Warrior (2011) ☆ 👁

Warrior - A végső menet

(Gavin O'Connor)

amerikai dráma, sportfilm

4,2
★★★★☆
669 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2018-06-08 21:02:41 mimóza (5) #115

Ha nem tévedek, második nőként véleményezem (írásban is) ezt a filmet. Nem tudom, hol vannak a lányok, pedig női szemmel is őszintén nagyra értékelhető ez az alkotás. :)
Rendben, elismerem: nyilván gyakrabban rezzentünk össze és/vagy szisszentünk fel az ütések-rúgások láttán, mint a férfinézők; valamint aggódtunk, hány csont tört itt el a valóságban is, de ezen kívül nem volt hátrányunk, és egyáltalán nincs okunk rá, hogy pontokat vonjunk le.
Okosan felépített történet, érzékeny, részletes jellemábrázolások, a belső folyamatok hihetetlenül erős szemléltetése az izgalmas mérkőzések során, az apa-fia, valamint a testvéri kapcsolat dinamikájának ábrázolása hihetetlenül átütő.
Szerettem, na.
És nem tudom, hol láttatok ti itt rosszfiút. :)

2018-03-14 16:11:41 bruce (5) #114

Nick Nolte kilóra megvett már csak az ő alakításáért megérte megnézni a filmet. Sajnálom hogy végül nem kapta meg az Oscar-t.

2016-07-13 16:18:10 erasto (2) #113

Nem ertem ezt a hihetetlen magas pontszamot...

Szamomra valami felelmetesen nagy csalodas! Jol indul, jol vannak megfestve a karakterek, a feszultseg erezheto, szepen felepitik a sztorit, majd kb a film harmadanal elfogy a szufla...
Egydimenzios karakterek, akik nem fejlodnek, akiknek nem hiszek, oriasi manir, es egy olyan befejezes, amire csak legyinteni tudtam!

4/10, mert vegigneztem...

2016-01-04 18:55:05 deathcode (4) #112

Annyiban igaza van fatbastard-nak, hogy közel sem mutatja be az MMA meccsek brutalitását.

Az elmúlt pár hétben durván rákattantam az MMA-ra, úgy 50-60 meccsnél járok, sokat olvasok stb.
Komolyan mondom a meccsek fele olyan véres, hogy azt elsőre nem hinnétek, szabályosan úszik a vérben a padló a sok földharc miatt, a filmben pedig szinte alig látni vért. Láttam már, hogy valaki azért tudott szabadulni fejszorításból, mert tiszta vér volt ő és az ellen is. A padlóra csapdosás azért ritka, inkább megpróbálják levinni egymást, de arcon könyöklések (ami talán a legdurvább húzás!), technikás és mindamellett nagyon látványos fej(/nyak)rúgások igen is gyakran vannak. És akkor nem is beszéltem az elképesztő submission-ökről, amikből azt hiszem csak kettő volt a filmben, pedig számtalan módja van. Ezt, ezeket kár, hogy nem láttam (többet).
Ja, mindez azért, mert újranéztem barátnővel :)

előzmény: Rorschach (#66)

2013-06-02 13:07:55 Rakott Krumpli (4) #111

Eddig nekem egy jó, majd meglátom mi lesz belőle.

2013-05-15 08:36:13 zeddi (5) #110

Fantasztikus érzések vannak a filmben, leginkább a saját belső küzdelmek.
Én egy valamit hiányoltam belőle:a végén, a "végső küzdelemben" szerintem hatalmas érzések lehettek az apában, de ebből nem sokat láttunk

2013-04-11 20:06:28 JohnnyJohnny (4) #109

Nálam valahol a 4-es és 5-ös között helyezkedik el. A vége kicsit meglepett, mivel

Tommmy-val tudtam inkább azonosulni, bevallom az ő győzelmét vártam de elmaradt

Ennek ellenére még is úgy fogalmaznék, hogy ez a film több, mint korrekt alkotás. Hatalmas meglepetés volt.

2013-02-22 08:57:36 tomside (5) #108

:) :) :)
Ahogy privátban, úgy itt is elismerem, hogy jogos mindaz, amit írsz.

De tudtam, ha ezt a témát tolom a Vapiti előtt két nappal kampánycélból,
nem maradok magamra, hanem idejössz segíteni nekem! :D
KÖSZÖNÖM! :D :D

előzmény: Tenebra (#107)

2013-02-21 19:31:25 Tenebra (4) #107

Távol álljon tőlem az oltás! :D

Egyébként pont az, amit írsz a spoilerben: "Brendan a társadalmi normák képviselője, aki csak törleszteni akar, feleséget, családot - ő az igazi polgár. Anarchista és polgár küzdelmét látjuk a ringben"
Pont ezért nem szimpatikus Brendan. :D Én a lázadókat szeretem, muhahahaha.

Egyébként igen, valóban, Tommy-nak ugye vannak szép tettei a múltjában. Ő az a karakter, aki jót tesz, de valamilyen sérelem/trauma/megrázkódtatás miatt "nem jót mond". :D Olyan arc, aki nem fejezi ki az igazi érzelmeit, vívódik belülről, marcangolja magát, és egy pajzsot tart a külvilág felé, hogy ne lássák a sérelmeit.

Brendan nyílt, egyenes, tiszta lapokkal játszik azért, róla tudjuk, hogy mi a helyzet. Számomra nem volt annyira izgalmas. Engem jobban érdekelnek a "Tomik", akik rejtegetnek valamit. Sokkal izgalmasabb ilyen embert megismerni, mind a fikcióban, mind a valóságban - szerintem. :D

előzmény: tomside (#106)

2013-02-21 18:50:52 tomside (5) #106

Tudtam, hogy idejössz, és beoltasz a white knight-dumával, mint ahogy azt privátban is megtetted, te intrikusok intrikusa! :D de akkor csináljuk, nem bánom.
Amit Tommyról írsz, helytálló, de szerintem egyáltalán nem unalmas Brendan karaktere. Ráadásul Tommy a háborós hőstettével, azzal, hogy nemhogy senkinek nem ártott a fronton, hiszen disszidált, de még meg is mentett másokat, sokkal nagyobb erkölcsi magasságokat ért el, mint a bátyja, tehát ő az igazi fehér lovag. Az, hogy nem kíván visszaintegrálódni egy ilyen abnormális társadalomba, amely a frontra küldi a fiait meghalni, adja karakterének anarchista kontúrját. Brendan a társadalmi normák képviselője, aki csak törleszteni akar, feleséget, családot - ő az igazi polgár. Anarchista és polgár küzdelmét látjuk a ringben, ahol a tanulság az, hogy ha még tele is van az élet kudarcok és csapdák lehetőségeivel, meg kell próbálni kézben tartani a dolgokat. Ez talán túl didaktikus mondat lett, de hát na, én ezt láttam a ringben. :) A képzeletbeli Warrior 2 egy igazi amerikai családi nyáldráma, ahol Brendan segít kigyógyulni öccsének a traumáiból, segít neki visszaintegrálódni a társadalomban. Valamelyest, leheletnyit ez is egy posztmodern tékozló fiú történet. Tommy annak a példázata, hogy fel lehet állni, ha elestél, Brendan pedig annak, hogy a végsőkig ki lehet tartani. Erkölcsileg mindkét utat feddhetetlennek tartom. És nem mondtam én semmit, csak azt, hogy az utóbbi szimpatikusabb. ;) Hádzsime!

