Get the Gringo (2012) ☆ 👁

Börtönregény
How I Spent My Summer Vacation

(Adrian Grunberg)

amerikai akciófilm, dráma, krimi, thriller

3,6
★★★☆☆
437 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2013-09-15 16:29:05 Igazsagpapa (2) #39

:D Butító jellegű, "Hidd azt!" film. Aki ezt valóságosnak véli, az kapjon be egy "térj észhez" tablettát. Mesének egyébként elmegy(ezért a kettes), de legközelebb akkor megnézek inkább egy Tom és Jerry-t. :)

2013-08-12 14:33:57 gerbence (2) #38

Sajnos szinkronnal láttam, eredeti hangon valószínűleg kiérdemelné a közepest. Amúgy egy kevésbé harsány Machete. A nyitójelenet az autósüldözéssel fasza, akkor nevettem utoljára a filmen.

2012-12-31 14:10:56 slawter (4) #37

Tökeletes valasztas volt Gibson a szerepre. Marha jo film es remekül prezentalja, mik folynak arrafele...

2012-11-22 00:23:52 Daywith (2) #36

jaj de rossz

2012-11-03 15:47:40 Victor Vance (4) #35

Igen, és ha már itt tartunk, Richard Donner, a Halálos fegyver-filmek rendezője is zsidó, akivel Gibson állítólag nagyon jó barátságban van. Ezek mellett érdemes elgondolkozni hogy legutóbb Gibson és Joe Eszterhas közötti vita valóban vallási okok, vagy esetleg más miatt volt-e

előzmény: Horváth Szabolcs (#34)

2012-11-03 15:43:44 Horváth Szabolcs (4) #34

Csak érdekességként hozom fel: a film rendezője zsidó származású. http://latimesblogs.latimes.com/movies/2012/04/mel-gibsons-you-dont-look-jewish-line-falls-flat.html

Nem ír a cikk se semmi különöset, de azért érdemes elolvasni kivel korábban felhoztátok már Gibson zűrös magánéleti ügyeit.

2012-11-03 12:23:12 gellert01 (4) #33

Tökéletes a játékmenet, tényleg igaza van az előttem szólónak, hogy szinte repült a játékidő. Ja, meg az is tettszett, hogy Gibson olyan benne amilyen egy hétköznapi 56 éves bűnöző, semmi smink, semmi fiatalítás, nagyon beleillett ebbe a filmbe.

2012-10-23 21:23:02 belarus (5) #32

Tíz év után újra van jó Mel Gibson mozi. Humoros akciófilm, végre.Nagyon tetszett, pillanatok alatt elrepült a játékidő. Remélem még láthatunk tőle sok hasonlót.

2012-10-21 23:55:13 Ubul (4) #31

az év egyik kellemes meglepetése. Jó volt Gibsont újra egy olyan szerepben látni, ahol hozza az elvárt és ráillő formáját. Ugyan nem volt a legakciódúsabb, de a másfél óra alatt igazából nem éreztem azt, hogy untatott volna. Egy gyenge négyest megérdemel, de csak mert nem igazán újranézős film

2012-09-26 08:27:50 deathcode (5) #30

A Taxidermiát se feledd!

előzmény: ChrisAdam (#29)

2012-09-26 06:29:19 ChrisAdam (3) #29

Najó, de te az Alien 4-en is röhögtél! :DD

előzmény: deathcode (#27)

2012-09-25 21:31:30 #NULL (?) #28

Ez nekem is feltűnt, hogy mostanság a drámákra divat azt írni, hogy vígjáték. Szerintem valaki nagyon benézi a dolgokat.

előzmény: deathcode (#27)

2012-09-25 21:22:48 deathcode (5) #27

Mondjuk rég néztem IMDB-n, Rotten-en, de ez miért nem vígjáték? Csak abból hadd induljak ki, hogy az a bő másfél tucat ember a moziban szerintem egytől egyig kapott a szó legszorosabb értelmében röhögőgörcsöt! Vinnyogtunk, csapkodtuk a karfát, ráborultunk az elöl lévő székre stb.

