Üvegtigris 3. (2010) ☆ 👁

585 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2023-01-30 22:28:20 szabzero (5) #38

Az első kettőt is szerettem, de talán ez volt a legjobb rész.
Jó volt a történet, jók az új szereplők, összeállt a dolog.

2020-05-02 17:24:25 Ugor (3) #37

Nekem is jobban kilógott a sorból a harmadik. Mintha nem maradt volna elég töltény, de valahogy le kellett játszani mégis egy harmadik fordulós mecset. Az első kettő nem igazán azért volt jó, mert viccfergeteg volt, hanem azért, mert egy helyhez kötött suttyók bandáját játszotta - pontosabban parodizálta - el, és a mókás kiszólások alatt egy általános, helyi dagonya kórképe rejtőzött. Kiszakítva ebből a közegből már nem lettek olyan mókásak. Viszont a Sanyikára vonatkozó megjegyzésed alapján az a jótanácsom, hogy ne legyél gyógypedagógus! :o))

előzmény: Lady Ópium (#36)

2020-05-02 15:16:23 Lady Ópium (?) #36

Igazából már a 2. résztől is tartottam, hogy nem lesz jó, mert nem szeretem a nagyon bőrlehúzós cuccokat, de hozta a színvonalat az is, na de ez....
Az első kettőben sziporkáztak a poénok, és nagy kedvencem Csoki poénjainál meg kellett állítanom a filmet, mert legalább negyed óráig röhögtem rajta, itt viszont már érezhetően kicsit erőltetett volt 1-2 poén, jelenet.
Ami, illetve akit sose sikerült megkedvelnem a filmben az Sanyika.
Csak nekem tűnt úgy, vagy nem is tudom , azt éreztem sokszor, hogy üsse már le valaki ezt az erőltetett dilibogyót?
Túltolta a karaktert,,szerintem.

2016-11-25 11:54:15 Dezsmant (4) #35

Azért ez a rész jobb lett a kettőnél.

2012-03-24 18:15:38 Dió (1) #34

Valaki azt mondta, sokkal jobb, mint a harmatgyenge előző részek, de kár volt esélyt adni neki. Még mindig nem tudok azon röhögni, hogy Marsról jött karakterek szerencsétlenkednek egy teljességgel lehetetlen, nem e Földre írt forgatókönyv kicsit sem vicces jeleneteiben.

2012-02-19 19:04:06 Korben (3) #33

Hát végre megnéztem.nagyon gyenge.1-2 poén azért volt benne,a legtöbbjét Csokinak köszönhetjük.ennyi.

2011-12-26 21:48:04 Jereváni Rádió (2) #32

Itt megtekinthető. Kegyelemkettes, végül is Karácsony van.

2011-05-31 23:13:40 k3pl3r (?) #31

A borzasztó második rész után, nem fűztem hozzá nagy reményeket, de egész korrekt lett. Főleg ha az átlag magyar romantikus vígjátékokhoz hasonlítom.

2011-05-24 16:13:23 Bruce94 (4) #30

Jó nagy késéssel ugyan, de sikerült megtekintenem, lehetett választani az iskolában, hogy melyik filmre lehet menni ingyen, és ezt meg akartam nézni. Ugyan hangulatban elüt az 1. és 2. résztől, de van olyan jó, mint a 2. rész. A főszereplő baráti kör tagjai, megint remekelnek egytől egyig, bár a kedvencemet Rókát talán egy kicsit kevesebbet lehetett látni. Szabó Erika, nem egy nagy tehetség, de eléggé szexi a szerepében, a sokat bírált Kamarás Ivánnal pedig nem volt semmi bajom. Amiben még elüt elődjeitől, az az, hogy itt valamifajta forgatókönyvet, is kaptunk. Bőven megérte megnézni.

Üvegtigris 10/10
Üvegtigris2 10/8,5
Üvegtigris3 10/9

2011-05-04 02:20:10 mina (2) #29

édes istenem, mennyire erőltetett ez a film!

