The Adventures of Tintin (2011) ☆ 👁

Tintin kalandjai
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

(Steven Spielberg)

amerikai-új-zélandi akciófilm, animáció, kalandfilm

3,5
★★★☆☆
347 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2023-04-28 19:26:07 VVega (4) #34

Gyönyörűen animált, szenzációs kaland. Bárcsak jönne a folytatása.

2016-06-27 11:39:54 Ágó (5) #33

Újranézve kicsit jobban megértem azokat, akik túlontúl bizarrnak érzik ezt a filmet, semmilyennek a főszereplőt... viszont azt kell mondjam, így másodjára is akkora bazinagy kalandélményt nyújtott, hogy nem megy lejjebb az osztályzat. Várjuk a következőt!! :)

2016-02-05 11:48:42 Leo_Stotch (5) #32

Újranézéssel is bebizonyosodott, Spielberg és csapata mindent beleadva összerakott nekünk egy minden ízében ötletes, lehengerlő kalandmozit. Magasan az évtized egyik leglátványosabb mozija szerintem, amihez nagyban hozzájárul a technika amivel készült és az abban rejlő lehetőségek hibátlan kiaknázása.

Remélem a beígért Peter Jackson folytatás, így a Hobbit kitérő után elkészül belátható időn belül....

2012-12-19 13:48:45 ChrisAdam (2) #31

Spielberg újra elő akarta venni az Indy-érzést. Nem sikerült.
Egyrészt: a főhős színtelen-szagtalan, nem lehet se szeretni, se utálni. Ellenben Haddock, aki nagyon szerethető volt (bár néha ő is sok volt).
Másrészt: a látványvilága, az akció, az összetettsége egész újszerű volt. Hogy pontosabb legyek: szinte sokszor élvezhetetlen. Vegyük például a sokak által említett marokkói jelenetet, amibe szinte semmi, de semmi realitás nem szorult és ha még szorult is volna, a hosszú háromperces "ollótlanság" miatt nem lehetett volna úgy élvezni, mint egy igazi kalandfilmet.
Harmadrészt: a logikátlanságok még nagyobb teret kaptak, mint az Indynél (Haddock beleböfög a motorba és satöbbi). Bár ez már inkább a gyerekded poénok kategóriát súrolja, ami a másik nagy hibája a filmnek. Péld. a két rendőr, a zsebtolvaj, amiket úgy ahogy vannak, ki kellett volna tenni a filmből, mert semi jelentsőégük nem volt. (Az a jelenet, amikor a két rendőr a zsebtolvaj lakására megy... még ma is feldolgozás alatt van, annyira szar volt számomra....)
Negyedrészt: az animáció. Nagyon szép, csilli-villi, minden király, tényleg le a kalapom a mimika meg a grimaszok rajzolóinak, de ezt 100 percen keresztül nézni, ráadásul néha olyan rossz volt, mert a térhatás felborult. Megint példálozom a markokkói jelenettel, ahol néha a háttér előbb kerül, mint azt a valóságban látnánk. De ugyanez, amikor a kamera felülről közelít meg egy piacot (?), mellette egy templom, az emberek pedig a templomhoz képest túl nagyok. De hogy még egyet mondjak - amikor a repülőgéppel leszállnak a sivatagban és akkor is teljesen felborul a távolság és a tér. Ezek úgy zavartak. Ilyenkor kell aztr mondani, hogy a kevesebb néha több.