2012-09-25 20:46:24 Victor Vance (4) #26

Mel Gibson-nak, nem is kell mondanom, mostanában elég rosszul megy a sora, mondjuk nem véletlenül, eléggé kihívta maga ellen a sorsot, és ezzel együtt a producereket, filmstúdiókat. Ékes példája ez annak, hogy ezt a moziját nem is akarták hazájában vásznon bemutatni, elég szomorú hogy a ’90-es évek legjobban fizetett színésze, olyan filmek mint A rettenthetetlen, vagy a Halálos fegyver-sorozat után idáig jutott. Viszont a Börtönregény korrekt akciófilm lett, még ha nem is ez hozza el az új forradalmat a műfajban, azok akik szeretik Gibson-t (és itt elsősorban nem magánéleti malőrjeire gondolok, hanem a színészi munkájára), valószínűleg élvezni fogják a filmet.
Mert A sötétség határán című munkája után ezt már sokkal jobban nevezhetjük visszatérésnek, végig ő uralja a filmet, jól játszik egyszerre hozza a humoros, és véresen komoly figurát, ugyan nem nevezhető törzsgyökeres akciófilmnek, viszont a lövöldözések, összecsapások jól vannak megrendezve, a lassítások sokszor eszembe jutatták Peckinpah munkamódszereit, és a mexikói hangulat még jobban rátett erre, az sem állna messze a mozitól ha western-ként tekintenénk rá. Igazából Gibson viszi a hátán az egész mozit, badarság lenne mást mondani, és valóban, mert az egésznek az a célja hogy minél jobban visszaállítsa lerontott renoméját, az általa alakított figura is ilyen, Martin Riggs-ből, és a Visszavágó Porter-éből lett összegyúrva. Utóbbi moziból néhány elem vissza is köszön, a poénok pedig nagyrészt megállják a helyüket, a legszellemesebb talán az mikor Gibson Clint Eastwood-nak adja ki magát, szomorú belegondolni, hogy annak idején valóban az öreg legenda utódjának kiáltották ki.
Akárhogyis, jó Gibson-t vásznon látni, balhék ide vagy oda, még mindig az egyik kedvenc színészem, és ha hírnevét nem is állítja helyre ezzel a mozival, egy hozzá nagyonis illő karaktert hoz, azonban ahhoz hogy ott tartson ahol mondjuk 15 éve, egy ilyen film, sőt sajnos lehet hogy akármilyen film – bizony kevés.

2012-09-17 10:29:41 Lil Martin (4) #25

még egyszer megnéztem, még mindig ugyanolyan jó. szóval nem egyszer nézős zseniális.

2012-07-29 23:23:13 Lil Martin (4) #24

nagyon fasza kis film volt ez :D

2012-07-15 10:27:49 Umberto (2) #23

Nem lep meg...

előzmény: ChrisAdam (#22)

2012-07-15 10:10:43 ChrisAdam (3) #22

Na, ma reggelre már le is csúszott hármasra. (55%)

előzmény: ChrisAdam (#21)

2012-07-14 23:06:47 ChrisAdam (3) #21

Jó kis film, tele akcióval, nem hosszú és Gibson megint viszi a hátán a filmet. A második fele volt igazán figyelemreméltó, az első fele kicsit lassú. De jó. Egynek.
63%

2012-06-30 00:18:16 Xuja (3) #20

Retro akció egy elképesztően faszagyerek Gibsonnal. Nem unatkoztam, végig dinamikus, izgalmas a film. Ja és ez a mexikói atmoszféra nagyon átjött, még a négyesen is gondolkoztam.

2012-06-27 13:14:19 BonnyJohnny (4) #19

Viszont inkább egy öreg fiúk, mint egy új nyálas páros a régi brand név alatt.

2012-06-27 13:10:10 wurlitzer (4) #18

Nem tervez újabb Halálos fegyvert, legalábbis ez szürődött le abból az aint it cool által megszervezett közönségtalálkozóból, aminek a videóját múlt héten megnéztem. A Get the Gringo szereplőit, alkotóit kérdezgették, és Gibson azt válaszolta a halálos fegyveres kérdésre, vicceskedve, hogy ő kíváncsi lenne egy újabb részre, meg arra hogy kik fogják játszani a zsaru-párost. Elmondása szerint, egy viking-eposzon dolgozik.

előzmény: BonnyJohnny (#17)

2012-06-27 12:50:44 BonnyJohnny (4) #17

Nekem tetszett a film. Kellemes meglepetés. Nem túl hosszú, nem túl elnyújtott, nem túl giccses, nem akarták telepakolni mondanivalóval (leszámítva a dohányzás káros mivoltának hangsúlyozásával), hanem csak egy csavaros, dinamikus, old school akciófilm, egy old school főhőssel, akit egy régi, old school formájához visszatérő Mel Gibson alakít, aki egyértelműen a Get the Gringo húzóneve mind a plakáton, mind a film cselekményében.
Igazából sajnálatos, hogy Amerikában nem került moziba (nyilván Mel Gibson miatt nem), pedig jót tenne a mai mozi felhozatalnak egy ilyen film. Amúgy Mel Gibson az én szememben is elásta magát magánéleti zűrjeivel, őrült viselkedésével és felháborító nyilatkozataival. De ami jó, az jó. Lehet mondani, hogy Gibson csak ehhez ért, és hogy a közelmúlt drámai stílusú visszatérés próbálkozásai után ezúttal biztosra akart menni, de ettől függetlenül tényleg még mindig (56 évesen is) jól hozza a figurát. (Csak nehogy eszébe jusson még egy Halálos fegyver folytatás.)