2011-04-12 15:22:42 banana (3) #28

Közepes. De csakis Sanyi miatt.

2011-02-24 11:11:13 opposition (2) #27

Ez valami őrült gyenge...

2011-01-08 22:55:07 Tomiee (4) #26

Az eleje sajnos olyan erőltetettre sikerült, hogy szinte már szégyeltem, hogy a barátnőmet elrángattam. Végül is rendben volt a film és a vége miatt felfelé kerekítettem.

2011-01-08 13:13:47 Jenő (5) #25

Egy olyan film, ami után nehéz elindulni a teremből. Talán attól az emberi bájtól, ami ezekben a színészekben él. És azoktól a poénoktól, amit a világon nem mindenhol értenek meg. Azt hiszem, hogy ehhez a filmhez is, mint sok-sok magyar alkotáshoz, belülről is magyarnak kell lenni, hogy azt igazán értékelni tudjuk. Számomra lenyűgöző és egyben rendkívül szórakoztató.

2011-01-04 11:44:48 nandras (1) #24

kamarás ivánt ki engedte a kamera közelébe???
lelőni, elégetni, felnégyelni, elevenen elásni, de minimum zsákbavarrva a tiberisbe vetni! (kamarást is...)
amúgy, a film rettenetesen rossz kamarás nélkül is, minek kellett súlyosbítani??

2010-12-29 12:10:21 gerbence (4) #23

AZ Üvegtigris a "mi" frencsájzunk: ebben a kicsi országban, ebben a konkrét korban élő, kb. 18-48 év közötti, azaz az ún. "aktív" (sokszor inkább passzív) felnőttkorban levő embereké, és úgy látszik, valami annyira lényegit kaptak el annak idején (jó tíz évvel ezelőtt) az alkotók, hogy ezt mi újra és újra be is kajáljuk, elvagyunk vele, szeretjük. Végülis, a miénk.
Pedig semmi extra nincsen ebben a filmben, így harmadikként (és ennyi idő után) pedig már nincs is mivel meglepnie (persze már a második résznek sem volt), egyszerűen kedves régi ismerősként üdvözlünk minden figurát, na és minden poént. Mégis, szórakoztat, hiszen a karakterek pont olyanok, mint voltak, és éppen ezt várjuk tőlük. Ezúttal konkrét sztori is van, de azért csak olyan üvegtigrisesen, azaz megint nem az események alakulásán van a hangsúly: attól, hogy a jeleneteket valamiféle logikaiság köti össze, ugyanolyan epizodisztikus, gegekre építő jelenetfolyam ez a film is, mint az előző kettő.
Itt okozott is egy pici csalódást a film, mert sokan szidták a második részt, ezt a harmadikat pedig sok helyen afféle "visszatérésnek" és "megújulásnak" kiáltották ki, de mivel szerintem a második is pont olyan, mint az előző vagy épp ez a legújabb, visszatérni nem volt honnan, megújulni pedig nincsen hova. De így van ez jól, körülbelül az első tíz perc után fellélegezve, hogy nem kell semmivel kevesebbre, és megnyugodva, hogy nem kell semmi többre számítanom, mint eddig, kényelmesen dőltem hátra a moziszékben.
Ami talán mégis előrelépés volt a második részhez, az az, hogy nem ragaszkodtak olyan mereven az első részből mindenképpen átmenteni próbált poénokhoz: nincs ötpercenként ízirájderezés, és a Mogyoró famíliát is elegánsan könnyeden építették "ki" a sztoriból, egyszóval nincsen izzadtságszaga a harmadik tigrisnek, ugyanolyan laza, amiért egyáltalán megkedveltük őket annak idején, és én pont ezt várom ezektől a filmektől. Megkaptam, örülök!

