La délicatesse (2011) ☆ 👁

Nathalie második élete
Delicacy

(David Foenkinos - Stéphane Foenkinos)

francia-svéd szerelmi történet, vígjáték

3,6
★★★☆☆
144 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2013-04-03 16:30:10 Kalevala (4) #4

Nekem tetszett a film. Pont ez kell az embernek, ha megfázással fekszik otthon és a tavasz is várat magára. Hát teremtsünk egy kis meleget egy ilyen romantikus szerelmi történettel. Tautou arcában gyönyörködni lehet, de számomra Francois Damiens játéka volt teljesen lehengerlö, nagyon szerettem. Hát nem úgy érzi az ember, hogy meg kell simogatni?

2013-01-02 15:03:18 BxL (3) #3

Engem az érdekelne nagyon, hogy szerintetek létezett a srác, vagy csak Nathalie találta ki őt? Az utolsó mondatokból nekem legalábbis ez jött le...

2012-05-13 20:45:52 somogyireka (2) #2


jajaj,hát ez egy kettes, viszont Audrey Tautou játéka ötös! Bár csakis miatta mentem el megnézni a filmet,kíváncsi voltam, ki lett Amelieből, s most örömmel láttam, jól neki az érettebb kor. De ez a film, hát ez elég szánalmas, s leginkább fájdalmas.Fájdalmas annak okán, hogy egy ilyen történetből, egy okosabb,mélyebb forgatókönyvvel mennyivel többet ki lehetett volna hozni. Bizonyos pontokon léket vágtam volna a filmben, s ahelyett, hogy bárgyú párbeszédekkel mulatom benne az időt, megnézem,mi is van egy-egy lék mélyén. S a felszínes monológok helyett tényleg fejest ugrok Natalie Tautou lelkébe, hogy kiderüljön,mi is zajlik benne egy ekkora gyász idején. Miből merítkezik, létezik-e még kapcsolata az elhunyt férjjel, beszélgetnek-e, vagy akárhogyan, de nem így ilyen sután, sehogy.
Az új szerelem meg…na igen, az még éppen csak elkezdődött, óvatos lennék arról bármit is írni, egyelőre Nathalie is csak tapogatódzik benne.A harmadik részét, ha lenne, megnézném majd e szerelemnek, s akkor majd írok róla.. Szerelmekről a kezdet kezdetén írni felesleges. Ám nem értettem magam a végén, annál a cuki-giccses bújócskázásnál, miért sírom el magam mégis
…hát talán azért,mert irigylem, akinek ilyen könnyen letaposható a fájdalma.


Bízom benne, na a mert a potenciál, s tudás, a báj, az isten se tudja,mi, szóval számomra minden megvan ebben a leányzóban(lassan asszony), az arcával nem tudok betelni, hogy ha egy jobban megírt szerepet kap, akkor tényleg kiégeti a képernyőt a hitelességével a világok közötti táncával, nem megjátszott őszinteségével…jaj, ha férfi lennék…na de így is rendesen felizgat ez a csaj!

2012-05-10 16:11:40 zéel (4) #1

Nálam erős négyes. De én nagy híve vagyok a francia humornak. (Hát még a "svédnek"!)