Toy Story 3 (2010) ☆ 👁

Toy Story 3.

(Lee Unkrich)

amerikai animáció, kalandfilm, vígjáték

4,3
★★★★☆
818 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

  • 1
  • 2
2019-07-02 16:52:44 osi (5) #113

Nem éreznek fizikai fájdalmat.
Ugyanakkor a sérülésektől próbálják óvni magukat hiszen a sérült játék a polcra kerül, nem jászanak vele, legrosszabb esetben ki is dobják.

előzmény: Dangar (#112)

2019-07-02 16:49:02 Dangar (4) #112

Egy érdekes kérdés motoszkál bennem:
A játékok most akkor éreznek fájdalmat vagy nem?

Az oviban ugye alaposan megdolgozzák őket és ettől ki is akadnak teljesen. A gurulós telefont is "megtörik". Viszont amikor Buzz vagy éppen Woody karja konkrétan leszakad, akkor meg semmi, simán elvannak. Krumplifej is gond nélkül darabokra esik. :D

2019-01-05 08:05:47 Jereváni Rádió (5) #111

Ritkán érzem azt az első jelenetnél, hogy: "Na, ez tökéletes lesz!" Nos, itt ez történt meg. Überzseniális rajzfilm az első percétől az utolsóig!

2017-06-17 00:34:23 BalaKovesi (5) #110

Nem is tudom hogy történt ez... Pixar meséken nőttem fel, viszont a Toy Story valahogy eddig kimaradt az életemből. Ma reggel ugrott be, hogy be kéne őket pótolni, így hát egy délután alatt egymás után végignéztem mind a 3 részt. (Mire nem jó a nyáriszünet:)...) Az egyik oka annak, hogy ebbe a topicba írok mindhárom részről, hogy így hogy egymás után néztem a meséket sokkal jobban összeálltak egy egésszé, a másik pedig az hogy talán ez az epizód volt rám a legnagyobb hatással.

Első rész:
Ami talán a legjobban tetszett benne az az, hogy mennyire árad a filmből a kreativitás és az eredetiség (legalábbis én ilyet még nem láttam ezelőtt). Már az alapötlet is mennyire zseniális! Technikailag meg ha nem is maximálisan állja meg a helyét (Andy szemein vettem észre leginkább azt a 20 eltelt évet...), a látvány nem bántja a szemeimet, sőt, sok helyen elég pofásan fest. Ha jól tudom, ez az első animált egészestés mesefilm, szóval le a kalappal előtte hogy úgy néz ki ahogy.

Második rész:
Hihetetlen hogy négy év alatt mennyit fejlődött a technika. Jobban is néz ki elődjénél, és érezni rajta hogy a készítők már több mindent megtudtak valósítani látvány terén. Viszont itt már nincs meg az a frissesség mint az első részben (kreativitás azért így is szorul bele). Sokkal feledhetőbb lett, kiszámíthatóbb. A *főszereplő (cowboy)-új lány (hasonló a főszereplőhöz, ez esetben cowgirl) között kialakuló románc* klisét szerencsére kihagyták. Mondanivalója soványka, viszont megjelenik benne egy fontos kérdés, amit továbbvisz a...