Összességében azt mondanám, hogy nem volt rossz, lehet hogy egy mai gyereknek (mármint kisgyereknek), aki nem az Indiana Joneson nőtt fel, hanem leginkább az eszméletlen akciójú Cartoon Networkos szarságokon, annak tökéletes. Nekem nem. Pár nevetés, egy kis hangulatos zene és egy spielbergül kinéző sejk.
45%

2012-08-29 23:06:59 Victor Vance (4) #30

Azért sok animációs film tanulhatna ettől. Na nem azért mert annyira eredeti története lenne, vagy álleejtős csavarai, viszont a karakterek animációja, kinézete nagyon jóra sikeredett, részletesen lettek kidolgozva, szóval külalakra nagyon is remek munka lett ez a film. Ami a többi dolgot illeti, Spielberg ott sem vall szégyent, sikerül megidézni a régi idők kalandfilmjeit, Indiana Jones-t, amely mindenképp jó, s bár a történet azért nem egy nagy durranás, a cselekménynek végig feszítette tempója van, a tévé elé szegez amíg tart, részemről egyáltalán nem bántam meg a megtekintését, és a rendező úr bebizonyította hogy azért tud ő még jót csinálni.

2012-03-29 11:11:59 Gasz András (4) #29

Tintin kalandjai:

Tintin kalandjai bámulatosan visszahozták a régi jó Indiana Jones hatást, csak a fiatalabb korosztály ínyére-kedvére faragták. Ehhez persze hozzásegített Steven Spielberg és John Williams (Sokszor egyben visszaköszön az Indy filmek hangzásvilága vagy a SW 4-5-6, Potter 3. részéé) jelenléte is. Peter Jackson producerként vette rá Spielberget, hogy csinálja meg ezzel az animációs/élőszereplős keverék módszerrel a filmet, méghozzá az ő kb 5-6 Oscar díjas cégével a WETA-val. S szuper, hogy rábólintott Spielberg, mert valamilyen eszement szép lett a film. A mozgás animációknál a Majmok bolygója - Lázadáshoz hasonlóan még van mit fejlődni, de a környezeti elemek, a karakterek, a világítás, az akciójelenetek, a fényképezés valamilyen mesteri lett a technika és a látvány szempontjából. Jól áthozták a régi jó ismert karaktereket is a filmbe, (én a rajzfilmsorozatot néztem kis gyerekkoromban), csak sajnáltam, hogy a bolondos ikernyomozók keveset szerepeltek és hogy a fő gonosz eléggé gyenge karakter lett, hogy úgy mondjam. A sztorival van még baj, ugyanis nagyon érződött, hogy ez a film egy trilógia bevezetése és ez látszik a sztorin is és a kevés számú, de látványos akción. A kapitány visszaemlékezései pl nekem nem jöttek be olyan volt, mint egy Karib-tenger kalózai paródia, amin nem tudtam nevetni, s szerintem túl hatásvadász is volt néha a látvány ott. A filmben egyébként sokszor lehetett látni, hogy ezt és ezt a jelentet 3D-re csinálták, hiába 2D-ben láttam. Nagyon rámentek a hatásvadász 3D-re, a vászon közepébe bökött kardoktól, a csetlés botlásokon át, a robbanásokon keresztül, egyes vicces jelenetekig. Számomra, a film első fele volt a humoros vonala volt a filmnek, a második pedig az akciódúsabb igazán látványos része. Az előzetes alapján még nem gondoltam, hogy ennyire látványos lesz és végül meggyőztek mégis. A film végi üldözéses jelenet vágatlanul valami csoda lett. Nem értem miért nem jelölték még most sem az Oscaron az animációs film kategóriában. Tudom ’Oscar jogi’ baromság. (Volt már pár hülyeség, az Oscar múltjában zeneileg pl: aztán visszacsinálták lássátok Két torony nem nyerhetett, mert folytatás zenéje volt hasonlatos elemekkel, a Király visszatér filmzenéje viszont mégis nyert, aztán mégis belátták, hogy ami jó az jó.)
Remélem a második részre a mellékszereplő karakterek többet fognak szerepelni és jobbak lesznek a gonosz karakterek, mint itt láthattuk, a történeten pedig sokkal többet dolgoznak majd. S akkor lehet, hogy már tényleg egy teljes értékű fiatalos lendületű Indiana Jones-szerű animációs filmet kapunk minőségileg is legközelebb.

