The Man with the Iron Fists (2012) ☆ 👁

A vasöklű férfi

(RZA)

amerikai-hongkongi akciófilm

2,6
★★☆☆☆
94 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-02-28 15:21:55 Lajos The Silent (1) #14

Nekem határozottan nem tetszett... Sok film egyvelegének tűnt.

2013-07-21 13:09:49 Ugor (4) #13

Na, én meg jól megrémültem itt a kollektív fanyaltól, és reszketve ültem neki megnézni. És lám, nem is olyan rossz.

2013-07-05 12:17:52 opposition (2) #12

Egyetértek.
Ebből a filmből egy zseniális retrómozi lehetett volna; dilettáns kézben pedig...
RZA túl nagyot akart, csak semmi tehetsége nincs a színészethez, a forgatókönyv íráshoz és a rendezéshez :)

2013-05-22 00:54:52 TomPowell (2) #11

OMG! Csak Crowe miatt nem egyes, pedig a történetből és a stílusból akár még jó dolog is kisülhetett volna. RZA meg... Életemben nem láttam még ilyen s... színészi teljesítményt. Na mondjuk ez nem a legjobb kifejezés, mert ez sértő az igazi színészekre nézve, különösen a fent említett ausztrálra. Remélem a csávó jobb zenész, mint amilyen rendező, és soha többé nem engedik kamera közelébe.

2013-02-24 08:00:12 BonnyJohnny (2) #10

Egyetértek, kiegészítve, hogy szerintem Crow pillanatai igenis élvezhetőek (lubickol a faszi, és szerintem a forgatáson is ivott annyit, mint a filmben), és nézhetővé teszik a filmet. Na persze, ez nem túl sok pozitívum, és csak ezért valóban nem feltétlenül érdemes időt szabni rá.

előzmény: freakin (#9)

2013-02-24 01:17:24 freakin (2) #9

a film tömören: tarantino stílusegyvelegét másolni próbáló, stílustalan egyveleg.

a filmről hosszabban: az alapkoncepcióval nem lenne probléma, keleti harcművészfilm egy kis westernnel és rapzenével megspékelve akár még jól is elsülhetne (ala samurai champloo), de nem, mert RZA hiába tehetséges zenész, tehetségtelen rendező.

a lényeg: harci koreográfia, mint olyan, a filmben nem létezik (esküszöm, a credits alatt végigfutó képsorok jobban tetszettek, mint az egész film összességében), a rapzenék baromira nem illettek a film alá, hiába próbálták beletuszkolni, a színészek nem színészkednek (talán Crowe papa tündöklik kicsit, de illik is rá a piás, ópium mámorban úszó kurvapecér szerep) és a történet is ergya, és bármilyen vagány is az elképzelés, a kivitelezés kifejezetten borzalmas.

egyetlen egy pillanata nem volt a filmnek, amit élveztem volna.

2013-01-10 09:23:34 GabN (3) #8

A belső helyszínek szerintem nagyon szépek és a bunyók is rendkívül látványosak, bár néha túl gyorsak talán. Ennél többet pedig nem is szabad várni tőle.
Akit kicsit is érdekel a film, annak egyszer legalább látnia kell!

2012-12-27 23:28:16 slipknot (?) #7

ez elviekben egy epikus keleti akciófilm akar lenni? kérdem én.... mi illik ehhez jobban?:
http://www.youtube.com/watch?v=AJIC1Nzo1yA

vagy ez:
http://www.youtube.com/watch?v=H_rHO9QLCKI

igen gyerekek ITT.... ITTTT VAN A KUTYA ELÁSVA!
már az előzetesből látszik hogy a film olyan amilyen... Batista arany bőre, csillivilli fegyverek, ZSinészek és kung fu.... imádom Tarantinot és Russelt is, Batista meg nagyszerű PANKRÁTOR! eme tényezők ellenére is látszik az előzetesen hogy RöZöA csak meg akarta mutatni hogy mennyire össze tudja hozni a kőkemény akciófilmeket a távolkelettel és a hip-hop-pal! SEMENNYIRE! nem láttam, nem is nézem meg, ez egy összeokádott Zsilm és már az előzetesből kiderült!

