American Reunion (2012) ☆ 👁

Amerikai pite: A találkozó

(Hayden Schlossberg - Jon Hurwitz)

amerikai szerelmi történet, vígjáték

3,4
★★★☆☆
560 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-04-26 20:02:28 Leo_Stotch (4) #45

Ez most nem lehet hármas..
2001-ben kezdtem a gimit, így az első két film valahogy mindig végigkísért. Akkoriban (is) nagyon szerettem volna lányokkal együtt lenni :)
A zene, a szállóigévé vált poénok, a karakterek.. talán ez is a generációm egy meghatározó vígjátéka.
Végre sikerült ezt pótolni, talán örülök is, hogy nem 12-ben láttam. Így még jobb volt. Keserédes,jópofa kis nosztalgiafilm.
Jó visszagondolni azokra az évekre.
Egyszerű kis vígjáték, de van szíve és többször volt megható (na persze az adott keretek között) mint vártam..

Ez így jó volt.
És jó volt közben meginni egy liter fröcsit :)

2016-11-28 15:00:46 Dezsmant (5) #44

Nagyon jó lett, kellett ez a vérfrissítés a sorozatba, összehozni minden régi szereplőt, viszont végig nagyon jó, nagyon nagy poénokkal, nehéz kiemelni a legjobb részeket de a tavas, a bulis és a vége hát nagyon fasza.

2016-02-17 19:19:11 Killjoy (4) #43

Nosztalgia és teljesen betalált figurák. Ha valaki volt már tizedik, huszadik osztálytalálkozón, az biztos, hogy talált a karakterek közt többet is, aki ismerős volt valahonnan. A régi nagy szerelem fellángolására is volt már többször példa az ilyen találkozókon, de az az érzés is ismerős lehet sokunknak, amikor az ember nem tud mit kezdeni a feltörő emlékekkel, amikor az a bizonyos első megjelenik. Vagy éppen a "menő vagyok - ja de mégsem" figura is elmaradhatatlan. Méltó lezárása volt ez egy korszaknak, de remélem, nem jut eszükbe a készítőknek pár év múlva összerántani megint a csapatot. Ez így most tökéletesen kerek egész lett, helyére került a pite utolsó negyede (az American Pie Presents filmeket most hagyjuk...), kár lenne ez már elrontani.

2013-02-03 22:20:34 Jereváni Rádió (4) #42

Soha nem voltam nagy Pite-rajongó, de azért el kell ismerni, voltak benne annak idején alpári, de azért jól eltalált poénok. Nekem az első és a harmadik rész emiatt a közepes szintet hozta, a második rész nem tetszett, a negyedik részhez sajnos volt szerencsém, az már igazi katasztrófa volt, a többi részt nem is kívánom megnézni. Erre a 8., voltaképpen 4. részre azt tudom mondani, hogy a legjobban sikerült film a szériából. Maximálisan hozta a nosztalgia faktort, kellemesen elszórakoztatott, lehet kövezni érte. :)

2012-12-27 20:36:27 lizardking (4) #41

Ha objektív akarnék lenni, akkor rányomnám a hármast. De a nosztalgiafaktor, mint oly sokaknál, nálam is jelen van. És igen, ez a film az én korosztályomnak szól és ezért több poén is igazán csak a '80-asok szülötteinek ül. Én jól szórakoztam.

2012-09-20 13:00:05 fatbastard (4) #40

Altesti humor ide,bunkó poénok oda,nekem bejött a film:azt kaptam tőle,amit vártam.Néha hangosan röhögtem,néha felszisszentem,a film hozta azt,amit a korábbi részekben csípni lehetett.
Kellemes csalódás lett,mert tartottam tőle,hogy a sokadik bőr lehúzása majd egy erőlködő,unalmas önismétlés lesz,de szerencsére nem.Persze aki az eddigi három részen (a "gagyi epizódokat" nem láttam,nem is vagyok kíváncsi rájuk)is húzta a száját,annak valószínűleg ez se jön be.
Csak azért nem adtam rá ötöst,mert a komolykodós,életbölcsességes részek néha feleslegesen belassították a filmet,untattak.(Nem mind,Jim és az apja beszélgetései például jópofák voltak.)
Persze lehet hogy még följavítom,többször megnézhető ez a rész is!Sőt,ha sikerülne tartani ezt a szintet,szerintem lenne még ezekben az arcokban egy újabb pite ...

2012-07-25 04:50:54 w.e.g.a. (4) #39

Nem vagyok a sorozat kifejezett híve, de ez a rész azért már jóval érettebb humort képvisel mint spermaivós, szarevős, nagyanyabaszós elődei... belőlem is előcsalta a nosztalgiát a középiskolás évek iránt.

