Mirror Mirror (2012) ☆ 👁

Tükröm, tükröm

(Tarsem Singh)

amerikai-kanadai fantasy, szerelmi történet, vígjáték

2,6
★★☆☆☆
216 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-12-05 22:31:08 carmine (3) #12

Valahogy én is így vagyok vele. A sok rossz kritika után úgy ültem le, hogy adjunk egy esélyt, maximum 20 perc után kikapcsolom. Bár kicsit nehezen indult el és remegett is a léc, de aztán egész nézhető volt. Sokat segített a dolgon a könnyed humor és a látványvilág.
A musical betét nekem is kilóg a sorból, de szerencsére nem kell végignézni.

2012-09-14 00:31:00 vadPINGvin (4) #11

Ennek a filmnek is jót tett a kritika. Annyira rosszat vártam, hogy szinte minden elvárásomat felül tudta múlni. Laza szórakozás, egy érdekes variáció az elcsépelt sztorira. Kb egy előszereplős Disney-rajzfilm, a táncjelenet a végén emiatt abszolút odavaló volt. Volt is valami hiányérzetem a befejezést illetően, amíg dalra nem fakadtak.
Kicsit kevésbé nyálas herceg alkalmazása tudott volna még javítani a színvonalon és Lily Collins is játszhatott volna kicsit több beleéléssel, de egyikük sem tette tönkre a helyzetet.
A látvány viszont csodásan színpompás, mint Tarsemnél megszokhattuk. Eiko Ishioka hiányozni fog...

2012-07-02 21:29:51 st@rsky (2) #10

Az a szemöldök azért komoly volt. :)

2012-04-29 12:03:54 SoZi (3) #9

Azt vettem észre, hogy a Tükör szerepében a kisimított Julia Roberts pont olyan, mint a S.J.Parker :D

Amúgy a végén a musical betét szerintem igenis dob rajta és egyáltalán nem gáz. Maximum szokatlan.

2012-04-10 20:38:34 MicaHiro (3) #8

Egészen a végéig nagyon jól szórakoztam, ötletes kis film, és az eredeti mese újragondolása is jópofa, szerethető az egész. De a végén a tánc levett nálam egy pontot, az már nekem valahogy nagyon oda nem illő volt.

2012-03-25 19:23:04 BonnyJohnny (2) #7

A két idei Hófehérke feldolgozás közül látatlanban ennek adtam nagyobb esélyt, de elég nagy csalódás lett.
Tarsem Singh szín- és látványvilága, a díszletek és kosztümök mind meseszépek (szó szerint). Sőt, az alapötlet, ami a gonosz mostohakirálynőt teszi meg főszereplővé is nagyszerű, pláne a szerepében lubickoló Julia Robertsel a főszerepben, aki már egy évtizede nem volt ilyen jó. A filmben rajta kívül még Nathan Lane visz színt, az amúgy gyenge humorral megírt karakterébe, és a legtöbb vicces rész talán hozzá köthető.
Nagyjából ennyi a pozitívum. Lily Collins csapnivaló, Armie Hammer közepes (pedig róla tudjuk, hogy sokkal többre képes), kettőjük között semmi nem működik. A törpék felemás, és igen ingadozó színvonalon teljesítenek. És ez igaz a teljes film humorára. Alapvetően unalmas, humortalan, vagy épp humorosnak szánt, de inkább kínosnak sikeredett közegben lényeges kisebbségben vannak a valóban humorosan is sikerült részek. Ami azért egy vígjátéknál elég rossz jel.
Kérdés, hogy kit mennyire vesz meg a cukormázas látványvilág (én inkább a másik irányba hajlok), mennyire vevő a fantasyt modernizáló humorra (Shrek I.-II. esetében tetszett, itt valahogy nem jött össze), mennyire tolerálja, ha a romantikus kalandvígjátékból hiányzik a romantika, a kaland, és a humor is csak hellyel-közzel van jelen, illetőleg mennyire lelkesíti a Julia Roberts játszotta mostoha központba helyezése (az első félórában még egyértelműen vitte a prímet, de aztán azon is rontottak).
Adott esetben akár gyenge négyes, erős hármas is lehetne (ha a fentiekből minden összejönne), de nálam gyenge hármas, erős kettes között ingadozik.

