Piranha (2010) ☆ 👁

Piranha 3D

(Alexandre Aja)

amerikai horror, thriller, vígjáték

2,8
★★★☆☆
304 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-02 12:52:37 sptt (3) #48

Igazi trash horror movie, abból viszont nem a legrosszabb. A színészek sem "Z"-kategóriás insta-celebek, legalábbis nem csak azok. A történet átlagos, a képi megjelenítés néhol egész gusztustalan, de ez a műfajból adódóan megbocsátható. 6/10

2018-05-08 19:55:31 GothMan (2) #47

Leültem, hogy nézzek egy jópofa horror-vígjátékot (még a csajomnak is ajánlottam - kész szerencse, hogy elaludt közben), de baromira nem tudtam nevetni egy percet sem rajta. Brutális belezések egy primitív sztorival körítve. Kész szerencse, hogy régi kedves ismerősöm, Kelly Brook boldogított egy pár jelenet erejéig.
4/10

2016-12-10 07:55:56 BonnyJohnny (2) #46

Az ilyen vélemények mindig megmosolyogtatnak. Ennél még bőőőven van lejjebb. :D (Már a folytatás is, csak hogy ne menjünk messzebb... :P)

előzmény: jesi (#45)

2016-12-10 07:51:17 jesi (1) #45

ebben a filmben minden egy nagy NULLA volt, életem egyik legrosszabb filmélménye, tehetségtelen "színészek", borzalmas és mű reakciók, izomagyú és szilikonbabák, pfúj :(

2012-10-09 16:14:39 tomside (3) #44

szemetrash akart lenni, csak épp a legjobb helyen b×szom el a gépelést. Ez vagyok én, fogadj el ilyennek! Ökszönöm! ;)

2012-10-09 16:13:22 tomside (3) #43

Megnéztük, megláttuk, jó se volt, rossz se volt, mehet a szetrash-be.

2012-09-24 09:27:59 PhilipMorris (?) #42

Egy nagyon de nagyon egyszerű film a Piranha amit nagyon de nagyon nem kell komolyan venni mert nagyon de nagyon nem szánták komolynak.Ez a film paródia, és egyben tisztelet adás a régi vízi szörnyeteges filmek előtt.Idióta tinikkel ,emberevő vízi élőlényekkel akik valami véletlen folytán nem csak a vért de a főszezont is megérzik mert mindig akkor jönnek amikor fél Amerika egy tóban fürdőzik. A szilikon tenger és a végső trash mennyország nah meg Richard Dreyfuss cameoja mind mind bűnös élvezet .Egy ilyen filmet nem kell elemezgetni ,csak hátradőlni és élvezni ,hogy kikapcsoljon egy másfél órára.
Így kell egy igazi ZS filmet csinálni.

2012-05-31 11:27:42 BonnyJohnny (2) #41

Úgy egy évvel később (a közelgő folytatás okán) újra végigpörgettem a filmet (stílszerűen evés közben... :)), és így némiképp jobban tetszett. De mivel az első fele dögunalom, a második fele hiába trashmaraton. Még így is lehetne hármas, de szerintem egyáltalán nem volt vicces (ami pedig egy paródiánál nem árt). Leginkább Jerry O'Connelben lehetett volna humor... de elfelejtettek szöveget írni neki.
Egyébként nyilvánvaló, hogy paródia.
Az eyecandy viszont első osztályú... szóval mindenképpen erős kettes (imdb-s pontszámmal tizedre pontosan egyetértek)... más szóval a lehető legmesszebb a nézhetetlentől... mivel nagyon is nézhető... :D

2012-01-11 09:03:06 hellasverona (5) #40

A kedvencem a techno-party lemészárolása!Vagy ez spoiler?Szerintem nem....

