Kellemes, friss... mindent leírtak előttem alább.
Részben felidézte bennem a Juno-t, a hasonlóan valószerűtlen családi háttérrel melyhez még egy hasonlóképpen remek tanár is járt ezúttal - de míg ott a fiatalabb, éretlenebb, felületesebb nézők elméinek egy igen helytelen üzenet jöhetett át arról, hogy mi minden rendben van az életben és ki lehet jönni belőle tök szuperen, családi támogatással, a téma súlyát hamisan kevésre ábrázolva (ami miatt haragszom máig és felelőtlennek tartom), úgy itt egy hasonló üzenet arról jöhet át, hogy totál rendben van nem aggódni mások véleménye miatt (főleg ha azon emberek olyanok, akik nem hezitálnak megítélni és tűzre vetni olyan dolgok miatt, amikhez semmi közük) és a saját értékrended szerint élni, ami mögé állni sokkal könnyebben tudok. Persze kicsit(?) rózsaszín, könnyedre és egyszerűre vett, de hát szórakoztat és jól.
Igazi felüdülés volt Emma Stone jól kidolgozott és összerakott történetét látni másfél órán keresztül. A csaj eszméletlen jól viszi a filmet és most nem csak őrült baromságokat mutat meg, hanem tulajdonképp azt vezeti végig, hogy hogyan lép egy hülye tizenéves csaj az érett nők útjára. Nem eget rengető, amerikai gusztustalan poénokat dobnak fel, hanem csípős beszólásokat. A forgatókönyv e ponton is dicsérhető. Na, végre egy jó vígjáték! :)
75%
80% :) - 2017. 04. 16.
Nem arról van szó, hogy annyira jól van összerakva ez a film, hogy nagyítóval sem találni benne hibát, vagy hogy akkora ötlet lenne a sztori, de annyira szórakoztató, hogy nem bírtam megállni, hogy ne zseniálist adjak rá.
Alakul ez a kiscsaj... Emma Stone még egyszer ott lesz az A listás hâlivudiak közt :)
Az elején erősen elgondolkoztam, hogy megéri -e ellőni erre másfél órát, de aztán a végére egész szórakoztató kis hülyeskedés lett belőle, amiben elég nagy szerepe van a főszereplő Emma Stone-nak is, akiben valóban van némi báj (és sokat köszönhet a cinikusra írt karakterének is).
Amerikában bizony van olyan gimi ahol ez nem lehetetlen, mivel egy időben nagy divat volt a szüzesség megtartása, de mióta Britney nem olyan népszerű, ez már nincs így :) Csak orális szex, de az nem szex, ez volt. Ha jól gondolom, ezen alapszik a történet, és a főszereplő elég ügyes volt ráadásul, szerintem nem gáz, sőt, a műfaja egyik legjobbja. Persze nem kell komolyan venni, és ennyit gondolkodni pedig végképp nem mit itt sokan teszik. Inkább ezt nézem meg a nőmmel, mint a reggel filmek bármelyikét...
Könnyű nőcske:
Emma Stone szerencsére sokkal többet hoz az agyatlan vígjátékok színészi színvonalánál és a sztori is néha azt mondanám egész ötletes, de egy sima átlagos film lett az egészből a végére. Kevés volt az igazán vicces jelenet sokszor volt már olyan rész, amit már láthattunk máshol is. A történet mesélésekor tetszettek a kameragyorsítási ötletek amikor terjednek a pletykák.
Összességében viszont nagyot csalódtam a filmben azok után amiket láttam írni róla.
60%
Tegnap engem bizony ennyire irritált ez a dolog, meg a többi, korábban leírtak. Talán majd kap egy második esélyt, de még várok vele. :)
előzmény: Rorschach (#14)
Ezt elismerem. De akkor mégis mi van? Ez akkora marhaság, hogy karót érdemel eme remek?
Szerintem adj neki még egy esélyt, majd amikor vidámabb leszel.
előzmény: carmine (#13)
Sok ilyen ember van persze. De az, hogy ő az egyetlen aki nem szűz és emiatt mindenki ujjal mutogat, ez erős túlzás szerintem.
előzmény: Rorschach (#12)
Egy mai gimiben, ha kiderül, aminek ki kell, hidd el, ugyanúgy ujjal mutogatnak az illetőre és összesúgnak a háta mögött, ha nem is ilyen színpadiasan, ahogy az a filmben látható, elég keményen kiszínezve a történteket :)
Rengeteg álszent, pletykás - undorító - ember van.
előzmény: carmine (#10)
Jogos észrevétel. Nem ismerem az amerikai gimis viszonyokat, de tényleg túlzásnak tűnik a film alaphelyzete.
