Taken 2 (2012) ☆ 👁

Elrabolva 2.

(Olivier Megaton)

amerikai-angol-francia-török akciófilm, dráma, krimi, thriller

2,8
★★★☆☆
551 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-01-27 10:43:30 jackbau33 (2) #58

Ha nem a remek első rész folytatása lenne azt mondanám gyenge közepes,viszont a remek elődhöz mérve botrányos.Hiába van telerakva akciójelenetekkel ha ezek széjjel vannak vágva,verekedéseknél sokszor azt se láttam épp ki-kit üt.De ami igazán lerontja számomra a logikai baromságok tömkelege,mint pl Neeson felszívódik mikor a kocsiját minden irányból körülveszik a sikátorba,az angolul tudó albánok szeme láttára hívja fel a lányát,ráadásul ők ezt pisztollyal a kézben meg is várják,Neeson utcazajok alapján visszaköveti az elrablásának helyszínét,persze a zajok mindegyike ugyanúgy csendül fel,a gránátos helymeghatározás volt talán az egyetlen hihető(bb) momentum,azt hagyjuk hogy mennyire életszerű robbantgatni a tetőkön. Egy mozzanata azért tetszett,a végén amikor a főgenyának megkegyelmezett volna,mondván hogy belefáradt ebbe,ennek volt egy kis drámai éle Nézhető munkának tartom de ha rendezésileg még jobb is egy újkori Seagal filmtől ,forgatókönyvileg kb annak a szintjén van. 4/10

2018-07-01 21:03:34 betti (3) #57

Mind a pozitívumokat, mind a negatívumokat leírták előttem, én csak egy - asszem senki által nem említett - apróságot jegyeznék meg.
Volt vmi interjú Famke J-vel, amikor elmondta, h mennyi negatív visszajelzést kapott a nézőktől az első rész után, Lenore karaktere miatt, merthogy mekkora szemét nőci már, na és hogy részben emiatt alakult így a karakter a második részre.
Ezen én kicsit kiakadtam. Eleve, semmi bajom nem volt Lenore karakterével az első részben: bármennyire szimpi (aztán persze még szimpibb) Liam N. karaktere, valójában anyóca szemszögéből nézve ő egy férj, aki a házasságuk legnagyobb részében nem volt jelen, ha jól értem a válás után sem igazán látogatta a lányát, mert a munka fontosabb volt, aztán amikor nyugdíjba ment, megöregedett, hirtelen rádöbbent, h van egy majdnem felnőtt lánya, akinek kimaradt az életéből, és most hirtelen megpróbál tiszta erőből visszatérni oda, viszi az ajándékait, sasszemmel figyeli, stb. Én úgy éreztem, hogy Lenore egy olyan csaj, aki szereti a lányát, jól megvan a második férjével, akivel szeretik egymást stb., nyilván nem tökéletes, de semmi baj nincs a karakterrel.
Na és erre jött a második rész, ahol persze ki kellett h derüljön, h a második férje ugyan gazdag, de gonosz (naná), és persze hogy összemelegednek az első férjével, akitől azért valszeg nem ok nélkül vált el.
Nekem ez olyan szirupos, és annyira tipikus, hogy jaj. (Függgetlenül attól, h nyilván így jobban össze lehetett hozni h együtt rabolják el őket).

2014-06-29 00:03:23 Ugor (4) #56

A pontszám félrevezető, a második rész jobb, mint az első. A létező túlzásokkal, hibákkal együtt. Lányos apáknak jó lelkitréning.

2013-10-29 14:00:40 Igazsagpapa (3) #55

Egyszer nézhető, túl sok gondolkodást nem igénylő film. Azt ne is erőltessük, mert tényleg vannak benne logikátlanságok, de melyik filmben nincsen, főleg ha akciófilmről beszélünk). De azok a kézigránátok.... :D :D

2013-03-08 21:40:12 Gasz András (2) #54

Elrabolva 2.:

Csak az időnket elrabolja! :) Annyira rosszak a párbeszédek, hogy olykor már úgy éreztem egy az akciófilmek Twilight-ja. :) A sztori szerintem a Die Hard 5-ben is jobb legalább végig pörgős és akciódús és van benne csavar már akinek itt ezt nem láthatjuk. Első 30 perc csak gagyi párbeszédek sora s szép felülről vett tájképek sora. A harcok koreográfiája is sokkal jobb volt az egyben. Itt egyfolytában kapkodják a kamerát és szarul van meg koreografálva a bunyók sora is. Mintha egy meg öregedett Neesont látnánk tényleg. A végét meg túl pörgetik alig észlel valamit a néző a sok ütésből, lövésből aztán pedig egy sablonnal ér véget a film. A fő gonosz igazán egy tucat karakter elég röhejes. Félni nem tudtam tőle mert olyan volt mint egy totál leegyszerűsített dörmögő "bosszús gonosz vagyok főnök" karikatúra. :)
Tényleg hatalmas csalódás.

35%

2013-03-08 13:53:54 Leppard (2) #53

Ez a film engem a korai Seagal-produkciókra emlékeztetett igénytelenségével és logikátlanságaival - ezért éppen hogy nézhető kategória számomra. Ellentétben azokkal, itt a rosszfiúk valóban eléggé marconának tűnnek, valamint a
kézigránátos helymeghatározás is érdekes elgondolás.
Mindösszesen ez egy gyenge folytatás, semmi nem indokolja létrejöttét.

2013-03-03 22:47:12 JohnnyJohnny (3) #52

Egyszer nézhető akciófilm. Voltak elemei amik tetszettek, de míg az első rész valamelyest az újdonság erejével tudott hatni, addig ez az önismétlés miatt lett érdektelen számomra. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az első rész nem volt folytatás kompatibilis, nem is vártam sokat ettől a résztől sem.
A vége számomra befejezetlen maradt, Liam Neeson akármekkora cool arc, ezt nem úszhatja meg. Hiába ontotta ki több tucat bűnözőnek és pár RENDŐRNEK az életét, ő sem játszhatja az Istent, hogy más emberek sorsa felett ítélkezzen. Ergo számomra elmaradt az egyensúlyt hozó lezárás, ami viszont nem egy happy endel párosult volna.

2013-02-21 23:19:09 ZoLeEe (4) #51

az emlékei alapján(amikor elrabolták a sunájával és kocsikáztak vele)- számolta a másodperceket,figyelte a különböző környezeti dolgokat- madarak,hegesztők, hajókürt,zenész,kutyaugatás...azthiszem bele is voltak keverve az emlékképek a sétálgatás jeleneteibe

előzmény: bali113 (#49)

2013-02-17 18:34:38 miraculum (3) #50

Erős kettes maga a film, de Liam Neeson meg az első rész miatti utóérzés miatt adok neki egy hullagyenge hármast, kár volt leforgatni összességében.

2013-01-15 02:35:42 bali113 (3) #49

Az a tipikus egyszer elmegy, semmi különös film. Az első rész sem nyűgözött le annyira, de legalább az akciójelenetek szinte tökéletesek voltak. Itt semmi. A sztori középszerű és a megvalósítás is, pár logikátlan megoldással. Példának okért valaki elárulná nekem, hogy a feleségét mi alapján találja meg a végén, mert nekem úgy tűnt, mintha csak sétálgatotott volna az utcákon és bement volna egy kapun egy 13 milliós városban. Szóval ezt logikátlannak láttam, de ha valaki elmagyarázza, azt megköszönöm.

2012-12-21 14:13:02 norberto182 (3) #48

Számomra egy kellemes 1,5 óra volt. Az első résztől messze elmarad. Az operatőri munka az akciójeleneteknél nagyon nem tetszett, az az érzésem volt, mintha a kameramant is rugdosták volna oldalról. Ez jelentősen rontott a filmen. Habár nem volt már meg az az ámulat, ami az első résznél, ennek ellenére jól szórakoztunk. Megnéztem, de nem fogom még egyszer. Tipikus példája az oké/elmegy kategóriának.

2012-11-17 14:11:18 hhgygy (4) #47

Gondolom, lesz Taken 3, hiszen maga a főszereplő mondja:
Ha megöllek (mármint a főgonoszt), akkor a két fiad majd megint bosszút akar állni.

