Sanctum (2011) ☆ 👁

134 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2013-01-29 00:24:22 ChrisAdam (2) #21

Hát furcsa, mert kurvaszar volt az egész, úgy cakumpakk, de ugyanakkor volt egy-két jó, sőt kifejezetten jó jelenet amiért már megadnám a hármast is akár.
Amúgy Hannibal Lecter véleményével értek egyet itt alább ( Brian magyar hangjával olvastam a Family Guyból. Amikor kiakad, és beöblösödik a hangja.:D). Szóval tényleg kurvára fárasztó, hogy nem tudnak egy normálisan összetákolt mondatot összehozni a forgatókönyvírók. Kb. három peprcig csak azt halljuk hogy ,,ezaz, meg tudod csinálni, menni fog, ne add fel", amikor a kiscsaj (akit muszáj volt levetkőztetni egyszer) felfelé mászik a létrán. A főszereplő csávó egyszerűen fenomenálisan szar.Csak vigyorog, antiszínész. Az apafiú kapcsolat valami ezsméletlen nyáladzó, giccses... Az első félóra meg valami iszonyú szar, azokkal a hülye, erőltetett poénokkal.
Összességében a Sanctum egy elbaszott, jó ötletű film, amit nagyon sajnálok, mert lehetett volna jó is, hiszen látványa, története is izgalmas, csak egy frg.író kellett volna. Bár elvileg volt kettő is, de én nem nagyon éreztem. Hát most hármas vagy kettes. Egyenlőre kettes, de aztán lehet, hogy holnap reggel úgy ébredek, hogy megvilágosodtam és rányomom az ötöst. Bár nem hiszem.

2012-03-23 00:28:13 Willy (4) #20

Én 1perce fejeztem be. 3D-be néztem. Nagyon tetszett a sztori. Szerintem ezzel a filmmel minden a rendbe van.

2011-10-20 01:53:57 WillyVentura (3) #19

Nem volt rossz,de talán 3D-ben kellett volna megnéznem...

2011-08-05 23:30:57 Adam Taylor (2) #18

Idegesítő, karakternek csúfolt valakik úszkálnak és próbálnak moralizálni közel 100 percen keresztül. Azt hiszem, hónapok (napok?) múltán ennyi fog megmaradni bennem a filmről.
Az első háromnegyed óra minden tekintetben egy olcsó tévéfilmre emlékeztet, de a későbbiekben sem dobtam hátast, még a látványtól sem; lehet, hogy a "párbeszédek" vonták el róla a figyelmem...akad azonban néhány izgalmasabb pillanat, és végül is az ilyesfajta limonádé filmekre nem is érdemes haragudni.

2011-07-27 17:38:15 carmine (2) #17

Ez elég gyenge volt. Közhelyes és kiszámítható. Rossz karakterekkel és rossz alakításokkal. Lehet, hogy a 3D javított volna rajta, de annak ellenére, hogy nekem nincs bajom a 3D-vel, egy rossz filmen, az sem segít túl sokat. Ezután a film után és az Avatar után, már félve fogok közelíteni ahhoz a filmhez, amelyiknek a plakátján ott díszeleg Cameron neve.

2011-07-20 23:28:52 Leppard (3) #16

Azt hiszem, ebből a történetből ki lett hozva a filmszerű maximum, ezért hármas... Barlangászoknak, búvároknak, alpinistáknak kötelező, egyébként nem az.

2011-07-19 23:41:19 Hannibal Lecter (2) #15

Ilyesmikre ennél a filmnél senki sem számít, nem értem, ezeket a szempontokat mi alapján veted fel. Ez egy eszképista farokverés, és abból is a silányabb fajta (na jó, a Sucker Punch és a Battle: Los Angeles túltesz rajta).

előzmény: hellasverona (#14)

2011-07-19 23:34:57 hellasverona (4) #14

Nagyon tetszett ez a film,jó a története is.
Aki autós üldözést,jelvényét visszaadó rendőrt,robbantásokat szeretne látni az ne ezt a filmet nézze meg.

2011-04-25 21:28:21 Hannibal Lecter (2) #13

"Ha tudtok ennél jobb látványvilágú filmet, örülnék, ha megírnátok."

Nem 3D-ben néztem, de igazán nem értem, mitől kellene itt elájulni, emberek. Őszintén mondom, a leglátványosabb perceket a barlangkráter fölött köröző kamera nyújtja (mindjárt az elején), ami utána jön, az pedig teljes egészében felejthető. És ebben nemcsak a semmi extrával nem szolgáló látványtervet tartom ludasnak, hanem az ötlettelen dramaturgiát is. Lakhatatlanná válik a barlang, hőseink fogják a sétapálcát, és odébbállnak - egy "drámában", ahogy te mondod, még el is nézném ezt, de egy ilyen, hatalmasat szóló látványpornónak készült izétől ez vajmi kevés.

előzmény: Nimb (#12)

2011-04-25 21:16:59 Nimb (4) #12

A látványvilágot csak az Avataréhoz tudnám hasonlítani, de az meseszerű, ez viszont közel állhat a valósághoz, ezért nekem ez jobban tetszett. Ha tudtok ennél jobb látványvilágú filmet, örülnék, ha megírnátok.
A 3D víz alatt nagyon hatásos. A vízben úszkáló részecskék miatt a közeget is 3D-ben lehet érezni, nem csak a vízben úszó tárgyakat.
Filmdrámának tényleg nem túl erős, de én kalandfilmnek néztem, és úgy tetszett. Nekem nem is lett volna hiteles, ha egyszerű emberek, extrém sportolók és barlangászok mélyenszántó gondolatokat adnak elő.
Az apa és a fiú eltérő akcentusán én nem akadtam fenn. A fiút az anyja nevelte fel, beszélhetett volna akár rigó utcai akcentussal is.

