Hwanghae (2010) ☆ 👁

The Yellow Sea
A Sárga-tenger

(Na Hong-jin)

dél-koreai krimi, thriller

4,0
★★★★☆
59 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-07-29 19:06:17 Norbert Simon (4) #4

Adom rá a 4 csillagot! Valóban aláírom én is, hogy helyenként már túlzásokba estek főként a hajós résznél. De én végig nagyon élvezni tudtam a filmet. Az izgalomból nem vont le. Az eleje a filmnek lassú ugyan de második része már bizony beindul és rendesen. Kiválóak azok az akciójelenetek és végig tudtam élvezni őket még úgy is ,hogy persze tudtam ,hogy irreális már. Továbbá a srácnak a saját küzdelme és drámája is megtudott hatni.

2017-02-09 13:41:29 tomside (3) #3

A rendező eddigi leggyengébbje, sajnos feleslegesen túlzó.
Meg lehet nézni, nem az, csak sajnos a testvéreihez képest kevésbé sikerült.

2014-04-16 21:22:22 Tenebra (4) #2

Tökös, mocskos, szikár, pesszimista, sötét, realista bűnfilm. És bár elég irreális volt az alább említett spoileres rész, de mocskosul tökösen lett megoldva! Szerintem heroikus, kiváló jelenetek, én nagyon élveztem őket. Mert ezekből nekem a végzetszerű, "minden mindegy" menekülés jött le. A kisember haláltusája, az utolsó leheletig küzdős megnyilvánulása. Ez az "akarat diadala", vagyis, hogy hiába vágnak baltát a hátába, vagy rohannak utána 80-an, ő egyszerűen bosszút akar, ezért fut, és áttör mindenkin.

S ezért gyönyörű volt a vége is. Illetve inkább kiábrándító. Rapszodikus. Hiszen elvégezte a feladatát, de belehalt, és a "halakkal alszik".

Kár, hogy kicsit nehezen indult be, eleinte döcögött. De mind világábrázolásban, mind akciójeleneteiben, mind szerkesztésmódjában szerintem a legjobb bosszúfilmek között van.

2012-03-12 18:23:34 [: Azuroo andrew :] (4) #1Brutális, "húsba vágó", hosszú, jó néhány filmes direkt és indirekt utalással, idézettel.

A "megfigyeléses" rész zseniális, vizuális és dramaturgiai szempontból egyaránt, azoban a film első mélyrepülése éppen ezután következik a már-már ön parodisztikus 100 rendőr üldöz egy sérült, sokkos elkövetőt - ezt megismétli amúgy a cselekmény egy kikötőben is...

A kevesebb több lett volna.

(10/6)