2012-10-23 12:45:16 G-ergo (3) #46

Sok mindenről lehetne beszélni a film kapcsán, mondjuk Neesonről, Bessonról, a folytatásokról, az akcióhősökről...
Én ezek helyett inkább arról írnék, miért is működött az első rész, annyira. Főleg annak fényében, hogy az egy szimpla, teljesen lineáris sztori vonalat követ, amolyan B filmes történettel a tető alatt. Ám Pier Morell képes volt stílust adni a mozinak, az akció szcénák pergő ritmusuk és rövidségük ellenére is látványosak voltak. És a legnagyobb pozitívum, ami a folytatásban az egyetlen működőképes elem: Liam Neeson. Akitől eddig elég távoliak voltak a hasonló karakterek, még hogyha a Star Warsban és a Batman Beginsben, azért némi akciózás is becsúszik, ő mégis inkább drámaibb szerepekben teljesített, gyakran kimagaslót. A Taken-ben pedig minden gondolkodás nélkül elhittem neki, hogy apró cafatokra tépi Párizst, ha ez kell a lánya megtalálásához. Közel a hatvanhoz, igazi és hiteles akciószárrá avanzsált, a módszereivel, ahogy feltúrta a várost és az albán alvilág egy részét.
Aztán a film kaszált, azonnal be is lett rendelve a következő rész, ám Morellt lecserélte Besson, arra az Olivier Megaton-ra, aki a rettenetes Szállító 3-at elkövette, nem sokkal később pedig minimális fejlődést mutatva, a szimplán csak rossz Columbianaval borzolta a kedélyeket. Plusz firkantott egy vázlat egyszerűségével sem bíró forgatókönyvet. És rettenetesen mellé lőtt mind a kettővel, de főleg a rendező személyével. Ebben a filmben minden el lett rontva, ami az elsőben működött. Megaton annyi stílussal rendelkezik, mint egy csupasz csiga, aminek egy talp hatására a seggéből lóg a bele. De ez hagyján, sokan megélnek tisztességes iparosként, anélkül a fontos tulajdonság nélkül is, viszont ez a fószer egyszerűen nem ért semmihez. Vagy legalábbis jól titkolja. Az akciók annyira szaggatottak és rosszul vágottak, hogy jóformán bántja a szemet. Az első rész lendületességéhez, a kanyarban sincs.
Az autós üldözés pedig a legrosszabb Dudikoff filmek minőségét idézi, amiben egy vezetni szinte nem tudó lány fél Isztambulon át menekül a rendőrök elől. Oké, értem én, hogy apja lánya, de azért ne viccezzünk. Ráadásul a rettenetes vágás itt is kilúgoz mindenféle látványt. Arról meg már nem is beszélve, hogy a követségen a kézi gépfegyverek mellett, egy böszme nagy gépágyú várta, ami kb. 3 lövéssel atomjaira bontja azt a taxit. Némely filmben elfogadja az ember, de ennek nem azon a szinten kellene mozognia. Neeson lelő egy rendőrt, és a követségről utána csak úgy kisétál. És akkor még a gránátos dologról szó sem esett, ami a film legnagyobb kérdőjele talán... azt hogy gondolták nem is... a városban... csak úgy... na, mindegy.
Aztán persze meglepetésmentesen vége a maffiózóknak, egy kis erkölcsi, hihetetlen ostoba vergődés után, az utolsó is kilehelte nyamvadt életét, de azért betáraztak még két rossz fiúval, hogy a már berendelt harmadik részre is jusson.

És akkor eljutottunk a film legaljább jelenetéhez, ami az amúgy sem magas színvonalat végképp a mélybe rántja, mint Gandalfot Barlog, a Mória bányában.
Ez a jelenet pedig a mólóban fagyi turmixozós, boldogságvan, minden happy, senkit nem érdekel, hogy nemrég újra megtörtént a szörnyűség, sem az, hogy anyut kis híján kivéreztették, apu szeme előtt, arról nem is beszélve, hogy a kislány gránátokkal dobálózott Isztambul nem épp kihalt városában, és hogy potenciális célpontjai vagyunk még mindig, egy Albán terror szervezetnek. Illetve egy kis részének, akiket apu egyelőre életben hagyott.
Annyi dramaturgia szorult ebbe a filmbe, mint gondolat Jason Vorhees fejébe. És igen, az első részből sem csordult ki a drámaiság, a végén ott is volt egy béna egymásra borulás, de ez itt, filmtörténelem.
Ez rossz. Neeson menti meg a teljes kudarctól, ő még mindig az egyik legszimpatikusabb színész, aki élt valaha. Olivier megaton meg hurcoljon kávét, ne a rendezői székben kontárkodjon…

