony Stark will return.
:)

előzmény: ChrisAdam (#49)

2013-04-29 19:16:32 Hannibal Lecter (2) #50

Fejben összegeztem az eddig látottakat, és arra kellett jutnom, hogy egy osztályzattal felülpontoztam a korábbi filmeket, úgyhogy egyúttal ezt is korrigáltam. A másodikhoz hasonlóan ennek is kettes jár. Banális, rendkívül kiszámítható, kínosan közhelyes és anyagidegen elemeket halmozó (ld. a kiskölyök történetszála) látványmonstrum, amit Robert Downey Jr. próbál egyben tartani, de ez a trilógia éppen arra kitűnő bizonyíték, hogy milyen remek színész is ő, s milyen sokra is vihetné, ha ennél nívósabb munkákat vállalna. Mert ő kétségkívül jól játszik és szórakoztató a jelenléte, de hiába fogja a kapitány erős marokkal a kormányt, ha a hajó közben egyre csak süllyed és süllyed. Szegény Ben Kingsley-ről pedig inkább szó se essék!

2013-04-29 00:05:00 ChrisAdam (3) #49

Na így kell befejezni egy trilógiát (hogy aztán egy újat kezhessenek). Az új Vasember mindenképp pozitív csalódás, óriási meglepetés. Míg tavaly ugyanilyenkor a The Avengers látványorgiája (ami nagyon is jó volt) akcióval párosult, addig Shane Black kicsit visszahúzódik, nem akciózik annyit, de amikor mégis, az nagyot szól.
Sokszor az volt az érzésem, és ebben biztos vsgyok, hogy így volt, Shane Black a 90-es évek stílusát, hangulatát akarja megidézni, ami szinte tökéletesen sikerül is neki. Egy-egy jelenet megrendezése, a párbeszédek, az egészet áthatja a jól ismert 90-es évek stílus, leginkább az első óra van belemártatva ebbe a bödönbe - díszletek, fények, a kisváros, egy-egy beszólás. Látszik, hogy Blacknek az volt a startja, az ragadt meg legjobban benne.
A forgatókönyv is nagyon ott volt, gondosan pofozgatott forgkönyv, remek párbeszédekkel, jól megírt karakterekkel, ezernyi jó poénnal.
A látvány és a 3D jó volt, az utóbbitól féltem, mert hogy csak konvertált, de nem, jó munkát végeztek az alkotók. És igazából ez a lényege a 3D-nek, ami itt megvan: csak érezzük a teret, a távolságot és annyi. Nem kell belógó tárgy, néző szeme közé rohanó tűzgolyó... A látványról még annyit: volt az a jelenet, amikor az emberek kiesnek a gépből... Na az zseniális volt e szempontból (is).
A színészekkel és a karakterekkel nagyon meg voltam elégedve, Robert Downey már keni-vágja ezt a karaktert, most csak épp hozzátett egy lapáttal. Guy Pearce szerintem egyáltalán nem volt rossz, bár kétségtelen, ő mostmár soha nem tudja lemosni magáról a "ripacs" jelzőt. :) Ben Kingsley karaktere furcsa volt, de jó, bár én kezdettől fogva sejtettem a csavart.
Mindent összvetve nagyon jó film a Vasember 3., szeretném, ha a Marvel maradna ezen a vonalon - tehetséges író-rendező alkotókat megbízni egy-egy film elkészítésével.
Paraszthajszál választja el az ötöstől. Nagyon tetszett. :)
És szerencsére "Iron Man will return!".

Be lehetne írni nyugodtan a "vígjáték" műfajt oda felülre.

