Hatfields & McCoys (2012) ☆ 👁

A Hatfield-McCoy viszály

(Kevin Reynolds)

amerikai dráma, minisorozat, történelmi film, western

3,8
★★★★☆
60 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-01-09 09:45:09 taxilovearsenal (3) #3

Felemás érzéseim vannak a a sorozat befejezése után. Néhol azt éreztem, ez a 3*1,5 óra egyszerre túl sok és túl kevés a közel 30 éves konfliktus bemutatására. Sok, mivel néhol kimondottan felesleges üresjáratok tarkították a történetet Johnse és Roesanna románca az idő alatt, amíg utóbbi a Hatfieldek között él. Mi szükség volt a tavi jelentre?, máshol meg hirtelen ugrunk az időben, túl sok karaktert ismerünk, akik nagyon egydimenzióssá szűkülnek, felszínessé válnak Tolbert McCoy pl. .

Érdemes lett volna nagyobb mélységet adni a főbb karaktereknek, megérteni, hogy miért gyűlülik egymást - ez sztem csak Devil Anse és Randall szintjén van jól megmagyarázva.

Néha erősen TV-film jelleget éreztem abban az értelemben, hogy viszonylag szerény díszlettel (gondolok itt a 2-3 vásárra, ami feltűnik a 3 rész alatt) találkozunk, vagy hogy a 30 év alatt elég "gyengén" öregednek a szereplők.

A történelmi tévedésekről, ferdítéskről már nem is beszélnék, mert bár bőven vannak benne pl. Devil Anse nem volt katona a polgárháborúban, de az alkotói szabadságba nekem ez belefér - bár azért történelmi sorozat révén rossz szájízt azért ad.

Amit pluszban kiemelnék, az nekem Costner és Paxton játéka, a közös jeleneteik a legjobban sikerültek. Előbbi kisújjból hozza a keményfejű, szigorú, de a játékszabályokat tisztelő karizmatikus családfőt, míg utóbbi is hiteles a megtört katonából istenfélő családfővé lett szerepében.

2012-10-24 21:39:26 HejjaX (4) #2

Bill Paxton szerintem kissé erőtlenül játszott (vagy csak a karakterét írták meg rosszabbul, mint 'Devil' Anse Hatfieldét), de ezt leszámítva príma minisorozat volt, simán lekötött arra a majd 5 órára. Mivel többé-kevésbé hűen követi az eredeti, valóban megtörtént eseményeket, akár a történelmi film megjelölést is kitehetnénk alá, ahogy az imdb-n is szerepel.

2012-09-15 18:28:20 slawter (5) #1

Fantasztikusan jó! És micsoda hiányérzet van utána... Amit persze csak a gyors újboli megtekintés enyhít :).