The Light Bulb Conspiracy (2010) ☆

A villanykörte összeesküvés - A tervezett elavulás története

(Cosima Dannoritzer)

francia-spanyol dokumentumfilm

4,1
★★★★☆
46 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2019-04-14 19:12:08 Soltyk (5) #4

Van egy ilyen (szórakoztatóan) demagóg bukéja, de az ilyesmi egy dokumentumfilmnek jól tud állni. Nem várható el egy ilyen alkotástól, hogy az egész modernitást az alapjainál támadja meg, és levonjon abból minden konzekvenciát: elég, ha annak néhány hazugságát leleplezi.

2015-01-24 22:17:45 Seymour Glass (3) #3

Szokásos propaganda szagú dokumentumfilm készítési technika. Nem vagyok oda az ilyen dokufilmekért. Amúgy az egész egy egyszeri eseményt bővít világméretű összeesküvéssé. Semmi összeesküvés nincs abban, hogy a gyártók minél olcsóbb alapanyagokból akarják előállítani a termékeiket, ezért nem tartósak, a legújabb technológiák csak így adhatók olcsón. Például ha anno a DVD lemezeket olcsó szerves anyag helyett az eredeileg alkalmazott aranyból vagy platinából kezdik gyártani, soha nem terjedhetett volna el, persze az olcsó szerves anyagnak meg az a hátránya, hogy hamar bomlik, 5-10 év után lőttek a DVD-nek.
A kommunizmusban könnyű volt tartós használati cikkeket gyártani, mivel a gyártók keveset fejlesztettek, elavult technológiával készült termékeket forgalmaztak.
Szóval vagy tartós, vagy fejlett technológiájú eszközeink lehetnek, de a kettő együtt nem megy, legalábbis megfizethető áron nem.

2011-10-18 08:35:31 zéel (4) #2

Nekünk már csak ez, az újmódi fogyasztói társadalom jutott, ahol NEM a fogyasztó minél jobb termékekkel való kiszolgálásáért folyik a verseny, hanem csak és kizárólag a cégek minél nagyobb profitjáért. (Lásd: The Corporation - A pénz birodalma c. filmet!)