2012-12-21 14:53:43 Lil Martin (2) #6

az egész tök kesze-kusza. volt néhány fajin beszólás, de még azok sem az igaziak.. nemtom, én azért jóval többet vártam.

2012-12-15 13:47:21 Olórin (2) #5

Tökéletes példája annak, hogy ismert stílus/történet/műfajelemek lelkes rajongó általi összehajigálásából még nem lesz jó film, de még csak elfogadható sem. Nem véletlenül van Tarantinóból csak egy bő 20 év után is.

2012-12-13 21:53:16 Jason13 (5) #4

Quentin Tarantino-t illik elismerni,mint rendezőt,viszont producerként már nem olyan sikeres,hiszen sokszor adja a nevét (és pénzét) kritikán aluli alkotásokhoz.
Azonban legújabb "anyagi befektetése" nem egy köpködni való celluloidszemét,hanem egy rendkívül hangulatos műfajturmix.
Hiszen a történet egyszerre mossa össze a western,a keleti wuxiák és harcművészeti filmek elemeit.És ha ez még nem lenne elég,akkor a játékidő egésze alatt dübörög a rap!
Ez így leírva lehet kissé kaotikusnak tűnik,viszont Eli Roth és RZA ügyes forgatókönyve rendkívül jól vegyíti össze a fentebb említett tényezőket,ezek egyvelege pedig egy igencsak véres és szórakoztató egészet ad ki.
Külön dicséretet érdemel a rendező,azaz RZA,hiszen elsőfilmesként könnyen belegabalyodhatott volna a szerteágazó stíluságakba,ehelyett azonban ügyesen összekötötte őket.Kár,hogy a főszerepet is ő játssza,hiszen míg rendezői és forgatókönyvi téren megállta a helyét,addig színészként csúnyán elbukott.Az egész film alatt faarccal bámul előre,aztán ha kell,agyonüt pár szerencsétlent vasöklével.Ezzel még nem is lenne baj,de amikor épp drámaira kéne venni a figurát,előbújnak a hiányosságai.
Szerencsére a mellékszereplők elviszik a hátukon a filmet,élükön Russel Crowe-l,akinek nagyon jól állt ez a laza karakter,öröm nézni,amit itt leművel.
Aztán itt van még a látvány.A díszletek szenzációsak,ahogy a jelmezek is,ezek nagyon sokat segítenek a hangulat megteremtésében.De a pálmát az akciók viszik!Ahhoz képest,hogy a költségvetés alacsony volt,egész ütős bunyókat varázsoltak a vászonra a készítők.Sőt,egytől-egyig mind úsznak a vérben,ez pedig szintén plusz pont,hiszen a manapság készülő puritán alkotások között nem-igen találkozhatunk ilyen jelenetekkel.
Összességében véve ez egy elképesztően szórakoztató műfajkeverék,baromi jó zenei aláfestéssel,remek akciókkal és literszámra spriccelő vérrel.Közel sem hibátlan darab,azonban akik szeretik a westernt és a fizikát szembeköpő bunyós mozikat,nem mellesleg,értik a poént,azoknak kitűnő szórakozást nyújthat.
Ezek alapján,remélem a jövőben nem csak muzsikálni és színészkedni fog RZA,hanem rendezni is.

2012-12-12 23:51:19 pyrooo1 (2) #3

Most nézem. Iszonyatosan beteg. Tarantino kézjegye látszik rajta vmi supporter producerként, de szimplán ennyi. RZA meg ....

2012-12-02 14:38:14 GabN (3) #2

Én is nagyon szeretném megnézni, de nem úgy néz ki, hogy Magyarországon bármikor is bemutatják :(
A trailerek alapján pedig hozza a kapcsolódó nevektől elvárhatót :)

2012-11-19 14:45:25 Lil Martin (2) #1

húdevárom!!