The Earthling (1980) ☆ 👁

A völgylakó

(Peter Collinson)

amerikai-ausztrál kalandfilm

?,?
 
5 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-03-07 17:23:38 JcWh (5) #4

Még egy utolsó megjegyzés: a filmnek két verzióját is kiadták Blu Ray-en (International Cut és US Cut) és egyaránt elérhető már mindkettő a neten. A népszerűbb és általam is jobban kedvelt verzió (amihez a feliratot készítettem) a US Cut, de igazi csemege az International Cut is, amely a már forgatás alatt rákkal küzdő és nem sokkal később meghalt rendező kissé depresszív látásmódját viseli magán. Érdekes volt látni a két verziót együtt, némileg ki is egészítették egymást, de az újradolgozott, csodálatos zenei alappal megtoldott amerikai verzió mérföldekkel jobb, így mindenkinek csakis azt tudom ajánlani.

2019-11-07 19:10:12 JcWh (5) #3

Ez a gyönyörű film igazán megérdemelte, hogy végre Blu-ray-en is kiadják, a Kino Lorber csodálatos munkát végzett! A szívszorító történet és a fantasztikus filmzene mellett most már a pazar ausztrál tájakban és annak részleteiben is gyönyörködhet a néző.
Egy kis megható háttérinfó a filmmel kapcsolatban: William Holden és Ricky Schroder annyira jól kijött a forgatás alatt, hogy később Schroder két fiát is Holdenről nevezte el (Luke William Schroder és Holden Richard Schroder).
Ahogy láttam a felújított film már több platformon elérhető, amihez kicsit frissítettem a magyar feliratot.

2018-11-04 07:21:34 BonnyJohnny (4) #2

Jó kis vasárnap reggeli matiné. Valóban szép (és közelről nézve veszélyekkel teli) ausztrál tájak, egy hollywoodi legenda, élete utolsó (ezúttal is kiváló) nagy alakításával, és egy jól asszisztáló gyerekszínész, egy szép történetben, amit bár alapvetően a halál leng körbe, sokkal inkább az életről szól.
Valóban ajánlható a film megtekintése. A feliratot pedig ezúton is köszönöm JcWh-nak!

2018-09-22 17:59:39 JcWh (5) #1

Bevallom őszintén ez az egyetlen film, ami képes könnyekre fakasztani. Csodálatos történet egy halálosan beteg, mogorva öregember és egy árván maradt kisfiú kapcsolatáról az ausztrál vadonban. Már a gyönyörű filmzene felcsendülésénél nehezen lehet bírni az érzelmekkel és a film lezárása igazán szívbemarkoló.
William Holden 1939-ben (a Golden Boy-al) elkezdődött filmes karrierjének utolsó nagy alakítása, amellyel ismét betalált nálam. Belegondolva, hogy a film bemutatása után egy évvel milyen lehetetlen körülmények között halt meg, még szomorúbbá teszi számomra a történetet. Ricky Schroder meg valami elképesztő hogy milyen nagyot alakított 10 évesen és a közte és Holden közötti kémia kézzel fogható a film folyamán. Ez az alkotás megérdemelné, hogy Blu-ray-en elérhető legyen, már csak a gyönyörű ausztrál tájak miatt is.
Készítettem feliratot a filmhez, melegen ajánlom mindenki figyelmébe.