Emmanuelle (1974) ☆ 👁

(Just Jaeckin)

francia-thaiföldi dráma, exploitation, szerelmi történet

2,8
★★★☆☆
85 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-01-10 04:00:37 Ugor (3) #3

Ilyen filmekről általában nem sokan írnak. Mintha valami szégyen lenne, hogy az ember látta. Egyébként valahogy én is így voltam vele, szerintem többször is láttam már, valaha de mintha nem szívesen osztályoznám. Most megnéztem megint, hogy mi volt ez a bizonyos kultfilm, ami akkor ekkora port vert fel, mindenki énekelte Gergely Róberttel együtt a megmagyarított filmdalt, és egy kicsit azt hittük, hogy valami nagy-nagy tiltott gyümölcsöt sikerült végre megkaparítanunk. Tulajdonképpen kellemes dolog nézni ezt a hangulatosra alakítgatott semmit. Úgy értem, végül is semmi nem történik, hedonista fehér emberek unatkozó feleségei, barátnői próbálják valami exkluzív szórakozással megfejelni a trópusokat, de hát ez valamilyen szinten a levegőben is benne van arrafelé, a fél világ ezért jár oda. Sylvia Kristel nem egy nagyon szép nő, és egyáltalán nem egy nagy színésznő, de bizonyos esetekben elképesztően vonzó, és ez egy viszonylag ritka tulajdonság. Ez a fajta filmes erotika meg azért esik jól, mert nem olyan durva és közönséges, mint a szexfilmek többségében, hanem megáll egy finom határon, és inkább érzéki, mint erőszakos. Talán ettől különb is egy kicsit.

2014-06-03 16:59:30 csabaga (3) #2

A színésznő most megjelent önéletrajában azt állítja,a színészi játéka(révült tekintete) leginkább a szesz és a drogok miatt van.

Egyébként saját maga szerint is egy nagy semmi,akárcsak az Emmanuelle filmjei.

Ő maga mondja,történet semmi,néhány ruhátlan jelenet,sok köztük még gusztustalan is.Mindez 2006-ban leírva.
Voltaképpen szégyelli magát ezekért a filmekért.Művészetet nem látok itt,ő sem.

előzmény: Dynast Grausherra (#1)

2012-08-30 21:12:34 Dynast Grausherra (3) #1

Nem tudom, mennyire tévedek nagyot, ha olyasmit állítok töredékes ismereteim alapján, hogy ez a film lenne sok későbbi erotikus alapú alapú "művészfilm" ősanyja. Nem sok ilyet láttam, de egyes későbbi elkorcsosult filmekben, mint a Base Moi vagy a rosszul sikerült Pokol anatómiája felismerni vélem az Emmanuelle elemeit. Itt is kapunk egy "komoly" üzenetet, jelen esetben az erotika mibenlétéről, de még nem olyan erőltetett módon, mint később. Ráadásul egészen élvezetes színészi játékkel. Sylvia Kristel számomra meglepő módon egészen jól játszik (nem ehhez szoktam a hasonló filmekben), ráadásul a Mariot játszó Alain Cuny is nagyon ismerősnek tűnt, utánanézve rájöttem, hogy Fellini filmjeiben találkoztam vele. Hozzá kell még tennem, hogy a zene is nagyon tetszett.