75%

2012-03-21 00:20:01 Corey (4) #28

Az első negyedóra elég nagy csalódás, az utolsó 15-20 perccel pedig sikerült a gyenge kezdést is alulmúlni, egyszerűen érdektelenségbe fordul a befejezés. Viszont ami közte van, az kétségtelenül zseniális.
Helyenként a kevesebb talán több lett volna, és egy kellemesebb, szerethetőbb főhőst is el tudtam volna képzelni -gyereknek nem elég mókás, nyomozónak nem elég profi, így a fiatalabb és idősebb néző sem igazán tud vele szimpatizálni-, szóval nem igazán értem, mi volt a fő irányvonal a címszereplővel kapcsolatban.

2012-03-20 16:34:50 ChYga (5) #27

Először 4-est adtam rá, de így jobban belegondolva megérdemli az 5-öst! A karakterek szerethetőek, a zene kiváló, a sztori abszolút rendben van, az animációra pedig nincsenek szavak (mint azt már előttem említették "az animáció megmunkáltsága mérföldkővé teszi...")! Így utólag nem is tudok hol belekötni.
9/10

2012-03-16 21:07:19 Hannibal Lecter (4) #26

Ez nagyon jó, a már-már fotorealisztikus képvilágtól a bájos karaktereken át egészen a szövevényes történetig szinte minden tökéletesen a helyén van. Spielberg ismét elemében van - csak azt a lovas marhaságot nem tudom megbocsátani neki.

2012-03-14 15:36:48 carmine (3) #25

Technikailag kétség kívül zseniális. Történetileg közepeske. Viszont ami számomra a legnagyobb hibája a filmnek, az a hiteltelen és teljesen unszimpatikus Tin Tin. Egyszerűen irritált a karakter külsőleg és belsőleg egyaránt. Így képtelen voltam szurkolni neki.

2012-03-04 19:23:18 Ágó (5) #24

Ámen, testvérem! :)

előzmény: Dió (#22)

2012-03-04 15:03:36 elmouse (5) #23

Végre egy másik térdcsapkodó! :)

előzmény: Dió (#22)

2012-03-04 11:38:01 Dió (5) #22

Wow. Spielberg seggre ültetett! Minden korábban elhangzottal egyetértek (az animáció megmunkáltsága mérföldkővé teszi, Williams zenéje szépen megy alá, a karakterek pedig egészen egyszerűen fantasztikusak, de még a kutya is, ami nagy szó:), viszont egyrészt nem értem, miért lenne gyermeteg a humora. Igen, vannak benne seggre esős poénok, de mind fel van tupírozva valami briliáns ötlettel - én konkrétan a térdemet csapkodtam a nevetéstől, ami ritkán fordul elő mostanában filmen. Másrészt hogy gagyi lenne a sztori? Tessék??? Ilyen pörgős, eszementen remek ötletektől duzzadó (pl a "darus kardcsata", de még sorolhatnám), szeretni való kalandfilmet már nagyon-nagyon régen láttam. Olyan sziporkázó ötletekkel van tele a sztori, hogy itt-ott még az Indiana Jones filmeket is képes volt visszaidézni (pl. a marokkói autós üldözés). Nálam ez egy kövér ötös - kb háromszor jobb, mint a Hugo, amit szintén most láttam, és ebből még sokszori újranézés lesz.

2012-03-02 00:05:19 Simpleton Larry (4) #21

Remek kikapcsolódás a családnak, noha valami hiányzik belőle, ami a régebbi kalandfilmekben benne volt - még ha nem is tudnám megfogalmazni.
Az mindenképpen lefelé húzza, hogy valahogy a főszereplőt nem bírtam megszeretni. Miközben majd' minden mellékszereplő felé fejlődik valamilyen fajta érzelmi szál - megmosolyogtat vagy viszolygást kelt - addig Tintin az elejétől a végéig hidegen hagyja a nézőt. Így nem is izgulunk érte meg szurkolni se tudunk neki.
Viszont az animáció minősége hibátlan.

2012-02-24 09:07:07 opposition (4) #20

Szép, igényes, a sztori persze blődli, de az meg így van rendjén...