2011-12-15 10:28:59 Zsoca87 (3) #39

Hát igen, kínosan butus film, de egynek elmegy.
Én csak azt nem értettem, hogy a vízbe ejtett sörtől miért lesz földrengés? :D

2011-09-17 00:01:48 dézi (4) #38

hát szerintem pont nem ez volt a lényeg benne. hanem az, hogy mi lesz az ilyen "jó nők" (és "jó pasik") sorsa...

tulajdonképpen az alapötlet tetszik is, a megvalósításon lehetett volna még csiszolni, pl. még jobban kiélezni valamelyik irányba a dolgot, bár ahogy nézem, így is elég megosztó film lett. :)

előzmény: Daemiaen (#24)

2011-06-17 00:16:51 Horváth Szabolcs (2) #37

:D

2011-06-12 17:59:33 gerbence (1) #36

Horror-paródia a humor leghalványabb jele nélkül. Egy Irirgy hónaljmirigy-műsornál annyival jobb, hogy nem énekelnek benne.
Gagyi trükkök, logikátlan történet, idegesítúen hülye fordulatok és erőltetett jófejkedés teszik ki nagyrészt, a bénaságát egy-két jól sikerült véres jelenettel és pármásodpercnyi csöcsmutatással próbálja ellensúlyozni. Sikertelenül.
Én bírom a horrort, még jobban az önironikus és cinikus horror-paródiákat, de ez csak egy sótlan, bazári gagyi. Kábé annyira szórakoztató mint egy pirájás körhinta egy nagyon vidéki vurstliban, ahol egy harsány alkoholista bohóc a bemondó.

2011-05-15 16:04:55 Kalti (3) #35

Ennek a filmnek minden kockája színtiszta önirónia sztem :).

előzmény: carmine (#33)

2011-05-15 10:04:22 ali (1) #34

:DDD óriási!

előzmény: Trashfan (#32)

2011-05-15 02:12:07 carmine (3) #33

Számomra kissé öncélú és hatásvadész volt, a sok véres jelenettel. A cicik kicsit dobtak rajta, de kicsivel több öniróniát elviseltem volna a filmben. Nem rossz, de semmivel sem jobb, mint egy hasonló témájú film a film+ -on.