2012-10-23 12:32:22 G-ergo (3) #45

úgy is van. ráadásul az elsőben, Pierre Morell tudott stílust adni az egésznek. ez az amit megaton valószínűleg élete végéig sem lesz képes megtenni.

előzmény: Hannibal Lecter (#43)

2012-10-22 12:40:31 trei (3) #44

SPOILER!

Micsoda Mercedes taxik vannak Isztambulban... Ötödször ütköznek vele, de még mindig nincs rajt egy karc sem. Ez volt messze a kedvencem.. Arról nem is beszélve, hogy érdekes módon még csak sz orrukat sem verik be ütközéseknél, mert ugye biztonsági övet nem használnak.. Utálom az ilyen filmeket! Csak azért adok közepeset, mert volt pár jó kép a városról, amiről szép emlékeim vannak. Az első klasszisokkal jobb.

2012-10-21 23:10:18 Hannibal Lecter (2) #43

Mi több, a tűzharcok is el vannak kapkodva. Híg bérmunka, nyomába sem ér az első rész megmunkáltságának.

előzmény: G-ergo (#42)

2012-10-21 23:04:06 G-ergo (3) #42

a rettenetes vágás hihetetlen sokat ront az egészen. a közelharcok nevetségesek, az autós üldözés meg még annál is aljább. Neeson, viszont nagy király továbbra is, miatta nézhető csak.

2012-10-21 22:23:49 csacs (4) #41

Egyszerű, mint a faék, de működik. Pont, mint az első.

2012-10-19 14:25:44 Danesz99 (3) #40

Miért éreztem úgy, mint hogyha lecsippentettek volna innen-onnan kisebb részleteket. Hol egy jelenetnek a végét, máskor meg a verekedős, lövöldözős részeknél a lényeget. Vért nem is láttam a 90 perc alatt csak ami a mellettem ülő fazon orrából folyt a stáblista alatt. Tisztára mintha az rtl klub keze lenne a dologban. Ezeket leszámítva is nagyon alul múlja az első részt.

2012-10-16 00:00:42 Hannibal Lecter (2) #39

Liam Neeson változatlanul karizmatikus akcióhős, ám az Elrabolva 2 képtelen kilépni a négy éve nagyot szakító előd árnyékából, s annak hátán felkapaszkodva, az alapszituációt kissé megpiszkálva próbál pimaszul ismételni. Ez nem igazán sikerül, de a hanyagul vezérelt akciójelenetek és a logika törvényeinek áthágása mellett ebben a szemernyi tehetséggel sem bíró Olivier Megaton személye is ludas. Ettől függetlenül egyszer (ha nagyon muszáj) fogyasztható, de szinte csak a főszereplő miatt.

2012-10-14 22:55:20 szkomac (2) #38

Tipikus folytatás, klisékkel, langyosabb akciójelenetekkel, semmitmondó szutyok befejezés... Csalódás

2012-10-14 20:48:25 jackbau33 (2) #37

Egy átlakos akciófilmtől jobb volt de tényleg hiányzott belőle az a felépítettség ami az elsőben megvolt

SPOILER

Negatívum: -A lánya ahogy a tetőkön ugrált mint Jason Bourne elég hiteltelen volt
-Kézigránátos GPS bemérés...szintél hiteltelen és hülyeség volt
-Bár próbállták akciódusan előadni ami részbe sikerült is... mégis nagyon kusza volt a forgatókönyv
-Az operatőr bepiált mikor az első verekedést kamerázta?...követhetetlen volt
-Az illemtudó albán emberrablók megvárják h Liam beszéljen a lányával telefonon mielőtt elrabolják.
-Az emberrablók amellett h illedelmesek még síkhülyék és nagyothallóak is..:Mikor utasítgatja a lányát senkinek nem tűnik fel/hallatcik
-A lánya akit megvágtak a vizsgán simán tropára tör vagy 3-4 rendőrkocsit és úgy vezet mintha ezt csinálta volna mindig
-Tipikus amerikai akciófilmes klisé hogy mikor a lányát épphogy lelőnék a tetőn akkor menti meg Neeson...Jobb lett volna ha ott meghal a lánya...amellett h idegesítő volt okozott volna egy "Hubazzmeg" pillanatot dehát iylenek az amcsik...nem lépik meg amitől sztem midneki meglepődőtt volna