2013-04-28 20:01:09 Bari06 (?) #48

Számomra ez a film egy hatalmas csalódás és egy remek film egyszerre, mint Vasember folytatás szerintem nem állja meg a helyét, de mint film kiváló.Valami hiányzik belőle, de nem tudnám meg mondani mi az, talán a már más által is említett AC/DC hiánya, vagy az, hogy a film legnagyobb részében nem ölti fel a páncélt Tony, mondjuk most nagyot nőtt a szememben, hogy páncél nélkül is lazán szét rúgja az ellen seggét. Ráadásul néha úgy éreztem főleg a végén, hogy a puszta kezes Tony több rossz fiúval el tudna bánni mint páncélban. Mivel én nem olvastam a képregényt és csak a filmre tudok építkezni engem egyáltalán nem zavart az a Mandarinos csavar sőt elég ötletesnek találtam. A történet jó volt, bár elég sablonos is. Úgy mentem a moziba, hogy majdnem elaludtam és csak imádkoztam, hogy nehogy filmközben szunyókáljak el, de elmaradt, sőt annyira pörgős poénos volt, hogy eszembe se jutott. Összességébe szerintem ez a film nem Vasember és az az idegesítő hogy nem tudom miért, de egy mesteri alkotás ami vicces, izgalmas, és szemkápráztató is egyben.

2013-04-28 16:22:40 flake (4) #47

Nem olvastam egy Iron Man képregényt sem, így ez valószínűleg erősen befolyásolta, hogy 4-est kapott tőlem, de komolyan gondolkoztam az ötösön is. Szerintem a legjobb Vasember film.

2013-04-28 15:47:31 slawter (4) #46

És inkább legyen "csak ennyi", jól felépítve, minthogy folyamatos, trágya és értelmetlen "akciófolyam" hompolyögjön a filmben.

előzmény: gaillard (#38)

2013-04-28 15:45:08 slawter (4) #45

Az első mondatotad nem tudom hova tenni... Ez most komoly? Az ilyen mondatok azért mindig megijesztenek és elborzasztanak...

előzmény: Gasz András (#32)

2013-04-28 15:18:04 VVega (3) #44

Biztosan így van, ha azokat a pillanatokat is akciójelenetnek vesszük, amikor elcsattan két pofon vagy Vasember tenyérlő egyet. Nem gondolnám, hogy egy több száz milliós szuperhősfilmnél ez lenne a szint. Azért is védhetetlenek szerintem az ötlettelen és egyáltalán nem emlékezetes akciók, mert ha ütősre és állejtősre sikerülnek ezek a jelenetek, az semmit sem vett volna el a film többi részétől, sőt.

előzmény: gaillard (#38)

2013-04-28 13:38:16 wayage (4) #43

Nekem nem jutott eszembe a Szuperhaver, de most, hogy mondod :)

előzmény: Adam Taylor (#42)

2013-04-28 12:32:57 Adam Taylor (4) #42

A havas-gyerekes résznél csak nekem ugrott be folyamatosan a Szuperhaver? :)

előzmény: wayage (#40)

2013-04-28 12:02:54 mrfaktor (5) #41

Én sem nagyon értem azokat az embereket akik fanyalognak, dehát ezért szép a világ. Az első húsz perc nézése során megijedtem, hogy nem fog tetszeni, de a Stark ház lerombolása után olyan sebességre vált, hogy egy unalmas jelenet sincs. Szépen áll össze minden, több veszélyhelyzetet kell megoldania Starknak, nem is csak egy problémával áll szemben, nyomoz, kutakodik. Sok résznél leesett az állam, zseniális húzások vannak benne. Én a gyerek szálat sem tartottam gáznak, sőt, egy eszköz volt arra, hogy Stark ismét magára találjon, a kölök is szerethető. Az akciók száma bőségesen elegendő volt és mindegyik a történetet szolgálta.

Legjobb vasember film számomra.