előzmény: Tenebra (#105)

2013-02-21 13:46:01 Tenebra (4) #105

Brendan egy jófiú, egy átlagember, egy huszadik senki - szerintem semmi érdekes nincs a karakterében. :D Sokkal érdekesebb Tommy, mert vívódik és zaklatott. Érződik rajta, hogy ez a durva keményfiú csak egy maszk nála, de maszk és fenntartja, egészen a történet második feléig. Igazából ő a főhős itt, ez a sztori leginkább az ő megolvadása - szerintem. Sokkal emberibb karakter, na. Brendan inkább egy klasszikus, sokadik "John Wayne", aki mindig tudja, mi a helyes és mindig erkölcsi fölényben van. Dögunalom.

2013-02-21 13:29:18 tomside (5) #104

Igazad van.

Amúgy meg ha Tom, ha Tommy, arra, hogy közelebb állónak érezzem, igazából nekem még volna is legalább valami alapom. :) De mégsem.

2013-02-21 13:20:34 BonnyJohnny (4) #103

Szerintem sokan csak Tommy karakterét (vagy esetleg Tom Hardy alakítását) tartják jobbnak, A többséghez szerintem Brendan áll közelebb... remélem... :D

előzmény: tomside (#102)

2013-02-21 10:59:35 tomside (5) #102

Látom, többen Tommy karakterét érzik magukhoz közelebb, és tudom, ez igazából mindegy, de azt hiszem, hozzám sokkal inkább Brendan karaktere áll közelebb.

2013-02-18 20:43:11 Tenebra (4) #101

Ez szerintem is jobb lett volna, most, hogy írod. Viszont akkor nincs elég motiváció és drámaiság a ringbeli küzdelemben. Így sokkal felfokozottabb volt az egész, hogy tudtuk, eljön a perc, mikor összecsapnak. Persze nagyobb lett volna a csavar és a sokk, ha csak akkor tudja meg a néző, mikor már szarrá verték egymást.
Valahogy inkább úgy kellett volna megcsinálni, hogy CSAK A NÉZŐ ne tudjon róla, de ők már igen. Bár nyilván akkor borulnak egyéb drámai szálak. Ez a nehéz döntés egy filmnél: hatásosság vagy drámaiság?

előzmény: dmikee (#100)

2013-02-18 20:16:43 dmikee (4) #100

Áááá, ez nagyon jó, már emiatt megérte a Vapiti szabályok módosítása. Emiatt álltam neki a Warrior-nak, hogy lássam mi az amit ennyien szerettek... Egy percét sem sajnálom, jó kis filmélmény. Kicsit számomra túl gyorsan lett vége, de a legnagyobb elhibázott ziccernek azt érzem, hogy számunkra nem a filmbeli nagy leleplezéssel egyidejűleg derül ki, hogy a két főhős egymás testvére. Annyira jó lett volna ha a két párhuzamos szál egymástól teljesen függetlenül bonyolódik, mindenki szurkol a kedvencének, majd hirtelen villámként csap be a syemmiből a felismerés... Egy erős négyest azért így is megérdemel.

2013-02-05 19:07:17 Tenebra (4) #99

No, hát megnéztem. Olvastam itt azért a hozzászólásokat, és láttam, hogy valaki(k) "jó hollywoodi" filmnek nevezték. Megörültem én is, mikor néztem, hogy na, végre egy látványosságnál több mai hollywoodi film. Aztán megnéztem, és végülis a Lionsgate gyártotta és forgalmazta is Amerikában. :D Tehát nem, sajnos nem hollywoodi film. :C

Illetve inkább szerencsére. Habár konvencionálisabb stílusú kétségtelenül, de sokkal több egy szimpla sportfilmnél. Ez sokkal inkább drámai még, leginkább a Rocky I-hez vagy a Champ c. filmekhez tudnám kötni. Minthogy ez egy családi melodráma, csak éppen ketrecharcos formába öntve. Ez lehetne probléma, de a film szerencsére nem lesz (annyira) giccses. A végén azért befigyel a hatásvadászat, de nem probléma. Végig megfelelő komolysággal és mélységgel kezeli a témát.

Amit azért már ezerszer láthattunk más filmekben, más formában. Főleg westernekre gondolok, de ugye ez nem annyira hú-de-eredeti sztori, hogy két testvér / barát / rokon kerül szembe egymással (ha nem akarunk messzire menni, akkor pl. a noname Ilyen a boksz is ide tartozik).

Úgyhogy ezért nem adok rá 5-öst. Igazából ez a film 8,5-et érdemel egy 10-es skálán. Mert amúgy rendben van nagyon. De minden eredetiséget nélkülöz. Viszont ez nem nagy baj, mert erről a témáról beszélni kell, mivel manapság a család mint olyan nem éppen a helyén van kezelve. Nagyon sok az ilyen zűrös família, mint amit ebben a filmben láthatunk. A modern világ fertője semmit sem kímél, főleg ezt az intézményt nem. Itt ugye az alkohol is probléma, mint mindig. Sajnos ezek állandó dolgok, így nem véletlen, hogy mióta film létezik, azóta beszélnek ezekről a problémákról, a család válságos helyzetéről.

Illetve én éreztem ebben egy kis társadalmi/rendszerkritikát is. Pl. az sokat mond, hogy egy tanárnak, egy értelmiséginek még a Nagy Amerikában is 3 állást kell vállalnia, meg az egykoron illegális ketrecharcból több pénzt tud szerezni, mint tisztességes, békés munkájával. Ugyanarról szólt ez nálam, mint sorozatban a Breaking Bad.
Na, meg az is sokatmondó, hogy azért kerül veszélybe az állása, mert munkáján kívül ketrecharcost játszik. Ez számomra egyszerűen felháborító, hogy az egyén magánéletébe ennyire beleszólnak. Mennyivel jobb ez a totalitárius diktatúráknál? Semmivel. Csak itt nem a párt vagy az állam, hanem a pénz szól bele az ember életébe..

Nyilván persze nem ezen volt a hangsúly, így a film nem is fog marginalizálódni. :D Ez egy nagyon erős cselekvő film, mely tenni akar a családért. Példát akar mutatni, hogy van megbocsátás, van újrakezdés, csak fel kell engedni a szívet. Fel kell törni a burkot magunk körül, és megbékélhetünk azokkal, akikkel évtizedek óta haragban vagyunk.

