Min Dit: The Children of Diyarbakir (2009) ☆ 👁

Gyermekeim

(Miraz Bezar)

német-török dráma

?,?
 
6 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2012-12-05 19:56:50 Kalevala (4) #3

Egy mese a farkasról, egy kegyetlen mese magukra hagyott gyerekekröl, vigasztaló megoldás és a végén mégis tanácstalanul hagyja el a nézö a mozit: Hová, mibe sodorja az élet a gyerekeket? Gülistan humanitása mégis reményt kelt, hogy talán minden jóra fog fordulni, mint a mesékben.

2012-10-02 22:20:48 critixx (4) #2

Erős és gondolatébresztő dráma, melynek sikere elsősorban a gyerekszereplők kiváló játékának köszönhető (én eredeti kurd-török nyelven néztem). Ami kissé ront rajta, hogy néhol elég felszínesen elintéznek dolgokat, amint a port.hu-n is írja valaki, "néha hihetetlenül összefutnak a szálak a filmben".

2012-09-06 11:30:19 Cosmopolite (4) #1

Csak azért nem 5-ös nálam, mert az egyik főszereplő, pontosabban a srác, és az Ő szinkron hangja sem volt szimpatikus, továbbá a film eleje húzta picit vissza nálam az komplett megítélést (igaz, lehet idővel ez javulni fog, s még 5-ös is kikerekedik a végén) . Maga a film némely elemében nagyon emlékeztetett az Anyátlanok c. japán mozira, de ennél viszont más vonalon sodródnak az események a maguk szomorú, nyers valóságával. Csodálkozom, hogy ezt a remek filmet még csak ennyire kevesen látták, minősítették, mert ennél jóval értékesebb alkotás, a főszereplő kislány alakítása nekem nagyon tetszett.