Just Visiting (2001) ☆ 👁

244 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-04-28 07:38:39 Dangar (3) #10

Ha így nézzük, akkor a hülye magyarok meg minden jót, ami amerikai (vagy bármi más), próbálnak átdolgozni, lebutítani. Utóbbi többnyire sikerül is...

A Just Visiting nyilván nem ér az eredeti nyomába, de a franciás humor és egyediség hiányát átgondoltabb rendezéssel, "fogyaszthatóbb" színészekkel és profibb filmtechnikai megoldásokkal azért dícséretre méltóan igyekszik pótolni. Poiré szerintem ott hibázott, hogy érezhetően nem akarta az eredeti karakterek "nyersebb" stílusát az óceán túlfelére exportálni. Emiatt sajnos nem annyira szórakoztató a film és maguk a főszereplők sem (mondjuk ettől függetlenül a magyar szöveg írói igazán megeröltethették volna magukat, mert bizony nagyon hiányoznak a klasszikus középkori dumák: a JLV filmek emlékezetes beszólásaiból itt szinte semmit sem kapunk), inkább olyan letisztult, Disney-stílusú kosztümös mozi hatása van az egésznek. Kicsit rövidnek is éreztem, nem nagyon volt idő kihasználni a középkor vs modern nagyváros poénforrásait.

De összességében nem lett rossz. A fáradt és száraz 'Forradalom' után kifejezetten üdítő élményként hatott a(z akkor még) fiatalos Reno/Clavier páros.

előzmény: gojoci (#4)

2015-08-01 16:08:35 Mizi (1) #9

Szegény Zsinettet, a koszos guberáló csajt lecserélték egy szőke cicababára, aki persze első pillantásra beleszeret Zsákfosba...akarom mondani Andréba. Gagyi szerelmi szál pipa.
Mindenki szép és fess. Felszínesség pipa.
Kár, hogy egyetlen eredeti poénja sincs, és a régiek is rosszul vannak tálalva. Eredetiség hiánya pipa.
És az francia film legviccesebb karaktere is kimaradt (Jean-Pierre), helyette kaptunk egy humortalan gonosz figurát, aki a pénzre hajt, de szerencsére pórul jár. Sablonosság pipa.

2015-01-01 17:08:57 critixx (1) #8

Az eredeti verziót láttad?

előzmény: dorothygale (#7)

2015-01-01 16:40:21 dorothygale (5) #7

Imádom ! :D

2012-02-07 09:47:05 NAGLFAR666 (2) #6

nekem a második rész is nagyon tetszik,de erre a remake-re semmi szükség nem volt.Nagyon izzadságszagú,össze is van csapva,rendkívül erőltetett,egyszer nem tudtam rajta mosolyogni,nemhogy nevetni,holott az első két részről mindezt el tudtam mondani.Jean Reno alakítása is jóval harmatosabb itt,mint az eredeti filmeknél.Tipikus példája annak,mikor csak a kaszálás reményében készítenek egy filmet!

2011-12-16 17:37:40 ChrisAdam (4) #5

Életem első DVD-je volt ez, és személy szerint nekem jobban tetszik, mint a francia. Persze ez az én véleményem.

2009-09-10 12:30:11 gojoci (3) #4

Hülye amcsik minden jót próbálnak átdolgozni, lebutítani. Az eredeti az igazi.

2009-05-16 21:43:21 trockij (2) #3

Pontosan (szó szerint) ugyanaz mint az eredeti, éppen csak annyi változott, hogy zseniálisból rossz lett.

2009-04-12 19:46:01 Semprini (3) #2

Egyetértek, totálisan felesleges amerikanizált újrafeldolgozása a Jöttünk, láttunk, visszamennénk c. szenzációs francia vígjátéknak. A készítők mentségére legyen mondva, hogy legalább a két főszereplőt (+ a rendezőt) megtartották, így végülis nem lett nézhetetlen a film, de csupán halvány árnyéka az eredetinek. Egy csomó mindent átírtak benne (gondolom, az amerikai közönség szájíze szerint), de ez nem vált a sztori javára.
Nézhető, közepes filmecske, de az eredeti fényévekkel jobb!

2009-04-12 18:45:57 Livcsy (2) #1

Ezt a drámai témát már feldolgozta Jean-Marie Poiré; és köszönöm szépen, de maradok a Jöttünk, láttunk visszamennénk-nél :P

ezt filmet amúgy már első látásra is csak (az őrült) varázsló dobta fel...
Pedig akkor még nem is tudtam, mekkora színész játssza :)