Ja, és kiemelném még Nick Nolte-t, akit egy kőbunkónak tartottam (kivéve pár komolyabb szerepét). Persze bírtam, de nem hittem volna, hogy vannak igazi színészi képességei. :D
Na, meg Tom Hardy-t is bírtam nagyon.

És a végén az a "szeretlek", amit a törött vállú és szétrugdosott-vert testvére fülébe okádik a teljesen jellegtelennek ható, a többi szereplő közt eltűnő "főhős"... igazán megható. Sírás helyett hányni támadt kedvem.

Nos, ettől én is inkább hánytam, habár egy pillanatra elfogott a katarzis. Illetve nem is annyira a jelenettől hánytam, hanem nekem sem volt szimpatikus a főhős. Mint mindig, itt is sokkal jobbra sikerült az antagonista, azaz Tommy karaktere. Habár inkább őt egy második főhősnek éreztem, ráadásul képes volt változni. Sőt, inkább ő változott. Amolyan buddy movie volt ez ilyen szempontból. :D De a lényeg, hogy nekem Tommy tetszett. Nem szeretem az ilyen white knightokat, mint amilyen a Brendan volt. Sokkal inkább tudtam azonosulni a zűrösebb Tommyval, aki bár ugyanúgy nem azt adta, aki (hiszen apró mozzanatokból láthattuk, hogy csak fájdalomból csinálja az apjával azt, amit), de mégis sokkal közelebb állt hozzám, mint ez a kis tisztességes tanárbácsika. :D

Szóval összességében nagyon tetszett, a hangulathoz nagyon sokat adott a kiváló zene is. Kár, hogy ezt a felállást már sokszor ellőtték, és kb. a film felénél, mikor a két teső találkozik, tudtam, mi lesz a film vége. :D

2013-02-03 12:01:38 PhilipMorris (?) #98

Muszájból ültem le a film elé ,egyáltalán nem érdekelt ,csak a Vapiti miatt álltam neki(látni akarom mind a tízet mielőtt döntök).Hát én nem tudom de mintha fejbe rúgtak volna olyan érzésem támadt a film után.Megvett úgy ahogy van az utolsó menetben mikor felcsendül ez a zene ááááá :) , és az egész a lassításokkal ,persze hatásvadász a befejezés de ettől függetlenül engem meghatott na ,pedig ez nagyon ritka :)Nolte és Hardy alakítása zseniális a családon belüli feszültség és kétségbeesés hibátlanul be lett mutatva. Zseniális film,bár szent meg győződésem hogy idén a TDKR kapja az Arany Vapitit az én szavazatom biztos a Warrioré .

2013-01-27 21:57:14 Pedro (5) #97

Nem értem, mire ez a felhajtás a színészi alakításokkal kapcsolatban. Tom Hardy semmi különöset nem mutat fel, hozza a cséplőgépet mint a Batmanben. A vége kezdett nyáladzani de nem ment el odáig, hogy még az öreggel is összeölelkezzenek a legvégén. Így még belefért.
Nagyon jó film végig lekötött. Az ember érezte a cséplést, a vér szagát, a küzdelmet, ahogy egy sportfilmben lennie kell. A történet jól ki volt találva. Jennifer Morrison kicsit idegesítő volt, Nick Nolte hozta amit egy veterántól elvárunk.

2013-01-27 11:33:51 hhgygy (4) #96

Ezt is bepótoltam. Szerintem ez egy XXI. sz. Rocky-történet, a körítés modern (youtube, iraki háború), és persze az MMA még durvább, mint a profiboksz. A vége szerintem is túl dagályos lett, ezért csak 4-es.

2013-01-25 14:04:23 ender1112 (4) #95

Amiket írsz, azok egy kivétellel igazak. Ez az egy kivétel pedig az, hogy a Warrior egy sportfilm lenne:)

előzmény: Kakimatyi (#94)

2013-01-25 00:07:54 Kakimatyi (2) #94

Kedvesemmel úgy álltunk neki ennek a két órának, hogy nini! egy sportfilm, ami ilyen jól szerepelt itt, biztos kihagyhatatlan. Súlyos tévedésünkért még súlyosabban megfizettünk. A vontatott első harmad éppen elég reményt adott, hogy talán még valami értékelhetőt sikerül kihozni az egyébként teljesen gázos (értsd: sablonos, kiszámítható, hiteltelen) alaptörténetből, de a továbbiak porrá zúzták a reményt. A felétől már kifejezetten vártuk az elkerülhetetlen (?) véget.

Én úgy vagyok, hogy hiába a bármennyire jó színészi alakítás, a jó (?) zene, ha az alaptörténet a feldolgozott téma tükrében teljességgel hiteltelen, akkor nem lehet jó a végeredmény sem. Jelen film esetében pontosan ez történik... Merthogy ez egy sportfilm és dráma, ugye. Elsőként azért bukik meg, mert nemhogy semmilyen módon nem mutatja be azt a specifikumot, ahogy az általa bemutatni kívánt sportág működik, hanem olyan lehetetlenséget próbál lenyomni az ember torkán, ami egyszerűen reménytelenül bóvli. Ha a film egy kicsit is törekedett volna arra, hogy hitelesen mutassa be ezt a világot, akkor nyilván nem találkozhatna egy rég visszavonult Z kategóriás ex-versenyző fizikatanár egy világbajnoki döntőben a saját testvérével. Számomra itt teljesen megbukott a mutatvány... Értem én, hogy családi dráma, és sportfilm, de a sport, mint életvilág akkor is meghatározó erőként kellene hogy rendezze a cselekményszálakat ahhoz, hogy hiteles maradjon a dolog. Az edző telefonál párat hogy a régi spanja is részt vehessen egy világbajnoki döntőn? Azt hittem álmodom. Félreértés ne essék, nem a nagybetűs VALÓSÁGOT kérem számon a filmen, de ha ez egy sportfilm akar lenni, akkor az ezen sportvilágot működtető szabályszerűségeket hitelesen kéne bemutatnia. A film ettől olyan távol esik, amennyire csak lehet.

A másik szívfájdalmam pedig Tom Hardy alakítása, akit a Bronson óta minden idők egyik legzseniálisabb figurájának tartok. Hatalmas csalódásom oka lehet, hogy a nem túl fényesen megírt karakterének szól, de az elvakult dühön kívül mást nem érzékeltem rajta. Vajon ezzel a motivációval nyert-e bárki bármiféle bajnokságot? Ilyen lenne egy igazi harcos? Egy begőzölt izomagy, aki úgy ront neki a ringben ellenfelének mint tajparaszt a másik tajparasztnak a tizedik pálesz után? Aki egyszer sem néz fel küzdelem közben... Aki nem gondolkodik, nincs benne más érzés, csak az elvakult harag. Aki bandzsán tartott kezeivel, eszelős és mindig ugyanolyan tekintettel hajtja végre a kémia vad parancsát? Ezt egyszer el lehet lőni... mondjuk egy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság bemutatásakor hiteles is lenne. Aztán a csend. De harcos karaktert építeni rá szerintem óriási blöff. Nézzük már meg Tom Hardy arcát a Bronsonban !! Na, az egy igazi harcos. Akit pedig itt látunk, az egy drámai szerepbe belepasszírozott egyentulajdonsághalmaz-klisé 100 kiló színtiszta húsba csomagolva.