95%

2013-04-28 10:50:03 wayage (4) #40

Egye meg a fene, megadom rá 5-t :) Mert tényleg ebben a részben van a legtöbb akció jelenet, közben ezt észre sem vettem. Nem tolták az effekteket a pofámba (talán csak a fináléban), végig a karakterek domináltak. A film közepi havas-gyerekes jelenet számomra az egyik csúcspont, mintha visszamentem volna az időben, s csak repkedtek az egysoros beszólós poénok. Downey Jr. Vasember ruha nélkül, véresen, egy szál fegyverrel a kezében rohangál, akciózik, pánikol, poénkodik, noname mellékszereplő rossz fiúkat szívat s mikor a végére kap egy fekete társat is, maga az oldschool akciófilm. Amit meg Ben Kingsley karakterével műveltek...sohasem fogom elfelejteni, már ezért megérte elkészíteni a filmet.

2013-04-28 10:46:24 Veres Szilárd (5) #39

Nekem pont az tetszett a filmben, hogy úgy volt pörgős és lendületes, hogy nem jutott minden huszadik percre nagy csörte látványos robbanással. Meg nem akarta felüllicitálni az Avengers-t, inkább egy szolidabb, emberközelibb akciómozi volt sok dumával és egy páncél nélkül is halálvagány Tony Starkkal.

előzmény: VVega (#37)

2013-04-28 08:28:44 gaillard (4) #38

"ennyire kevés és ennyire gyenge akciójelenetet szállítson egy Vasember film"

Az IM1-ben három akciójelenet volt, a másodikban kettő, ebben meg csak öt...

2013-04-28 07:59:17 VVega (3) #37

Minden jó poénja, merész megoldása és remek karaktere ellenére is sokszor nagyon unatkoztam rajta. Kingsley zseniális és az elképesztően ripacs Pearce-t kivéve mindenki jól teljesít, az viszont megbocsájthatatlan a szememben, hogy ennyire kevés és ennyire gyenge akciójelenetet szállítson egy Vasember film.

2013-04-28 02:01:20 Veres Szilárd (5) #36

Akkor leszek én az első a másik végletből: a legjobb Marvel-film eddig (yep, a Bosszúállóknál is jobb), a Sötét lovag óta meg a legjobb "konvencionális" szuperhősmozi. Amit meg mandarinnal művelt Black, az pofátlan, de egyben zseniális is, a hardcore képregénybuzik köpködni fognak, de cserébe megkaptuk az eddigi legemlékezetesebb Marvel-gonoszt, Ben Kingsley-nek meg hatalmas pacsi!

2013-04-27 21:40:56 Lacroix (3) #35

Túl sokan dicsérik a semmiért ezt a filmet.A légszívszorítóbb rész egyedül az egész filmbenamikor Peppernek beszél New Yorkról.Megszeretné védeni azt amit mindennél jobban szeret stb-stb
Ettől eltekintve mi az,amit mégis felmutat az ígéretek alapján? Egy idegesítő kisgyerek,akivel ki kell tölteni azt a plusz 45 percet. Erőtlen és gyenge poénok,amivel Starkot kiherélték jóformán.
A legnagyobb szívfájdalmam pedig Kingsley.Miért kellett elbaszni ennyire,hogy egy szánalmasnak mondható színészt kreálnak a trailerben bemutatott Mandarinból?
Legközelebb ha ilyen keserűen jövök ki a moziból megkérek valakit,hogy adjon egy kis 4dx élményt és köpjön szemen.
Legalább az idegesítő kisgyereket elővehetik majd 10 év múlva,ha szóba jön a James Bondosítás. Hisz a sufni garázsban rejtőző zseni akkorra már a történet szerint nagykorú lesz.

2013-04-27 21:30:17 wayage (4) #34

Nem terveztem moziban megtekinteni, aztán mégis úgy alakult. Rögtön a kezdésnél nagyot nevettem, a zenei választás miatt. Aztán az eleje folytatása, olyan tipikus sablonos volt, gondoltam is, hogy rossz film lesz. De aztán...mintha a Halálos fegyver filmekbe csöppentem, annyira szórakoztató volt és végére már már a zseniális osztályzaton járt a fejem. Idáig ez a Vasember rész tetszett a legjobban.

