I Love You Phillip Morris (2009) ☆ 👁

Szeretlek, Phillip Morris

(Glenn Ficarra - John Requa)

amerikai-francia vígjáték

3,2
★★★☆☆
217 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2016-02-14 15:17:50 Korben (4) #16

Ez a film egy igazi pozitív csalódás! A homofóbok persze lehúzták. Csak Jim Carrey miatt néztem meg, és ismét nagyott nőtt benne ez a színész! Itt azért a komolyabb énjét hozza, de azért a film humora is működik. Akiknek nehezére esik befogadni két férfi szerelmét (nyilván heteróknak), próbálják azt képzelni, hogy McGregor nő. Így sokkal hatásosabb a film!

2014-03-30 00:50:42 csirke (2) #15

Mind a két színész meglepően gyengén játszik, nyilván teljesen rosszul megírt, ötlettelen karaktereket nehéz jól eljátszani, de akkor is kritikán aluli a rengeteg beállított, eltúlzott grimasz meg műmosoly meg a rosszul koppanó mondatok. A sztori is esik-kel, a zene közhelyes, meg a poénok is, komolyan, a legjobban még azokat a jeleneteket élveztem, amiben a dagadt feka börtönőr káromkodik, mint a kocsis, az legalább hiteles volt meg vicces is. Ami a film többi részéről nem mondható el.

2010-08-22 13:33:50 Mikkey (4) #14

jahh elismerem, hogy túlzóak egyes "érzelmi" jelenetek, de szerintem ez a film pont nem arról szól, hogy a melegek elfogadtatása mellett kardoskodna. 1 sima vígjáték, kifigurázva a szélhámosság, homóság tulajdonságait.

előzmény: Ivan/ (#7)

2010-07-29 13:11:25 Daemiaen (2) #13

Én nem találtam hitelesnek, nagyon nem, de még akkor sem ez a legnagyobb baj a filmmel.

előzmény: Hannibal Lecter (#12)

2010-07-29 13:06:15 Hannibal Lecter (1) #12

Egyetértek, hogy ide tehetségesebb rendező kellett volna, de Jim Carrey szerintem éppenhogy a kevéske pozitívumok egyike. Sokkal többet kihoz ebből az idiótán megírt, egydimenziós papírmasé figurából, mint azt a tojáshéjat a seggéről kaparó alkotópáros valaha is álmodta volna. Olyannyira, hogy ha nem ő játssza a főszerepet, gondolkodás nélkül rávágtam volna az 1-est.

előzmény: Daemiaen (#11)

2010-07-29 08:16:12 Daemiaen (2) #11

Roppant gyenge film, amelyben leginkább a karakterek motivációi állnak gyenge lábakon, a színészi játék pedig igencsak olyan, amilyen. Jim Carrey még nem volt ilyen gyenge talán, Ewan McGregornak pedig szerepe sincs. Tehetséges alkotók ebből jóval többet ki tudtak volna hozni. Farrellyékről nem is beszélve.

2010-07-12 14:43:05 Hannibal Lecter (1) #10

Ivannak igaza van abban, hogy a filmben Carrey feltűnési viszketegségben szenved, és még azt is ráfoghatjuk, hogy "hivalkodó", de mit várjunk egy dilinyós, kerge vígjátéki figurától? Összemosni a valódi homokosok attitűdjeit egy komikus, totálisan komolyanvehetetlen és irreálisan hiperaktív filmkarakterrel? Ezernyi más, valódi sebből vérzik ez a film.
Amúgy puszta véletlen, hogy a film premierje egybeesett a melegfesztivállal? :-)

2010-07-12 14:15:26 Ivan/ (1) #9

Attól, mert ferdékről szól még akár lehet jó is egy film, bár ez ritka, de előfordul. Ott van például A hírhedt ami egy teljesen korrekt vállalható alkotás.

előzmény: Olórin (#8)

2010-07-12 14:09:50 Olórin (?) #8

Azt nem értem, hogy ha valaki a témához így áll hozzá, az egyáltalán mi a tökömért ül le megnézni egy "homokos filmet"? Előre tudja, hogy undorodni fog, és rá fogja vágni az egyest. Azért, hogy utána feljöhessen a fórumra és kipanaszkodhassa magát?