POZITÍVUM:
-A pörgés kb a 25-dik perctől ittis megvolt végig
-Nemcsak egy szálon haladt a történet mint az első részben(ez egyben hátrány is mer pont a hülye idegesítő lánya került előtérbe)
-Neeson hozta a tőle megszokottat...amit az első részben is
-Jó volt hogy visszautaltak az első részre többször is
-Eltért az első résztől nem volt sablonos...annyiban legalábbis h itt most az albánok akartak bosszútállni Nesson-on
-A végső párbeszédnek a legnagyobb drámai 6ása volt mikor megkegyelmez a szakállas faszinak és hagyta volna elmenni számomra mind2 részből a legjobb párbeszéd volt...(az első rész telefonos jelenetét is ütötte szerintem)

2012-10-14 14:48:59 Jason13 (2) #36

Az Elrabolva nem csak az utóbbi évek egyik legjobb akciófilmje volt,de Liam Neeson-t is vérbeli akcióhőssé avatta,no,meg Luc Besson boszorkánykonyhájára is sok pénzt hozott.És hát nem csak az amcsik gerjednek be a pénztől,hanem a franciák is,így hát Besson össze is hányt Robert Mark Kamen-l karöltve egy forgatókönyvet a folytatáshoz,a rendezői székbe pedig belepakolta a rendezéshez egyáltalán nem konyító (lásd Szállító 3.,Colombiana) Olivier Megaton-t.
Az eredmény meg is született: egy logikai buktatóktól megfulladó,rosszul megrendezett akciójelenetektől összeroskadó pénzlehúzó folytatás.
A sztori iszonyat gyenge,tele van izzadságszagú megoldásokkal és majd minden második percre jut egy baki.
De a legrosszabb az egészben az,hogy hiányzik a feszültség,ami erőteljesen jelen volt az első részben,itt viszont a szikrája se érhető tetten,köszönhetően a csapnivaló szkriptnek és a borzalmas rendezésnek.
És ha már rendezés,az akciójelenetek valami elképesztően silányak.Az operatőri munka jóvoltából a bunyókból szinte semmit nem látni,az autósüldözést agyonvágta a vágó (milyen vicces szófordulat) és hát a hangkeverés is csapnivaló,hiszen a nyakkitekerések és a csonttörések teljesen hangtalanul mennek végbe.Bár,lehet hogy a valóságban tényleg nem hallani,ha valakinek eltörik a nyakát,de azért egy akciófilmnél nem árt,ha halljuk,ahogy ropognak a csontok.
Viszont akad egy valaki a filmben,aki tényleg megdolgozott a pénzéért,ő nem más,mint Liam Neeson.Élvezet nézni a játékát,róla tényleg elhiszi az ember,hogy egyedül le tud aratni egy hadseregnyi albánt.De emiatt ő ennek a műnek a legnagyobb vesztese,hiszen az egész produkció az ő vállára szakadt és a millió negatívumot már ő sem képes feledtetni a nézővel.
Így hát az Elrabolva 2. nem más,mint másfél órányi tömény baromság csapnivaló akciójelenetekkel és egy maximálisan teljesítő Nesson-nal.Nagyon nem kéne egy 3. rész,de mivel a kasszáknál jól teljesít ez a rettenet,ez szinte elkerülhetetlen.