2012-07-17 23:04:20 Xuja (2) #38

Az eddigi legjobb pite. Vannak nagyon szórakoztató részei is, de sajnos a második felére eléggé ellaposodik. Az a sok nyál, eléggé zavart már a trilógiában is.

6/10

2012-07-11 11:37:47 Jason13 (4) #37

Be kell valljam,sose voltam elvakult rajongója a Pite szériának,de azért az én szememet is szúrja a sok,azonnal DVD-re forgatott "mellékág".
De szerencsére most megfeledkezhetünk a gagyi-szériáról,mivel egy rész erejéig újra össze jött az eredeti bagázs,így egy csapással pedig visszakanyarodhatunk az első trilógiához.
A történet szerint hőseink többsége már gyökeret eresztett,megkomolyodott,viszont egy hétvége erejéig újra átélhetik gimis bulis korszakukat az osztálytalálkozó jóvoltából.
Elég rég volt már,mikor az emberek Amerikai Pitét nézhettek moziban,de most újra beülhetnek egy "szeletre",amiről el lehet mondani,hogy igencsak jóra sikeredett.
Ez köszönhető is a rendezőpárosnak (ők feleltek a Kalandférgek 2.-t is),akik elmondásuk szerint nagy rajongói az első három filmnek,ez pedig meg is látszik művükön.Mégpedig a rengeteg visszautalásban,melyek nagyon jóra sikeredtek,azonban ha valaki nincs tisztában a trilógiával,nem nevethet minden poénon.
És ha már poénok,a legtöbb elég alpári és köze van testnedvekhez,ennek ellenére jót lehet nevetni rajtuk,mivel nem úgy vannak tálalva,hogy a nézőnek hullámozni kezdjen a gyomra tőlük.Na,de azért a gyengébb idegzetűek vagy film sznobok jól teszik,ha inkább kerülik.
Az első részből majd mindegyik karakter át lett ide mentve,ami egyáltalán nem baj,sőt!Ők még mindig rendkívül szerethetőek,egyikük sincs elhanyagolva,mindannyian elegendő időt töltenek a vásznon,úgyhogy ilyen téren se érheti panasz a filmet.
De a befejezés előtti 10 percet már jogosan meglehet szólni,hiszen ott elég nagy giccsbe fulladt az egész,bár,pár jó poén ide is befért, ezek pedig megmentik a nyálas,romantikába torkolló végtől a mozit.
Összességében egy kifejezetten jó vígjátékról beszélhetünk,mely nem a mai tinédzsereket akarja kiszolgálni,hanem azokat a rajongókat,akik az eredeti trilógián nőttek fel.Ez pedig meglátásom szerint sikerült neki,de nem kell megijedni,azok is bátran jegyet válthatnak rá,akik nincsenek otthon "pite" témában,ők maximum egy-két viccesebb jelenetet nem tudnak majd értékelni,például a "debaszos" haverok egymásra találását.

2012-07-07 18:21:06 simijohnny (3) #36

Tökéletes nosztalgia, rendben van a film és végre, végre nem Stifler anyja volt debasz. :D

2012-07-04 08:26:13 diablo3 (4) #35

Stifler meg betegebb,mint regen :D nelkule igazabol nem sokat erne,de igy udito kis vigjatek lett...
a szakallas tagot igazabol meg most sem tudom hova tenni...nem illik a kepbe,nagyon gyenge karakter...

2012-06-30 21:10:31 grofjardanhazy (4) #34

Jobb, mint az előző három a Pite-szériából. Kellemes meglepetés.

2012-06-30 14:05:01 Mikkey (4) #33

nekem nagyon tetszett. kb az első rész meg ezzel ki is merülhetne a sorozat, a köztes epizódok nem is kellenének :)
nem egy project X, de ütött, betalált és jó volt újra látni a pöcsöket! :D

2012-06-06 06:11:10 ChrisAdam (3) #32

Jó poénok, tetszett, h kb. mindenki ott volt az elsőből. Talán nem ér az első rész nyomába, de rendesen megcsinálták. A nosztalgiafaktor mondjuk nagyot dob rajta, főleg akkor, amikor a végén felzendül az Amerikai Pite dal. Egy gyenge, nagyon gyenge négyest megér.

