Kûki ningyô (2009) ☆ 👁

Air Doll

(Koreeda Hirokazu / Hirokazu Kore-eda)

japán dráma

3,6
★★★☆☆
16 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2017-11-03 15:59:30 somogyireka (5) #4

jajj, rosszul írtam a lenti írásban, a fiú, akibe az életre kelt gumilány beleszeretett nem volt gumifiú, valódi ember volt..s talán az okozta vesztét, hogy a gumilány úgy bánt vele, mint magával.

2017-11-03 08:14:49 somogyireka (5) #3

Mikor lesz kedvenccé egy film? Ezen tűnődöm most az Air Doll után..talán akkor, ha minden ponton befed, betakar, pontosan passzol arra a személyre, aki vagyok, akiről elhittem, hogy vagyok. De sebaj, elhittem, s innen indulok most ki.
Ha szeretnél még engem látni, nézd meg ezt a gumilányt, ezt a levegővel feltöltött édes lényt, aki ebben a filmben lebeg. Csak széttárja a lábát, azt kibír, picit még nyög is, a hőfokot a gumibőrén bátran forróra állíthatod, és a kezeit, lábait hátadra kulcsolhatod, és míg csókolod, azt képzelsz helyette oda, akit akarsz. Aztán szépen a kivehető gumihüvelyét rendeltetésszerűen szappannal kimosod. De ennél a babánál, aki én is vagyok hiba csúszott a rendszerbe. Nem akarta ő, a vágy előbb volt, hogy megalkotta volna ott a műhelyben a gumibaba gyártó, szóval, hogy egyszercsak életre kelt, dobogni kezdett a kicsi szíve, dib-dob, úgy igazán. Onnantól tudta, hogy rettenetesen fájni fog, még annál is jobban, na mert gumiszívvel ki lehet bírni, de igazival aligha..az életet
És úristen, mi történik,ha gumilány egyszercsak gumifiúra lel, egy valódi szívűre a sok műanyag között.
Nem, nem, az élet felől nézve ez a film nem egy happy endre gyúr, ám talán rá lehet nézni erre az egészre máshonnan és igazán..Amiről meg ugye csak hallgatni lehet.

sajnos Japánban még szelektív hulladékgyűjtés sincs..

Ami valódi úgyis marad, többi kuka, ennyi volt. Nincs mese.

2013-04-21 21:03:16 verdeleth (5) #2

Az egyik legszebb film, amit életemben láttam. Koreeda minden filmje gyönyörű, de ez kivételesen zseniális, bármennyire is furcsának tűnhet a film témája.

2012-02-23 13:53:37 uccse (5) #1

Simán hívhatnánk az Okuribito testvérének ezt a filmet. És az csak egy hajszállal zseniálisabb.