Még egy ilyen spoiler és nem tudom mit csinálok.
előzmény: ichabod (#16)
Megölték Rosencrantzot és Guildensternt! Szemetek! :)
Sok apró részletet,beszélgetést nagyon élveztem a filmben,(a korabeli "teniszpályán" játszódó kérdezz-felelek pl.),de alig vártam,hogy felhúzzák már őket ;-)
Zseniális ötletek (mellékkarakterek főszerepben, dráma a drámában lévő drámában, stb...), szenzációs szövegek, abszurd és elgondolkodtató szituációk, két nagyszerűen eljátszott, nagyszerű karakter.
A Hamlet történetének ismerete szükséges ahhoz, hogy minden utalást megértsünk, vagy épp, hogy felismerjük a Mészárszék előadást.
Csak azért nem nézhetetlen, mert végignéztem. Borzalmas. Azért 2-3 év múlva teszek vele egy újabb próbát, hátha többet tud majd adni és megváltozik a véleményem.
A semmiből jött két főszereplő. Fej vagy írás, esetleg sírás_ó. Hamlet komp_lett. A végén elhullik mindenki, mert dráma. De mit ér az élet röhögés nélkül? A két senki, akiknek nem adattak sorok, melyek kibontanák valójukat Shakespeare által, Stoppard egy halom filozófiát töm a nyelvük alá. Van értelme a létezésnek? Mi értelme a lét ez ésnek? A hurok a végén úgyis ott vár, rám is, rád is. A legkedvesebb filmem. Számtalanszor végig tudom nézni újra és újra, amitől újabb és újabb gondolatok ébrednek bennem.
Kötelezőőőő!
Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egyik legjobb film amit valaha láttam. Akár az egész szövegkönyvet be lehetne másolni az idézetek közé.
Egy kicsit OFF: a József Attila Színházban most mutatták be Zsótér meghökkentő rendezésében a Hamletet. Lásd még a színház topicot!
Zseniális ez a film.
Tom Stoppard a saját drámáját rendezi meg, rövidít és told, és végül létrejön a dráma a drámában, amiben megnézhetjük a drámát a drámában. Remek gag-ek, lenyűgöző szövegek.
Mi történik, ha a mellékszereplők lesznek a főszereplők? Nagyon nagy ötlet...
az egyetlen mű ami tetszett kortárs angol irodalmon, kíváncsi vagyok a filmre... :D
Mióta megnéztem, az élet értelmén gondolkozom. Ez ezelőtt is így volt. Kíváncsi vagyok, jutok-e valahová. Ha megfejtettem a tér-idő titkát, szólni fogok. Most komolyan. Lelkesítettek a film filozófiai vonulatai. Gondolkozni jó, kár hogy sosem jut az ember (énember) sehová...
vagy mégis??
Magával ragad a nyelvezet, a Hamlet két mellékszereplőjének semmilyen élete. Remekmű
Alternatív Hamlet-backstage. Üt nagyon, ha fáradtan nézed.
Bár NEM illik OFFolni, de muszáj!:)
:)))
Aki nem szereti, az is.
Aki szereti a Hamlet-et, az szeretni fogja ezt is!
Olyan mintha a "Hamlet story" háttér információit látnánk, hallanánk. Nagyon eredeti módon feldogozva.
És ezt nem lehet eltüntetni?
előzmény: ChrisAdam (#17)