2012-05-01 20:26:40 Marla Singer (4) #31

Ez nekem tetszett! Hozta a pite filmek színvonalát, lehetett rajta jókat nevetni, a másnaposok óta nem nevetettem ilyen jókat. Persze volt benne gusztustalan rész és túlfűtöttség is - de ezt már megszokhattuk - és megbocsátható butaságok. De ettől függetlenül jó érzés volt megnézni, a nosztalgiaérzés nem csak a filmben van, hanem mi is átélhetjük. Ez a film, azt hiszem csak azoknak szól, akik látták az eddigieket, aki nem látta az ugyanis a poénok harmadát nem érti.
Igaza van Leslie-nek, tényleg az érződik a filmben, hogy öregek vagyunk- és ez a mi generációnk filmje. De hát ez van, leszünk még öregebbek is, remélhetőleg :)

2012-04-18 18:12:06 Horváth Szabolcs (3) #30

Most buktam egy fogadást miszerint az Amerikai pite sorozat egy nyolcvanas évek-beli sorozat remake-je- Azt mondtam nem, pedig de. Imdb-n is fent van

2012-04-18 11:37:27 Corleone01 (4) #29

Én nem tartozom az Amerikai pite rajongói közé, talán ezért is csalódtam kellemeset a filmben. Szóval mint tudjuk a 3. rész után átment full atom "Z" kategóriába a sorozat. De ez a rész visszatalált a gyökereihez. Végig érződött rajta az a nosztalgikus feeling ami szerintem legalább annyira céluk volt a készítőknek mint az hogy kövessék az eredeti vezérfonalat. Jók a poénok, nagyon is a srácok odatették magukat.
DE ami felettébb frusztráló lett számomra az az ex-szereplők folyamatos visszahozási kényszere. Már kellemetlenül hatnak azok a percek amikor szereplőről szereplőre ugrálnak a jelenetek.
Sajnálom hogy ezt nem vették komolyan. Ennek ellenére egy frankó vígjátékot láttam, nevettem , köszönöm!

2012-04-15 11:29:11 unfamous (2) #28

Unalmas,tele ocska jelenetekkel,a poenok szamat,amiken a kozonseg nevetett pedig egy kezemen meg tudom szamolni. Szomoru,hogy fingani,dobozba sz@rni,es maszturbalni eleg,hogy majd 4es atlaga legyen egy filmnek,remelem tobb bort nem akarnak lehuzni rola!

2012-04-13 20:30:07 Leslie (4) #27

Együtt nőttem fel a Pite-filmekkel. Az 1-2. résznél gimnazista voltam, a 3-nál egyetemista, és idén a 4. rész évében lesz a 10 éves érettségi találkozóm. Úgyhogy nekem teljesen aktuális.
Az 1-3. részt azóta sokszor láttam, ezért én nagyon tudtam értékelni a kikacsintásokat, visszautalásokat. Azt viszont nem tudom, hogy önálló filmként megállja-e helyét. Pite-filmként viszont kihúzta a szériát a szarból, amibe a 3. rész keverte. A Pite újra hangosan nevetős lett.
Külön tetszettek azok a kis fricskák, amikből kiderül, hogy milyen "öregek" is vagyunk már: pl. Stifler mondata arról, hogy a mi időnkben még nem volt mobiltelefon; vagy amikor a csaj a kocsiban azt mondja a zeneszámra, hogy már klasszikus. Kíváncsi vagyok egy mai tininek hogyan jön át ez a film, mert gondolom nem úgy, mint nekünk, akik ezt meg is éljük.
Negatívumként annyit, hogy számomra még mindig hiteltelen, hogy Nadiának bejön Jim típusa pasiban. Ezt pedig tovább tetézték azzal, hogy a 18 éves Rose Byrne-hasonmás is belezúgott.

2012-04-13 15:13:23 ChrisAdam (3) #26

Hát a 2 és a 3 az már rossz. A 3-ra azért adtam 1-est, mert már túl sok volt ebből. Hát igen, igazad van. Ne bízzam el a dolgot.

előzmény: BonnyJohnny (#25)

2012-04-13 15:05:50 BonnyJohnny (3) #25

Azért felhívnám a figyelmedet, hogy eddig mindegyik jóra értékelő hozzászóló (és én is mint eddigi egyetlen közepest adó kommentelő) megemlítette a nosztalgiafaktort. Anélkül lejjebb értékelődne a film. (Lásd a rosszra értékelők meg sem említették.)
Kérdés, hogy neked van-e nosztalgiafaktorod egy olyan filmmel kapcsolatban, ami alig fiatalabb nálad. Meg amúgyis, amint látom, legalább egy értékeléssel mindig szigorúbb voltál a pitefilmekhez, mint én... vagy VVega... vagy TomPowel... vagy Daemiaen...
Így azért már nem olyan biztató... :P

előzmény: ChrisAdam (#24)

2012-04-13 14:50:36 ChrisAdam (3) #24

Egyre jobban nő a kíváncsiságom - Imdb 7,7, itt is jó az átlag... Tudom, még ereszkedni fog, de azért... ezt nem gondoltam volna!