2012-06-22 10:38:35 carmine (4) #16

Én inkább úgy fogalmaznék, újra az a csibész macsó, akit már vagy egy évtizede nem láttunk.

előzmény: Daemiaen (#15)

2012-06-22 10:33:58 Daemiaen (3) #15

Apróbb csalódás a film, amelynek nézése közben folyamatosan kerestem a fogódzókat, amik szép, kerek, stílusos egésszé teszik, ám a fordulatok nekem ad hoc-jellegűnek tűntek, megalapozatlanok voltak. Viszont Mel Gibson továbbra is az a csibész macsó, aki volt.

2012-06-21 23:19:57 carmine (4) #14

Nekem is pont az a film jutott eszembe nézés közben. Az úgymond visszatérése óta látott két filmje olyan közepeske volt nekem, de ez tetszett a maga régi vágású stílusával. Persze vannak benne hibák és nem tökéletes (ezért nem zseniális), de hangulatos, tökös kis akciófilm.

előzmény: Bodnanszky (#12)

2012-06-21 20:25:00 Hannibal Lecter (3) #13

Ivan, éreztem, hogy zseniálist nyomsz majd rá:)

2012-06-21 14:37:58 Bodnanszky (4) #12

Ez a film nagyon ott volt! Nekem a Payback-re (Visszavágó) emlékeztetett,ami egyik kedvenc Gibson filmem!!!! Nekem ez egy nagyszerű film volt,élveztem minden percét!!!!!!!

2012-06-20 23:54:52 Dió (2) #11

Ez lenne Gibson nagy visszatérése? Egy ilyen sótlan karakterrel és semmilyen sztorival? Egy kettesre elég lesz...

2012-06-17 11:54:52 McCl@ne (4) #10

Hadd találjam ki: van néhány fizikai törvény, paragrafus és logikai alapvetés, ami miatt a film nem elég reális, igaz? :D
Ennél szórakoztatóbb filmet nagyon régen láttam! Imádtam minden percét, friss, vannak eredeti húzásai, bevállalós és végtelenül cool. Megy majd rá az 5-ös!

előzmény: Umberto (#8)

2012-06-16 01:07:35 Hannibal Lecter (3) #9

Bővebben? :)

előzmény: Umberto (#8)

2012-06-15 23:52:35 Umberto (2) #8

Én még ennyire sem vagyok elnéző. Akkora kettes ez, mint a ház.

előzmény: Hannibal Lecter (#7)

2012-06-15 23:39:56 Hannibal Lecter (3) #7

Gibson még mindig otthonosan mozog ebben a szerepkörben, ehhez nem is fér kétség, a film viszont - néhány pokolian szórakoztató "over-the-top" jelenetet leszámítva - nemigen vág földhöz. A semminél persze ez is több. A Get the Gringo összességében egyszeri móka, annak viszont tökéletes.

2012-06-05 21:32:17 Leslie (?) #6

De jó ilyeneket olvasni. :) Ezt én is nagyon várom. Az 1979-1998 közötti Gibsont meg nagyon bírtam. Jó látni, hogy visszatért.

2012-06-05 21:29:32 Zalaba Ferenc (4) #5

Öreg Gibbo nem vén Gibbo. Eddig az év egyik legnagyobb meglepetése.

2012-06-05 21:23:45 limupei (4) #4

Most láttam egy premier előtti vetítésen, és örülök neki, hogy nem töltöttem le. Na nem mintha nagy látványfilm lenne, de ilyen típusú filmet manapság nem igazán látni moziban. És nem a retro fíling hozott lázba (az már a nagypapi ratatata Expandables esetében is kevés volt), hanem hogy régi vágású és értelmes is volt; ráadásul Gibson azt csinálja, amiben egykor jó volt... és még most is az.

2012-05-31 02:05:41 dace90 (4) #3

Igazi old-school akicófilm, remekül szórakoztam rajta!Mel Gibson is Back!
ui: Clint Eastwoodos poén ütött:DD

2012-05-27 02:27:54 gabonaaa (5) #2

2012-05-17 01:16:38 Corleone01 (5) #1

Most néztem meg, nagyon szórakoztató és hangulatos eksön movie.
Szóval tessék nézni mert jó :)
Mel Gibson újra halálos fegyver!