2011-04-04 10:50:45 Trashfan (2) #32

Nem is emlékszem, mikor került utoljára a mozikba agyatlan szörnyes trash film. Na persze nehogy már azt gondoljuk, hogy ez a Piranha baromság jobb lenne, mint bármelyik agybeteg szörnyes celluloid takony, csak hát ugye ebbe pénzt öltek, no meg egy kis 3d-t, így aztán bekerült a mozikba. No de nézzük, mit is kapunk, ha leszedjük a 3d-s maszlagot.
Furcsa, meglepő módon ismét az államok választópolgárai kerülnek veszélyben, mert, mint mindig, ezek a mindenféle rangú és rendű szörnyek előszeretettel agresszorkodnak náluk. A helyszín ezúttal-meglepő csavarral a filmben-egy ilyen nagyon álombéli tóparti kis város. Tudod, ez az a település, ahonnan az öreg emberek hatóságilag ki vannak tiltva, és csak izmos srácok és nagy cicijű lányok tartózkodhatnak.
Na meg persze a főhős srác, aki persze fullosan lúzer, de annyira, hogy egy mélyebb dekoltázs láttán vörösebb lesz, mint annak idején a Szovjetunió. Ráadásul az anyja a a helyi seriff, így aztán duplán hátrányos helyzetű. Mígnem felbukkan egy agyhalott filmes brigád két csöcsbajnok csajszival, akiknek helyi vezető kell, hogy megmutassa a tuti helyeket a tavon. Így aztán lúzer barátunk meg egy ilyen helyi Michelle Rodriguez csajszi elindulnak a tuti emberi ívóhelyeket felkutatni.
De rábasznak!
Mert közben egy ilyen nagyon komoly földrengés volt, ami volt, ami felzavarta a helyi halpopulációt, akik megelégelve, hogy állandóan mindenféle horgászok meg csónakázók zaklatják őket, véres bosszút akarnak állni. Egyből be is attakolják az első horgászt,a ki az útjukba kerül. Nagyon csúnyán szétmócsingolják a szerencsétlen károsultat. Ez van, nem kéne inzultálni a halakat! Na mindegy, ebből tanult az öreg redneck!
Hőseink közben kimennek a tóra, hogy ilyen mindenféle nagyon komolynak szánt lájtos pornót forgassanak. A kedvenc részem, amikor kb 10 percig mutogatják a két nagy csöcsű hableányt, ahogy úszkálnak. Melleik mérete fordítottan arányos az IQ-jukkal, ellenben majd később megfelelő étekül szolgálhatnak a halaknak, mert hát, van rajtuk anyag finoman!
Közben egy ilyen nagyon komoly csipetcsapat is érkezik, hogy megvizsgálják a földrengést. Ezek nagyon komoly ilyen mindenféle áltudományos dumákat adnak elő, persze tök feleslegesen, mert amint leúsznak a halak barlangjába, és ott felfedezik a petéket, rájönnek, hogy van a tudományon túl is világ. Igen, mert nagyon hamar átalakulnak haleledellé, majd pedig reinkarnálódnak végtermékként a tó fenekén. De legalább egy halat begyűjtenek.
Na persze, micsoda mázli, hogy az egyetlen öreg csávó, aki itt lakik, éppen ilyen hal meg őskori szakértő, így egyből levágja, hogy ezek ilyen 2 millió éves őshalak, akik ráadásul olyan trükkösek, hogy eddig kannibálkodtak, így élték túl a 2 millió évet. Ja, az öreg biztos sok horgászadást nézett a tv-ben, hogy egyből vágja a szitut a halakról. Ezek után meg is értem, hogy a halhusi után másféle kajára vágynak.
Így aztán el is indulnak a szabad strandra, hogy a bögyös csajszikon meg az izmos srácokon egy kis plasztikai beavatkozást végezzenek. Seriff nénink és az a nagydarab buflák néger társa persze mindenkit ki akarnak kergetni a vízből, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy az USA-ban sem örvendenek a rend éber őrei túl nagy respektnek. Merthogy konkrétan leszarják és kiröhögik őket. Na nem baj, majd rábasznak, és rájönnek, a zsarukra hallgatni kell!
Na halaink be is futnak, és egy igen nagy méretű trancsírozásba kezdenek. Most aztán kiderül, hogy alighanem valami titkos összeesküvés lehet, hogy csak az ilyen jófajta izmos krapekok meg bögyös-faros lánykák lehetnek a városkában. Ezek aztán bőséges kaját adnak. Halaink nem is restek, szorgalmas kezdik az emberek módszeres plasztikai átszabását. Nagy csámcsogás meg sikoltozás közepette befalják vagy a fél város. Persze mivel ez nem elég nekik, még főhőseink után is mennek, hogy azért ők se maradjanak már ki a jóból.
Főleg, hogy a balfaszok a hajójukkal egy ilyen sziklára felakadnak. Persze nem baj, a főhősök úgy is túlélnek mindent, így felesleges aggódni a helyi Rodriguez imitátorért, úgy is tudjuk, hogy túléli, ahogy a kis lúzer srác is. Némi sikoltozás meg egy pici vér után a lúzer srác-mint minden trash filmben-megtáltosodik, és kiagyalja a nagy ötletet, hogyan nyírja ki a halakat. Kinyit ilyen nagyon komoly PB palackokat, és egy jelzőpisztollyal felrobbantja az egész miskulanciát. Persze, nyilván minden hal ott csoportosul, mert annyira tele ették magukat, hogy fáj a pocijuk, és annyira elviselhetetlen a fájdalom, hogy öngyilkosok akarnak lenni. Ami meglepő, a terv működik! Igen kérem, egyetlen robbantással megöli a teljes halpopulációt.
Ezután a szokásos ölelkezéses jelenet jön, az nem számít, hogy odalent vagy félmillió kis piranha pete van. Se baj, legyünk hepik!
Mielőtt azért elfelejtenénk, hogy ez egy trash film, befut az őrült tudós hívása, hogy ezek csak a bébihalak voltak. Nagy hümmögések közepette agyalnak hőseink, hogy akkor hol vannak a szülők. Persze a szülők ilyen hiú halak, meg is mutatja magát az egyik, amikor is az egyik főhőst a vízből kiugorva gyorsan lekapja a csónakról. Jah, van vagy 2 méteres a jószág.
Ezzel a tipikus trash befejezéssel ér véget a filmünk és a szürkeállományunk egy részének is vége, cserébe viszont a folytatás lehetősége adott.

