Szerintem azért nem kellett volna ennyire lealázni a görög mitológiát. Az lehet hogy nem egy tipikus giccses hollywoodi történet viszont így,hogy kitalálnak egy lényegében teljesen más cselekményt és belekevernek pár mitológiai alakot...fura.
A látványvilág nagyon szép, viszont a lassítások itt nem jöttek be valahogy mint a 300ban. A végén pedig azt a hősies szónoklatot talán kihagyhatták volna, vagy legalább valami eredetibbet kellett volna az ezeréves sablonszöveg helyett...
Halhatatlanok:
Ez a film címével ellentétben, sajnos nem lesz filmtörténeti remekmű, vagyis a halhatatlan filmek csarnokának részese.
Tarsem képi világa újfent hatásos, a forgatókönyv megint részeg lábakon áll. (A Titánok megvalósításánál nagyon elszállt az agya, ami rájuk picit is jellemző volt szerintem elveszett és szimpla zombiistenségek lettek gyors sebességgel, akiket látszólag könnyen lehet szabdalni össze-vissza, így már nem oly félelmetesek, mint a mitológiában leírtaknál láthattuk. A Bikasütő már jobb húzás volt.)
Sok az unalmas rész, mikor a trailer és ez a műfaj nem épp ezt sugallná. Pinto karaktere megint olyan, amit más jobb színészi tehetséggel megáldott egyén is eljátszhatna, igaz modell alkatilag tényleg nem rossz a hölgyemény, de akkor ne itt keresse meg a zsíros dollárkötegeket. Mickey Rourke a film nagy zárócsata jelenetéig egész jól hozza a nagyon erőszakos és ronda főgenya szerepét (Igaz az istenek feletti bosszújának háttere megint sablon), és meglepett Henry Cavill alakítása is, legalábbis ameddig a film vége felé el nem kezdett szónokolni és utána sablonokat elpufogtatni. A filmzene is elég hatásos, csak az a sokszor számomra felesleges tonnányi lassítás ne lenne néha közben. 300-ban jól művelték ezt, itt nem. Tarsem képi látványvilága és a történet keretrendszere (Legalább van rendes eleje, vége és akár még folytatás is lehet), a látványos CGI néhol, ötletes karakterek (Bika stb) a hangulatos filmzene. A forgatókönyv és a rendezés Tarsem filmjeinél még mindig Tartaroszi. :)
50%
Hát ez még a Titánok harcánál is egyszerűbb és fele annyira sem látványos. A film 110 perces, de ha kivágnánk belőle egy focimeccsnyi időt, akkor is könnyedén érthető lenne minden. Ennyire nem történik semmi sem a szép díszletek között. A végső titánok vs. istenek összecsapás sokszor ennyi játékidőt is elbírt volna, Freida Pinto testén kívül egyértelműen az a pár jelenet a film csúcspontja.
Nem tudom, hogy vezető dizájnerként kapna-e elég szabadságot. (Pl a kemrabeállításai is elég egyediek, amibe úgy biztos nem szólhatna bele.) Szerintem inkább jó írókkal kellene dolgoznia, de továbbra is rendezőként.
előzmény: Rorschach (#19)
Szerintem az a baj, hogy már így is túl sokat vállal. Meg kéne maradnia díszlettervezőnek vagy valami vezető dizájnernek.
előzmény: SoZi (#18)
Én imádom Tarsem képi stílusát, a díszleteket, a jelmezeket, és a kicsit beteges hangulatát. Reméltem, hogy a Zuhanás után ismét durvul egy kicsit. Ez bejött. Azok a lassú egyenletes kamera pásztázások, miközben a bikafejű páncélosok sütögetik a vasbikában a "fincsit", vagy a kockába zárt titánok a gigaszobrok alatt... Nekem ezeknél a részeknél borsódzott a hátam. Kicsit visszajött az a lassú rettenet, amit anno a Sejt közben éreztem a moziban. De valahogy úgy éreztem, hogy az eddigi filmjeiben mégis jobban működtek Tarsem víziói, mert eddig pár perces részekben adagolta, mindig volt egy való világban játszódó "normális" szál. A Halhatatlanokban nincs ilyen, ott végig ebben a látomásban vagyunk, és egy idő után megszokja az ember ezt a kicsit groteszk világot, így háttérbe szorul, ami kár, mert ez adná a film különlegességét.
A többi elem (történet, szöveg, stb) épp olyan semmiség, ahogy lejjebb, pl Rorschach írja. Kb kiszolgálja a designt.
Mindig úgy gondoltam, hogy Tarsem remek kis álom-terrort tudna összehozni, ha rábíznák a Rémálom az Elm utcában következő részét!
Ezek a marhák a Warnernél nagyban forgatják a Titánok harca 2-t, miközben a Tarsem már a mozikba is küldte.
Bizony, a film az ő érvágása a Vizualitás oltárán. Már meg sem próbál mélységet adni a karaktereknek, hagyja őket szikláról lassítva fénynyílvesszőket lődözni, természetesen tengerrel és naplementével a háttérben. Amúgy nem lenne ez rossz - inkább semmi különös -, de a végső csatáig nagyon nyögvenyelősen vezet az út, nem történik semmi, az ominózus ütközet pedig eléggé hangulatgyilkos. Elvégre ki akarja látni az egyszerű közkatonák harcát, miközben öt aranypáncélos kemény lassítva veri ki a szart kismillió szürke-gonosz-vadállatból? Én biztosan nem. (By the way, ez a mondat a történeti hűségről is elárul valamit.)
