Tyrannosaur (2011) ☆ 👁

Tirannoszaurusz

(Paddy Considine)

angol dráma

4,1
★★★★☆
190 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-12-14 12:37:06 Rorschach (5) #10

Olivia Colmant eddig nem láttam főbb szerepben, viszont a Tyrannosaur után határozottan keresni fogom - itt ugyanis olyan monumentálisat játszik, ami párját ritkítja. Nehéz belőle felocsúdni.

2020-09-20 12:24:55 elzablues (5) #9

Sosem akartam újranézni az első alkalom után, de minden évben sikerül, van, h többször is. Általában pont akkor, amikor egyébként is minden egy nagy sz*r, szóval csak még lejjebb tapos. Kellemetlen nézni, de valahogy segít átszűrni a mocskot.

2019-09-11 09:38:33 Calavera (?) #8

Nekem tetszett, de leginkább, hogy csak másfél óra volt. Nem húzták el, viszonylag gyorsan lepörög.
Ami igazán tetszett, hogy főhősünk úgymond jó dolgok mellett áll ki a kocsmában a billiárdozókkal, a szembeszomszéd ügyében és persze a nővel kapcsolatban is.
Hamár ilyen erőszakos film, akkor egy két visszatekintés a fiatalkori énjéhez remekül passzlt volna, hogy akkor mit csinál, miért utálja a haldokló barátja lánya például vagy hogy viselkedett a feleségével

Jó volt, de egyszer elég is volt

2016-05-30 11:45:17 koponyányi monyók (4) #7

Ez a film rendkívül borzasztó és nyomasztó élmény volt, egyes jeleneteket szinte fájdalmas volt nézni. Bár a történet nem különösebben eredeti (a brit nyomorról szóló filmek legtöbbje hasonló figurákkal van tele), a szereplőknek köszönhetően mégis újszerűnek és átélhetőnek hatott.
Olivia Colmannel először a Broadchurch című sorozatban találkoztam, és már akkor teljesen elvarázsolt, de itt egyszerűen frenetikus volt, Peter Mullan nem különben.
Nem hiszem, hogy valaha még egyszer megnézném, de nagy hiba lett volna kihagyni.

2016-01-26 00:48:45 Dió (5) #6

Akkor a Broken után megvan a második olyan angol film, ami a UK valóságot (és amögött oly sok mást!) megint úgy mutatja be, hogy kapkodok a levegőért. Elképesztő sorsok, elképesztő karakterek, elképesztő alakítások... és egy mocsok szemét befejezés. Aki a feloldozást keresi, az nem ettől a filmtől kapja meg azt, míg egy szokásos színvonalon mozgó, kemény angol drámára vágyóknak must-see a Tyrannosaur.

2015-09-10 19:12:14 Fonghi (5) #5

Szerintem egy kicsit többet érdemel ez a film, mint, hogy jaj de kár, hogy nem hepiendinges. Durván nem illett volna a megnyugtató vég. Egyébként a kegyetlen hangulatban és a megtiprásban egyet értek, csakhát ez pont azért fáj, mert nem a filmről állítja meglehetős hitelesen, hogy elbaszott... Már ott tudtam, hogy zseniális, amikor bemutatták a központi figurát. Mindazonáltal tény, hogy nagyon megviselt.
Az alakítások mind zseniálisak. A film illeszkedik a közelmúltbeli angol vonulatba. Szokatlanul erősen játszik a megvilágítással, a korai filmművészetre emlékeztetve, olyannyira, hogy egy ízben úgy tűnt, maszkolást is alkalmazott. A dialógusok is gyakran elég ütősek, és elég aprólékosan meg van csinálva az egész, sok apró arcbavágás tarkítja. Nem egy könnyed vígjáték, az biztos.
Végül, ha már tanításról esett szó, egyáltalán nem bánom, hogy nem nyomja le a torkomon, hogy mit kell tanuljak belőle. Megadja az inputot, és hagyja, hogy magam rágódjak. Ez számomra szimpatikus oktatáskoncepció.

2013-01-21 15:49:42 ChrisAdam (2) #4

Nem baj, hogy így végződik, csak mégis kegyetlen. Mikor másfél órán át csak a brutaltás megy, azt hiszed, legalább a vége kicsit felemelő lesz, de nem, még jobban megtipor.

előzmény: limupei (#3)

2013-01-21 15:30:31 limupei (4) #3

Nem értek egyet, de nagyon. Vannak dolgok, amiket nem szabad megnyugtató befejezéssel ellátni. Ez egy tipikusan ilyen eset, ez egy nőben örök heg marad még akkor is, ha végül talál is egy normális fickót. A halál esetében egy idő múlva elmúlik a gyász, de ez egy teljesen más helyzet.

Kicsit off: ugyanígy kellene eljárni egy iskolai lövöldözős filmmel. Bele kéne dörgölni a repubi fegyvermániás barmok képébe, ahogy a golyók szétszaggatnak egy gyereket. Nem ímmel-ámmal, hanem keményen. Bár ezeknek az se használna, Bigelow kínzás-jelenetétől is hogy kiakadtak és nekiálltak hazaszeretetezni meg hősözni. Dühöngés vége, ezek többet nem érdemelnek.

előzmény: ChrisAdam (#2)

2013-01-21 12:17:21 ChrisAdam (2) #2

Nagyon kellemetlen hangulatú film. Itt is értelmet nyer az a korábbi, Amournál tett megjegyzésem (amit Olórintól loptam): Kurvaszar nézni. Kurvaszar együtt érezni. De míg ott a végén a dolgok rendeződnek magunkban, itt a rendező kegyetlen módon összecsapja a végét, így nincs is megoldás, a lelkünk, amit mélyen felsért, pedig ott marad nyitottan... (Amúgy a két film között nincs semmi párhuzam vagy kapocs, csupán ebben!)
Ugyanakkor a film szándékát megértem, valamit akar tanítani, egy ideig láttam is rajta, hogy igyekszik, de aztán (ahogy carmine mondja) hatásvadász módiba átcsusszan és a sok brutalitás mellett már nem is emlékszik, hogy mit akar mondani.
Nem ajánlom senkinek... Jó film lenne, csak a hangulata és a kegyetlensége olyan mértékben kihat, hogy utána még egy finom, hűtött almalevet is a falhoz baszol. :P

2012-08-23 17:20:42 carmine (3) #1

Sajnos a vége nekem levitte az osztályzatot. Túlságosan összecsapott és a kutyás résznél feleslegesen hatásvadász volt. Ami korábban is jelen volt, mikor James levizelte a feleségét.
Viszont a rendezés hangulat teremtő része kitűnő és a színészi játékok is remekek.