Gangster Squad (2013) ☆ 👁

Gengszterosztag

(Ruben Fleischer)

amerikai akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,2
★★★☆☆
487 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-11-27 05:01:15 Calavera (?) #36

tomside mondja jól, teljesen egyetértek, jó a story, jók a színészek, jó díszlet, minden jó és mégis egy műanyag, fröccsöntött, néhol nevetésre ingerlő amatőr játékfilm, nagy sajnálatomra

2013-09-29 23:45:36 sztacska (?) #35

Bátrabban is kettéhugyozhatták volna a gengszterfilm zsánert, így csak simán giccses. Sean Penn, pedig annyira erőlködik (a sablonhuszár karakteréből adódóan) hogy csoda, hogy nem csinálja össze magát két grimasz és egy szigorú tekintet között. Pedig milyen jól mutatna úgy a fehér öltönyben!

2013-06-25 01:34:14 tomside (3) #34

E z a f i l m o l y a n, m i n t a m i k o r m e g s ü t ö d n a g y m a m a s ü t i r e c e p t j é t. T u d o d, h o g y m i n d e n b e n n e v a n, d e m é g s e m é r n e k ö s s z e a z í z e k, v a l a m i m é g i s h i á n y z i k.

2013-06-24 19:27:56 Glasseye (3) #33

Ha eltekintek attól hogy sok pontatlanság volt a valóságban megtörtént események és a film között, egy egész reális és élvezhető gengszterfilmet kapunk! A főszereplő karaktere hozta az átlagos törvényszolga karaktert, becsületes, igazságos volt! Viszont sajnáltam hogy a toborzott többi tag, a mesterlövész, néger stb.. nem volt kibontva a karakterül. Mintha csak statiszták lennének a Főszereplő, és a csajozógép no meg az ezermester mögött! Jóformána filmben a főgonosznak és a gengszterosztag 3 tagjának volt igazi személyisége! A többiek mintha csak tölteléknek lettek volna benne.
Főleg egy gengszterdrámánál elvárna az ember több karakterábrázolást és egy picivel kevesebb harcot!

Viszont a pozitívumok a jó hangulatú 40's évek végi Los Angeles, a korhű ruhák, a jó kis beszólások egymásnak stb..

Összességében viszont mégis gyenge közepes mivel semmivel se tűnik ki a hozzá hasonló gengszterfilmek tömegéből!! Viszont kikapcsolódásnak, nagy elvárások nélkül nagyon ideális!!!

2013-06-13 15:33:54 gomez1000 (3) #32

Meg lehet nézni melyikre adtam 1est :) Egyikre sem... Hibát mindenben lehet találni, mint ahogy a Gengszterosztagban is. Ami igaz, hogy dramaturgiailag nem elég erős, viszont egyáltalán nem nézhetetlen...

előzmény: Xuja (#31)

2013-06-12 17:07:01 Xuja (?) #31

Nem értem a sok hőbölgőt

Mondja ezt a fórum legnagyobb hőbölgője, aki minden klasszikusban talál valami hibát. :)

előzmény: gomez1000 (#30)

2013-06-12 17:04:59 gomez1000 (3) #30

Nem értem a sok hőbölgőt, ennél sokkal több rossz film van, pláne, hogy akármilyen gyenge is a gengszterfilmek között, azért még nem nézhetetlen. És van benne néhány jó jelenet is.

2013-05-23 00:08:22 1100101 (3) #29

A 90-es években nagyobbat üthetett volna...

2013-05-22 01:58:44 Lil Martin (1) #28

vége. csalódtam sok színészben, hogy ilyenhez adta a nevét, csalódtam a film címében, kb mindenben. szinkronosan néztem, nemtom az eredeti hogy szól de ez szar volt. várni már semmit nem vártam tőle a kommentek alapján, de hogy emiatt hajnalban fönnmaradjak, áá. ez egy szánalmas film.

2013-05-22 00:24:12 Lil Martin (1) #27

28:13-nál járok. az eleje nem tetszett. viszont jött ez a "toborozzunk csapatot" rész. ami egy alapból rossz filmben is mindig tetszeni szokott. itt az sem tetszik. ez egy rossz film lesz, tudom.