2013-04-27 18:20:23 Jason13 (4) #33

Bevallom,én másra számítottam.Ugye itt volt a sok komoly hangvételű előzetes és a készítők is megemlítették párszor,hogy Tony Stark 3.kalandjában kissé sötétebb atmoszférával rukkolnak elő.A végeredmény pedig majdhogy ennek a szöges ellentéte lett.
De még mielőtt félreértés történne,nekem ebben a formában is tetszett a Vasember 3.De ne szaladjunk ennyire előre.Kezdjük ott,hogy az első két részt dirigáló Jon Favreu-tól az egyik kedvenc forgatókönyvíróm vette át a stafétabotot,Shane Black,aki olyan filmek szkriptjéért felelt,mint például a Halálos fegyver vagy Az utolsó cserkész.A baj ott van,hogy az ő stílusa nem igazán fért meg a Marvel-berkein belül.Emiatt is lehet az,hogy a cselekmény sok helyen szétesik és az egyik pillanatban még egy jól megírt,nyomozós szálat élvezhetünk laza poénokkal nyakon öntve,később viszont kissé erőltetett fordulatokkal találkozhatunk,na meg jellegtelen rossz fiúkkal.Persze,itt van nekünk Mandarin,akit Ben Kingsley formál meg,a tőle elvárható profi módon,de a játékidő közepe tájékán egy olyat csavarnak a karakterén,amit nem akartam elhinni!Bár,elsőre talán jónak tűnhet ez a húzás,sőt,egy ideig én is tudtam értékelni,de összességében véve,szerintem kár volt bevállalni.
Viszont a remekül megkoreografált akciójelenetek (különösen a fináléban látható zúzás),a kellemes színészi alakítások (Robert Downey Jr.-ral az élen) és Brian Tyler kiváló zenei aláfestése feledtetheti a nézőkkel a film kisebb-nagyobb hiányosságait és a logikai buktatókra is fátylat vethet,legalábbis egy ideig.Sőt,vannak jelenetek,melyek megidézik Black korábbi műveit,ezekért külön plusz pont jár.
Így hát az összkép nem más,mint egy alapjáraton szórakoztató szuperhősmozi,kár,hogy nem sikerült minden téren kiaknázni a lehetőségeket,például a főszereplő drámáját lerendezik néhány felszínes párbeszéddel Sebaj,azért csorba így sem esett a szérián,de ha lesz folytatás(ebben nagyon bízom,mert záróepizódnak azért ez nem volt egy nagy durranás),remélem picit jobb történettel rukkolnak elő az illetékesek,na,meg néhány AC/DC nóta sem ártana,mert azok innen eléggé hiányoztak.

2013-04-27 14:57:38 Gasz András (2) #32

Vasember 3.:

Egy picit én is megbántam, hogy fizettem érte. Az első részt nem akarják elérni minőségben nagyon a MARVEL-nél úgy látszik. Ráhajtottak a minél több látvány, minél több bohóckodás, minél több hiteltelenség, minél kevesebb erős poén felé. Shane Black régen tudta hogyan kell egy jó akció-vígjátékot megírni. (Halálos Fegyver). Mintha már ez elveszett volna. A poénok és dumák nagy része erőltetett vagy már hallottuk, így amikor nincs akció szekvencia, elunjuk a filmet. Igazi hullámvasút. Az eleje az első 20-30 perc unalmas utána felfelé ível aztán megint lejtmenet aztán felfelé s így tovább. A kötelező amerikai pátoszos, patriotista elemeket már nem is említem, amiket már láthattunk az Elnök külön gépe óta másolva ezer filmben.
Amit a Mandarinnal műveltek tényleg felháborító. Annó a film megnézése előtt utána olvastam karakterének, mivel nem olvastam a képregényeket. Hát ő tényleg olyan mint Joker Batmannek vagy Zod tábornok Supermannek. S itt szinte semmissé teszik. Az előzetesben még benne volt a 10 gyűrű itt eltűnt még említve se volt s kapocs se volt a szervezethez.
A filmet tényleg a látvány, az akciódús jelenetek és az őket támogató zúzó zene adja el. No meg pár jó poén és az hogy nem idegesítő annyira a kiemelt gyerek szerepelő, ami ritka manapság nagy hollywoodi filmeknél. A sokak által esetleg várt, sötét tónus alig látszik a filmben, akkor minek emlegették egy vígjáték-dráma keveréknek ezt a részt?
Az idei év első nagy csalódása. Nekem még a 2. rész is jobban tetszett ennél. Ott volt dinamikája drámája jó pár jelenetnek pl autóversenyes rész s emellett ugyanúgy látványos is volt, s nem vették semmibe azért Mickey Rourke karakterét se. Látszik azért, hogy 1-2 év allatt nehéz minőséget gyártani még sok pénzzel is, ugyanis így nagy kapkodás lesz. S a Marvel évente 2 filmet hoz már ki lassan ugye. A következő Thor 2-ben reménykedek, mert érdekesnek tűnt az előzetese és a látványvilág, a hangulat egy váltást mutathat.

60%

2013-04-27 14:48:37 Bordás Máté (5) #31

Szerintem ez a film arra lett kitalálva hogy szórakoztasson, leülsz, megnézed, rágcsálsz valamit és ennyi, de ebben a kategóriában nálam 5-ös! Úgy gondolom hogy egy fél perces trailerből le lehet szűrni hogy milyen lesz a film és úgy kell nekiállni megnézni, és ha ezek után nem teljesíti az elvártakat akkor lehet azt mondani hogy rossz az alkotás! Nem vagyok filmszakértő, de szerintem ez a film nagyon jó a maga kategóriájában!

2013-04-27 11:14:29 Rorschach (1) #30

Tony Stark már két különböző filmben rájött ugyanarra a tanulságra. Most meg harmadszor is, egy teljes trilógiában, három alkalommal ugyanazt a karakterfejlődést járja be a hős.
És nehogy már ne lehessen összerakni úgy egy előzetest, hogy - amellett, hogy bizalomgerjesztő legyen - maradjon valami a filmre is.

Képregényfilm, vagy sem, szerintem a léc ennél azért feljebb van. Még egy agyatlan popcornfilmben is.

De ez csak az én saját véleményem.

előzmény: Adam Taylor (#29)

2013-04-27 10:26:07 Adam Taylor (4) #29

Mivel ez továbbra is egy képregényfilm, én nem igazán gyepálnám a mélyebb és összetettebb motivációk miatt - persze Guy Pearce karakterénél szerintem is rezgett a léc, de én abszolút elfogadhatónak érzem még így is. Az a lényeg, hogy a film szövetén belül működjön és megállja a helyét a dolog, itt meg pont erről van szó.
A poénkodás tetszés/nemtetszése teljesen egyéni dolog, de hát mint írtad, Shane Black az egyik legjobb forgatókönyvíró volt - őrá meg pont ez a modor jellemző. Szerintem azért is állt jól a filmnek, mert a poénok passzoltak Stark figurájához, amit pedig te "brillírozásnak" nevezel, az pont a karaktert hozza közelebb. Hogy lassan rájön, hogy nem sérthetetlen, hogy állandóveszély fenyegeti, hogy kirakatbeli playboy-ként már nem nyerhet.
Az előzetes meg tényleg olyan téma, amit szerintem nem érdemes tovább fodrozni :) A filmgyártás továbbra is profitorientált biznisz, a trailerek meg arra valók hogy becsalogassák az embert a moziba. Ha akciófilmről van szó, akkor akciójelenetekkel, Ez nem bizalom/szeretet/megértés/empátia/kutyafüle/stb. kérdése.
Mindezt persze az egyéni vélemény teljes tiszteletbentartása mellett. És hasonlók :)

előzmény: Rorschach (#25)