Beethoven átdolgozva.... milyen eredeti :) Főleg a 9. szimfónia, vagy az örömóda... na az pont a relaxációról szól.... jesszusom, ha már egy ekkora kulturális szimbólumhoz nyúl valaki, akkor legalább úgy tegye, ahogy Kubrick a Mechanikus narancsban. De bevonulózeneként? Ennél lehetetlenebb, ízléstelenebb, a valóságot kifordító és egyben gyomorforgató giccset nem tudnék elképzelni.... Vagy Nick Nolte félmondatai, a sokat mondó "megcsinálod"... legalább a két fiú küzdelmével járó apai szorongás lehetőségét kiaknázhatták volna, de nem, be kell érjük egy "megcsináloddal". És a végén az a "szeretlek", amit a törött vállú és szétrugdosott-vert testvére fülébe okádik a teljesen jellegtelennek ható, a többi szereplő közt eltűnő "főhős"... igazán megható. Sírás helyett hányni támadt kedvem.

2013-01-21 22:02:08 ender1112 (4) #93

Én nem azt írtam, hogy a saját kategóriájában, hanem, hogy hálívúdi mestermunka ;) Ez szvsz már nem ugyanaz, mint 2 évtizede, Hollywood hullámvölgyben van.

előzmény: VVega (#92)

2013-01-21 21:53:26 VVega (5) #92

Ha egy film a saját kategóriájában mestermunka, akkor az nálam ötös. Csak azért nem fogok neki kevesebbet adni, mert nem 30 évvel ezelőtt, hanem tavaly illetve Hollywoodban készült.

2013-01-21 21:40:04 ender1112 (4) #91

Egy igazi hálivúdi mestermunka. Nálam egy Zeffirelli-filmnek volt hasonló hatása régen.

előzmény: VVega (#90)

2013-01-21 21:33:41 VVega (5) #90

Én majdnem elsírtam magam a végén, annyira működött. Abszolút nem éreztem giccsesnek semmit.

2013-01-21 19:14:15 ender1112 (4) #89

Dehogynem az volt, + benne volt minden sablon, aminek benne kell lennie egy ilyen filmben :)

előzmény: narancs77 (#87)

2013-01-13 12:31:04 ChrisAdam (4) #88

Eddig neme nagyon szerettem a bunyós filmeket (na mert nem is ismertem őket), de mostmár keresni fogom. Kár, hogy nem láttam előbb.
Azonkívül, hogy a három főszereplő brillírozik a szerepében, a rendező iszonyúan jól csinálja a dolgát, az utolsó 40 percben szinte ömlik a feszkó, alig tudtam fogadni. Tom Hardy és Nick Nolte, ők ketten nagyon nagyok, de Edgerton se kutya. És érdekes, én a végét igazságtalannak tartom, mert az nyer, akit egyébként se bírtam (és a képességei sem a legjobbak).
A vége pedig el lett cseszve, de nagyon. :(
De a film még jó, narancs77-tel egyet értek. Bár az kétségtelenül látszik, hogy amcsi... :P
85%

2013-01-13 11:35:37 narancs77 (4) #87

Nem rossz, de a végén az i love you tényleg felesleges volt. Esetlen, valószerűtlen, giccses lett.
Ettől a jelenettől eltekintve a film messze nem az.

2012-12-11 00:35:39 tomside (5) #86

Kicsit avantgárd fiú vagyok, ha valamiről, ami sokaknak tetszett, ki kell mondanom, hogy nekem is bejött, mindig olyan hülyén érzem magam...
Most is.

2012-10-29 09:21:08 nejmed (4) #85

Már mindent elmondtak előttem: Jó film, végre egy nem giccses sportfilm, és a baltaarcú jelző is elhangzott. :)

2012-10-10 21:39:49 JeszKar (5) #84

Ennyit jött le a két karakterről, hogy mind a kettő arra vágyik, hogy jól megverje a másikat, hogy ebből jól megszedje magát?

előzmény: Hoqspok (#83)

2012-10-10 20:33:17 Hoqspok (2) #83

Ez jut nektek ez a kapitalizmus ahol pénzért még a saját testvéredet is megvered.
Utálom mikor verik egymást a közönség pedig vért kíván és élvezi. ezért nem szórakozást hanem szorongást éreztem.
Téma miatt 1 a film 3 átlag 2 érdemel.

2012-09-06 23:04:12 deviant (3) #82

átlagos darab, ráadásul a finálé felé átesik a ló túloldalára. viszont nick nolte és tom hardy teljesítménye valahogy kiemeli a filmet, még akkor is, ha karakterük súlya elenyésző.

2012-08-21 13:48:40 bali113 (3) #81

Szinkronosan láttam, igen. Valahogy az egész sztori nem fogott meg igazán. Szerintem feliratosan se lenne másképpen.

előzmény: Corey (#79)

2012-08-20 16:01:07 THE (4) #80

Hm, szerepelt benne egy pankrátor: Kurt Angle, nem is tudtam...

2012-08-20 11:03:30 Corey (5) #79

Nem lehet, hogy szinkronosan láttad? Csak azért kérdem, mert én is belenéztem 1-2 részbe, és hiába a jól kiválasztott szinkronhangok, az egész jóval gyengébbnek tűnt így.

előzmény: bali113 (#78)

2012-08-19 23:07:57 bali113 (3) #78

Nem is értem, hogy mi az oka annak, hogy egyesek teljesen oda vannak ezért a filmért. Semmivel sem ad többet, mint a bunyós filmek 90%-a. Azért, mert MMA-val foglalkozik? Nem is megtörtént esetet dolgoz fel, amivel talán egy kicsit többre lehetne taksálni. Egy jó közepest ér, semmi mást. Azt is csak azért, mert nem volt terhes nézni.

2012-07-27 17:41:47 csacs (5) #77

Hónapok óta az első film, amire minden hezitálás nélkül adok ötöst. Drámai, katartikus. Nem egy alkalommal volt gombóc a torkomban. Bár a 2012-es Vapitiért indul és még korántsem vagyunk a célegyenesben, biztos, hogy ott lesz a választottjaim között. Fájó lesz látni, hogy megint egy (esetleg egy csapatnyi) szuperhős viszi majd el a trófeát. No de sebaj, addigra ott lesz a polcon a DVD és majd leveszem, ha nagyon elszomorodnék.