2012-10-13 08:36:03 ChrisAdam (1) #35

A Tedet már láttam, csak kamerásan és tetszett.

előzmény: #NULL (#33)

2012-10-12 23:18:26 wishperry (2) #34

nagyon szórakoztató, nagyon szar.(:
komolyan a
1.vérvisszatöltős feleség
2.a telefonálás idejére lemeredő NPCk,mint egy RPGben
3.a taxis merci ami simán állja a legalább 50 kalibert az nem semmi:D
a sok akciós klisét már meg sem említem:D

2012-10-12 18:38:34 #NULL (?) #33

A Ted-el is úgy jártál volna, mint ezzel. A többi film meg elmegy szódával.

előzmény: ChrisAdam (#32)

2012-10-12 17:56:04 ChrisAdam (1) #32

Nem is tudom miért erre mentem el, mikot ott volt mellette a Bourne-hagyaték, a Feláldozhatók 2 és a Ted...

2012-10-12 15:53:23 #NULL (?) #31

Én szótam! :)

előzmény: ChrisAdam (#29)

2012-10-12 15:52:18 Ptrskay (2) #30

Kár volt reménykedni..

2012-10-12 15:47:12 ChrisAdam (1) #29

Nem volt jó film.
Sőt rossz.
Sőt kibaszott szar.
30%

2012-10-11 19:50:44 #NULL (?) #28

Talán vagy biztosan azért, mert nem támasztok elvárásokat!
Előbb végignézem, aztán eldöntöm, hogy voltaképp ez tetszett-e vagy sem. De nem úgy ülök neki, hogy na, az első részben ez meg az volt, az, ha a második részben nincs benne akkor -1 pont, ha Neeson megtud szökni -2 pont...
Ennyi erővel mindegyik filmnél eljátszhatnánk a kákán is csomót keresünk szindrómát. Megéri? Kétlem!
Vagy tetszik a film vagy nem.

előzmény: ChrisAdam (#27)

2012-10-11 19:36:22 ChrisAdam (1) #27

A Birodalom visszavág túlszárnyalta az Új reményt, az Aliens (egyesek szerint!!!) túlszárnyalta az Alient. :)) Persze mindig vannak elvárások, ez viszont törvényszerű. És senki sem várja azt, hogy feléjen, csak azt, hogy legalább megközelítse, de sokaknak, amint látod, enm tetszett. Te egy üde kivétel vagy. :)

előzmény: #NULL (#26)

2012-10-11 19:24:30 #NULL (?) #26

ÉS akkor már törvényszerű, hogy felérjen hozzá? Ugyan!
Erősen szubjektív annak megítélése, hogy felér-e vagy sem! A Halálos fegyver mind a 4 része túlszárnyalta az előzőt? Kétlem! Egy réteg szerette, egy másik nem a folytatásokat.

Ennyi erővel ne legyen folytatása egy filmnek se? Badarság!

előzmény: Rorschach (#25)

2012-10-11 19:18:37 Rorschach (2) #25

Miért kéne felérnie az első filmhez? Hát, nem is tudom, mondjuk mert a folytatása.

Ha tudsz jobba... :)
Ez aztán eredeti és velős :)

előzmény: #NULL (#21)

2012-10-11 18:46:40 ChrisAdam (1) #24

Remélem a kettes meglesz. ;)

előzmény: #NULL (#23)

2012-10-11 18:45:02 #NULL (?) #23

Rendben! :)
Érzésem szerint egy kissé csalódás lesz számodra, de a film egy-egy megmozdulása fog segíteni annyit, illetve Neeson alakítása, hogy ne kapj idegbajt. :D
Na, de holnap ez kiderül! :)

előzmény: ChrisAdam (#22)

2012-10-11 18:42:47 ChrisAdam (1) #22

Majd holnap, mikor már megnéztem, akkor válaszolok. :)

előzmény: #NULL (#21)

2012-10-11 18:36:40 #NULL (?) #21

Nincs baj ezzel a filmmel! a nincs az első rész akkor a csalódás pár negatív véleménybe leírható. De az első rész igen magasra tette mércét és így nehezebb túlszárnyalni.
De kérdezem én! Miért kellene az első részhez felérni vagy azt túlszárnyalni? Ez egy akciófilm ami tény, hogy az első rész folytatása. Viszont az nem azt jelent, hogy Megaton ezzel a filmmel akar csodákat elérni! Igény volt rá, megalkotta.
Ahogy szokták mondani: Ha tudsz jobbat... :)

2012-10-11 18:30:43 ChrisAdam (1) #20

Egyébként nem tudom mit várunk Megatontól, (akiről először azt hittem, hogy egy Transfromers bábu...) akinek átlaga 2,58..