2013-04-27 08:52:42 Tony Stark (?) #28

nekem igazából karakter problémáim voltak pl: Mandarin na jó mondjuk az tényleg vicces volt mikor kiderült minden,de már rá készültem,h sok sok fő gonosz lesz vagy Eric Savin (Coldblood) akinek sok köze nem volt az extremis-hez hanem egy kiborg volt (inkább megnéztem volna félig gép ként mint világító mutánsként)

2013-04-27 02:23:44 TomPowell (4) #27

Nagyon nem értek veled egyet, de a véleményedet tiszteletben tartom természetesen. Ez a film - minden hibájával együtt persze - messze van az igénytelentől, már ha csak technikailag is nézzük, de különösebben a színészekre se lehet panasz a rájuk bízott (nem feltétlenül komplikált) szerepekben. Ha ezek tényleg nem állnának, akkor valóban egyet értenék azzal, hogy a film igénytelen, de attól nagyon messze van. A történet rendben van (sőt, a trilógiából talán ez rendelkezik a legjobbal, de a legösszetettebbel mindenképp), és a főhős karakterével, annak változásaival sincsenek különös problémák. Az már más kérdés, hogy az előző két részhez hasonlóan a narratíva döcög, a poénkodás hol erőltetett, hol pedig megmosolyogtató, és valóban a végére jó néhány dolog elsikkad (pl. a főgonosz motivációja).
Abban sem értek egyet, hogy az előzetesbe belezsúfoltak volna mindent. Több tucatszor megnéztem, és kifejezetten örültem neki, hogy az előző résszel ellentétben a valamire való akciójeleneteket és történeti csavarokat nem lőtték el, így ért meglepetés (pl. Mandarin, igaz arra a tényleges fordulat előtt rájöttem).
A Vasember filmeket - így ezt is - egy kissé rozoga asztalhoz tudnám hasonlítani: van két, betonbiztos lába (Robert Downey Jr. és a látvány), a többi pedig változó színvonalon inog (mellékkarakterek, poénok, történet, gonoszok), amiről azonban nyugodt szívvel meglehet enni azt a popcornt.:)

előzmény: Rorschach (#25)

2013-04-27 01:48:01 Lacroix (3) #26

Ez a film annyira sötét tónusú,mint Alekosz fecskéje

2013-04-27 01:09:14 Rorschach (1) #25

Mint film, igénytelen, mivel se a történettel, se a karakterekkel nem törődtek, egyszerűen nem működnek. Motivációként a bosszút meg a világuralmat nem igazán veszi be a gyomrom tizenhatodszorra.
A poénkodás erőltetett, pláne Shane Blackhez képest, aki a kilencvenes évek egyik - ha nem A - legjobb forgatókönyvét írta. Értem én, hogy Robert Downey Jr. vonzza a nézőket, de nem hiszem, hogy parkolópályára kell állítani mindent az ő kis egyórás "brillírozásáért".
És igenis pofátlan húzás, hogy belezsúfolták az előzetesbe az összes érdemi akciót. Mindent elárul, ha a Marvelnél annyira nem bíznak a termékükben, hogy minden élvezhetőt beleraknak az előzetesbe.

előzmény: Adam Taylor (#23)

2013-04-27 00:13:56 McCl@ne (3) #24

Legjobb Vasember mozi. Jó ötlet volt megbízni Shane Blacket, csak kár, hogy bele kellett pofázni a munkájába. Üvölt a filmről, hogy sokkal jobb lehetne, és az is, hogy ami nem passzol bele, az valami produceri túlkapás. De végre használják a páncélt értelmesen, egy csomó mindent kihoztak belőle.
3D tök felesleges, Guy Pearce életében nem játszott ilyen rosszul.
Viszont ez volt a legjobban megírva, és mivel már harmadjára köszön vissza a csapat, az ember szívéhez is nőttek. Kár, hogy az egész széria nem tudott felmutatni egy igazán jól eltalált gonoszt sem :(