10/8

2010-12-29 11:48:32 explorer10 (3) #22

Arról, hogy "a történet egy vaskos nulla": Az első olyan Üvegtigris, amelynek van története,(legalábbis az eddigiekhez képest) mégpedig az, hogy a kisember akar magának egy jó napot és effektíve "világot jár", ami jelen esetben azt jelenti, hogy felszed egy nőt és felviszi Budapestre. A sztori konklúziója pedig az, hogy a gazdag emberek világa is ugyanolyan mocskos, embertelen,mint bárki másé. Szóval ez a film is megmaradt egy nagy társadalomkritikának, mint az eddigiek, csak több embertípust mutat be az előzőeknél.A film egészét tekintve azért nem sikerült ez olyan jól, mint az első kettő.

előzmény: Shakti (#20)

2010-12-29 03:11:59 Rorschach (4) #21

Valahogy így vagyok én is. A poénok jók, viszont filmként elég érdekes a végeredmény, elvégre se logikája, se íve, se semmije, viszont a humornak nagyon jó alapot ad.

előzmény: Shakti (#20)

2010-12-29 00:36:18 Shakti (4) #20

Én is keveselltem a többi - már jól ismert - karaktert, és sokalltam a nőt, meg az extremitást. Szóval ez a forgatókönyv nekem egy kicsit már elszállt, és tele van jól ismert, már-már unalmas fordulatokkal.
Mindezek ellenére, sokkal rosszabbat vártam. Attól még, hogy a történet egy nagy vaskos nulla, maguk a beszólások, a poénok, teljesen rendben vannak, sőt!
Tehát ha el akarnám mesélni, miről szólt, félúton elszégyellném magam, hogy hogy nézhettem meg egy ekkora marhaságot, ugyanakkor végig nagyon jól szórakoztam, és összességében azt kell mondanom, hogy érdemes megnézni.

előzmény: goromba (#19)

2010-12-28 07:57:58 goromba (4) #19

Ahogy többen elmondták, nem éri el az első kettő szintjét.Rudolf Péter a szokottnál is többet ripacskodik, és a szokottnál is jobban Lalira van építve a film(aki messze nem a legszerethetőbb karakter).
Kicsit kevés szerep jut a többi zseniális figurának.Kevés volt Csoki, kevés volt Gaben,kevés volt Róka és Cingár, és igen, nekem kevés volt Sanyi is. Mármint játékidőben.Hihetetlen pazarlásnak tartom, hogy pl.a rettenetesen nulla és hiteltelen Kamarás lop el tőlük hosszú perceket.
Ezzel együtt ez még mindig egy jó film, de legközelebb , javaslom, már nem Rudolf Péter egóját kéne ápolgatni, hanem teret engedni a többi zseninek is.
Szabó Erikával szerintem nem volt gond(nem csak testileg).
Külön kiemelném viszont azt a rendkívüli intelligenciát, ahogy Bajusz karakterére emlékeztek, azzal, hogy Rezső egyedül járőrözött, valamint Besenczi visszafogott játékával.
Ez valóban dicséretes és ízléses volt.

2010-12-27 04:24:55 yoseee (5) #18

Látatlanban véleményt mondani talán nem szerencsés.Arról beszélni,h. tuti sz.r lesz,tipikus "magyar" pesszimista gondolkodás.Amit azért sajnálok,mert sokan az alapján néznek meg egy filmet,hogy ITT mit olvasnak róla... (sokszor én is)A puding próbája az evés.Amúgy az a véleményem,hogy igenis sikerült megújulni a 2. rész követően.Legalábbis szeintem,én közel 2 órát jól szórakoztam,pedig nem vagyok oda a vígjátékokért.Rudolf Péter pedig zseniális,megintcsak hangsúlyozva,szerintem.

2010-12-26 18:26:44 budaik (3) #17

Nem ütött akkorát , talán majd az itthoni újranézéseknél.
Bár nekem az hiányzik a legkevésbé, ami Rudolf Péternek, a sztori, nekem abban volt meg az ÜT varázsa, hogy jópofa gegekkel volt tele.