Ha ezen túltesszük magunkat akkor nem rossz film. Egyetlen hibája van: szerintem nem vígjáték. Nemhogy nem nevettem, de el sem mosolyodtam a film alatt. Úgyhogy hiába viszonylag igényes film, repült rá a közepes osztályzat.
előzmény: carmine (#10)
Ritkán van ilyen és lehet, hogy most is csak rossz pillanatomban kezdtem el nézni a filmet, de szűk 20 perc után kikapcsoltam. Egyszerűen irritált a teljesen hiteltelen alaphelyzet. Egy mai gimiben, egy 17 éves lány szexel, és ettől mindenki ujjal mutogat rá, mintha mindenki más szűz volna?! Most komolyan, hol van ilyen gimi?! Manapság inkább az egész gimiben kb. egy olyan lány van aki 17 évesen nem szexelt, nem pedig fordítva. Továbbá előadják az elején, hogy egy pasi sem figyelt fel Olivera. Most komolyan elhisszük, hogy egy ilyen külsejű lányt senki nem vesz észre?! Nem beszélve az (ál)szenteskedő affektáló karakterekről, amitől a falra tudok mászni.
szerintem rossz film, de van benne pár poén, ami miatt egyszer elmegy. Szinkron pedig elég szar lett.
No fene, meglepően jó film volt, na persze számomra 5 csillagot nem ér a mozi, de kellemes meglepetés volt mindenesetre.Őszinte leszek, először rohadtul azt hittem, hogy valami újabb,rózsaszín, idióta,jajdecuki blődség, de szerencsére nem:)Bár a sztori egyszerűbb,mint egy bugyicsere, mégis szórakozató, ugyanakkor egycsöppet tanulságos is(ne füllents úton útfélen:P),mondjuk Amanda Bynes és Alison Michalka karakterét legszívesebben pofán csaptam volna egy péklapáttal, nagyon irritáltak(világéletembe utáltam az ilyen tyúkokat).Viszont Emma Stone karaktere rendkívül szerethető, bájos, kicsit naiva, de mégsem buta,bár hálásabb is volt a szerepe.Szóval Stone szerintem fejlődőképes színésznő,jól játszott.Jópofák voltak a szülők,Stanley Tuccit bírtam a legjobban,hihetetlen a fazon.Mondjuk a végét, kicsit összecsapottnak éreztem, de összeségében nagyon is nézhető mozi,jópofa poénokkal fűszerezve, üdítő jelenség a borzadályos Házinyuszi,Micsoda srác ez a lány című marhaságok között.
Hosszú évek óta a legjobb tinivígjáték a műfaj klasszikusainak megidézésével. Humor, feelgood, Emma Stone. Biztos helye van az éves toplistámon.
Végre egy olyan tinivígjáték, ami nem úgy próbál vicces lenni, hogy komplett hülyét csinál magából és szereplőiből! Kapunk egy kifejezetten jó forgatókönyvet egy intelligens főszereplő-karakterrel, és szellemes párbeszédekkel. Emma Stone pedig tökéletes a szerepben.
Külön respect a hitgyüli szivatása miatt, tényleg merész dolog volt ezt bevállalni az USA-ban.
Siman eros negyes lenne ez a film, ha vegig Emma Stone es kiccsaladja lett volna a kozeppontban. Azok a reszek messze a legjobbak voltak.
Egy nap több zseniális romantikus vígjátékot láttam, mint az elmúlt fél évben összesen, és tényleg vannak csodák karácsonykor.
Nagyon érdekes, hogy a film a kirekesztés, megbélyegzés kapcsán nem csak az amerikai tiniregékből jól ismert mumusokat vonultatja fel, hanem az USA-ban második virágkorát élő fundamentalista kereszténységet is terítékre veszi.
Ez, tengerentúli mércével mérve, "rendkívül merész", sok újkonzervatív csoport elfogultsággal, keresztény ellenességgel vádolja a rendezőt.
Szerintem a kezdeményezés figyelemreméltó, a humor, szatíra eszközeivel éppen egy olyan párbeszédet indíthat el az ottani fiatalság körében, amely a téma érinthetetlensége miatt eddig nem bontakozhatott ki.(Mire jogosít fel a személyes meggyőződés?Hol ér véget a mérsékelt hit, s kezdődik a vakbuzgalom? stb.)
Egyébként az aktuálpolitikai vonatkozásain túl is üde benyomást kelt az alkotás.
Visszafogottan kezelt szerelmi szál, kreatív rendezői megoldások(a stáblista például) és egy valóban elragadó Emma Stone.
Féltem tőle,hogy tipikus,olcsó poénos tinifilm lesz,mivel már kifelé járo a tinikorból,de nem az lett. Az elején a 16-os karika is megnyugtatott kicsit,bevallom..:D
A karaktereket 100%-ban eltalálták,Emma Stone nem a kedvencem,de ebben a szerepben imádtam. A poénok sem elcsépeltek és tanulsága is van a sztorinak,néhány ,,mai fiatallal" megnézetném..
A szokásosan tündéri és elragadó Emma Stone egy igen jól sikerült tinifilmben, ami vicces, szellemes és többnyire eltalált karakterekkel teli.
Remek, szórakoztató film, végig lekötött.
Nem az évtized legfajsúlyosabb darabja, de azért a Skarlát betűt vígjátékban még nem láttam megidézni...