2012-04-11 00:26:32 carmine (4) #76

Jó a film, de inkább az akció része miatt. A drámai vonal valahogy nem tudott megfogni. Lehet, csak azért,mert Tommy egy orbitális seggfej. De a harcok jól kidolgozottak és izgalmasak, a színészi játék meg kiváló. Van azért benne jó pár, a valóságtól szerintem elrugaszkodott dolog, de ez még úgy ahogy belefért. Összességében egy korrekt bunyós film, kicsit erőltetett drámaisággal. Arra mindenképp tökéletes, hogy a film után az embernek kedve támad kicsit püfölni a bőrt.

2012-03-22 13:25:08 HejjaX (5) #75

Majd hat hónappal (fél évvel!) az amerikai bemutató után behozni a magyar mozikba, amikor odakint kb három hónapja már dvd-n is megjelent és köztudomású, hogy neten is fellelhető az a dvd minőség...
Fogalmam sincs, mi lett volna, ha hónapokkal korábban mutatják be (erről itt most ne is vitázzunk), de azt tudom, hogy így esélye sem volt. Nem akarok bántani senkit, de az a filmforgalmazó, aki ennyire képtelen felmérni a várható esélyeket, holott minden tény a rendelkezésére áll egy ésszerű döntéshez, nos...
A nézőket okolni mindezért pedig, hát... inkább nem is mondok semmit erre.

előzmény: Zalaba Ferenc (#73)

2012-03-22 11:32:41 BonnyJohnny (4) #74

Aki akarta már látta.

előzmény: Zalaba Ferenc (#73)

2012-03-22 07:35:10 Zalaba Ferenc (3) #73

Három hét alatt teljesen kikopott a magyar mozikból: szép volt, nézők! :)

2012-03-07 18:45:42 Corey (5) #72

A Fighter elsősorban családi dráma (annak sem a legjobb), aztán drogos film, sportfilmnek csak ezek után kategorizálnám. Inkább az a fajta, amit megnézel az Oscar előtt, hogy egyáltalán legyen valami véleményed róla. A Warrior viszont ízik-vérig sportfilm, pofonegyszerű karakterekkel(akikkel épp ezért könnyű azonosulni) és meseszerű sztorival. Az egyik a realitásra, a másik a katarzisra törekszik. Ilyen szempontból szerintem bőven megtalálta volna a célközönséget a mozikban, szemben a Fighterrel.
De ez már úgysem derül ki, viszont én így még várhatok egy darabig a hazai DVD megjelenésre. Remélem, hogy az legalább nem fog így elhúzódni.

2012-03-07 17:49:20 Zalaba Ferenc (3) #71

Ha hamarabb bemutatták volna, akkor is inkább letöltötték volna. :) Az ilyen típusú filmeknek sajnos nincs fizetőközönsége Magyarországon (lásd The Fighter, ami szintén szépen elhasalt). Egy film itthoni sikere amúgy csak szegről-végről köthető össze azzal, hogy mikor mutatják be, és hogy milyen minőségben letölthető, ezt már a saját bőrömön is megtapasztaltam. :)

előzmény: Corey (#64)

2012-03-07 17:15:18 JeszKar (5) #70

De most komolyan, mondjam valaki még egy olyan filmet, ahol a felkészüléses montázs alatt az Örömóda átdolgozása megy. :)

2012-03-07 17:05:25 Hannibal Lecter (5) #69

A felkészülés megkerülhetetlen! :) Tommy karaktere pedig nagyon ütős: egyszerre egy modern James Dean-imitátor, és a Valaki ott fenn szeret engem lázadó Rocky-jának tragikusabb újragondolása.

2012-03-07 16:41:33 BonnyJohnny (4) #68

A felkészülés meg ugye a sportfilmek rákfenéje.

De miért? Kérdem én (aki négyest adott a filmre, attól aki ötöst).
Úgy értem sablonnak sablon... Dehát érted... tényleg fel kell készülni. :)

előzmény: Rorschach (#66)

2012-03-07 16:37:00 Hannibal Lecter (5) #67

Igen, a magyar cím végtelenül olcsó és jellegtelen (az eredeti sem egy nagy szám, de ez még ráadásul redundáns is). Különben meg - ahogy írod - Oscar-közelben sem volt a produkció, a díjszezonban is teljesen elhanyagolták, és nincs benne egyetlen, Magyarországon divatosnak számító sztár sem: szerintem nagyjából ezek a tényezők játszhattak szerepet benne, hogy viszonylag későn hozták be.

előzmény: Corey (#64)

2012-03-07 16:29:47 Rorschach (5) #66

Nem értek egyet veled. A bunyókban tényleges MMA-mozdulatok köszönnek vissza - bár gondolom, azért itt-ott kiszínezve -, Tommy meccsein pedig én úgy éreztem, a cél az volt, hogy a jellemét is tükrözzék valamennyire. Ez pedig tökéletesen sikerült, hiszen a tálalásról lerítt,hogy egy megalkuvásra képtelen, végtelenül dühös és csalódott karakterrel van dolgunk. Ezért is gyönyörű a film vége, szerintem.Szóval a pusztítás mögött nem a szokásos jajdekeményfickó-mélységű karakterépítés volt jelen. A felkészülés meg ugye a sportfilmek rákfenéje. :)

előzmény: fatbastard (#65)

2012-03-07 15:55:13 fatbastard (3) #65

Nagy várakozással ültem a film elé,olvasva a sok pozitív kritikát és látva az idei év legjobb osztályzatát.Csalódtam.Ezt a filmet nálam csak egy jó Tom Hardy és Nick Nolte alakítás emeli valamivel akármilyen(B-kat.) küzdősportos-viadalos film fölé.A drámai vonal engem nem fogott meg,a bunyok valóság-közeliségét meg inkább hagyjuk,főleg Tommy meccsein.És persze van benne felkészülés-montázs.

2012-03-07 15:07:05 Corey (5) #64

Talán ha hamarabb bemutatták volna......aki akarta már rég megnézte, pláne hogy korábban arról szóltak a hírek, hogy nálunk abszolút nem lesz nagyvásznon.
Viszont annál, hogy miért nem mutatták be nálunk korábban, csak az a nagyobb talány, hogy minek kellett mégis bemutatni ilyen későn? Oscar közelében sem volt, a jó kritikákkal meg úgysem foglalkozik egy átlag moziba járó néző. És majd jön a konzekvencia ugyebár, hogy az "ilyen" filmeket nem szabad behozni, mert nincs rá igény.....és így máris nem csak ennek a filmnek a sorsáról döntöttek a forgalmazók.
A magyar címet már meg sem említem...Daylight -Alagút a halálba színvonal. Minek az angol cím is, ha kap egy fordítást?

előzmény: Zalaba Ferenc (#62)

2012-03-07 15:01:57 wurlitzer (5) #63

már hónapok óta megy a szóbeszéd, hogy ez bizony fasza film, és ezért akit érdekel a téma, már mind letöltötte?

előzmény: Zalaba Ferenc (#62)

2012-03-07 14:43:12 Zalaba Ferenc (3) #62

Egy ilyen sok és jó szavazatokat kapott filmet rég néztek meg ennyire kevesen a moziban.