2010-12-22 11:01:41 Gasz András (4) #16

Üvegtigris 3:

Merész dolog Magyarországon egy sorozat 3. részét elkészíteni, viszont jó előjel is a filmek rajongóinak és a készítőknek, hogy a bizodalom meg van mindannyiukban egy új rész iránt, a sikeres 1-2. rész után. A trilógiák pedig ritkák a magyar filmtörténetben legalábbis a széles közönség közt sikerekben gazdag fajták. Ez a rész igazán fordulatos lett és azt kell, mondjam a második részt kenterbe veri, sőt majdnem eléri az első rész színvonalát. De mivel itt sok poént az első részre reflektálva adtak elő vagy az adott karakter első részben megismert vonalait, bemondásait, stílusát csavarják tovább így mondhatom azt, hogy picit kevesebb az újdonság ebben a részben, mint gondoltam. Ennek ellenére az első részhez hasonlóan nagyon sokat röhögtünk,(s a közönség nagy része is) a filmen, azért voltak a 2. részhez hasonlóan itt is gyengébb erőltetett poénok is, de a számuk sokkal kevesebb volt. A színészek kitettek magukért, Lali továbbra is nagy szerepe Rudolfnak mindössze a film eleji Amnéziás jelenetben éreztem túljátszottságot, és valószínűleg, direkte ahogy Rudolf mondta egy interjúban nem tudjuk meg 100%-osan valóban bekattant e Lali vagy csak így akart kiszabadulni a 10 évnyi Üvegtigris rabság után. S megszerezni egy új lehetőséget, egy álomautót és bomba jó nőt. Lali társai már picit megöregedtek, de poénjaikban még mindig ütnek. Róka, Sanyi és Csoki talán a legerősebbek, de azért Szarvas Józsefnek is sikerült 1-2 ütős poént elnyomni Reviczkyvel közösen. Különösen Csoki van elemében most is szájából csak úgy jönnek, ömlenek az Easy Rider öcsém mellé talán majd behelyezhető, a később idézhető mondatok. A filmzene is elég jól lett összeválogatva, kivéve a film végi záródalt Charlie prezentálásában. A fényképezés is nagyon jó lett néhol volt egy kis természetfilm érzésem is amikor pl a felhőket mutatták vagy a nagy szép mezőket, legelőket, vagy épp ahogy Lali önfeledten örvend a szuper autós vezetési élményének és a nemrég megszerzett bomba nőnek. Ha már másodjára bomba nőről beszélek meg kell említeni Szabó Erikát, aki a Barátok közthöz képest picit talán már jobban játszik (illik is hozzá a szerep mivel modell alkat abszolút) és az alkata se változott épp negatívan. Azt hiszem sokan lettek volna Lali helyében a mozi teremben, nem tagadom mi is. Pikali Gerda lepett meg még, akiről azt hittem, elcsépelt szerepe lesz annó sok rossz szerepéről volt számomra emlékezetes, de itt ő is elég jól játszott, sajnos Ruttkay Laura viszont már nagyon kevés terepet kapott. Talán legerőltetettebb és leginkább túljátszott játékot csak Kamarás Ivántól láthattunk. De neki is voltak a film vége felé jó pillanatai.
A történet, mint írtam fordulatosra, pörgősre tervezték eltekintve a film kb első 20-30 percétől és végig ömlenek ránk az emlékezetes vicces mondatok s láthatjuk, hogy Budapest egy részét, hogy ’foglalja’ el Lali Fekete hülye serege.  