2011-12-04 14:17:23 erahurka (4) #19

Nekem is pont ez jutott róla eszembe. Indiana Jones gyerekverzió. John Williams zenéje pedig még inkább felerősítette az érzést.

Meglepően jó film lett, én nem vártam egyáltalán, de aztán olvastam a pozitív kritikákat, és végül megnéztem. Szerintem eddig ez a film viszi a pálmát, ami a 3D-t illeti. Nem mondom hogy hű de nagyon kidudorodtak a dolgok, de nagyon jól felhasználták. És alig hagyott alább a lendület, mindig történt valami. Jövőre második rész?

A visszaemlékezés tényleg nem volt valami jó, de hát minden filmben van egy-két rész ami nem az igazi.

előzmény: BonnyJohnny (#12)

2011-11-19 18:33:35 Gombatotti (2) #18

A lenyűgöző látványtól eltekintve elég nagy csalódás volt a film. Lehet, hogy belőlem veszett el a gyerek, de én egy poénon se tudtam nevetni. A sok logikátlanságon és klisén se tudtam túl tenni magam, ezek miatt a film csak egy erős 2-es.

2011-11-13 16:05:56 slawter (4) #17

Húha. Sokkal jobb film, mint amire számítottam, remekül szórakoztam rajta. Végre egy olyan mű, ami megközelíti az Indiana Jones részeket.

2011-11-12 23:56:00 caulfield (4) #16

Az E.T. rendezője szemetgyönyörködtetően nosztalgiázik ezzel a belga képregényadaptációval, kicsiknek tökéletes, a nagyok pedig fejet hajthatnak a lélegzetelállító látvány előtt.
Néha viszont már kissé unalmas, hogy Spielberg minden jelenetét valamilyen tükröződéssel fejezi be, vagy kezdi el. Hol egy tükröt, hol egy ablakot, vagy egy üveget, buborékot használ vizuális exponálásra. Rendben, hogy animált filmnél szabadabban lehet ezzel élni, hisz nincs útban a kamera, de azért a jóból is megárt néha a sok.

2011-11-12 19:27:47 BladesOrsi (5) #15

A visszaemlékezéses jelenet tényleg nem volt a topon.

2011-11-08 19:38:05 wayage (4) #14

nem leüt, hanem leült a film:) vagy lehet csak én voltam már fáradt.

előzmény: wayage (#13)

2011-11-08 19:36:57 wayage (4) #13

Igen az a marokkói üldözés eszméletlen jól van kivitelezve. Nekem még a repülőgépes tetszett nagyon. Viszont a köztük lévő nagy visszaemlékezéses jelenetnél, tengeri csatánál, szerintem leüt a film. Így még üdítőbb volt a Marokkós jelenetsor.

előzmény: BonnyJohnny (#12)

2011-11-08 19:12:31 BonnyJohnny (4) #12

Nálam is négyes, ha nem is gyenge négyes, de a négyes alsóbb feléből.
Indiana Jones gyerek verziója gyerekes történettel, gyermeteg humorral, és gyerekeknek szánt gyerek főszereplővel. Haddock viszont zseniális. :)
Továbbá a marokkói üldözés jelenet (2,5 perc vágatlanul!) mindenképp megér egy misét. Jó persze, animálva nem nehéz, de akkor is hihetetlen dinamizmusa van, az év egyik legjobb jelenete.

2011-11-08 18:44:06 wayage (4) #11

Gyenge 4-es, mert kicsit csalódás, de azért tetszett. A legnagyobb bajom John Williams zenéjével volt. Nagyon hasonlított az Indiana Jonesra, s néhol a Harry Potterre. Így sokszor nem a kalandra figyeltem, hanem gondolatban elkalandoztam, hogy milyen jó filmek is azok...Egy ütős Tin Tin témával hatásosabb lett volna. Így Indiana Jones kisöccse jutott eszembe Tin Tinről.

2011-11-06 22:58:03 Olórin (4) #10

Amilyen száraz, erőltetett és poros a képregény (egyáltalán nem állta ki az idő próbáját), olyan eleven, sziporkázó és ötletes a film.