2013-05-11 00:05:11 Victor Vance (4) #26

Ruben Fleischer-nek eddig igazából csak egyszer jött össze. A Zombielandnek köszönhető kritikai és közönségsikert azóta sem sikerült neki megismételni, s bár nekem a 30 perc vagy annyi se kifejezetten tetszett, messze van az a mozi attól amit siker címszó alatt szoktunk emlegetni.
A Gengszterosztagra viszont kezdettől fogva nagy figyelem irányult, már csak a remek színészgárda miatt is, minőségi gengszterfilmet pedig manapság egyre kevesebbet látunk, kezdtek már hiányozni a kalapok, öltönyök, és a dobtáras gépfegyverek a moziból. Ezt az űrt próbálja betölteni a film, több kevesebb sikerrel, a hangulatot sikerült eltalálni, de ez nagyrészt a díszletesek, az operatőr és a jelmeztervező érdeme, a jelenetek szépen vannak fényképezve, a ’40-es évek Los Angelesének megvalósítása miatt már eleve előnnyel indul nálam a mozi. Igaz ehhez a rendező és a forgatókönyv nem sokat tesz hozzá, mindkettő elég sótlan, a karakterek papírízűek, semmi mélységet nem kaptak, Sean Penn egyszerűen csak gonosz, mert annak kell lennie, Josh Brolin pedig makulátlan, talpig becsületes rendőr, aki maximum annyi hibával rendelkezik hogy mindig lekési az esti vacsorát, és elhanyagolja a feleségét, ez viszont régen sem volt elég.
Ryan Gosling nem rossz, de a rosszul megírt figurával ő sem nagyon tudott mit kezdeni, kettejük kémiája viszont működik Emma Stone-al, aki egyébként a legfeleslegesebb szereplő az egész filmben. A mellék-karakterek között megvillan egy-két régi, tehetséges arc, tőlük sem kell sokat várni, ahogy maga az egész cselekmény csak a már jól ismert panelekre és sablonokra építkezik, semmi eredeti nincs benne, igazából akár a gengszterfilmek összes kliséjének gyűjtőmozija is lehetne. Ennek ellenére a műfaj iránti rajongásom miatt is jól szórakoztam rajta, még ha előre ki is találtam ki hal, és ki fog élni, eltudtam vonatkoztatni a klasszikusoktól, pedig végig tudtam, hogy ez az alkotás olyan semmilyen.

2013-05-07 18:05:14 carmine (3) #25

Nem rossz film ez, de nem is jó. Az első bő egy óra még jó is volt, még ha nem is korszakalkotó a műfaján belül. De aztán a kínai negyedes jelenet környékén megállt a film és utána már csak hullámzott a szint, de sosem tudta újra csak pár percig is elérni az első óra szintjét. Hangulat megvolt a filmben, csak a forgatókönyv volt baromi gyenge. A nyitó jelenet után azt gondoltam, hogy végre egy kőkemény gengszterfilmet láthatunk, amilyen a maffia világa, ám hamar kiderül, hogy erről szó sincsen. Fordulatokról meg nem is lehet beszélni, mert szinte rögtön meg lehet mondani a filmben, hogy ki éli túl és ki nem.
Penn eleinte még jó is volt, de aztán túl ripacs lett, ami rá azért ritkán mondható el. A többi karakter meg olyan semmilyen. Se nem rosszak, se nem jók. Az utóbbi években felkapott Gosling, meg tényleg egyre inkább egykarakteres színésszé válik, pedig A hitetlen-ben többet is mutat, mint az utóbbi filmjeiben. Emma Stone meg valójában csak azért van ott, hogy valami szép is legyen a filmben.
Azt mondjuk nem értem, hogy ha már valós személyeket visznek bele a filmbe és komolyan is gondolják a filmet (nem úgy, mint QT a Brigantyk-ban), akkor miért kell a történelmet megmásítani. Ugyanúgy el lehetett volna adni ezt a filmet Cohen és Dragna neve nélkül is.

2013-05-07 17:09:51 Adam Taylor (3) #24

Ahelyett, hogy ütős és stílusos lenne, az egész film inkább csak átlátszó és izzadságszagú: a tökéletesen sótlan Brolintól kezdve az ezúttal még kirakatfigurának is gyenge Stone-ig szinte minden szereplő gyenge, motivációik épp, hogy megállnak a lábukon. Így viszont maga a film is épp, hogy szórakoztató. Hiányzik a szenvedély, a dohányfüst, az igazán megkapó tónus, a hangulat. Ezek nélkül a Gengszterosztag inkább csak egy Szigorúan bizalmas-light.

2013-05-04 14:29:30 Gulya (?) #23

A film nem 1 nagy szám 1x meglehet nézni de nem alkottak maradandót!
Viszont a magyar szinkron ismét zseni lett Mickey Cohen /Sean Penn magyarhangja annyira tökéletes ,hogy az valami eszméletlen!!!

2013-04-20 23:49:17 arylacee (2) #22

Nem értem, hogy ennyi pénzért miért nem tudnak normális forgatókönyvet venni...A gagyi plakát árából vehettek volna kész trilógiát is. Szétfüstölt műanyag lukacsos plasztik papír film.

