Kill List (2011) ☆ 👁

Halállista

(Ben Wheatley)

angol horror, krimi, thriller

3,2
★★★☆☆
105 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-07-24 23:48:48 Zsoca87 (2) #9

Egyébként egész hangulatos, de semmi értelme. 2es és 3as között vacilálok. Az értelmetlensége miatt 2...

2020-01-12 22:33:29 Rorschach (1) #8

A Kill List egy undorítóan, arrogánsan a néző pofájába hányt értelmetlen faszság, a "na fejtegesd a művészetem gyümölcsét, te paraszt" rendezői hozzáállás iskolapéldája.

Soha többet nem vagyok hajlandó Ben Wheatley-filmet nézni, befejeztem.

2016-08-13 20:24:14 kaamir (2) #7

Alapvetően nem lett volna ez rossz (a felvezetés nagyon ígéretes), de sajnos a rendező tébolyult óvodásként csapkod a vágóollóval, a hangeffektekkel, a zenével és hát, sajnos, a logikával is. Így a stílus egy idő után idegesítő, a történet pedig pontosan a káoszba, vagyis a nagy büdös semmibe vezet.

2012-08-18 15:36:00 nohand (3) #6

olyan, mintha a film készítése közben megnézte volna a mulholland drive-ot és gondolt volna egyet, hogy "ezt én is meg tudom csinálni!" és a végére beleerőltette volna az egyik rémálmát, az okos nézők meg majdcsak összerakják valahogy az addigi sztorival..

2012-02-15 16:05:40 Mikkey (4) #5

nekem bejött a végén
ez a sátáni hangulat, nagyon el lett találva. ilyet kb a The House of the Devilnél éltem át.

2012-01-28 18:55:23 HejjaX (2) #4

A színészekkel nekem nem volt gondom, hozták azt, amit ettől a filmtől vártam.
Ha neked összeállt a kép, azt elmagyarázhatnád, hogy1. Miért köszönték meg az áldozatok, hogy kinyírta őket? És az "öngyilkos szekta" megoldást most hagyjuk, mert abba a pap sem illik bele, de főleg a snuff-filmes csóka nem, aki még könyörgött is az életéért, majd megköszönte, hogy kinyírják. Arról nem is beszélve, hogy ha csupán azt akarta, hogy megöljék, akkor mit élvezett a térde és a keze szétverésében?
2. A nő a végén miért nevetett? Ráadásul miért küzdött a gyerekkel a hátán (ez mekkora baromság, te jó ég!), ahelyett, hogy elfutott volna, vagy könyörög vagy mittudomén, arról nem is beszélve, hogy felismerhette volna a férjét, ahogy egy jó feleség felismeri a férjét a felsőteste/mozgása alapján. Egyébként meg véletlenül sem nézett ki púposnak a gyerekkel a hátán, és mi is csak azért gondoltuk ezt róla, mert kiírták előtte, hogy "a púpos", különben azt gondoltuk volna, hogy valaki egy másvalakivel a hátán. Egyébként a gyerek miért nem kiabált, vagy legalább nyögött volna - vagy elkábították?
3. Az egészet csak álmodta? Mert minden erre utal, az elején a végső küzdelmet imitáló birkózás a feleségével és a gyerekkel, majd a nyulat hozó macska, és utána barátja, aki szintén nyulat hozott neki a tűznél, a szállodai ablakból integető nő, sőt, egyesek szerint a végső küzdelemnél a tömegben a korábbi áldozatai is ott állnak, bár én ezt nem vettem észre.
De még kb. kétszer ennyi kérdésem lenne a szektavezetőről, arról, hogy miért ölte meg a társát a csóka, stb. stb., csak nincs kedvem, mert annyi hiba van benne.

előzmény: [: Azuroo andrew :] (#3)

2012-01-28 18:33:57 [: Azuroo andrew :] (3) #3

A színészválasztásról mi a véleményetek ?

Ebben a tekintetben szerintem nehezen kritizálható a film, más szempontok alapján nem ennyire egyértelmű a helyzet...

Ami az értelmezést illeti, elsőre valóban nem annyira egyértelmű, de átgondolva sok minden összeáll, ugyanakkor van egy-két nehezebben elhelyezhető jelenet (Emma Fryer karakterének megpillantása a szállodai szoba ablakából, vagy a "púpos" kiléte )

(10/5-6)

2012-01-28 18:29:22 slozi (2) #2

Nem vagy egyedül a véleményeddel. Baromi rosszul mixelt műfajkevercs ez a film, és rendkívül unalmas.

előzmény: HejjaX (#1)

2012-01-28 18:09:44 HejjaX (2) #1

Ennek a filmnek csak szerintem nincs semmi értelme? Annyi logikátlanság és megmagyarázhatatlan elem van benne, ami a végére teljesen szétcseszi a sztorit. És akkor a teljesen felesleges műfajváltásokról (krimi-thriller-horror-misztikum) még nem is beszéltem - a rendező szerint pedig ez egy háborús film...
Kár érte, mert az első fele amúgy roppant ígéretes volt.

Kicsit utánaolvastam és megfelelő magyarázatot eddig sehol nem tudtak adni a filmre, maga a rendező sem, leszámítva azt a megjegyzését, miszerint a film alapja nem más volt, mint néhány rémálma. Na így már valamivel érthetőbb a történet: a (rém)álmoknak logikus alapja van, de a további értelmük kb. semmi...