Sound of My Voice (2011) ☆ 👁

(Zal Batmanglij)

amerikai dráma, thriller

3,5
★★★☆☆
53 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-05-13 11:34:39 od.gszal (4) #5

Kinek higgyünk és kinek ne? Ha igen, akkor miért, ha nem, akkor miért ne? Mit tegyünk, ha a józan ésszel ellentétes az, amit tapasztalunk? Ha csak egyetlen momentum is az, miközben minden azt bizonyítja, hogy a józan észre kell hallgatnunk? Szóval a józan észt válasszuk, és mindent söpörjünk félre, ami azt cáfolja, vagy dobjuk el a józan észt, és csak az intuíciónkra hagyatkozzunk? Vajon lehetséges az, hogy a kettő együtt működjön, anélkül, hogy bármelyiket is a háttérbe tolnánk?
Tény, hogy tele volt ezo maszlaggal, talán ez tudatos volt a rendezőtől, hogy még inkább kételkedjünk, de a végére a kételkedésünkben kellett kételkednünk.
Jó volt.

2015-02-11 13:25:51 elmouse (2) #4

Csak Brit Marling és a befejezés miatt kettes. Amúgy dögunalom, tele borzalmas párbeszédekkel.

2014-03-27 13:29:44 dézi (3) #3

jónak indult, de amit kihoztak belőle, az csalódás, kár érte, pedig a téma érdekes lett volna.
+ sokkal jobb film a témában a Martha Marcy May Marlene.

2013-01-02 08:41:44 reting1111 (3) #2

Én úgy futottam neki a filmnek, hogy valami fantasztikusat fogok látni, ehelyett viszont egy rendkívül gyenge thrillert kaptam. Az "átadott tanok" a gyűléseken annyira felszínesek, hogy az ember nem hiszi el, hogy egy szektáról néz filmet. Azon kívül, hogy a nő (lehtséges, hogy) a jövőből jött nem kapunk semmi olyan információt, ami megmagyarázná, hogy miért olyan vonzó ez a szekta. Persze, van egy csinos nő, aki marhaságokat beszél és nem mond semmi konkrétat - ami egy kultusznak az elengedhetetlen kelléke - de még Peter pszichológiai elemzése is gyenge, mint a harmat. Ha mondjuk azt találta volna ki, hogy a nővére mindig bezárta a tyúkólba egy pedofil birodalmi lépegetővel, miközben ő Petőfit szavalt a tetőn, akkor azt mondom, hogy "rendben, a csaj tud valamit", de hogy "megerőszakolt a nagyapád"? - Na menj má!
Emellett anyi a nyitvahagyott kérdés és elvarratlan szál, hogy teljesen érthetetlenné teszik a filmet - az egyszerű (és kidolgozatlan) történet ellenére.
A film vége pedig olyan, mintha ez lett volna az előzményfilm a második részhez - holott tudjuk, hogy ilyen soha nem lesz.

2012-12-15 01:15:17 Ninety-Four (4) #1

Brit Marling egy angyal: egyrészt van benne valami nehezen körülírható, hétköznapias, de mégis egyedi szépség és báj, másrészt kiváló, tehetséges színésznő, ráadásul még jó író is.

A film remekül felépített, komplex karakterekkel operál, a sztoriban pedig van egy baromi nagy adag, ízlésesen tálalt misztikum és némi feszültség is. Christopher Denham és Nicole Vicius jól hozta a két főszereplőt, viszont egyértelműen Marling színészi játéka volt a legjobb: karaktere imádnivalóan bájosnak és megnyerőnek tűnt, viszont törékenysége ellenére ha kellett, bizony tudott félelmetes is lenni.

A befejezés pedig nem gyengén elgondolkodtató.