7|10

2013-04-26 22:12:44 Adam Taylor (4) #23

Kicsit kuszának tűnik, legalábbis ahhoz képest, mennyire pofátlanul egyszerű - ennyiben egyetértek. Egyébként a második résztől egyértelműen jobb, a poénkodás még pont nem zavaróan erőltetett, az érzelmeket viszont jócskán aláássa. Amit én nem feltétlen tartok hibának, vagy legalábbis az élményfaktort nem rontja.
De azon kívül, hogy az ítéletként megfogalmazott kifejezéseidnek nem sok köze a magyarázathoz (attól erőltetett egy film,mert csalódtál a sztoriban? vagy attól pofátlan, hogy jól vágták össze az előzetesét?), azért érthető a csalódottság is - mert ettől azért erősebb, összeszedettebb film is lehetett volna.

előzmény: Rorschach (#22)

2013-04-26 19:33:47 Rorschach (1) #22

Igénytelen, mert se a sztori, se a karakterek nem adnak semmit, a rendezés pedig... nem feltétlenül rossz, de legalább lusta. Dramaturg meg, ha jól sejtem, nem volt.
Erőltetett, mert képesek voltak leültetni a sztorit/akciót/mindent egy egész órára, hogy RDJ szabadon poénkodhasson (ami ráadásul már inkább kiszámítható, mintsem vicces, egy-két valóban jól sikerült pillanattól eltekintve).
És roppant pofátlan, mert az összes korrekt akciót belepréselték egy kétperces előzetesbe, az ilyet már kurvára utálom.

Ja, kihagytam, hogy idegesítő: ha mindenki tudja az egyik nagy csavart tíz perc után, miért kell húzni a felfedését még legalább háromnegyed órán át?

előzmény: whiteman 01 (#18)

2013-04-26 15:52:59 TomPowell (4) #21

Én például nem akadtam ki, pedig a régi rajzfilmből ismertem és kedveltem meg a figurát, és nekem is tetszett, ugyanakkor nagy kár is érte, hogy azt tették vele, amit.

előzmény: Olórin (#20)

2013-04-26 14:51:51 Olórin (3) #20

A Mandarin egyértelműen nagy fanboyríkató, azon tuti sokan ki fognak akadni, de nekem tetszett:) (Pedig én sok képregényt olvastam, amiben benne volt - megjegyzem, képregényben is ritkán lehetett igazán komolyan venni.)

előzmény: Tony Stark (#19)

2013-04-26 13:50:19 Tony Stark (?) #19

és ezekhez még hozzá tenném a karaktereket,főleg az újakat.Gondolj csak Mandarinra (vasember legnagyobb ellenfele a képregényben) mint vasember rajongó sajnos csak a látvánnyal voltam meg elégedve a történettől majdnem elsírtam magam,de kínomban :S

előzmény: Rorschach (#17)

2013-04-26 04:52:43 whiteman 01 (4) #18

sok konkrétumot mondtál...már megint :)

előzmény: Rorschach (#17)

2013-04-25 21:30:54 Rorschach (1) #17

Mikor már azt hittem, a második résznél nincs lejjebb, jön a Vasember 3, és felértékeli az összes eddigi Marvel-filmet.
Nem elég, hogy igénytelen és erőltetett az elejétől a végéig, de - és ez az, amiért két egyest adnék, ha tehetném - rohadt pofátlanul hülyének néz. Utólag belegondolva sokban hasonlít a tavalyi Prometheusra... Már csak azért is, mert Guy Pearce megint rendesen leégeti magát, ennél már csak akkor lett volna röhejesebb, ha a nagy fináléban még szárnyakat is növeszt.

2013-04-25 19:59:52 gaillard (4) #16

Kellően pörgős és nagyon-nagyon vicces, de legközelebb már valami történetszerűség is elkél majd.