2013-04-14 22:55:29 GabN (4) #21

Véleményem ua, mint Lecteré! A sok negatív kritika elvette a kedvem a filmtől, nagy kár... Oké, ne várjunk egy Scarfacet! De ez nem is akar az lenni, ez egy modern, pörgős, tökös akció! Dögös képi világgal és a jelenetekhez passzoló zenékkel! Persze bele lehet kötni, hogy vannak benne kötelező klisék és lassítások. Igen vannak, de egyáltalán nem zavaró mértékben, sőt az a néhány lassítás szerintem rendkívül feldobja! Valóban nem lesz belőle kultfilm, de aki egy jót szeretne szórakozni, annak csak ajánlani tudom! Számomra érthetetlen ez a sok negatív kritika, nekem tetszett!

2013-04-12 22:10:16 Hannibal Lecter (4) #20

A Gengszterosztag sajnos csak egy posztmodern pastische, nem pedig akkurátus és illő koridézés - ez az, ami miatt a produkció sokak szemében kihagyott ziccer marad, és nem is tudom kárhoztatni az ekként vélekedőket. Számomra viszont, aki imádom ezt a miliőt és ezt a zsánert, túlzottan mai tempója és karikatúrába hajló karakterei ellenére is élvezetes filmcsemege Ruben Fleischer alkotása, és még a Robert De Niro Al Caponéját lelkesen parodizáló Sean Penn-re sem tudok haragudni. (Ryan Gosling viszont kezd halálosan unalmassá válni a bánatos szemeivel és a férfiatlan kappanhangjával.)

2013-02-11 18:59:20 Rorschach (3) #19

Beismerem, hogy hülye vagyok a gengszterfilmekhez, de emlékeim szerint ezen a műfaj alkotásai mindig is roskadásig tömve voltak közhelyekkel, arra pedig, hogy miért pont ezt a filmet kell b*szogatni emiatt, nem sikerült rájönnöm.
Ettől eltekintve én egészen élveztem a Gengszterosztagot, bár az volt a benyomásom, mintha minden felmerült ötletet tartalmazna a kész verzió. Szerintem csak így lehetséges, hogy egy maffiafilmben kúl lassításokat, és ennyi vért látni.

2013-02-06 20:51:54 gerbence (2) #18

Csak két jelenet: amikor megtalálják a "családos zsaru" holttestét (ne kérje senki, hogy nevekre emlékezzek), majd 'most nagyon be vagyok pöccenve és ezt már igazán nem engedhetem és most azonnal rendet rakok, de keményen' arckifejezéssel elindul bosszút állni; illetve amikor az árván maradt kisfiút magához öleli lebiggyedő 'minden rendben lesz (de persze igazából nagyon szomorú a helyzet, csak most én megnyugtatlak, mint szilárd erő)' ajakkal - ezek a "Hollywood-i színjátszás alapfokon, házi felhasználásra amatőrök részére" című kifestőkönyv lapjain feleltek volna meg legfeljebb. A Brolinnal szemben támasztott elvárásaimnak semmiképp. Illetve a terhes feleségével közös egyetlen jelenetben sem éreztem vagy láttam semmi kötődést, érzelmet az asszony iránt. De mondom: ez elsősorban nem a színészek hibája, hanem az írók hiányossága. Nem írtak karaktereket, csak figurákat rajzoltak (illetve: figuravázlatokat skicceltek).

előzmény: BonnyJohnny (#17)

2013-02-06 20:41:22 BonnyJohnny (2) #17

Szerintem Brolin nem volt rossz. A már-már paródiába hajlóan kemény, egyenes és sablonos karaktert így kell eljátszani. Ettől még rossz, de nem Brolin miatt.

előzmény: gerbence (#16)

2013-02-06 20:37:27 gerbence (2) #16

Minden egyes szavaddal egyetértek, kivéve az utolsó előttit.

Se íze, se bűze. Pedig egy gengszterfilmnél még az is elég egy erős közepeshez/gyenge jóhoz, ha csak a szokásos sablonokat lövik el újra, de itt azt is rosszul csinálják. Ryan Gosling gyenge, mint a hígfos (elnézést), Sean Penn zsékategóriásan ripacs, Josh Brolin egy egydimenziós papírfigurát nem kelt életre (aminek még a kontúrjai sem túl élesek), Nick Nolte szintén. Emma Stone nem rossz ugyan, de nem derült ki, mit keres ebben a filmben. Talán csak Robert Patrick volt majdnem jó, de ő meg egy westernfilmből keveredett ide.
A sztori pedig nem csak hogy sablonos és kiszámítható, de a fő baj, hogy unalmas is - annyira érdektelenül van elővezetve az egész, hogy egyszerűen SEMMI, és SENKINEK a sorsa nem érdekelt végig a film alatt. Minden egyes szereplőről már az első megjelenésekor meg lehet mondani, hogy kihúzza-e élve a stáblistáig, vagy nem.
Persze ezekből a figurákból nehéz dolguk lett volna a színészeknek ha szimpatikus, vagy legalább érdekes (vagy akár csak élő) karaktereket akartak volna kihozni, hiszen eleve nagyon gyengén vannak megírva. Pontosabban nincsenek megírva, csak két szóval jellemezve (a "konok főhős", a "rezignált lázadó" a "családos zsaru", az "öreg pisztolyhős", a "mexikói újonc", a "fekete sidekick", stb.) - amiből dolgoztak, azt én forgatókönyvnek nem hívnám, maximum szkeccsfüzetnek, de inkább csak post-it jegyzeteknek, amiket más gengszterfilmek nézése közben firkálhattak fel.
Van benne két-három jól ellőtt kép (pl. lassítva szétlőtt karácsonyfadísz, sötétben felvillanó torkolattűz-állóképek), de általánosságban még az akciójelenetek, verekedések is úgy vannak lefilmezve, hogy a lehető legkevésbé legyenek izgalmasak.
Bűnrossz.