2011-03-19 12:03:40 gaillard (3) #31

Kétlem, hogy ebből az alapanyagból bárki jobb filmet csinált volna. Az sem feltétlenül baj, hogy Aja eladta magát, kellenek a bevállalós direktorok Hollywoodba. És úgy érzem a színvonalat sem adta feltétlenül alább, hisz már a Magasfeszültség is egy elképesztően ostoba film volt, csak máshogy, mint ez (komolyan buta, nem bugyután buta).

2011-03-19 11:32:21 Prüstü (?) #30

Ohh Aja , bazzeg hova fajultál..... a kedvenc rendezőm lehettél volna, így te is lecsúsztál a süllyesztőbe. :(:(:( remélem Alexander Bustilo, nem követi ezt az eladom a seggem Amerikának stílust.

2011-03-17 14:38:03 Horváth Szabolcs (2) #29

csatlakozom limupei-hez. Bár a Mega Piranha-t nem láttam:)

2011-03-16 19:30:26 mrbaly91 (1) #28

Ez egyszerűen szar film...

2011-02-26 22:45:46 Zalaba Ferenc (3) #27

Ez azé' ölég ostoba film volt, nem ravaszul ostoba, hanem szimplán csak ostoba. Tits & gore: ez lökte pozitív irányba a mérleget.

2011-01-22 01:35:49 Hannibal Lecter (2) #26

Unalmas, vontatott trancsírmozi, amiben még a kurvoid cicababák ritmikus valagrázása sem tud javítani a színvonalon (legalábbis radikálisan nem). Az első fele egész egyszerűen katasztrófa, dögunalom, aztán a strandos tömegmészárlástól kezdődően legalább kapunk a pofánkba néhány igazi, tökös, vériszamós cincálást, de a vége megint annyira sablonos, debil és olcsó, hogy totálisan agyoncsapja az élményt. Hehe, vicces, hogy a végén a piranhák csak merednek maguk elé, mint a faszent, mikor babaképű főhősünk és barátnője még ott rostokolnak egymáshoz kötve a víz alatt - simán lerághatnák a húsukat, de persze meg kell várniuk, míg a seriffék csónakja újra beindul. Szóval egyáltalán nem tudott lekötni, Jerry O'Connell viszont lehetett volna igazán vicces, ha a forgatókönyvíró rendesen megírja a szövegeit.

2011-01-16 18:44:13 limupei (2) #25

Úgy vártam, hogy legyen moziban, hiszen nem mindennap adatik meg nekünk, hogy nagyvásznon lássunk igazi trash-t. De ez nem volt jó:( Sokkal, de sokkal több önirónia kellett volna bele, hogy szórakoztató legyen, de az csak a két gyerekkarakterben és Jerry O'Connel karakterében volt. Röhögni azokon sem lehetett, de legalább a film első felében volt mit nézni. Aztán elkezdődik ez a se nem drámai, se nem vicces trancsír, ami gusztustalan volt. Eli Roth helyett áthívhatták volna Tarantinót, hogy tanítson nekik ezt-azt, mert ez így bizony még a Mega Piranha szintjét sem éri el nálam.

2011-01-11 07:32:59 Daemiaen (4) #24

Legalább a lényeg neked is tetszett. :)

előzmény: [: Azuroo andrew :] (#23)

2011-01-10 17:22:13 [: Azuroo andrew :] (2) #23DAAAAAMN! Alexandre Aja sure f*cking knows how to make a scary “summer fun under the sun” movie!

Daemiaen buzdítására megnéztem a filmet. Igaza volt, jó nőkben nincs hiány.

Ennyi szép mellű, barnára sült, őzike szemű, kerek fenekű modellt ritkán látni együtt egy filmben, még akkor is a jelentős részük csupán statisztákból áll.