2013-04-25 09:02:00 Daemiaen (4) #15

Amikor a remek emlékeket felidéző Shane Black-védjegyek találkoznak a Marvel egy bolygónyi léptékű, megalomán sztorijával: döcögős, látványos akciómonstrum a kelleténél jóval több lazasággal és fölösleges humorforrással.

2013-04-24 16:23:12 Gasz András (2) #14

Még várok 1-2 napot, mert nem tudom eldönteni, hogy most megnézzem e vagy sem. Mert mindjárt jön ugye 2 másik film is, a Star Trek 2 és az Acélember amiket jobban vártam eleve. Olvastam jókat, rosszakat róla.

2013-04-24 15:47:22 Olórin (3) #13

Írtam, a szokott helyen ("linkek" alatt).

előzmény: JohnnyJohnny (#12)

2013-04-24 15:45:48 JohnnyJohnny (4) #12

Ólorin, nem írnál róla egy hosszabb véleményt? Mivel moziban nem lesz lehetőségem megnézni így marad a dvd, de addig nagy vonalakban kíváncsi vagyok arra, hogy szerinted mik a gyenge pontjai ill. a pozitívumai.

2013-04-24 14:35:45 Olórin (3) #11

A többség 4/5-re értékeli (a maradék kicsit kevesebbre). Az nem NAGYON:) De egyébként te döntöd el, kinek hiszel:)

előzmény: McCl@ne (#10)

2013-04-24 14:07:10 McCl@ne (3) #10

Rottenen olvasgatva a kritikákat, elolvasva az Empire írását azért egész más véleményre jut az ember :) Mármint a többségnek nagyon, de NAGYON bejön.

előzmény: Olórin (#9)

2013-04-24 13:25:25 Olórin (3) #9

Messze nem olyan jó, mint lennie kéne. Akár Shane Blcak, akár az első rész, akár a Bosszúállók irányából nézem. Vagy bármilyen irányból.

2013-04-18 00:09:33 JohnnyJohnny (4) #8

Így látatlanban attól tartok, hogy ezt a szintet már tényleg nem fogják tudni átlépni a későbbiekben.

2013-04-17 20:11:10 Eglaronion (3) #7

Shane Black azért nem éppen pályakezdő, megszavaznék neki egy kis bizalmat :)

2013-04-16 20:11:46 Dynast Grausherra (3) #6

Vigyázni kell az ilyen automatizmusokkal. :)
Robert Downey Jr. miatt én mindenesetre kíváncsi vagyok rá.

előzmény: critixx (#2)

2013-04-16 18:20:04 ChrisAdam (3) #5

Véleményem szerint is egy jobb popcornmoziről beszélünk, már Shane Black neve is meggyőzhet valakit (mondjuk engem nem ő győzött meg), meg hát a trailer is elárul annyit, hogy ez sokkal több lesz, mint az első kettő, amúgy nem gyenge, de sehol nincs egy Bosszúállóktól.
Remélem a Marvel ugyancsak meglep majd, mint tavaly április 26-án.

előzmény: critixx (#2)

2013-04-16 17:07:51 Tenebra (?) #4

Ha már a 2-t meglestem, ezt sem hagyom ki. Nem volt rossz a 2. rész sem, de közel sem nagy szám. Ettől sem várok túl sokat, mint egy jobbfajta Robert Downey Jr.-alakítást.

2013-04-16 16:42:56 Xuja (?) #3

Sok mindent elmond eddig erről az évről, hogy kb ez az eddigi egyetlen normálisnak kinéző popcornfilm (az Evil Dead mellett).

előzmény: critixx (#2)

2013-04-16 16:34:38 critixx (?) #2

Eszembe jutott, hogy rá kéne nyomni a "nem akarom megnézni" opciót, de látom, már korábban megtettem. :-)

2013-04-16 15:28:44 Livcsy (4) #1

Alig várom már!!!!!!! :)