Red State (2011) ☆ 👁

Veszett világ

(Kevin Smith (I))

amerikai akciófilm, horror, krimi, thriller

3,0
★★★☆☆
119 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-04-20 14:19:13 noresz02 (4) #9

Szerintem Kyle Gallner és John Goodman kilógnak a filmből, vagy rossz volt a szereposztás. Ha nem nézem ki a rendező, csak magát a filmet, akkor jó volt úgy ahogy van, leszámítva a kurva hosszú prédikációs részt és az elcseszett befejezést. A HejjaX által kiszemezett befejezés passzolt volna az egészhez.
Ja, és ennek kivételesen szerintem nagyon jól sikerül a szinkronja.

2016-04-02 22:15:29 BonnyJohnny (3) #8

Hasonlóan érzek én is.
Smith jól megakarta mondani a magáét, de inkább erőltetett lett, mint hatásos. Pedig elemeiben amúgy ügyes, csak nem áll össze, és a vége meg lehúzza. De azért a kegyelemhármas még jár.

előzmény: Ninety-Four (#3)

2013-01-05 16:18:22 Ubul (3) #7

nem tudom hogy vajon ez a befejezés, vagy az eredeti, amivel végül elkészült a film, tetszett volna, de szerintem bevállalósabb lehetett volna ezzel, amit bespoilereztél. A film nem lenne rossz, de teli van üresjárattal a sok prédikálás miatt, logikátlan jelenetekkel
A srác fut a géppisztollyal,menekül, de senkire se lő rá, pedig ott egy rakat fegyver, bármelyiket kezébe vehette volna
Érdekes, hogy a rendőrök is ennyire sebezhetőek voltak, igazából tök civileknek tűntek, annyi különbséggel, hogy felvoltak öltöztetve golyóálló ruhába, de amúgy semmi taktika, csak lőttek a vak világba.

Na meg ezek a beállítások, mikor oldalról mutatják az embereket ahogy lőnek a templomból kifele... -.-"

mindegy, ez a befejezés így a végére jobbnak tűnt volna, de hát ez van, nem volt elég bevállalós Smith :)

Goodman viszont király volt.

előzmény: HejjaX (#5)

2012-09-08 16:31:43 Rorschach (1) #6

Éppen hogy nem karó.

2012-03-08 16:40:56 HejjaX (4) #5

Bár itt többen is megemlítettük, hogy kissé bátortalan volt Kevin Smith, azért arra kíváncsi lennék, hogy amennyiben megvalósítja eredeti ötletét a film végét illetően, akkor mit szóltunk volna hozzá. Mondjuk én nézés közben eleve azt hittem, hogy így lesz vége :)
bocsi, de angol a szöveg, lusta vagyok lefordítani:
Original Ending: During various interactive Q&As for the film, Smith has stated that the original ending actually continued through with the trumpets signaling the Rapture. After Cooper tells Keenan to shoot him, Cooper's chest explodes, followed by the remaining family members' chests exploding one by one, and then the remaining agents' chests exploding one by one. During these deaths, the ground shakes and splits, and Keenan curls up on the ground and closes his eyes. When he opens his eyes he sees the last agent killed with a giant sword coming out of his chest, which is being wielded by an enormous armored angel. The angel looks at Keenan, puts a finger to his lips, and says "shhhhh". The angel then flies off into the sky, and as the angel banks out of the picture the Four Horsemen of the Apocalypse descend.

2011-10-28 21:27:24 gerbence (3) #4

Igazából 4-est szerettem volna adni rá, a jó színészek, a kitűnő megvalósítás és Kevin Smith iránti szimpátiám miatt, de végül magamra erőltettem az objektív szemüvegemet, és bizony be kell látnom, hogy a film nem teljesíti a saját maga által kitűzött küldetést.
Az első félóra egy igazán tökös horror-thrillert ígért, bravúros a hangulati váltás a szokásosan laza Smith-féle lúzer-jófej ökörködésből a vérkomoly élet-halál szituációba, ám a film ezután megtorpan és egy szaftos-véres, mégis szinte konszolidált akció-drámává szelídül, ami ugyan élethűbb mondjuk a Die Hard filmeknél, ám szinte semmivel nem megrázóbb. Sem a színészek játékára, sem a látványra, a vizuális megvalósítás minőségére nem lehet panaszunk, a forgatókönyvre viszont haragszom: túl hamar, túl könnyedén adja magát a film; ahelyett, hogy a torkunkon akadna és folytogatni kezdene, még udvariasan egy kis szódával le is kíséri magát. Felütés: remek, akciójelenetek: ütősek, de a feszültség hamar elillan és az izgalom helyébe a tét nélküli szürakozás lép. Smith, ezúttal nem voltál elég bátor.

2011-10-22 20:53:14 Ninety-Four (3) #3

A kezdés jó, ami viszont utána jön... Gondolkodtam a kettesen is, de a remek színészek miatt megkapja a hármast.
Kevin Smith-nek vissza kéne térnie a View Askewniverse-höz.

2011-10-11 21:07:37 Olórin (3) #2

Klisés és bátortalan, ami főleg azért baj, mert az ambíciói viszont igen nagyok. Legalább a színészek jók (főleg Goodman és Leo), még ha a karaktereik nem is...

2011-10-09 19:28:51 HejjaX (4) #1

príma kis horror-thriller meglepően jó alakításokkal - Melissa Leo valami félelmetes, John Goodman rohadt meggyőző és a fiatalok is megállják a helyüket, Michael Parks-szal egyetemben. a forgatókönyv ügyesen építkezik, s bár itt-ott becsúszik egy-két gyengébb elem, s a vége is bátortalan kissé, de annyi baj legyen, így is elégedett vagyok vele.
az alacsony költségvetés sem zavaró, inkább kellemes független filmes fílinget ad neki (mondjuk 4 millió dollár nem is olyan kevés). nem csoda, hogy tarantinónak is tetszett, s bár az ő filmes ízlése kissé idegen a számomra, ezúttal igazat adok neki.