3,0
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2021-01-24 08:00:17 tomside (3) #7

Ez sajnos indokolatlanul hosszú, és kicsit sok.A kerettörténet közepén egyértelműen kivehető egy meztelen férfialak a pincében, amire aztán nincs magyarázat, mint ahogy az a szál is egyszerűen eltűnik, ahol egy férfi majdnem megcsúnyáz egy nőt egy titokban bekapcsolt kamera előtt. Különben a sztorik önmagukban egészen jók, különösen az első és az utolsó.
Ha valakit érdekelne az első kisfilm elragadó hölgyikéje, a "szemüveges sztorit" önálló filmként is feldolgozták.
A kategória királya nálam viszont továbbra is a 2014-es Creep.

2014-01-27 09:10:03 Ubul (2) #6

második részét akkor meg se nézd, a pozitívabb kritikák ellenére se :D

előzmény: Gumicsirke (#5)

2014-01-27 00:41:42 Gumicsirke (1) #5

Azt kell, hogy mondjam, ilyen rettenetet rég láttam..végignéztük, mert végig azt vártuk, hogy hátha lesz belőle valami, de nem lett..a legtöbb ijesztőnek szánt jelenet röhejes, a film vontatott és darabos..nem ajánlom senkinek.

2013-02-17 22:09:28 BonnyJohnny (3) #4

Egyrészt ugyanúgy rendelkezik a found footage filmek hibáival, amiért nem szeretem őket (rossz kép, hang, vágások, rángások...), logikátlanságaival (mindenhová vitt és bekapcsolt kamera, pont nem venni a lényeget...)
De tényleg. Betörést, sőt gyilkosságot is filmre venni... :P
Ez alól felmentést legfeljebb csak az első (kerettörténetet egyesnek számítva második) etap kap felmentést. A szemüvegkamera elfogadható, az tényleg mindig kéznél (fejnél :)) van, bekapcsolva és arra néz amerre a kamerás. Másrészt meg amúgy is az első tetszett csak úgy igazán. A többi szerintem unalmasabb és sablonosabb volt. Bár így sem rosszak. Ahogy olórin a kritikájában is írja, a házasok életének lassú bemutatásában (csepegtetve baljós elemeket) szinte elaltatja a nézőt, aztán jön a meglepő és kegyetlen vég. Ez értékelendő, csak addigra már eluntam az agyam. :P Ugyanígy vagyok a többi etappal is. Mindegyiknél jön a fordulat és/vagy ijesztés, de addigra már a falat bámulom.
Ettől függetlenül valóban ügyes és kreatív munka, szóval mindenképpen a jobb found footage-ek közé sorolom, de ez nálam csak hármas osztályzatot jelent.

2012-12-02 11:31:49 Ubul (2) #3

szintén ugyanez, volt vagy 6-7 történet, bár az utolsót nem tudtam mire vélni, hogy hát hogy, mert előtte legalább annyi értelme volt, hogy

a betörő huligánok nézték a videókazettákat, ezt láttuk mi is, közben az ő videójuk is bekerült a többi közé a film 3/4-e környékén,értelemszerű volt hogy végül az ő szalagjuk volt az, amit igazából kerestek is ...de hogy az utolsó videó-t ki nézte, hogy született, vagy wtf?

Minimum egy 10 percet minden történetből simán lecsíphettek volna, másik oldalról se éreztem indokoltnak ezt a bő 2 órát, mert volt 6 (vagy 7?) történet...ennyi erővel lehetett volna 8-9 is, vagy 4-5 is, úgy is a +1 történet miatt lett volna hosszabb/rövidebb. Meg a rendezői húzásoktól, vagy inkább nem húzásoktól, hanem altatásoktól, hogy utána talán a végén nagyot durranjon az egész, de annyira eluntatták az embert, hogy igazából csak a füstje volt a nagyobb a lángjánál az egésznek. Nem is értem most ezt a 3.07es szavazatot, hisz ha már antológia, akkor - ha még az is szar helyenként - de ott van a mérföldekkel jobb Masters Of Horror sorozat vagy a bekaszált Fear Itself is, pedig azok 45 percesek, de még is felkeltették helyenként egy-két részre a figyelmet.

Jah, és jön a 2. rész ebből meg , hurrá.

előzmény: timcsiy (#2)

2012-11-09 13:23:33 timcsiy (2) #2

ahogy a Re-cycle nem szorult volna rá a magyarázatokra, ez a film pont, hogy igen. egy csomó kérdés maradt bennem egy-egy jelenet után, amihez nem elegendő annyi válasz, hogy 'a nézők fantáziájára bíztuk'. vagy, mint a gyilkos gumiabroncsos filmben, hogy 'mert csak!'. összecsapottnak tűnt, enyhén logikátlanak, a kameranézet pedig közel sem volt élvezhető.

2012-10-03 16:37:09 deathcode (4) #1

Borzasztó kapkodós a kamera, ennyire rángatózóshoz még nem volt szerencsém, legtöbbször szart se látni. Azonban kárpótol pár ügyes húzás, hentelés, trükk. És túl hosszú is, szóval ez gyenge négyes (ha marad).