2012-03-04 19:13:22 Daemiaen (5) #61

Bizony, ettől sokkal-sokkal giccsesebb is lehetett volna a befejezés, ha a rendező ráhagy még 5 percet.

előzmény: Hannibal Lecter (#60)

2012-03-04 18:53:59 Hannibal Lecter (5) #60

Közben rájöttem, hogy nem is annyira szokványos ez a film. Elvégre nem sokszor fordul elő, hogy a végső összecsapás alatt a néző egyszerre két versenyzőnek is szoríthat, ráadásul a finálé sem torkollik happy endbe. Gavin O'Connor ehelyett inkább nyitva hagy pár kérdést. Zseniális.

előzmény: Daemiaen (#59)

2012-03-04 18:49:50 Daemiaen (5) #59

Iskolapéldája annak, hogy a szokványos építőkockákból is lehet Eiffel-tornyot építeni. A főszereplő trió pedig lehengerlő.

2012-03-02 14:54:05 Rorschach (5) #58

Másodszorra már feltűnt, hogy a filmnek vannak gyengeségei (tényleg), például a vágás és a rendezés igencsak középszerű. Viszont a színészek tényleg kihozták magukból a maximumot, akit pedig a jó karakterek megfognak, szerintem a Warrior simán a székébe szögezi. Szinte sajnálom, hogy nem fizettem érte - a lehetőségért köszönettel tartozom az AeonFluxnak -, mert ha valami, ez a film a legutolsó elkért centet is megérdemli.

2012-03-01 00:00:36 gerbence (3) #57

Kissé meg vagyok szeppenve az éltető kritikáktól és egekbe szökő pontszámoktól (kt, imdb, rotten), mert én egy halálosan közepes családi/sport drámát láttam, nem több, mint korrektül kivitelezve.
Nagy baj nincs vele, egynek mindenképpen ajánlható, de emlékezetes jeleneteknek híján van, ahogyan mindennemű eredetiségnek is, hogy úgymondjam, újranézésre nem ingerel. És ez a kulcsszó: inger. Abból van túl kevés / túl kevéssé intenzív ebben a filmben ahhoz, hogy igazán jó tudjon lenni.
A bunyós részek jók, intenzívek, élethűek, de túl ritkák, rövidek ahhoz, hogy elvigyék a filmet a hátukon, ráadásul néhol kapkodósak és fókuszálatlanok is, jellemzően a legizgalmasabb részeknél.
A drámai szálak pedig sokszor látott szituációban mutatnak szenvedő embereket, sajna ez sem elég izgalmas ahhoz, hogy lekössön. A végkifejlet pedig bárhogy is alakul, sokkolóan meglepő aligha lett volna, de a film által választott talán az összes lehetséges verzió közül a leginkább papírforma-szerű.
Baltaarcú izmos embereket egymást verni nézni néha jó, Nolte pedig meggyőző, amikor bebaszottat formál meg (alighanem hardcore method-acting jelenetről lehet szó), ezért Oscar-jelölést adni azért picit túlzás.
Nem rossz, nem rossz, de nem emlékezetes. Rocky, Wrestler nem lesz belőle, inkább olyan Túl a csúcson-szint.

Az aeonfluxnak és a forgalmazónak köszönöm a premiervetítésen való részvétel lehetőségéért, mindent egybevetve kellemes órákat kaptam.

2012-02-22 10:32:00 JeszKar (5) #55

Én azon kevesek közé tartozom, akik a Rocky-t egy remek filmnek tartják, de az jóval giccsesebb ennél. Bár a végén már a határon táncol, de még bent van. Vérprofi munka, ahogy azt már mindenki ki emelte. Egyedül talán Mark Isham zenéjét nem dicsérte senki még, pedig az is elég erős, az Örömóda feldolgozása például zseniális.

2012-02-21 06:08:10 henisz (5) #54

Tegnap néztem meg és nagyon tetszett. Lassú film, de ahogy a végére felpörög az marha jó. Eszembe jutottak közben a Rocky filmek :)

2012-02-04 19:26:51 manuva (4) #53

Szerintem is az lett volna hiteltelen, ha Hardy mondja Edgertonnak, hogy "szeretlek".

előzmény: Dió (#48)

2012-02-04 13:17:48 Rorschach (5) #52

Ezt márpedig így kellett megoldani. Egyáltalán nem volt sok, pont a kellő időben, pont a kellő szavak hangzottak el.

előzmény: Dió (#48)

2012-02-04 12:55:17 Hannibal Lecter (5) #51

Ölelkezésről azért túlzás beszélni: ha jól rémlik, csak Brendan karolta át Tommy vállát.

2012-02-04 12:50:19 Olórin (5) #50

Rezeg a léc valóban, de nem, akkor lett volna sok, ha Nolte is részt vesz az ölelkezésben.
Úgy lehet, hogy a négyest sem kapta volna meg.

előzmény: Dió (#48)

2012-02-04 12:36:15 VVega (5) #49

Nem volt sok, szerintem tökéletes :)

előzmény: Dió (#48)

2012-02-04 11:36:20 Dió (4) #48

Az egész a végéig piszok jó, és az utolsó 10 percet valami fájóan elbasszák.
Az I love you sorral megássa a film a saját sírját, majd az ölelkezve kivonulással bele is borul. Ne mondjátok már, hogy ez nem volt sok!

2012-02-04 11:25:48 acidphase (5) #47

nagyon erős film.

2012-01-30 11:05:20 Gasz András (4) #46

Warrior - A végső menet:

Sablonok és pofonok. :) Hát eléggé sokszor láttuk már ezt, de most jé, testvérek vannak egymás ellen!! Ez a film is a színészi teljesítménytől egész jó és nem a rendezéstől a zenétől vagy a forgatókönyvtől szuper. Tom Hardy megvillantja újfent tehetségét habár még mindig a Bronsonnál lepett meg leginkább és az Elit Alakulatban. (Jövőre remélhetőleg meglep a Batman 3. részében is) A fő ember színészi fronton viszont a nem hiába 2012-ben is Oscar jelölt Nick Nolte Ő itten az átalakuló művész mind hangilag alakításilag és beleélésileg. A Pankrátor, a Harcos, A Rocky 1 és Rocky Balboa része sokkal erősebb film volt rendezésileg és sztoriban is főleg ahogy azt előadta itt ilyet nem éreztem, de a színészek hozták a jó formájukat.