2012-10-11 18:28:57 Rorschach (2) #19

Aki csak egy kicsit is szerette az első részt, ne nézze meg a folytatást, ugyanis ez a film inkább paródiára hasonlít. Borzasztó rossz, ha nem társasággal nézem (és nem 690-ért), biztos eléggé felhúzom magam.

2012-10-11 18:22:51 #NULL (?) #18

Egyszer nézős. Az első rész valóban jobb volt. De nem kell megijedni, annyira azért nem brutálrossz folytatás.
De ne várj el semmit az első rész után! :)

előzmény: ChrisAdam (#17)

2012-10-11 18:16:06 ChrisAdam (1) #17

Már megvettem a jegyet, pedig ahogy nézem a véleményekből, eléggé béna folytatás...

2012-10-11 12:17:37 gaillard (2) #16

Kim még mindig gimnazista a filmben?

2012-10-11 09:07:42 Zalaba Ferenc (2) #15

Én kérek elnézést.

2012-10-11 08:55:15 Daemiaen (2) #14

Luc Besson Liam Neeson masszív karizm(áj)ával karöltve bevette Amerikát, mindehhez pedig nem kellett más, mint hülyénél is hülyébbnek lenni. Szerencsére azért a főszereplő személye tesz arról, hogy a 90 perc alatt ne érezze magát fakírnak a néző a moziszékben.

2012-10-10 23:18:54 Dió (3) #13

Ha a már amúgy is elég vékonyka játékidőből levonsz 20 percet az eleje miatt (Neeson-filmhez mérten kínosan Z-kategóriás felvezetés), majd a vége miatt is (10 perc nyáladzás), egy meglepően feszes tempójú, a hülyeségeket leszámítva többnyire korrektül rendezett és összepakolt, igazán akciódús 60 percet kapsz, egy ismét szenzációs Neesonnal. Az elejét és a végét leszámítva emiatt végül is megéri megnézni, még ha elvárásokkal nem is szabad beülni rá.

2012-10-10 18:25:01 #NULL (?) #12

Köszi! :)

előzmény: vadPINGvin (#11)

2012-10-10 18:08:39 vadPINGvin (3) #11

A lánya iPhoneját (azt hiszen 4S), valami miniatűr szuperkémes telefont, meg valamit még az elején, de azt nem jegyeztem meg. Kb nem voltam ezzel egyedül. :)

előzmény: #NULL (#10)

2012-10-10 17:56:03 #NULL (?) #10

Azt nem tudja valaki, hogy Liam Neeson ebben a részben milyen telefont koptat? :)
Mert az előzőben egy N91-ese volt. Köszi előre is a választ! :)

2012-10-10 12:19:15 Corey (3) #9

Az első rész megmutatta, hogy mennyire ki vannak éhezve a nézők egy egyszerű, de jól összerakott oldschool akciófilmre. 226 milliót összehozni nagyon komoly teljesítmény volt, és alapvetően a 2. rész sem termel rosszul.
Nagyon hasonlít a Másnaposok sikersztorijához ez a franchise, igazándiból hülyék lesznek nem folytatni. Kevésbé pozitív hasonlóság viszont, hogy mindkét folytatásnál ugyanazt a sztorit adták el valamivel drágább csomagolásban.
Azon mondjuk meglepődtem, hogy az első rész hasonló számú szavazat mellett ugyanúgy áll, mint a Drive, amiről egyébként Refn nemrég nyilatkozta, hogy nem fogja megrendezni a folytatást. Ilyen is van.
Szerintem egyébként ha csinálnának egy közvélemény kutatást, hogy az elmúlt 5 -vagy akár 10- évben melyek a legnépszerűbb/legjobb akciófilmek, akkor a Taken valószínűleg nyerne.

2012-10-10 11:22:22 TomPowell (3) #8

Elrabolva 2.