előzmény: BonnyJohnny (#14)

2013-02-06 17:52:28 nmate (4) #15

Nem világmegváltó, de nem is értem egyesek miért vártak itt egy Casino 2-t. Ez egy akciófilm, annak meg tökéletes, én jól éreztem magam a popcornommal meg a kólámmal a moziban, néha ilyen film is kell.

2013-02-05 22:57:38 BonnyJohnny (2) #14

badass faszik csinálnak badass dolgokat. Egy-két badass szöveg is sikerült, de abból több az erőltetett és sablonos. A történetre és karakterekre a klisés nem elég kifejező. Engem a rendezés sem nyűgözött le. Sem mint a kor hangulatának megidézése, sem mint gengszterfilm, és akciófilmnek is legfeljebb erős közepes.
Sean Penn kritikán aluli.
Erős kettes.

2013-02-03 21:31:20 imhouse (4) #13

Egy felnőtt befejezéssel lehetett volna ez egy igazán jó gengszterfilm is. Így csak egy elég erős közepes, de inkább gyenge négyes, mert én azért jót szórakoztam.

2013-02-01 05:22:09 David Lombardo (3) #12

Kár, hogy az előzetes alapján sokkal többet vártam. Na mindegy, kellemes kis mafiás limonádé ez, tommy gun ropogással és szuper szereposztással. Az imdb-s értékelést meg kifejezetten sokallom, ha már itt tartunk :p

2013-01-31 22:14:26 Daemiaen (3) #11

A Warner-logó és a gengszterfilm műfaja igencsak legendás párosítás, a végeredmény viszont hagy kívánnivalót maga után. A rendkívül jól szerteágaztatható és burjánoztatható történetkibontás helyett egy egyszerű, olykor kisstílű megoldást kapunk, ami csinos és élvezetes ugyan, mégis keserű utóízt és a kihagyott ziccer lehetőségét hagyja maga után.

2013-01-29 13:25:11 Lil Martin (1) #10

nem is azt mondtam hogy jobb lenne ez, vagy hogy akár felmerült bennem hogy eléri a pusher szintet, hanem hogy attól hogy imdb-n szar az értékelése, attól még lehet zseniális. (pl pusher) most hogy ennyit beszéltünk róla meg is nézem a 2-at asszem.

előzmény: robertjordan (#8)

2013-01-29 10:46:24 Corso666 (5) #9

Várjuk meg azért azt a premiert. Mindenki pálcát tör már, 2 nap múlva inkább, mondjuk én akkor se szeretnék. :)

2013-01-29 08:04:24 robertjordan (?) #8

Szerintem nem lehet egy napon említeni ezt a filmet a zseniális Pusher-trilógiával, annak ellenére, hogy hasonló az értékelésük az imdb-n.

előzmény: Lil Martin (#5)

2013-01-29 08:02:14 robertjordan (?) #7

Már az első előzetesnél az volt az érzésem, hogy ez valami iszonyat gagyi lesz. Az eddigi kritikák megerősítik ezt.

2013-01-28 22:39:13 vyer (2) #6

Nagyon gyenge!

2013-01-28 15:25:24 Lil Martin (1) #5

jamamuraval nem nagyon egyezik az ízlésünk, az imdbre sem adok, főleg gengszterfilmekben nem (pl. pusher trilógia), szóval várós. de na, szerintem tényleg fostos lesz.

2013-01-27 14:53:10 Ubul (?) #4

ez aztán a biztatás :P

előzmény: Zalaba Ferenc (#3)

2013-01-27 14:45:17 Zalaba Ferenc (2) #3

Az is! :)

2013-01-27 14:44:30 Lil Martin (1) #2

én is várom, közben meg félek attól hogy fos lesz.

2013-01-09 09:47:16 Ágó (3) #1

Nagyon várom.
Sajnos az első kritikák alapján nem lett túl acélos... :(
[link]