70%

2012-01-27 01:04:41 Adam Taylor (5) #45

Az "olcsó- de hát akkor is rohadt finom" tipikus esete.
A kissé hosszúra nyúló, de egyébként unalmasnak nem nevezhető felvezetőrészben a forgatókönyv pont úgy rakosgatja a sablonokat, hogy jusson is-maradjon, szépen be is betonozódjanak az elvárt érzelmek, meg ne is (de azért mégis inkább de), hogy aztán ugyanilyen elvek mentén vezérelve kiszámítható, de pofás kis küzdőjelenetek farvizén evezve eljussunk a fináléig. Ami kiszámítható. Ami giccses. Ami mégis feszült. És b*sszameg, hatásos.
Ami pedig mindezeket mozgatja (neeem, nem a "reális" meg "átérezhető" problémák meg hasonlók), azok a színészek. Talán a legkevesebb szó (sajnos) Joel Edgertonról esik, pedig bőven megérdemli a dicséretet. A pasi már a Warrior előtt is az egyik titkos, kevésbé ismert kedvencem volt, óriási karizmája van, az egyébként is remek alakításokkal tűzdelt Animal Kingdom-ban konkrétan az ő rövid jelenléte volt szerintem a leghatásosabb. Itt most éppen egy nem éppen pengén megírt kishőst játszik, de mégis, figurája él, és az ember együtt lélegezik vele a harcokban, és szorít neki mint a fene.
Tom Hardy meg egy zseniális elmebeteg, de igazából az ettől gyökeresen eltérő Inception-szerep is baromi jól állt neki. Itt épp a lehengerlő karizmájával hódít, és mi behódolunk.
Na meg ott van Nick Nolte, aki talán a legjobb mindegyikük közül. Hihetetlenül hatásos, szívbemarkoló alakítás.
Mondom én, olcsó, de bekajáltam.

2012-01-24 12:40:02 Zalaba Ferenc (3) #44

Március 1-jétől a magyar mozikban.

2012-01-10 22:31:16 Rorschach (5) #43

Hát erre mit mondjak? Ízlések és pofonok, velem például valami leírhatatlant művelt a film vége.

előzmény: BonnyJohnny (#42)

2012-01-10 22:16:28 BonnyJohnny (4) #42

"a lényeg, hogy a Warrior elképesztően jó."
Szerintem is az. Szó szerint ezt írtam: erős jó, és valóban az év legjobbjai között a helye. Azóta amúgy már a gyűjteményemben van. :)
Egyébként nekem épp az hiányzik, hogy a vége nem fogott meg. Ha megfogott volna, akkor zseniálisat adnék rá. De nem. És ezzel lehet, hogy nem értesz egyet te (vagy Hannibal, vagy Olórin), de nálam akkor is így van. Én sem tehetek róla, hogy így történt, és már ellene sem tehetek, mivel megtörtént.

előzmény: Rorschach (#41)

2012-01-10 22:05:09 Rorschach (5) #41

Nem vitatok én semmit, abban nem értünk egyet, hogy míg szerinted - bár a film tagadhatatlanul jó - a vége giccses, én úgy látom, ilyenről szó sincs.
Jaj, vonatkoztassunk már el az elmúlt időszak jobb/rosszabb sportfilmjeitől, a lényeg, hogy a Warrior elképesztően jó. :)

előzmény: BonnyJohnny (#40)

2012-01-10 21:21:46 BonnyJohnny (4) #40

Gondolom ez a kijelentésem az, amit vitatsz:
Szerintem a Wrestlernél rosszabb...
Nos, nem vitatkozom, mert mögötted két böszme állat van, mögöttem meg egy lerobbant pankrátor, egy fogpiszka balerina, meg pár narkós fiatal. :D

(Amúgy a Pénzcsináló nekem sem tetszett különösebben... Pitt nélkül közepes lenne.)

előzmény: Rorschach (#39)

2012-01-10 21:15:25 Rorschach (5) #39

Megértettem, mit írtál, csakhogy szerintem nincs igazad. :)
(Amúgy Sorkinnal és Pittel nincs semmi bajom, a Pénzcsináló mégsem tetszett.)

előzmény: BonnyJohnny (#36)

2012-01-10 19:49:27 diablo3 (5) #38

nalam 2011 filmje,bar meg sokat nem lattam...szeretem az igenyes sportfilmeket,foleg a bunyosokat :D
semmi uj,a sztori sem egetrengeto,de a szineszi alakitas zsenialis...minden percet elveztem,a felvezetest sem tartom hosszunak es unalmasnak...

2012-01-10 01:54:41 Hannibal Lecter (5) #37

Egyáltalán nincsenek benne papírmasé figurák, és a giccset is ügyesen kerüli. (Ez és a '90-es évek Oscarra pozicionált presztízsfilmjei? Köszönőviszonyban sincsenek egymással!) Maga az alapszituáció tényleg sablonos, de ebben a műfajban - lássuk be - nincs sok alternatívád, ha kiindulópontot keresel a történetedhez. Veszel egy hőst, aki keményen edz, szorgalmas és tehetséges, aki egyúttal többször meginog, akire ütéseket mérnek (szó szerint és átvitt értelemben is), de a végén övé a dicsőség. Csakhogy O'Connor minden klisét, minden ismerős dramaturgiai állomást hihetetlenül életszerűre formál, és amikor azt várnánk, hogy a történet könnyes családi drámába torkollik, akkor jön egy-két nagy meglepetés. A vége is zseniális, ahogy az apa egyszerűen csak kisétel az arénából, otthagyja a fiúkat, akiktől valószínűleg élete végéig nem remélheti a bűnbocsánatot. A karakterekről meg csak annyit, hogy Nick Nolte apafigurája legalább annyira jól megírt és eljátszott, mint A pankrátor Randy Robinsonja. Majd akkor ítélkezzetek, ha már láttátok!

2012-01-09 23:50:26 BonnyJohnny (4) #36

Az első bekezdést, ismerve az Arronofskyhoz való viszonyodat, erős fenntartással kell kezelni. :D

Amikor ezt írtam:
A történet sablonos és helyenként giccses (ez tény), de kétségkívül jól rendezett és előadott.
tulajdonképpen egyetértettem Olórinnal.
A papírmasé figurát pedig én sem tudom mire vélni. A feleség, az az. De az edzőt, sőt, az igazgatót sem nevezném annak.

előzmény: Rorschach (#35)

2012-01-09 23:35:58 Rorschach (5) #35

Olyan, mint a Wrestler? Ez inkább a Moneyballra igaz mostanság. Ezeknél meg minden jobb. Mindegy, a lényeg, hogy félre lettem értve.

A Warrior nagyon nem kilencvenes évekbeli film. Papírmasé figurák? Itt? Szerintem inkább nagyon is élethű, reális problémákkal küzdő karakter mind a három. Plusz elregélhettem volna, milyen remekül összerakott film ez, hiszen minden a helyén van, a legapróbb információktól az eszméletlenül feszült konfliktusokig, miközben a tempó baromi jó, sehol egy üresjárat, de az ember hajlamos elfelejteni, milyen baromi jól szórakozott két órán át, ha az egészre egy hihetetlen nagyjelenet teszi fel a koronát - ami érzelmes ugyan, de egy másodpercig nem éreztem giccsesnek, vagy oda nem illőnek.
Aztán lehetne még méltatni kőkemény harcokat, a színészeket, és a háttérben meghúzódó brutális családi drámát, de valahogy a stáblista után ez kitörlődik az ember fejéből.