Ahogy az várható volt, az első rész (80%) nyomába se ér, egyébként egy korrekt akciómozi. Neeson 60 évesen is beton kemény, a film pedig fél óra után maximum fordulatszámon pörög. A történetből viszont hiányzik a feszültség, nem érezni, hogy lenne tétje az egésznek, ráadásul most a rossz fiúknak az előző résszel ellentétben van „arca”, a rutinos, de semmi extra teljesítményt nem nyújtó Rade Serbedzija képében. Ráadásul Maggie Grace szerepének megnövelése óriási baklövés, mert az eddig sem kifejezetten szimpatikus karakter, most még irritálóbb. Neeson pofonosztogatása viszont ezúttal is szórakoztató, az akciók is – a gyors vágások ellenére – de nincs egy olyan erős jelenet sem, mint az első rész emberrablása, a vallatás, vagy az aukció. Tény, hogy lehetett volna rosszabb is, de 3. rész már nem kéne.

70%

2012-10-09 15:20:47 vadPINGvin (3) #7

Nem lett oly rossz a a film mint Megatontól várható volt, de a nagy siker mindeképp az első résznek köszönhető, nem a második minőségének. Értelmetlen sztori (megjegyzem, az első is az volt), kellemes helyszínen forgatva, jó színészekkel, akiknek nem kellett megizzadni a karakterük kidolgozottsága miatt. Ha Neesonnak nem állna ilyen jól a szerep, az egész film nem sokat érne és nagyon okos döntésként nem is változtattak rajta semmit. A sztori viszont nagyon lassan indul és második felében megjelenő akciójelenetek bűn rosszul vannak vágva, a rosszfiúk meg egy az egyben agyalágyultak és egyet leszámítva teljesen amatőrök. Az amerikai nagykövetséges jelenet szerint főhősünk is elmeorvosi segítségre szorul, de persze ezt is elnézzük neki. :)
Szóval elég sokat megtartottak az első film hangulatából ahhoz hogy még élvezhető legyen, de minőségileg érezhető a Megatonosodás. Ha ennyivel romlik a következő rész is, az már rendesen rossz lesz. Ez még elmegy.

Csak mellesleg jegyzem meg, ha emlékeim nem csalnak (vagy nem változott az utóbbi néhány évben akkorát Isztambul), akkor nagyon nehéz lehetett ˜összeszedni annyi burkát viselő nőt. Talán Jemenben lehetnek ennyien. :)

2012-10-09 02:59:00 vadPINGvin (3) #6

Ha szétnézel IMDB-n, kiderül, hogy a színészeket és a sztorit kivéve, szinte csak francia emberek dolgoztak a filmen, mert francia pénzből csinálták francia emberek és csak azért nincsenek benne francia színészek, mert mondjuk 20-30 millió helyett 200-300-at szeretnének rajta keresni és az szinte csak angolul lehetséges. Szóval alán azok miatt a franciák miatt francia. :)

http://www.imdb.com/title/tt1397280/fullcredits#cast

előzmény: Umberto (#4)

2012-09-24 23:55:16 Ubul (2) #5

Jó kérdés, gondolom azért, mert az író és rendező is francia :)

előzmény: Umberto (#4)

2012-09-24 23:46:00 Umberto (3) #4

Ezek a filmek amúgy mennyire franciák? Csak mert itt KT-n kizárólag "francia akciófilm", semmi más, viszont a karakterek nevei, a helyszínek, a közeg, illetve a főbb színészek nem épp franciák.

2012-09-24 23:23:12 Ubul (2) #3

jogos,nem is figyeltem :) de akárhány is lesz ezeken az oldalakon, aki az előzőt szerette, úgy is megnézi ezt is,max kellemesen csalódunk,mert - legalábbis én - nem várok túl sokat ettől a filmtől :D

előzmény: JeszKar (#2)

2012-09-24 23:17:36 JeszKar (?) #2

Azért az se feled, hogy az első rész is zöld a kritikusoknál. Mondjuk akciófilm esetében szinte soha nem lehet megjósolni, hogy mit fognak szeretni, mit nem. Például Die Hard 4, M:I 3-4 tetszett nekik, a Taken nem.

előzmény: Ubul (#1)

2012-09-24 23:09:14 Ubul (2) #1

ugyan még be se mutatták, de imdb 8.7,rottentomatoes 17% :D na jó,ott 6 szavazatra,szóval nem mérvadó semelyik se,de nah...érdekes :D Mondjuk szvsz a legfeleslegesebb folytatás, de ettől még várós