A 80-as évek egy-egy ismerős arca is feltűnik bizonyos jelentekben. Elisabeth Shue egy MILF-be oltott testépítő nő - talán maga sem hitte hogy ennyi idősen így fog kinézni.

Azonban 2010-es Piranha nem nyújt túl sokat: ordítóan gyengék a cgi-k, közhelyes dramaturgia és együgyű sablon karakterek hivatottak minket szórakoztatni, először napbarnítottan majd megcsonkítva - kevés sikerrel.

10/3

2011-01-09 17:25:54 dmikee (1) #22

Nekem ez egy brutális csalódás. Vígjátéknak/paródiának nagyon lapos, ha így nézem a 70%-a dögunalom. Horrornak kiábrándító. Szeretem Aja eddigi filmjeit, de ezzel nem érzem, hogy tudtam volna mit is akar kezdeni.

Attól, hogygyakorlatilag tényleg minden emberi testrészt megmutatnak piranhák által lerágvamég nem lesz egy jól működő paródia. Egyes történetszálak meg kifejezetten szánalmasak.

2011-01-07 21:16:03 lizardking (3) #21

Ha nem lennének a trancsírozós jelenetek, akkor úgy kapná az 1-est, hogy csak úgy csörögne. A henteléseken kívüli "cselekmény" egyenlő a nullával. Ha a véres jelentek szarul lennének megcsinálva, akkor a filmnek bérelt helye lenne a film+ -on az ultragyagyi alkotások mellett. Bár, lehet, hogy pár év múlva, így is ott fog kikötni. Iszonyat szánalmas a már említett tóparti jelenetig. A brutalitása miatt kap egy hármast, az tényleg jó volt.

2011-01-05 18:45:17 simijohnny (4) #20

Készül már a folytatás is, ami akár még jól is elsülhet, hiszen a második rész rendezője, pont efféle filmekre szakosodott. Sajnos még egy Dögöt sem láttam.

2011-01-05 15:13:08 Rorschach (2) #19

Az a baj, hogy szerintem paródiának (is) harmatgyenge, az effektek meg paródia vagy sem, azért mégsem nézhetnek ki 2010-ben úgy, mint a szilveszteri gyomortartalom a sarkon. De Aja stílusa sosem jött be. Mondjuk, amíg a Magasfeszültségben volt legalább normális vérengzés, a Sziklák szemében meg lelki terror. Itt meg semmi, de abszolút semmi.

előzmény: Kalti (#18)

2011-01-05 13:26:22 Kalti (3) #18

Én esküszöm nem értem, már bocsánat, hogy ez valakinek miért nem esik le már a tizedik perc környékén, hogy ez a film teljesen komolytalan, horrornak természetesen vérgagyi, vígjátéknak és paródiának zseniális. Richard Dreyfuss vagy Christophet Lllyod feltűnése meg egyszerű cameo, kikacsintás.

2011-01-05 07:30:13 Rorschach (2) #17

Izé... kapaszkodj meg, ez tényleg paródia.

előzmény: Cifó (#16)

2011-01-05 00:30:33 Cifó (2) #16

A Magasfeszültség zseniális megrendezését és a kicsit gyengébb Tükröket követően, ez egy hatalmas zuhanás volt. Aja helyében elbújnék. Nulla játék, elmondhatatlanul rossz effektek, gyenge sztori és a rossz filmek kötelező védjegyeként, Eli Roth. Ezzel jellemezném az alkotást, amit nem kis kínlódással sikerült végignéznem . Az új Piranhák maximum paródiának, de nem egy jó remake-nek készült. Legnagyobb kérdőjel pl. Ving Rhames , Richard Dreyfuss...stb szereplése volt, ezt velük sem sikerült magasabbra emelni. Max. 2-es.

