Gone (2012) ☆ 👁

Elveszett

(Heitor Dhalia)

amerikai dráma, krimi, thriller

2,8
★★★☆☆
139 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-06-17 02:56:20 Benny Bug (2) #11

Tipikus egyszernézős thriller lenne és a hármast is megkapná, ha nem lenne ennyire trehány és összecsapott a vége. Biztos azt hitték a készítők, hogy hű de okos húzás az a "nagy csavar". Hát nem éppen az. Meg eredeti sem.

2017-03-15 21:00:04 GothMan (4) #10

A fiatal nyomozó a "red herring" volt, rá kellett volna gyanakodnunk, főleg azért, mert egyszer csak fogta magát és lelépett.

előzmény: Reaper (#9)

2017-02-19 03:12:22 Reaper (2) #9

A film kicsit alulértékelt, elég korrekt darab. Bár a csavar a végén elmaradt, jobb lett volna, ha mondjuk úgy oldják meg, hogy a csaj tényleg bekattan, skizó lesz, és a másik személyisége rabolja el a húgát, vagy hasonló. Így semmi meglepetés nincs benne, bár a tempó nagyon jó. De sajnos a vége lehúzza az egészet, meg az, hogy egy épelméjű ember nincs, aki hinne neki. Amúgy azt a fiatal nyomozót mi az istennek emelték be??? A legfeleslegesebb, és értelmetlenebb szál, és a film háromnegyedénél elmegy anyut ápolni. MI A TOSZNAK KELLETT Ő?

A spoilerben említett baromság miatt, és a csavar teljes hiánya miatt csak egy kettest kap a film, pedig jobb is lehetett volna. Kár érte...

2015-09-06 12:24:21 Rea (2) #8

Egészen a végéig nem volt vele semmi bajom, izgalmas volt. De onnantól, hogy előkerül a tesó, teljesen szétesik a film. Nagy csavarra számítottam (pl. az újonc zsaru a tettes), de az állam leesése helyett annyit mondtam csak, hogy mi ez a sz*r?

2014-11-03 19:57:07 GothMan (4) #7

A végét valóban összedobták egy kicsit, de egyébként nem értem a negatív véleményeket. Hangulatos, jól fényképezett darab, ami végig lekötött. Rég volt már ilyen.
7/10

2012-11-18 10:53:26 BonnyJohnny (2) #6

Egyszerű, mint a százas szeg, lapos, unalmas, sótlan, tök érdektelen film, amin a vége dobhatott volna, de összecsapott és silány. Viszont sokat röhögtünk a filmen.

2012-10-01 16:27:10 szakmunkás (3) #5

A vége szerintem rendkívül összecsapottra sikerült, nem nagyon bírom az ilyen filmeket de ezen még csak nem is féltem egy kicsit sem...

2012-09-23 09:47:59 blazserbozso (4) #4

Mindig itt kezdem a keresgélést, ha filmet akarok, mert ez a legmérvadóbb fórum számomra. Azonban időnként tapasztalom, hogy lebeszélnek egy filmről, mert a legtöbb értékelés negatív és ha mégis teszek egy próbát, kiderül, hogy nagy kár lett volna kihagyni.
Ez is ilyen alkotás. Jól lefikkantottátok, pedig ha valaki egy jó kis sejtelmes, kiderülős, feszültséges klasszikus thrillerre vágyik (ahogy én is jó ideje) ez a film remek választás. Igaz, hogy a bociszemű csaj a film elején épp csak annyira hiteles, mint az Oroszlán Szonja egyetemi tanárként - a színészi játéka kettes alá és a szövegkönyv is gagyi -, de aztán elindul a film és egyszercsak elkezd húzni és gördülni és működik a legvégéig. Nagyon jó a sztori, egyszerre két szálon fut és párhuzamosan izgulhatsz azért, hogy kiderüljön, mi is történt a múltban és azért, hogy mi fog történni a közeljövőben. A csaj belejön és már nem zavaró a játéka, a tempó hibátlan, a feszültség néha olyan jól sikerül, hogy elfelejtesz levegőt venni. A film simán elbírt volna még 20 percet, bőven lehetett volna még ötletekkel telenyomni, mert a sztori keretei megadnák ennek a lehetőségét, így a vége nagyon összecsapott. Látszik, hogy a producer azt mondta, "Mostmár zárjátok le, engem nem érdekel, de maradjon benne 1 óra 34 percben!".
Tehát, ha egy jó thrillerre vágysz, amiben nem a vér fröcsög, hanem a totális homályból haladunk a megfejtés felé és közben izgalmas és fordulatos és meglepő tud lenni végig, akkor ezt ne hagyd ki!

2012-08-12 21:52:40 THE (4) #3

Szerintem jó volt, végig fenntartotta az érdeklődést, kellően feszült.
Ki volt a gyilkos? Vagy ez nem volt lényeges? Én teljesen azt hittem, hogy az új rendőr a pár másodperces bevásás alapján, amíg a lyukban harcoltak, de utána láttam, hogy a rendőr ott volt a házánál a végén, szóval nem.

2012-04-30 22:38:31 TomPowell (1) #2

Elveszett

TV-filmnek is unalmas és kiszámítható, nemhogy mozifilmnek, amit úgy próbálnak rejtélyessé tenni, hogy minden férfit gyanúsnak ábrázolnak, aki csak felbukkan (szegény Wes Bentley, fizimiskájából adódóan kapásból mínuszról indul). Amanda Seyfried pedig jobban tenné ha „színészi” kvalitásaival a pornó iparbaba igazolna át, mert ott többre vihetné. Egyszerűen képtelenség a karakterével a legkevésbé is együtt érezni, szimpatizálni. Ráadásul ilyen felesleges, erőltessünk bele a cselekménybe egy izgalmasnak tűnő autósüldözést én még nem láttam, hogy a befejezés feleslegesen hosszas elnyújtását ne is említsem. Ami pozitívum az az olykor szép operatőri munka, valamint a tűzoltós poén, amit nagy valószínűséggel csak a Ments meg! rajongók mosolyognak meg.

45%

2012-04-12 22:13:29 Daemiaen (2) #1

A tengermély tekintetű szívszerelmem, Amanda Seyfried idomai ellenére nincs sok néznivaló ebben a filmben, ugyanis a színvonal körülbelül ott van, ahol még a tévéfilmek szerelmese is a távkapcsoló után nyúl.