Sanyi pedig emiatt nagyon sok újdonságra rácsodálkozhatott, ami néhol már picit sok is volt. Ha már Sanyi meg kell említenem Horváth Lajos Ottó is ott volt e közönségtalálkozón, amire Rudolf Péter és Ruttkay Laura is meghívott volt, sajnos ők mégsem tudtak lejönni Pestről. Horváth Lajos Ottó érdekeseket mesélt a film forgatásának menetéről, nehézségekről és az élményekről és talán legfőképp a saját karakterének keletkezéséről, ihletőjéről, változásairól, főbb jellemzőiről s arról, hogy a 3. filmet 2-3-szor, csak darabokban látta, néha az elejét-közepét aztán a végét, de mindig máshol (Veszprém, Székesfehérvár, Budapest stb). Érdekes volt, hogy a Tinnyei tó melletti büfé mindig is működött és idén nyáron id híres látogató hely volt köszönhetően legfőképp talán a filmeknek növekedett meg a hírneve. Megtudtuk, hogy Ottó teljesen más karakter, mint a filmben, nem is annyira szeret ’hülye’ karaktereket eljátszani a való világban, nem szereti, ha Sanyi utánozásra kérik az utcán. Mert ő igazából nem ilyen. És szerintem épp ettől nagy színész, én még 13 évesen az első résznél azt hittem ő tényleg ilyen ember (vagy hogy találtak egy ilyen fura embert), de most hogy a való életben láttam ég s föld a különbség. A beszédstílusában, fogalmazásában, viselkedésében teljesen, át tudta adni egy számára nem a legkedveltebb figurának magát 3 db mozifilm erejéig is. Attól jó egy színész szerintem, ha a saját stílusától, karakterétől, viselkedésétől teljesen eltérő figurákat is hitelesen vissza tud adni. Neki ez sikerült. A történet a film vége felé picit kisiklik és kikacsint a nézőre, ami egyszerre jó ötlet (pl főleg Rudolf Péter záró mondata) s egyszerre rossz, mert az addig néhol magyar filmekhez mérten elég kacifántos és ígéretes történet nem veszi a végére komolyan magát annyira se amennyire előtte látszódott persze vígjátéki kereteken belül. Viszont a poénokért, a kameramunkáért, a női triumvirátus látványelemeiért, az eddigi részekhez mérten kacifántosabb sztoriért, már megérte a moziba elmenni, sőt első közönségtalálkozóként számomra speciális esemény is volt még akkor is ha nem tudtak eljönni a díszvendégek mind. A filmen látszott az az összetartás s örömökkel teli élmény, forgatás, ami a stáb tagjai között Ottó által elmesélve is, a nyáron megtörtént. Látszik, hogy nem erőltetetten vállalták el a színészek, hanem mert szeretik a karaktereiket és az egész humoros Üvegtigris világát. Ottó elmondta, hogy filmileg a 3. rész a kedvence, élményben azért az első részhez köti nagyon sok emlék. Számomra mindkét filmhez kötődik sok humoros pillanat és emlék. Mindkét filmnél a közönség nagy része és főleg 1-2 ember röhögőgörcsöt kapott volt, hogy már azon is nevettem, hogy hogyan és mily sokáig nevet 1-1 ember mindkét film (1, 3. ) esetében 1-1 poénon. :D Volt, hogy a sok s nagy röhögésektől 1-2 következő viccet nem értettem teljesen. Egy picivel gyengébb film azért mint az első mert az alapok amiket itt tovább görgetnek már ott le voltak fektetve és itt is felhasználják jó párszor őket. De ezenkívül, nagyon pozitív meglepi volt a film az előzetese alapján leírtam azt hittem olyan lesz (sokszor feleslegesen rosszul rögtönzött, improvizálós, a 3. résznél inkább a forgatókönyvre építettek) mint a 2. rész volt szerencsére nem. Remélem azért csak ennek a filmnek ennyi, ahogy Rudolf Péter mondta a film legvégén kikacsintva a nézőkre, és lesz még egy nyugdíjas 4. rész.  (Ahogy Ottó említette, ha még arra is 5 évet kell várni az már szinte nyugdíjas Üvegtigris lesz  ) Reméljük a legjobbakat a Glass Tiger büfé filmes jövőjének.