Mickey Rourke szépen, komótosan, ámde biztosan süllyed egyre mélyebbre a nagy visszatérése után, Tarsem még mindig nagyon erős látványban, de legalább olyan gyenge forgatókönyvben, Henry Cavill pedig már itt Supermant játszik. Ráadásul egy ladies' man supermant, mert aki egyetlen, félvállról odavetett, ám mélynek szánt mondattal képes kidumálni egy szüzet - hihi - a bugyijából, az tud valamit.
Hármast kapna, ha megerőltették volna magukat egy élvezhető film érdekében. De a Halhatatlanokról süt, hogy mindenki leszarta a végeredményt. Nekem legalábbis ez jött le.
A megvalósítás szép nagyon természetesen ,de ezen kívül semmi több ez a film. Nekem értékelném csalódásnak a filmet. Nem támasztok a multimozis felhozatal elé irreális elvárásokat.
Szerintem csilli-villi tinigagyi. Az rendben, hogy a fantasy-nek nem kell igazodni sem történelemhez, sem legendához. De azért valamihez azért lehetne... Gondoljuk, hogy az ókori görögök mindig valami sziklán, általában lejárat nélküli, függőleges sziklafalakon éltek, a görög istenek keletázsia harcművészek voltak, kung-fuk meg halandók, vicces diszkóarany cuccokban stb.
A 3D kihagyott lehetőségeit őszintén sajnálom. Sehol egy félelmetesen feléd suhanó kard, nyílvessző, lándzsa, legfeljebb a szereplők kivágott figuraként pózolnak, a vége felé az akciók, harc a viszont feljavították közepesre. Szerintem.
A film legangyobb erénye, hogy a legnagyobb részében nincs ok-okozati összefüggés, ezáltal átgondolatlan, hiányos és bántóan gyenge lett.
Sajnos én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, csalódtam. A 3D-nek semmi értelme, a story valahogy tényleg nem visz el, a szinkron nem túl jó. Talán utolsó 20perc az ami látványban és akcióban is pazar, de alapvetően a rendezőtöl várt látványvilágtól elmaradt a film.
Nem lett volna ez rossz. A harci jelenetek piszok jól néztek ki szerintem; szép színek, frankó effektek és jól koreografált mozdulatok. Csak nagyon kevés volt belőlük és azok is rövidek voltak. A látvány nem volt olyan ütős mint A sejtben, vagy a Zuhanásban. A storyban semmi extra. De kb kétszer-háromszor ennyi akció simán elég lett volna egy jó kis látványmozihoz. Nekem. Így viszont közepes.
Valami egészen fura katyvasz a görög mitológiát mímelve, ahol a görög istenek leginkább idióta Power Rangers figurákra, az előző istennemzedék, a Titánok meg disznóként visító vademberszerű lényekre emlékeztetnek. A 300-ban még benyalta az ember, hogy hősiesség, meg pátosz, meg mentsük meg Hellászt, itt viszont a töméntelen kaszabolás, a szörpös üvegként szétloccsanó fejek, a nem egyszer szadisztikus jelenetek öncélú erőszakábrázolások maradnak. Sajnálom, hogy jegyet vettem rá.
Hm, nekem fel se tűnt, hogy nincs benne elég akció. Valaki mindig kaszabolt valakit. Igazt, azt jóóó lassssssan...
Számomra pont az volt benne a vonzó, hogy nem volt benne annyi akció.
előzmény: Olórin (#7)
Elolvasva az elemzést látatlanban annyi pozitívum mindenképpen van a filmben, hogy ezúttal nem dobták teljesen sutba a görög isteneket, mint tették azt például a Trójában. Másrészt viszont elég zavaró, hogy semmi hasonlatosságot nem mutat az eredeti történettel. Legalábbis annak alapján, amit olvastam róla. Ha Hollywood tisztességesen kezelné a görög mitológiát, és nem dajkamesének tartaná, ahogy az elemzésben olvashatjuk, akkor bámulatos filmeket készíthetnének belőle.
Az első másfél óra mintha nem is létezne, Mickey Rourke unalmas, a sztori lyukacsos, akció alig van, a látvány közepes, a 3D szar.
jamamura: úgy két perccel azután, hogy megjelenik a "Directed by Tarsem Singh Dhadwar" felirat, még kiírják, hogy "A film by Tarsem" :)
Szimpatikus emberek harcolnak és puffogtatnak üres mondatokat egy meglepően szimpatikusan elmesélt történetben, amelyben minden pont olyan, amilyennek előzetesen elképzeltük.
Nem volt sajtóvetítés?
Reméljük nem lesz olyan, mint a Titánok harca.
de milyen a film??? az eddigi két filmje szvsz hihhetetlenül egyedi színfolt... vagy inkább színkavalkád :)
Ha arra célzol, hogy írjuk át, akkor sajnos nem. Azzal létrehoznánk még egy személyt. Remélem érthető:)
előzmény: Zalaba Ferenc (#1)
A film végén a rendező neve "Tarsem Singh Dhandwar"-ként van feltüntetve.
Nagyon gyenge közepes! A színészek egész jók, viszont a sztorinak szinte semmi köze az igazi mitológiához! A készítők úgy voltak vele hogy összehoznak egy jó véres, nem gondolkozó emberek számára nagyon jól befogadható filmet. Ez sikerült is, viszont akik igényes filmre vágytak vagy arra hogy elgondolkozzanak a film mondanivalóján, nos azoknak erősen nem ajánlott kategória!
Még egy apróság: Az sitenek szerintem azért istenek mert nem tudnak emghalni. Nem is értettem miért haltak meg egymásra rá. És mi volt a célja Hüpériónak azzal hogy kiszabadította a titánokat..