Double Dragon (1994) ☆ 👁

Double Dragon - A medál hatalma

(Jim Yukich)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm, vígjáték

2,1
★★☆☆☆
30 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-08-31 19:21:55 Dangar (3) #1

Mint első kommentelő, abszolút építő jelleggel javasolnám, hogy vegyük fel a műfajbesorolások közé a "vígjáték"-ot. De tényleg, határozottan érződik, hogy a rendező egy vicces, komikus filmet akart összehozni a játékterembe járó srácoknak. A DD bizony egy könnyed hangulatú kis "kilencvenes" tinimozi, zéró komolysággal, B-filmes túlzásokkal - vagyis tagadhatatlanul gagyi, de minden megvan benne, ami egy korabeli kölyköt jól elszórakoztatott.
Bajban is vagyok vele, mert a hármashoz túlzottan is komolytalan (hovatovább gyermeteg) az egész megvalósítás, viszont rossz filmnek még mai szemmel is csak erős lelkiismeret-furdalás terhe mellett mondanám. Ha 25 évvel ezelőtt látom először (amikor még nagyban toltam a Double Dragon játékokat), mára biztosan a szívemhez nőtt volna.
A szereplőválasztás elég jó, a két srác jó csapatot alkot (bár hasonlíthatnának jobban is egymásra, ha már elvileg ikertesók), viccesek, láthatóan élvezték a forgatást. A korbácsos szőke igazi irodista álca mögé bújt femme fatale, Robert "T1000" Patrick a radikális sérójával pedig valami halálosan zorall főmufti (bármelyik James Bond film megirigyelhetné!). Egyébként meg: a romba dőlt, félig víz alatt lévő Los Angeles-ben túristahajók járkálnak, a Lee tesók kiszuperált autóját egy BEÉPÍTETT, vegyestüzelésű KAZÁN hajtja, míg a helyi TV-ben maga Andy Dick az időjárás-jelentő!

I love the 90s!!! :D