2012-04-13 12:28:19 Umberto (3) #23

"Amerikai pite: Kapuzárási pánik" Bemutató: 2026. április 5. :-)

előzmény: gerbence (#22)

2012-04-13 12:20:35 gerbence (4) #22

Az első rész után a második legjobb pite.
Az a jó ebben a sorozatban, hogy velünk együtt öregszik, tehát ha lesz "Amerikai Pite: Öregfiúk", vagy "Amerikai Pite: Arany alkony", az is nekünk fog szólni. Amíg az eredeti szereplők vállalják és viszonylag jól megírt forgatókönyvet kapnak, ezek a filmek bármikor elszórakoztatnak.
Még a pöcsvillantás és a szarós poén is (nagyjából) vicces bírt lenni, ez a műfajon belül nagy eredménynek számít.

2012-04-11 23:22:05 VVega (4) #21

Működik a nosztalgia faktor, összességében jól egyensúlyoztak a készítők és mindenből megfelelően adagoltak, mindössze egyetlen történetszálat éreztem különösen erőltetettnek és soknak. De ez könnyen megbocsátható, főleg moziban, nagy társasággal élmény, én régen nevettem ennyit vígjátékon.

2012-04-08 10:00:05 BonnyJohnny (3) #20

Hát, a nosztalgiafaktor sokat dob a film élvezhetőségén. Bár a visszautalgatások, és a sokszor valóban beleerőltetett, "mindenkit hozzunk vissza az első részből" dolgok terhelik a filmet, de pont ezek növelik a nosztalgiát.
A "legendás" első rész nyomába sem ér, de szerintem egy méltó folytatás. Ellentétben az összes többi folytatással, különösen a spin off filmekkel.

2012-04-07 21:55:44 vudielen (2) #19

sajnos elkísértem egy barátomat a filmre. a nézőtömegnek tetszett, nekem kevésbé.
a képek ócskák, tele van a film hatásvadász elemekkel, a klisé poénok viszont megmaradtak.
biztos meg vannak az ilyen műfajnak is a kedelői, de az nem én vagyok.

2012-04-07 21:02:47 dudaskoko (4) #18

Az új pite-film igazi nosztalgia nemcsak a szereplőknek, hanem a nézőknek is, akik együtt "nőttek fel" a 99'-es osztállyal. A helyzetkomikumok legtöbbje betalál, a szomszéd lány visszacsempészése a házba fergeteges! :)
A szereplők közül mindenki hozza a megszokott formáját, Stifler pedig továbbra is a mozi legnagyobb poénfelelőse. Az alkotók ügyesen csavartak egyet a jól bevált, netán unalmas elemeken (pl. Finch és Stifler mamájának kapcsolata), s így az osztálytalálkozó a második legélvezetesebbé lépett elő nálam az első "szelet" után. Az utolsó mozis szcéna Jim papájával, és Stifler mamájával pedig egyszerűen frenetikus :)))))))

8/10

2012-04-06 22:17:47 TomPowell (4) #17

Mindketten tévedtünk, mert a háromban volt már Rajkai.:D Az első kettőben viszont még Crespo Rodrigo.

előzmény: Bruce94 (#16)

2012-04-06 12:47:12 Bruce94 (4) #16

Már a 2.-ban is Rajkai Zoltán volt Kevin hangja.

előzmény: TomPowell (#15)

2012-04-06 10:23:41 TomPowell (4) #15

Amerikai Pite: A Találkozó

Nem vagyok a széria elkötelezett rajongója, de mindegyik részen jókat derültem anno. Így is jó volt a nosztalgiázás, főleg mert nem feltétlenül az első rész poénjait akarták újra meg újra lenyomni a torkunkon (Finch és Stifler mamája). Néha azonban nagyon erőltetett, ahogy minden ismert karaktert – legalább pár másodpercre – be akarnak hozni, a poénok között is van kínos (a melegekkel szemben elsütött poénok ilyen formában már vércikinek számítanak), és a film is hosszabb a kelleténél. A karakterek közül még mindig Stifler viszi a prímet, valamint Jim bénázásai még most is röhejesek, de pont ettől élvezetesek. Ennek ellenére az idei év egyik legszórakoztatóbb vígjátéka, és nem csak a nosztalgia miatt éri meg rá beülni.

