Chained (2012) ☆ 👁

Láncra verve

(Jennifer Lynch)

amerikai horror, thriller

3,4
★★★☆☆
95 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-03-19 15:46:43 Reaper (2) #4

A film az elején egész jó volt, bár nagyon negatív, nyomasztó a képi világ már akkor is. A zene is passzol a film hangulatához. Lehetett volna jobb is a történet, így elég lapos volt, és a film közepe táján már nagyon feltűnt, hogy Rabbit jelleme semmit nem fejlődött. Mondjuk ez a film végéig ki is tart. A végére már szabályosan untam a folyamatos depresszív hangulatot, már nem izgultam a srácért, csak bámultam némán magam elé, és reménykedtem, hogy a végére biztos kapok valamit. A film lehúzott, és talán azt tudom mondani, hogy azért a záráskor kaptam még egy lapát kakit a nyakamba, szerintem nagyon rosszul lett vége.

Összességében nagyon unalmas a film, már-már klausztrofóbiás lettem a végére az ici-pici helyszínektől.

Egyáltalán nem javasolnám senkinek, csak olyanoknak, akik valami beteges oknál fogva szeretnek komolyan depresszívek lenni szórakozás gyanánt! :)

2013-07-16 03:15:18 frindli (?) #3

Nem volt valami hihető a fogva tartott fiú jellem nem fejlődése. Szerintem a történet egyszerűen borzasztó érdekesnek ígérgezett, de borzasztóan rosszul volt megcsinálva.

2012-12-25 22:15:35 berto (3) #2

A szereplők felsorolásából kimaradt Eamon Farren neve, aki a felnőtt Rabbit-nak nevezett szereplőt alakítja.

2012-10-17 01:32:30 manson84 (4) #1

David Lynch lánya a papához hasonlóan nem fél a szélsőséges témák boncolgatásától. A Chained volt az első találkozásom a rendezőnő munkásságával, de ez alapján simán okozhat még kellemes meglepetéseket a jövőben. Vincent D'Onofrio alakítja a sorozatgyilkos taxisofőrt, aki egyik vadászata során a szokásos női áldozata mellé elrabolja annak kisfiát is. A 10 év körüli srác szeme láttára lemészárolja édesanyját, majd a fiút láncra veri, nevét "Rabbit"-re cseréli és szolgájának használja a következő években. Rabbit feladata kimerül a ház takarításában, gazdája ételmaradékának eszegetésében és némi segédkezéseben a holtestek eltüntetése során. A taxisofőrben néhány év elteltével felébrednek az apai ösztönök, a felcseperedett rabból akarja kinevelni utódját, az új sorozatgyilkost. Vincent D'Onofrio lubickol a szadista perverz szerepében, mondjuk már A sejtben is remekül hozta a meghasonlott bűnözőt. A film majd végig a gyilkos házában játszódik, Lynch ezáltal zavarba ejtően intim közelségbe hozza a deviáns "apa-fia" kapcsolatot számunkra. Véleményem szerint ebben benne van apjához fűződő rideg kapcsolata is, hozzáláncolva a legendás direktor alakjához, elnyomott helyzetben - pont, mint a filmbéli áldozat. Vizuális téren is teljesen elégedettek lehetünk, néhány beállítás pedig egészen sokkoló - amikor Vincent D'Onofrio alsógyatyában esti TV nézése során a fiút lába mellé ülteti akár egy ebet, ahogy mondani szokás szinte beleégetett a retinámban. A zseniálistól, a végére tartogatott csavar fosztja meg a filmet, abszolút szükségtelennek tartom, kicsit elhomályosítja a szépen felépített pszichológiai korképet. Egy próbát azért simán megér!