2011-11-05 22:16:40 BladesOrsi (5) #9

Kíváncsi vagyok a folytatásra!:) Remélem, megüti ezt a színvonalat!

2011-11-05 19:03:59 The Hungarian (4) #8

Lendületes, ötletes, vicces, vizuálisan nem mindennapi - nagyvonalúan szórakoztató.

És még az öt-hat éves kisgyerekre sem haragszom, hiába voltak hangosak és rohangáltak (!) a film közben: ezt nézzék, ne a szomszédos teremben vetített hupikék hányást. Később még hálálkodni fognak szüleiknek és maguknak döntésükért, remélem.

2011-11-05 09:48:59 elmouse (5) #7

Végre egy nagybetűs Mozi. Már nagyon hiányzott nekem egy ilyen Spielberg-féle kaland-móka.
Az akciók elképesztőek.
Nem is tudok választani melyik a jobb:
A hidroplános, a tengeri csata vagy a motoros üldözéses.
Volt amikor a térdemet csapkodtam a nevetéstől. Úgy látszik nekem bejön ez a gyermeteg humor. :)

2011-11-04 22:52:10 deviant (5) #6

örülök, hogy spielberg még mindig képes megújulni, mert a tintin bizony új mérföldkő. csodálatos ez a látvány, zseniálisak a vágások (vagy annak hiánya), szerethetőek a karakterek. a motion capture egy új szintre lépett. most már nem csak az állapítható meg egy animációs film kapcsán, hogy szép a víz effekt, nem: végre élnek az arcok, elképesztőek a gesztusok is. azt hiszem a weta idén minden erővel bizonyítja, hogy mindenki előtt két lépéssel jár. igen, a tintin humora tényleg gyermeteg, és az is igaz, hogy a történet elég vékony, de az arányok jók. és ugyan kit zavarna egy ártalmatlan gyerekfilmben, ha akadnak seggreesős viccek is. ami a különvéleményben ciki volt, az itt bájosan nosztalgikus. talán a jurassic park óta nem éreztem ilyet. hiszek spielbergen, és már most várom a hadak útjánt. 9/10

2011-11-03 13:25:47 Daemiaen (4) #5

Ami nem sikerült Zemeckisnek és az ImageMovers Digitalnek, azaz hogy elfogadtassa, netán meg is szerettesse a nagyérdeművel a motion capture technikát, az Spielbergnek, Jacksonnak és a Wetának igen. És még egy szerethető, klasszikus történetet is sikerült a remek IMAX-vászonra varázsolni, amolyan igazi Spielberg-móka.

2011-10-29 17:10:10 BladesOrsi (5) #4

Magyarországra épp a szülönapomon jön be a film. :-)

Jamie Bell nagyon jó volt Tintin szerepére, ühogy Jackson végül őt ajánlotta be. Andy Serkis is agyot alakít Haddock-knt, nagyon jól megcsinálták motion capture-rel a filmet!
A zenére rátérve: John Williams jó kis zenét komponált, bár az elején azt hittem, hogy a Harry Potter zenéje megy. :-D

2011-10-29 01:47:58 deviant (5) #3

jó érzés, hogy spielberg kapcsán újra nagy szavakat hallunk. imádom a filmjeit, imádom, mint rendezőt, de azért valljuk be, az utóbbi időben csak csinálta szép sorban a filmjeit, sikeresek is voltak, de most talán robbantani is tud. már nagyon várom a jövő hetet!

2011-10-29 00:19:11 BladesOrsi (5) #2

Épp az az extra, hogy az an. filmek terén egy mérföldkő! És mekkora mérföldkő! Nekem nagyon bejött a film, főleg úgy hogy anno ki nem állhattam Tintint. :-D

2011-10-21 13:46:29 Zalaba Ferenc (4) #1

Az animációs filmek terén új mérföldkő, egyébként semmi extra, csak egy oldschool kalandfilm.