2011-01-02 16:54:18 Rorschach (2) #15

Cameron nyilatkozatán a pofám leszakadt, mintha ő nem egy repülő-húsevő piranhás filmmel kezdte volna Avatárban kiteljesedett karrierjét...

előzmény: Daemiaen (#14)

2011-01-01 23:26:04 Daemiaen (4) #14

Lehet, hogy csak szoftveresen 3D, de hogy James Cameron mit kritizált a természet legkerekebb idomain és különböző testek vízbe mártogatásának térbeli megvalósításán, nem tudni. Merthogy olyan szépen megelevenedik Arkhimédesz törvénye, hogy csak na, amit már csak a tökéletes vérfürdővel lehet megfejelni. És noha izgalomnak híján van a Piranha, imádnivalóan nagyköltségvetésű B-film.

2011-01-01 20:16:00 simijohnny (4) #13

A készítők nyíltan kijelentették, hogy a film egyfajta paródia.

előzmény: Venes (#12)

2011-01-01 20:09:29 Venes (2) #12

Én ezt a filmet nem tudtam zseniálisnak se, jónak se értékelni, mert szerintem ezt komolyan gondolták. :D
Egyébként inkább nevetséges. Én a finálé részt végig röhögtem, pedig nő vagyok és nem szeretem a vígjátékokat. Egy élmény volt, az tuti. :)

2011-01-01 17:16:02 Bowman (?) #11

Ahahaha, ezt meg kell néznem. Szinten vadászom az idióta filmeket. Egyszer azt is megkíséreltem összeszedni, hogy eddig milyen gyilkos állatokról csináltak filmet. Nálam a termeszek és a pterodactyl vezet sületlenségben.

2010-12-26 11:49:46 Rorschach (2) #10

Vártam, mikor vált át pornóból horrorba, de onnantól csak rosszabb lett. A trükkök pedig nem tudom, hogy festettek a moziban, de egy 17 colos képernyős botrányosan undorító az ÖSSZES CGI, ha direkt, az exploitation nevében volt, kac-kac (bár ekkor is érdekes), ha nem, felvet némi problémát. De legalább a nők rendben voltak.

2010-11-09 12:50:36 Umberto (3) #9

A trailert látva nem vagyok meggyőződve róla, hogy a piranhák a megfelelő technikával készültek... :-S
Eléggé látszik, hogy mű.

2010-11-09 11:52:09 pyrooo1 (4) #8

Egészen zseniálisan beteg,imádom :D

2010-11-09 07:36:49 Daemiaen (4) #7

Január 6.

előzmény: Umberto (#5)

2010-11-08 23:53:05 simijohnny (4) #6

Meglepő egy film az biztos. :D Az egészre jellemző egyfajta nagyon beteg humor és ez adja meg a báját, na meg a trancsír és a csöcsök. Az eleje kissé unalmas, szóval tarthatott volna még tovább is, de így is az egyik legjobb popcorn-mozi amit az utóbbi időben láttam. Jerry O'Connell -> :D

2010-11-08 21:52:32 Umberto (3) #5

Ezt a filmet nem fogják adni a magyar mozik? Ha valamire, erre igen kíváncsi lennék 3D-ben. :-)

2010-11-05 18:37:59 Mikkey (4) #4

Aja az nagy massacre arc, kedvelem!
a film első pár perce kb 2-esről nyit nálam, de onnan csak felfelé ível. szokásos panelekből építkező (tini nyaralósdi, jó csajok, stb.), ám mégis minden működik, jó a hangulata, a fő mészárlós rész már már majdnem 5-ös felé tendál :)

2010-10-08 22:33:03 Olórin (3) #3

A parti mészárlás baromi véres és intenzív, de azt leszámítva nem sokat ad a film. És valahogy az is hatásosabb, sőt, a kevesebb vér ellenére határozottan sokkolóbb volt az eredetiben.

2010-10-08 20:35:20 deathcode (4) #2

Hát, én rég láttam ennyire gyomorforgató filmet. Maxi gratula. És fogalmam sincs miért nem ötös.
Ez 3D-ben elég baró lehet...

2010-10-08 00:01:26 VMVKWA (2) #1

Ez az Aja nagyon beteg. Ekkora trancsírt még életemben nem láttam, pedig edzett vagyok. Azért jó kis móka ez, látni, h mi meg nem történhet a szilikoncsöcsökkel...:)