2010-07-12 12:12:56 Ivan/ (1) #7

Gondolom, mert próbálják lenyomni az emberek torkán azt a közhelyet, hogy ők is csak emberek és fogadjuk el őket olyanak, amilyenek. Ezzel egyet is értek tényleg ők is csak emberek, de ettől függetlenül én nem támogatom ezt a gondolatmenetet, mert a józan észnek mond ellen és herotom van, hogy jó sok ferde feltűnési viszketettségben szenved és még rá is játszik a homoszexualitására. Ez amúgy a filmben is maximálisan jelen van. Hivalkodó, tenyérbe mászó és roppant ellenszenves a Jim Carrey által életre keltett figura, akivel lehetetlen azonosulni vagy együttétezni. Ezek mellett persze a film rengeteg hibával is küszködik még, nem csak ezért nézhetetlen számomra.

előzmény: aglaja (#6)

2010-07-12 11:34:57 aglaja (3) #6

Oké, hogy nem egy jó film, de mitől lenne gusztustalan? Még csókjelenetet sem látni igazán közelről.

2010-07-12 08:33:34 bbence3 (?) #5

Én nem értem, miért kell homokos filmeket csinálni, nem vagyok toleráns ezzel kapcsolatban, így nem is tudok, nem is akarom értékelni, egyszerűen gusztustalan...

2010-07-06 21:33:37 Ivan/ (1) #4

Gusztustalan, unalmas trágyadomb, ami az év legrosszabbja eddig nálam magasan! Két ferde fickó „romantikázása” a sitten és kint a szabadvilágban. Undorító jelenetek sokasága, szar rendezés, minimális forgatókönyv, gyenge színészi játék és hihetetlenül unalmas és monoton filmzene jellemzi az I Love You Phillip Morrist. Egész egyszerűen nem értem mi vitte rá ezt a két amúgy egészen jó színészt egy ilyen förtelemben való szereplésre?

1/10

2010-07-02 00:43:35 Hannibal Lecter (1) #3

Természetesen McGregor is hozta a formáját, csak a forgatókönyvírók neki nem osztottak túl sok lapot. Carrey pedig zseniális, mint mindig, csak a szerep van borzalmasan szarul megírva - az igazat megvallva hiába dörgölik rögtön a nyitányban az orrunk alá, hogy ez bizony igaz történeten alapul, meg hiába fejelik meg egy záró kommentárral a finálét, akkor is rendkívül papírízű marad a sztori. A történet központi témája, hogy miként boldogul egy identitászavaros, családapából homokos életművésszé vedlő átlagember (akit ráadásul hogy, hogy nem, még adoptáltak is csecsemőként) az életben - hát hazudós, mindenkit átverő kalandorként. De simlis ügyeskedései - rendőrként, ügyvédként, multicéges alkalmazottként, piti tolvajként kever bajt, még szerelmét, McGregort is megtéveszti -, amik akár a film sava-borsát is jelenthetnék, szarul vágott, esetlen jelenetekbe sűrűsödnek, az egész dramaturgiai szerkezet túl van pörgetve, nagyon hamar intenzív katyvasszá válik, a készítők sokat markolnak, de semmit nem fognak. Nem csoda, hogy a figura lelkébe sem látunk bele igazán. Szóval a "based on a true story" maszlagot ezúttal nyugodtan kihajíthatjuk a kukába.

előzmény: limupei (#2)

2010-07-02 00:24:15 limupei (3) #2

Ewan McGregor is szokásosan remek szokott lenni. Én miatta bíztam benne valamelyest. Azt gondoltam, hogy Carrey-nek meg sem kottyan majd egy ilyen idióta szerep:)

előzmény: Hannibal Lecter (#1)

2010-07-02 00:17:54 Hannibal Lecter (1) #1

Erősen látszik a filmen, hogy a rendezőpáros még javában fizeti a tanulópénzt: tartalmatlan, sablonos és hihetetlenül gyengén megírt filmmel van dolgunk, amivel az alkotók a homoszexualitást, mint életstílust kívánják elmésen összedrótozni a kertvárosi családapa identitászavaros, pszichés komplexushegyeivel, és ebből az abszurd mixtúrából akarnak frenetikus poénokat leakasztani. A parodisztikus törekvéseket viszont nem sikerült vagány, eredeti stílusban megvalósítani: ez egy szimplán alpári, bágyasztó fércmunka, amelyben az egyetlen érték Jim Carrey szokás szerint remek alakítása. A poénok viszont bumfordi közhelygyűjteményt alkotnak: ha nem a melegtémát nyargalják körbe a viccek, akkor azon kell röhögnünk, hogy McGregor leszopja Carrey-t, vagy a faszalakú felhőkön, amik békésen ragyognak a kristálytiszta égbolton. Van persze néhány kivételes pillanat, amely igazán szellemes (amikor Carrey becsenget az anyjához, vagy amikor virággal és pezsgővel a kezében felkeresi McGregort, és az első szerelmes "összekacsintásuk" után azonnal megrohanják őket a zsernyákok), de ezek egyenesen fehér hollók.