2011-04-01 13:42:27 Hannibal Lecter (2) #11

Másodpercekre sem éreztem azt, hogy el kellene ájulnom a látványvilágtól. Egy átlagba simuló vizuális maszturbáció dühítően idióta történettel. Unom már, hogy állandóan megkapjuk a picsogó, metroszexuális díszficsúrokat, akik a szőröstökű profi (ebben az esetben a briliáns barlangász) kegyetlenkedésein siránkoznak, mint az álszent szűzlány, akinek most emelték fel először a szoknyáját. És persze kötelezően meg kell kapnunk a divatlapból kivágott, ügyetlen picsát is, akinek csak a szája jár, és akiről azonnal tudjuk, hogy mi is lesz a sorsa. A fordulatnak szánt ostobaságokról már nem is nyilatkoznék, hiszen azok kimerítő tárgyalása órákat venne igénybe. Agyolvasztó marhaság, amelynek nagy tragédiája, hogy Cameron csak producerként vett részt benne.

2011-03-19 18:57:08 dorothygale (3) #10

Az tényleg elég gáz volt, hogy az apa s fia nem egy azon akcentussal beszélt. Nem volt rossza film , de néha a klisék tényleg jellemezték. Már az elején tudtam , hogy a nyakláncos zseblámpára még szükség lesz.... s hogy a nők halnak meg először , s hogy csak a legfiatalabb férfi marad életben..., s az apa meghal. Ennek ellenére nagyon élveztem. A 3D még nem elég fejlett szerintem, a szemüvegek nem jók, s így levesz a 3D élvezeti értékéből.

2011-03-19 16:15:42 Daemiaen (2) #9

Azaz "remekül".

előzmény: Daemiaen (#8)

2011-03-19 16:15:15 Daemiaen (2) #8

Remek használt 3D, amúgy pedig vihar egy csöpp kiskanálnyi vízben.

2011-03-16 22:42:57 limupei (3) #7

A 3D tényleg nagyon jó, és az Avatar óta most először hasznos. A film maga viszont tényleg nem jó, de legalább nem velejéig rossz. Baromi lassan indul be, de aztán mégiscsak beindul és onnantól akad egy-két jó jelenet, ami ellensúlyozza azt az egy igazán bicskanyitogatón olcsó otrombaságot (khm, a nyaklánc). A karakterek pont olyan laposak, mint a hollywoodi termés nagy részében, és arra itt sem vették a fáradságot, hogy legalább apa és fia egy akcentust használjon. A pátoszt a körülményekhez képest minimumra vették (Bay-nél legalább háromszor lement volna a nap - még a barlangban is - valami nagymonológ közepette), viszont a zene ócska és tolakodó.

Azt hiszem alszom egyet mielőtt kettest vagy hármast adok, mert ez olyan 4,5/10.

2011-03-16 21:13:25 csabszz (2) #6

nagyon szar,senkinek sem ajanlom

2011-03-15 19:18:00 duckit (?) #5

Nekem semmi gondom nem volt a filmmel. A szokásos kliséhegyekből összerakott alkotás. Kikapcsolt estére teljesen. Az biztos, hogy háromdében kurva hatásos lehet. Szerintem Cameron ebben a filmben akarta kipróbálni víz alatti jelenetben a kameráját az Avatar2-höz.

2011-03-12 11:00:24 Zalaba Ferenc (2) #4

Hát ha azt diktálja a búvárbecsület, akkor simán. :)

2011-03-10 19:30:48 gellert01 (3) #3

Egyáltalán nem rettenetes, még csak annyira nem is izgalmas, van egy-két éles jelenet és elgondolkodtató rész, de alapvetően egy apa-fia konfliktusos, megoldás-kereső film egy marha nagy barlang mélyén részleges happy enddel.
Ami tényleg érdekes és elgondolkodtató volt a filmben, hogy szabad-e egy súlyosan sérült, mozogni sem képes embert átsegíteni önkezűleg a túlvilágra, hiszen úgysem menekülne meg...

2011-03-10 14:04:30 Zalaba Ferenc (2) #2

A 3D kurva jó, a film nem. Sommásan.

2011-03-09 20:49:46 Rorschach (?) #1

Szerintem ez már akkor egyest kap, ha csak fele olyan rettenetes, mint amilyennek tűnik.
Valaki nem nyilvánítana róla véleményt?