75%

2010-12-17 13:51:28 henisz (4) #15

Szerintem jó kis film, annyira mondjuk nem, mint az első kettő, de méltó darabja a trilógiának :)

2010-12-16 07:37:42 Daemiaen (3) #14

Szabó Erika a legfőbb tényező, aki miatt érdemes a film. :)

előzmény: carmine (#13)

2010-12-15 23:59:55 carmine (4) #13

Hát nekem nagyon tetszett. Így első nézésre nem olyan jó, mint a korábbiak, (lehet az is közrejátszott, hogy volt egy debil társaság a moziban, akik végig hangoskodtak) de így is rengeteget nevettem. Tényleg jó látni, ahogy a színészek élvezik amit csinálnak. Egy nagyon jó hangulatú, vidám ökörködés. Olyan, mint a többi. Nem szabad nagy cselekményt, meg dialógusokat, meg jellemfejlődést várni. Ez a film csak szórakoztatni akar és ezt a célt tökéletesen elérte (nálam legalábbis). Szabó Erika valóban nem egy színész tehetség, de nem is ezért szerződtették. Amiért ő a filmben van, azt tökéletesen hozza. Röviden pedig, aki szerette a korábbi részeket annak szinte biztos tetszeni. Aki meg eddig sem szerette, az nézzen mást. Nálam ez is többször nézős, mint a többi.

2010-12-15 20:59:32 Daemiaen (3) #12

Mondjon bárki bármit, valamelyest továbbra is szórakoztató ilyen remek színészeket ökörködni látni, pedig ha Magyarország piaca lenne a Bentleynek, még azt is lehetne mondani, hogy az Üvegtigris 3 egy 100 perces autóreklám.

2010-12-15 09:57:31 zéel (?) #11

Én eddig (erős önfegyelemmel!:) nem láttam az egyik Üvegtigrist sem. De ezt lehet, hogy megnézem.
Szeretnék ugyanis hinni az egyik kedvenc filmkritikusomnak: [link]

2010-12-13 22:50:11 oscarmániás (5) #10

"A vágy tárgyát képező Szabó Erika - a bomba nő -, sajnos a legkevésbé életszerű, karaktere túlságosan képlékeny, nem is igazán tudatosul a nézőben, akkor mit is gondoljon róla, meglehet az ő szálával sokkal többet kellett volna foglalkozni. "
Na igen,ezt a humortalan antitálentumot bűn volt beengedni kedvenc lúzereim közé- (Kamarás Ivánról nem is beszélve)

2010-12-13 21:12:29 elmouse (?) #9

És egy ellenvélemény.

2010-12-11 21:06:53 BonnyJohnny (2) #8

"az egész olyan, mint Uhrin Benedek ..... - úgy tűnik, mintha lenne, de nincs és akkor is minek."
Ezt megjegyzem. :)

Amúgy sejthető volt, hogy a sorozat tovább romlik, és a trailer után már szinte biztosra volt vehető.

2010-12-11 21:00:27 Jereváni Rádió (2) #7

kritika

"Az operatőri munka magyar filmes standardhoz képest pocsék, a zene szóra sem érdemes, a termékelhelyezések sastamási értelemben véve finomak." - kemény lehet.

2010-12-10 18:30:13 fatbastard (?) #6

Engem csak Kamarás zavar.Szabó Erika esetében nem érdekel jó színésznő vagy sem,gondolom a filmben sem ez irányú képességeit emelik ki.

2010-11-14 18:42:11 MicaHiro (3) #5

Megnézni azért én biztosan megnézem, ha máshol nem, pár év múlva a TVben :)

2010-11-14 18:36:00 Rituska (?) #4

Nekem is nagyon rossz előérzetem van a filmmel kapcsolatban. Gyanús, hogy ez sz.. lesz. De én azért megnézem. Hátha....szeretem a kellemes csalódásokat.

előzmény: sAnyi (#2)

2010-11-14 18:33:12 Jereváni Rádió (2) #3

Itt a trailer, azt hiszem ezt én is kihagyom.

2010-11-09 10:45:42 sAnyi (?) #2

A trailer már meggyőzött, hogy nem kell megnéznem ezt a filmet.

2010-11-09 10:39:35 oscarmániás (5) #1

Két nagy gond van ezzel a filmmel,amiért nem vagyok hajlandó megnézni :Kamarás Iván és Szabó Erika.Ha a filmben a fejüket elválasztják a nyakuktól,felülbírálom elhatározásomat :}