Konklúzió: a sablonokat és a nyálat el lehet felejteni. (És igen, a történet nincs túlbonyolítva, a megvalósításon viszont mindenki szabadon leejtheti az állát.)

előzmény: limupei (#27)

2012-01-09 23:09:15 BonnyJohnny (4) #34

Most visszakaptam, hogy az előbb "egy kicsit megidéztelek"... :)

Amúgy a vita parttalan lenne. Jamamurát a büdös életben nem győznéd meg (tudom nem is áll szándékodban), de még engem sem, pedig nálam közelebb van egymáshoz a két film. :)

előzmény: Olórin (#33)

2012-01-09 23:04:43 Olórin (5) #33

Szerintem a Wrestlernél jobb... papírmaséfigurák nincsenek benne:)

2012-01-09 22:57:48 BonnyJohnny (4) #32

Szerintem a Wrestlernél rosszabb... de a papírmasé figurákat kicsit túlzásnak érzem.

előzmény: Zalaba Ferenc (#31)

2012-01-09 22:54:08 Zalaba Ferenc (3) #31

Limupei: olyan ez a film, mint a The Wrestler, csak papírmasé figurákkal, meg amit a többiek leírtak.

2012-01-09 22:53:41 limupei (?) #30

Nem ítélkeztem, az itteni vélemények alapján írtam.

előzmény: Olórin (#29)

2012-01-09 22:48:31 Olórin (5) #29

Nem, de talán nézd meg mielőtt ítélkezel felette. Sokkal nyersebb, letisztultabb és realisztikusabb, mint amilyennek leírod. A sztori sablonos, igen, de a kivitelezés nem.

előzmény: limupei (#27)

2012-01-09 22:48:01 Leslie (?) #28

Az első mondattal egyetértek.

előzmény: limupei (#26)

2012-01-09 22:44:42 limupei (?) #27

A hozzászólásokból kiindulva nincs benne semmi eredeti, sablonos és talán még giccses is, viszont úgy van tálalva, hogy kajálja a néző. Ja és a végén sírni lehet. Hát ez nekem nagyon kilencvenes éveknek hangzik:)

előzmény: Olórin (#24)

2012-01-09 22:38:52 limupei (?) #26

Az öt jelöltből igen, amúgy a Truman Show-nak. De az író díjat mindenképpen a Shakespeare-nek.

előzmény: Leslie (#25)

2012-01-09 22:34:23 Leslie (?) #25

Nagyon régen láttam (talán tíz éve is van), de csak a mérhetetlen unalomra emlékszem belőle. Vmikor majd újranézem azért. Abból a díjszezonból nálam kb mindegyik film jobb volt nála. Gondolom azért te is Malicknek adtad volna a díjakat helyette.

előzmény: limupei (#23)

2012-01-09 22:33:57 Olórin (5) #24

Még jó, hogy ez kicsit sem olyan, mint a '90-es évek nyertesei...

2012-01-09 22:21:17 limupei (?) #23

Én meg pont azt szeretem. Az legalább meg volt írva...Tom Stoppard egy zseni.

előzmény: Leslie (#22)

2012-01-09 22:20:00 Leslie (?) #22

Mert a 90-es években többnyire "gyönyörű szép" filmeposzok nyertek az Oscaron. Megjegyzem, hogy a Szerelmes Shakespeare kivételével mindet nagyon szeretem, de azért legtöbbször voltuk náluk jobb a jelöltek között.

előzmény: BonnyJohnny (#21)

2012-01-09 22:17:04 BonnyJohnny (4) #21

Miért is?

előzmény: limupei (#20)

2012-01-09 22:07:56 limupei (?) #20

Akkor a kilencvenes évek a tökéletes világ:)

előzmény: Rorschach (#19)

2012-01-09 22:03:07 Rorschach (5) #19

Tökéletes alkotás, gyönyörű szép. Egy tökéletes világban ezért mindenkinek oszkár járna, még a legutolsó statisztának is szobrot kéne állítani.
Olyan erős karakterekkel, alakításokkal találkozhatunk, hogy az műfajában páratlan. Életem legjobb sportfilmje, de nagy általánosságban is régen készült ehhez fogható.

A katarzisnál pedig sírtam, mint egy ötéves. Enyhén szólva megindító.

2012-01-09 20:23:38 BonnyJohnny (4) #18

Elkerülhetetlenül adja magát az összeállítása a Fighterrel. (Most mindenki kénytelen az angol címeket használni, mivel mindkét filmcím harcost jelent, és a kettő közül is inkább ez jelenti a harcost, mivel a másik igéből képzett főnév: harcoló, küzdő fordításban a legpontosabb. :))
Mindkét filmben erős színészi játékok dominálnak (Russel filmjében férfi- és női mellékszereplő, emitt férfi fő- és mellékszereplő fronton). De, ahogy amott sokan felhozták gyengeségnek, és páran itt is említették különbségként, Russel filmje vontatott és unalmas volt (jópár zseniális jelenettel megtűzdelve persze), ez közel húsz perces játékidő többlete ellenére sem tűnt annak. Valamint míg a Fighter harci jelenetei gyengén kivitelezettek lettek, addig a Warrior küzdelmei eszeveszett dinamikával, és monitoron átütő erővel rendelkeznek. Sokan csak Hardyt emelik ki, esetleg Noltet, pedig Edgerton is méltó harmadik (ugyanúgy, ahogy egy évvel ezelőtt Amy Adams sikkadt el egy kicsit a díjakat halmozó Bale és Leo mellett). Sajnos női fronton gyengébb a film. Ha Melissa Leonak Nolte méltó "párja" is (a problémás szülő mellékszerepében), Amy Adams erős jelenlétéhez nem mérhető Jennifer Morrison feleségfigurája. Valamit a külvárosi miliőt, a taigetosz pozitív famíliát, és a nehézségekkel küzdő párt prezentáló hangulat még mindig a Fighter legnagyobb erőssége, mégha családi dráma tekintetében ez a film is megállja a helyét (inkább, mint amaz boxfilmként). Szóval összességében O'Connor filmjét jobbnak tartom, mint Russelét (bár azt is jónak találtam).
A történet sablonos és helyenként giccses (ez tény), de kétségkívül jól rendezett és előadott.
Olórint kicsit megidézve:
A Warrior egy nagyon erőteljes, hangulatos, élvezetes, merem mondani, magával ragadó film, de nincs az az Isten, hogy erre ötöst adjak. ;) Mindamellett erős jó, és valóban az év legjobbjai között a helye.

2012-01-09 11:39:27 Zipiano Montre (5) #17

A zsenialisnal kicsit jobb. Alig birtam ulve maradni kozben, iszonyat melysegeket es magassagokat eltem meg. Kilora megvett ez a film.

2012-01-03 22:00:03 yesname (5) #16

Elképesztő színészi alakítások és történeti kivitelezés. Jó pár éve a legjobb bunyós film. Idén pedig a legjobb számomra.

  • 1
  • 2