Ja, hát Székely B. Miklós az eléggé ilyen. :D Vagyis inkább szerintem egy bányászra hasonlít.
Derzsiben viszont szerintem van egyfajta "antik" jelleg, görögös méltóság, vagy hogy mondjam. Tehát valami előkelőség van a megjelenésében. A torinói ló nézése közben is folyton az járt a fejemben, hogy ő nagyon hasonlít a Zeuszábrázolásokra. :D Tehát ő annyira nem proli szerintem.
Koltai viszont jellegzetes "80-as évek panelproli", munkás. Schiffer Pál filmjeiben számtalan ilyet látni. :D
előzmény: critixx (#5)
Azért szerintem Székely B. Miklós vagy Derzsi János ezerszer "prolibbnak" néznek ki. Nem véletlen, hogy később Tarr állandó színészeivé váltak. :D
előzmény: Tenebra (#4)
Jó film, de a Panelkapcsolat sokkal jobb. Ez még kicsit következetlen, tényleg amolyan kísérletezés csak. Hogyan működik a valós párkapcsolatból szőtt fikciós sztori. Hiszen Koltai és Pogány tényleg házasok voltak, és tényleg 1981-ben volt a 10. évfordulújuk. De ugye az már nem igaz, hogy Koltai az erőműben nyomja a gombokat, mivel színészek. :D De a színészek közt nekik van még a legproblibb arcuk. Úgyhogy ilyen szempontból zseniális az ötlet.
De a Panelkapcsolat sokkal összeszedettebb, és sokkal jobban működik a sztori úgy, hogy a mosógépvásárlással zárul.
Egyébként felmerült az bennem: vajon a való életben is össze lehettek veszve a forgatás ideje alatt? Mert a veszekedéseikkor a könnyek eléggé meggyőzőek. :D
Letaglózó, akárcsak a két évvel korábbi Családi tűzfészek, s következetes realizmusa hasonlóképpen nyugtalanító.
E film után türelmetlenül várom a Panelkapcsolatot.
jó pár éve már, hogy láttam a panelkapcsolatot, nagyon tetszett. gyakorlatilag mindenre ráismertem itt is, csak ugye még színesben..
amiben más volt ez a megtekintés, hogy egy az egyben a saját gyerekkoromat juttatta eszembe, a pécsi kertvárosi panellakást, játszóteret, környéket, na meg hát az otthoni viszonyokat, ami persze nem pont ilyen volt, mint ebben a filmben, még sem túl kellemes emlék..
hatásos film.