La última cima (2010) ☆ 👁

Az utolsó hegycsúcs

(Juan Manuel Cotelo)

spanyol dokumentumfilm

4,4
★★★★☆
13 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-05-19 00:19:05 somogyireka (3) #3

Mindenféle "isten" okán történő csoportosuláskor érzek ilyen "szagot". Amikor sokaság hallgat és követ egy tant. Sehol egy bátor oroszlán, aki ordít egy nagyot, és a saját önálló útját járja.

előzmény: frindli (#2)

2013-05-18 21:13:31 frindli (?) #2

mi a fene az a nyájszag?

előzmény: somogyireka (#1)

2012-11-11 21:15:58 somogyireka (3) #1


(a cím vonzott be a moziba)
Mint művészi alkotás elég gyenge, sőt meglehetősen kínos, ahogy a rendező, vagy ki, néha-néha 3méteres fejével a szemembe néz, s mint a hírekben, szenzációhajhász stílusban bemutatja Pablo papot. Nekem ez nem több, mint egy keresztény propagandafilm. Igaz, óriási mázlija volt a rendezőnek, hogy ez a Pablo aztán meghalt, mert így nagyobbat csapott a filmje, hisz mikor eltervezte, hogy filmet készít róla,még élt..
Nem érdekel a szentté válás, sőt semmiféle reform, lazulás a keresztény egyházon belül, számomra ez a sok tan, izmus, jóemberség, mennyek országa éppen, hogy eltakar valamit, legalábbis előlem. Az egésznek nyájszaga van.
Térképet próbálnak adni oda, ahova semmilyen út sem vezet!
Én nem vagyok ilyen jó ember, szeretni sem tudok így, engem másképp működtet ugyanaz. (isten?)Ám egy igaz, ez a bizonyos ugyanaz az egyetlen valóság! Minek köré ennyi cirkusz?(mennyek országa, teremtés, ilyen-olyan tanítások, engem csak megzavar)
A papokból álló rock együttes viszont cuki, de nem több.

(a film gyenge már írtam, tudom, de amit maga után hagy, az erőteljes, naná, hogy az, mert amiről szólni szeretne, az gyönyörű…de arról nem lehet filmet forgatni, vagy ha mégis, akkor picit csendesebben kellett volna legalább)