80%

Szinkron: javarészt maradt mindenki, de történt pár kisebb változás. Chris Kleint (Oz) most Széles Tamás szólaltatta meg Stohl András helyett, ahogy Thomas Ian Nicholas (Kevin) hangja is változott Crespo Rodrigoról Rajkai Zoltánra. Alyson Hannigan sem az első három részből ismert Simonyi Piroskát kapta, hanem az Így jártam anyátokkal-ban már megismert Závodszky Noémi (már vártam, hogy mikor szólítja Marshallt). A többiek azonban itt is mind visszatértek (leszámítva a 2009-ben elhunyt Breyer Zoltánt, aki a Sherminátort szólaltatta meg), tehát Hevér Gábor kisujjból hozza Biggset, Gáspár András Scottot, Minárovits Péter Thomast, Rosta Sándor Levyt és Orosz Anna Coolidge-t.

2012-04-06 09:00:42 Daemiaen (4) #14

Akinek elég a nosztaligia olcsó romantikája, az újramelegített poénok viszonlagos jó hatásfoka, az nem fog csalódni.

2012-04-05 23:08:53 Horváth Szabolcs (3) #13

Tartja az elvárt színvonalat visszakanyarodva az első rész hangulatához. talán a közepén túl nagy a pihenő, ott azért egy kicsit elvérzett.

2012-03-29 14:16:30 Umberto (3) #12

Betehetnék a linkek közé, mert így nem találom sajnos. Az imdb-s kritikák alapján a film nagyon jó, s bizony a filmnek eme alapötlete nekem is tetszik.

2012-03-29 14:06:42 simijohnny (3) #11

Közben már olvastam, csak nem akartam flood-olni. Köszi!

előzmény: Zalaba Ferenc (#10)

2012-03-29 13:46:27 Zalaba Ferenc (3) #10

Véleményeztem, csak nem itt. :)

2012-03-29 13:24:44 simijohnny (3) #9

Véleményezhetnéd, ha már tényleg megvolt.

előzmény: Zalaba Ferenc (#8)

2012-03-29 13:00:19 Zalaba Ferenc (3) #8

Mi több, ők egész komoly szerepet kapnak, nem úgy mint egyesek (az első rész egyik kulcsfigurájának konkrétan egy mondata van).

előzmény: Marla Singer (#6)

2012-03-29 12:51:04 peti0290 (4) #7

Nem marad ki senki a régi szereplők közül. A trailerekben mindenkiről mutattak már valamit:)

előzmény: Marla Singer (#6)

2012-03-29 12:37:06 Marla Singer (4) #6

Hú középiskolás éveim nagy filmje. Ha rossz lesz akkor is megnézem! Pedig valószínű nem lesz túl jó, de nem baj. Remélem Stiffler mamája és Jim apukája sem marad ki.

2012-03-29 08:05:26 McCl@ne (4) #5

Egyáltalán nem biztos, hogy rossz lesz. Eleve az elődök sem voltak valami iszonyatosan nagy kvalitású mozik, viszont mindegyiken lehetett jókat röhögni, mivel pontosan tudta az ember, hogy mire számítson. Néhány hete kaptam el talán a ViaSat3-on a 3. részt és hangosan felröhögtem többször is, mert akármennyire idiótaság, valahol szórakoztató. Egyedüli komoly gondom azzal van, hogy kötelező jelleggel kerül mindegyik részbe valami tényleg way-too-much gusztustalanság, de ez meg a műfaj sajátja, mai szemmel ezek sem olyan súlyosak.
Én mindhárom részt láttam moziban, egyszerűen azért, mert egy-két évvel vagyok fiatalabb csak a karaktereknél, így abban az időben ezek a filmek pont nekünk szóltak, remélem azért az új részt is tudom majd értékelni :)

előzmény: ChrisAdam (#3)

2012-02-24 15:12:09 simijohnny (3) #4

Én azért várom, nosztalgia rulez!

előzmény: ChrisAdam (#3)

2012-02-24 13:54:17 ChrisAdam (3) #3

Nem bevételre gondoltam, hanem az egész film rossz lesz.

előzmény: PhilipMorris (#2)

2012-02-16 18:30:55 PhilipMorris (?) #2

Esélytelen hogy bukjon ,mármint ha a bevételekre gondolunk. Mert ezért tolongani fognak a mozikban.

2012-02-03 14:57:21 ChrisAdam (3) #1

Szeritnem ez lesz az a film, ami óriásit fog bukni. Egyébként már fenn van a PORT.hu-n.