2012-03-18 15:40:05 dabo (2) #6

Igazad lehet. Mi szinkronnal néztük meg asszonypajtással...a végeredmény az osztályzatban is megmutatkozik. Annyit azért emellé még hozzá kell fűzni, hogy a Tarsem filmek, a látványukon kívül mindig felejthetőek, ezért volt kellemetlen, hogy itt ebben is csalódni kellett. A törpék viszont valóban el lettek találva.

előzmény: ludmilla (#2)

2012-03-17 21:43:20 TomPowell (3) #5

USA-ban csak 30.-án mutatják be, nálunk meg ahogy olvastam az eddigi véleményeket eléggé megosztó. Egyébként anyagilag kétlem, hogy sikeres lesz.

előzmény: Gasz András (#4)

2012-03-17 20:45:38 Gasz András (2) #4

No, Tarsem pont ezzel a filmmel érhet el sikert? Az előzetese még az előző filmjeihez képest se fogott meg picit sem, hogy megtekintsem. Kritikusok is kedvelik?

2012-03-17 20:35:04 miraculum (4) #3

Adok rá egy gyenge négyest a színészek meg a Tarsemhez méltó látványvilág miatt, összességében egy kellemesen kerek kis mese, de egy grammal sem több annál, igaz, ezt a szintet sem szokták mostanában megugrani a popcorn-mozik. Egyébként nekem kifejezetten tetszett Tompos Kátya, mint szinkronhang, általában maníros, affektáló módon szokták az ehhez hasonló karaktert hozni, de ő nagyon kellemesen visszafogottan adta elő.

2012-03-17 01:49:34 ludmilla (4) #2

Határozottan kellemes, néhol kicsit idegesítő. Julia Roberts egyértelműen a legszimpatikusabb az egészben, imádnivalóan cinikus, és muszáj neki (is) drukkolni.
Hókefírke meglehetősen közepes, a törpék szerintem nagyon el lettek találva, és azt hiszem, tilos lenne szinkronizálni őket.
Egyébként az eredeti nyelv annyira egyszerű és érthető, hogy közepes angollal felirat nélkül gond nélkül néztem végig, és majdnem biztos vagyok benne, hogy szinkronnal 1 (2?) osztályzattal gyengébbet kapott volna. Köszi, MOM Park! :)

2012-03-15 22:59:41 TomPowell (3) #1

Tükröm, tükröm

Kettős érzések keringenek bennem, de valahogy mégis pozitív a mérleg nyelve. Jópofa a klasszikus mese bollywoodi elemekkel kifordított verziója (a film végi musical betét annak ellenére, hogy nagyon kilóg, megdobja a hangulatot). Tarsem Singh keze nyoma érezhető a végterméken, mert van az egésznek egyfajta infantilis bája, habár zavaró, hogy szinte minden kellemes részre jut egy kellemetlen is (a mostoha szépségápolása, a herceg öleb szerelme). Ráadásul az egész film legszerethetőbb figurája pont hogy Julia Roberts gonosz mostohája, aki jól ismert széles vigyorával lubickol a szerepben. Lily Collins viszont kevésbé szimpatikus Hófehérke (szerintem ez a Hófehér és a vadászban sem lesz másképp, de én ott alapból Theronnak drukkolok – Bella must die!), ami azért is lehet, mert alakítása elveszett a Kiszel Tünde fénykorát megidéző szemöldöke mögött, ráadásul a kémia sem működik közötte és Armie Hammer között, aki a „kutyagolását” leszámítva végig szimpatikus, ellenben Nathan Lane-en gyakran véltem felfedezni, a „mit keresek ebben?” arckifejezést. A törpök viszont szórakoztatóak – noha nem érvényesül mindegyik figurája – de némely mondat után nem tudtam eldönteni, hogy ezt tényleg gyerekeknek csinálták e.

65%

Szinkron: gyenge. Tóth Enikő persze kisujjból hozza Robertset, vele semmi gond, ahogy a törpök közül néhány magyar hanggal se, mint pl. Anger Zsolt vagy Scherer Péter, de korrekt volt még Makranczi Zalán is a herceg hangjaként. A többiek azonban erőtlenek – kinek jutott eszébe Törköly Leventét Nathan Lanehez párosítani, vagy Tompos Kátyát Collinshoz? – amit a sokszor magyartalan szövegek is erősítenek. A vége felé felbukkanó meglepetés színészhez ellenben korrekt volt Jakab Csaba (habár örültem volna, ha Sinkovits-Vitay András hangján szólal meg:)).