második részét akkor meg se nézd, a pozitívabb kritikák ellenére se :D
előzmény: Gumicsirke (#5)
Azt kell, hogy mondjam, ilyen rettenetet rég láttam..végignéztük, mert végig azt vártuk, hogy hátha lesz belőle valami, de nem lett..a legtöbb ijesztőnek szánt jelenet röhejes, a film vontatott és darabos..nem ajánlom senkinek.
Egyrészt ugyanúgy rendelkezik a found footage filmek hibáival, amiért nem szeretem őket (rossz kép, hang, vágások, rángások...), logikátlanságaival (mindenhová vitt és bekapcsolt kamera, pont nem venni a lényeget...)
De tényleg. Betörést, sőt gyilkosságot is filmre venni... :P
Ez alól felmentést legfeljebb csak az első (kerettörténetet egyesnek számítva második) etap kap felmentést. A szemüvegkamera elfogadható, az tényleg mindig kéznél (fejnél :)) van, bekapcsolva és arra néz amerre a kamerás. Másrészt meg amúgy is az első tetszett csak úgy igazán. A többi szerintem unalmasabb és sablonosabb volt. Bár így sem rosszak. Ahogy olórin a kritikájában is írja, a házasok életének lassú bemutatásában (csepegtetve baljós elemeket) szinte elaltatja a nézőt, aztán jön a meglepő és kegyetlen vég. Ez értékelendő, csak addigra már eluntam az agyam. :P Ugyanígy vagyok a többi etappal is. Mindegyiknél jön a fordulat és/vagy ijesztés, de addigra már a falat bámulom.
Ettől függetlenül valóban ügyes és kreatív munka, szóval mindenképpen a jobb found footage-ek közé sorolom, de ez nálam csak hármas osztályzatot jelent.
szintén ugyanez, volt vagy 6-7 történet, bár az utolsót nem tudtam mire vélni, hogy hát hogy, mert előtte legalább annyi értelme volt, hogy
a betörő huligánok nézték a videókazettákat, ezt láttuk mi is, közben az ő videójuk is bekerült a többi közé a film 3/4-e környékén,értelemszerű volt hogy végül az ő szalagjuk volt az, amit igazából kerestek is ...de hogy az utolsó videó-t ki nézte, hogy született, vagy wtf?
Minimum egy 10 percet minden történetből simán lecsíphettek volna, másik oldalról se éreztem indokoltnak ezt a bő 2 órát, mert volt 6 (vagy 7?) történet...ennyi erővel lehetett volna 8-9 is, vagy 4-5 is, úgy is a +1 történet miatt lett volna hosszabb/rövidebb. Meg a rendezői húzásoktól, vagy inkább nem húzásoktól, hanem altatásoktól, hogy utána talán a végén nagyot durranjon az egész, de annyira eluntatták az embert, hogy igazából csak a füstje volt a nagyobb a lángjánál az egésznek. Nem is értem most ezt a 3.07es szavazatot, hisz ha már antológia, akkor - ha még az is szar helyenként - de ott van a mérföldekkel jobb Masters Of Horror sorozat vagy a bekaszált Fear Itself is, pedig azok 45 percesek, de még is felkeltették helyenként egy-két részre a figyelmet.
Jah, és jön a 2. rész ebből meg , hurrá.
előzmény: timcsiy (#2)
ahogy a Re-cycle nem szorult volna rá a magyarázatokra, ez a film pont, hogy igen. egy csomó kérdés maradt bennem egy-egy jelenet után, amihez nem elegendő annyi válasz, hogy 'a nézők fantáziájára bíztuk'. vagy, mint a gyilkos gumiabroncsos filmben, hogy 'mert csak!'. összecsapottnak tűnt, enyhén logikátlanak, a kameranézet pedig közel sem volt élvezhető.
Borzasztó kapkodós a kamera, ennyire rángatózóshoz még nem volt szerencsém, legtöbbször szart se látni. Azonban kárpótol pár ügyes húzás, hentelés, trükk. És túl hosszú is, szóval ez gyenge négyes (ha marad).
Ez sajnos indokolatlanul hosszú, és kicsit sok.A kerettörténet közepén egyértelműen kivehető egy meztelen férfialak a pincében, amire aztán nincs magyarázat, mint ahogy az a szál is egyszerűen eltűnik, ahol egy férfi majdnem megcsúnyáz egy nőt egy titokban bekapcsolt kamera előtt. Különben a sztorik önmagukban egészen jók, különösen az első és az utolsó.
Ha valakit érdekelne az első kisfilm elragadó hölgyikéje, a "szemüveges sztorit" önálló filmként is feldolgozták.
A kategória királya nálam viszont továbbra is a 2014-es Creep.