Unthinkable (2010) ☆ 👁

215 szavazat
Szerinted:
☆☆☆☆☆

2012-08-21 00:29:39 asda (3) #19

3) mert egy hónap múlva arra se fogok emlékezni, hogy ezt láttam.

2012-07-09 00:47:29 morcosmedve (4) #18

Nekem egyáltalán nem hiányoztak a jellemek és az ebből fakadó jellemábrázolás sem, egy olyan szituációban, ahol eleve senkinek nincs jelleme. Nem akartam jobban átélni se a kínzott se a kínzó fájdalmát. Szerintem a film egyáltalán nem vet fel morális kérdéseket: megmutatja a helyet, ahol ilyen kérdések már nincsenek. Ehhez flottul passzolt az aluldramatizáltsága.

Jack Bauernek igenis van jelleme. Na az úgy egyébként egy dramatizált képmutatás, ahogy van. Díjnyerő módszer.

Amerikának vagy nincs szüksége diktatúrára, hogy foglyokat kínozzon, vagy látens diktatúra működik benne. Nyilván nem arat osztatlan tetszést, hogy Amerika eredendően vesztes helyzetben van, mert a gondolat kiterjed az egész civilizált világra.

A megvalósítás szerintem se zseniális. Lehetett volna még szikárabb az egész. A szinkronizálás is rontotta a hatást.

Moss ennivalóan rossz volt. Ahogy a Californication mondja:
szerettem volna megutálbaszni.

2012-06-01 15:38:46 zéel (2) #17

A vallatásoknál A diktátor c. film egyik jelenete ugrott be, amikor a diktátor elmagyarázza az amerikaiaknak, hogy mi mindent csinálhatnának (pl.a foglyokkal), ha náluk is diktatúra lenne.

2012-05-14 03:36:32 JohnnyJohnny (3) #16

Én nagyon rossz filmnek nem mondanám, inkább teljesen átlagosnak, bár voltak érdekes fordulatai. A készítők egy sokkal nagyobb volumenü történet végkimenetelét akarták érzékeltetni a nézővel, ami nem sikerült. Egyik karakter lelki vívódását sem tudtam átérezni, pedig a történetben a fizikai és lelki terror nagy szerepet játszott. Egyszerűen hiteltelen az alkotás, pedig sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Így viszont nem egy szűkebb réteg meghatározó filmélménye lett, hanem egy populárisabb, szélesebb körökhöz eljutó, gondolkodást nélkülöző átlagos alkotás.

2012-04-05 07:48:14 project640 (3) #15

Csatlakozom egy-két elöttem íróhoz. Ezt a fajta morális vívódást már több filmben sokkal jobban feldolgozták. A féynképezés, operatőri munka csapnivaló. A nézőnek semmi nem jön át a nő vívódásából, a kínzások gyötrelméről. Nem tudok azonosulni a kínzó fájdalmával, mert egyáltalán nem életszerű, nem jön át H hideg profizmusa, még csak az elejét sem látom az elitélt megtörésének, félelmének. Az ok, hogy nem törik meg, de jelét kéne mutatnia, hogy fárad, fél, fáj neki ... ez jobban mutatná fanatizmusát, de így ... semmi. Talán még a 3-ast sem érdemli meg.

2011-09-14 00:40:12 gellert01 (3) #14

Annyira nem volt egy tré film, bár többet vártam én is a történettől, egynek elment...
Ja és egy órája azon gondolkodom, hogy melyik filmben robbant még bomba(hát nem sok amerikai filmben az biztos) de ha jól emlékszem a Rettegés arénájában robban az atom!

2011-04-06 23:24:36 dézi (5) #13

ha ennyire lefoglalta a gondolataidat, akkor legalább egy 2-est megérdemelne! :D

előzmény: Dió (#12)

2011-04-06 22:57:18 Dió (1) #12

Ülök ma a buszon, és azon bosszankodom, hogy milyen tré filmet láttam tegnap... asszem a kezdeti kettes után megérdemli a karót, de csak mert olyan baromi fontosnak akar látszani, ahhoz képest, ami.

2011-04-06 09:50:22 Dió (1) #11

Teljesen hülyének tekinti a nézőt a film, a fapados forgatókönyv hatalmas klisék és eredetinek szánt történések közepette próbálja eladni a spanyol viaszt - természetesen teljesen sikertelenül. Ezáltal annyira idegesítő minden egyes perce, hogy emellett már csak eltörpül, hogy állati unalmas is. Szépek a képek, a színészek sem rosszak, csak nem értem, hogy kerültek ebbe a szenvedéstörténetbe.

2011-01-04 00:16:25 Tams (2) #10

személy szerint nem értettem ezt a filmet, ami a bombák körüli dolgot illeti...most voltak, nem voltak, felrobbantak vagy sem?...felirattal néztem meg, és a vége főcím alatt még volt valami szöveg kiírva, de pusztán magyarul...tehát nem tudom, hogy az a filmhez tartozik, vagy sem...
egyéb iránt tényleg egyszer néző, mert nem igazán kötött le... egyetlen pozitív dolog az volt, hogy változtak az erő viszonyok a szereplők között, ki a jó, ki a rossz, ki győzhet ki marad alaul, stb, de ezen kívül gyenge volt nagyon! amikor már kezdett volna beindulni a dolog, akkor valami mindig elvágta a film lendületét!

2010-07-19 19:26:18 Olórin (2) #9

Tipikusan az a film, ami azt hiszi, hogy pusztán attól már van létjogosultsága, hogy egy aktuális és fontos témát boncolgat (illetve mit boncolgat, unottan kapargál a felszínén).

2010-07-10 19:26:43 andras_a (5) #8

OFF
jah ám én ismerek egy filmet ahol felrobban a bomba
Next, de ott se igazából

2010-07-10 13:48:55 andras_a (5) #7

Szeritnem zseniális film, fergeteges befejezéssel

2010-06-19 19:57:48 Emberke (?) #6

Azt nem mondanám, hogy jó film, de nézhető. Tényleg didaktikus a moralizálás, a szinészek nem a legjobb formájukat hozzák,vannak karakterek pl. : H. neje, aki szinte a iskolai farsangok "szinészvezetést" meghazudtolan formálja meg a szerepét. A képivilág is elég érdektelen, dramaturgiailag semmit nem tesz a filmez. Mindenesetre érdekes erkölcsi, etikai dilemákat vet fel, az egy másik kérdés, hogy mindezt elég kisiskolás módon. Valóban olcsó, bulvárpszichológizálás folyik filmben végig. A ábrázolt jellemek felületesek, egysíkúak. Elvi síkon sokkal többet kilehetett volna hozni ebből az egészből, árnyaltabb jellemábárzolással, sejtetésekkel, dikaktukusság nélkül.

Több film, irodalmi mű, szindara járta és járja körül ezt a témát...

joga van-e egy erkölcstelen, immorális emberek az erkölcsre, szánalomra....

illetőleg van e erkölcsi különbség az üldöző és az üldözött között...

Összeségében egy gyenge hármas, de akkor jóindulatú voltam...

2010-06-11 18:05:58 Karin (5) #5

Azért megpróbálták túllicitálni.

J B igaz, zsarolásból egyszer térden lőtte a rosszember feleségét, és egyszer meg is játszatta, hogy a terrorista srácait fejbelövik, de tudtommal gyilkolásig ilyen helyzetben egyszer sem jutott.

avp, nekem nem sok jelenkorban játszódó akciófilm rémlik, ahol
végül mégiscsak felrobban a bomba.
Bár ha 100évig élek is, akkor sem lenne elég időm mindet végignézni, hogy ezt ellenőrizzem.

előzmény: ali (#4)

2010-06-10 18:12:24 ali (3) #4

nem tudom mit gondoljak, erről a filmről. tetszett is meg nem is. igazából azt nem tudom megmondani miért nem tetszett... viszont egyetértek a vallatás használatával. amúgy, tényleg jack bauer után sok újat nem lehet mutatni ilyen téren. :)

2010-06-08 21:58:02 tfsello (5) #3

elképesztően jó film

2010-06-02 10:43:39 avp1 (3) #2

Szerintem jó film lenne, csak a végére vár valami fordulatot az ember ami nem igazán jön, és ezzel elrontja az egészet, és egyszer megnézhetős filmmé alakítja..

2010-05-30 21:52:57 VVega (1) #1

Nagyon régen nem láttam ennyire ostoba, felszínes, érdektelen, halálosan unalmas alsó tagozatos szintű, ezerszer látott moralizálással megtöltött, nagyjából az Asylum egyik raktárában leforgatott "thrillert". A dialógusok borzalmasak, a látvány, a díszletek, a fényképezés vicckategóriás, a színészgárda szenved, Moss öreg. Egyszerűen nézhetetlen az egész. Arra már nem is térek ki bővebben, hogy Jack Bauer ténykedése után mennyire meghaladottnak, és nevetségesnek hat már maga az alapszituáció is, hát még ahogy Jackson vallat.