Harmadik rész: (+úgy összességében a trilógia)
Amelyik a legnagyobb hatással volt rám. Nagyon fontos témát dolgoz fel, ami előbb utóbb mindenkinél felüti a fejét: a felnövés. Egy olyan helyzet, amelyben mindenki el tudja magát helyezni, és ezáltal működik is. Néha már kezdtem elfelejteni hogy egy mesét nézek, ám itt jelent meg az egyik probléma: szerintem a Pixar is érezte, hogy ez így már túl komor, ezért telerakták jópár idétlen poénnal, amik rendre megtörik a hangulatot. És persze, lehet mondani hogy ez egy animációsfilm, amit nem árt ha a gyerekek is élveznek, de úgy tűnik ez már csak amolyan visszatérő hiba a Pixar-filmeknél, hogy lehetnének komorabbak (bár már az is nagy szó, hogy a meséik mernek annyira komorak lenni mint amennyire azok), de ha meg túl komorak, az gondolom nem tetszene a gyerekeknek. Az volt a gond, hogy a komolyságot megszakították a gyermeteg poénok, amik többé-kevésbe, de kizökkentettek. Azon viszont meglepődtem, hogy a börtönfilm műfajt is behozták a képbe. :D Nem lógott ki, jó volt. Az első filmben a negatív szereplőnek tekinthető szomszédfiú csak szimplán gonosz volt, meg se magyarázták mitől ilyen, a másodikban az egyiket a pénz motiválja (ki gondolta volna... :D),
a másik meg annak ellenére hogy neki már vannak motivációi, nem túl emlékezetes és kb semmit nem csinál
, a harmadikban a maci viszont zseniális, a kiemelkedő gonoszairól híres DC megirigyelné ezt a teljesítményt. A film vége teszi fel a pontot az I-re. Annak ellenére, hogy szerintem jobb lett volna hanem áll meg picit játszani a játékaival, hanem miután elbúcsúzik Woodytól elmegy, nagyon érzelmes rész, nem tudja az ember nem magát odaképzelni, ahogy hátrahagyja a gyerekkort, lezár egy nagyon szép fejezetet az életéből, hogy utat nyisson a felnőttkornak. A Pixar ebben is jó: eléri, hogy az emberek a papírzsebkendőt keressék a zsebükben (hogy aztán magyarázkodhassanak hogy csak por ment a szemükbe). :)

Igazából a trilógiában megmutatkoznak a Pixar hátrányai (már kifejtettem feljebb), de legfőképp erényei is. Az első rész kreatív, a második kevésbé zseniális elődjénél (de hibái ellenére is szerethető), a harmadik pedig komoly témát jár körbe szép mondanivalóval, és nagy hatással van az emberre. Pontozni most kivételesen nem nagyon szeretnék, de ha muszáj lenne, akkor az első 8-8.5/10-et, a második 7-7.5/10-et, a harmadik pedig 8.5-9/10-et kapna. :)

Mizi (#108-as kommentre): "A pásztorlány visszatérésének viszont örülök. Nagyon fura volt, hogy ebben a filmben még csak meg sem említették őt." Egyszer megemlítik, a film elején. :) Egyébként én sem repdesek az örömtől, hogy egy tökéletesen lezárt trilógiát folytatnak, hát majd meglátjuk... A Coco-t viszont (Pixar animációsfilm, ami idén jön ki) a Toy Story 3 rendezője csinálja, szóval annak ellenére hogy az előzetes teljesen hidegen hagyott adok neki egy esélyt.

2016-05-04 18:45:35 Havierez (5) #109

2010. -ben moziban láttam még kollegákkal. Viccből ültünk be erre a mesefilmre ilyen nosztalgia miatt. Aztán rá kellett döbbennem hogy nem csak egy unalmas sablonos mese mint az előző Toy storyk hanem vannak benne erős érzelmi töltések. Megható egy kicsit és a mondanivalója a felnőtté válásról is igen szépen lett kidolgozva.

2016-02-06 12:40:49 Mizi (5) #108

Igen, most néztem IMDb-n, hogy lesz negyedik rész is. Én személy szerint nem nagyon örülök ennek. Hova lehet még tovább szőni a sztorit? Elég jól és szépen lezárták a trilógiát. Meg amúgy is a rövidfilmekben már elég sok puskaport elhasználtak.
A pásztorlány visszatérésének viszont örülök. Nagyon fura volt, hogy ebben a filmben még csak meg sem említették őt.

előzmény: BonnyJohnny (#107)

2016-02-06 12:32:58 BonnyJohnny (5) #107

A Toy Story 4-ben visszatér. ;)

előzmény: Mizi (#106)

2016-02-06 12:26:27 Mizi (5) #106

Nekem a kedvencem az első, bár volt idő, mikor a másodikat tartottam a legjobbnak, viszont ez a rész nálam csak az örök harmadik a Toy Story filmek között. Mondjuk lehet azért is, mert közben felnőttem, és míg az első kettőt rongyosra néztem/néztük videokazettán, addig ezt még csak egyszer láttam talán. Na meg nem mellesleg csak nekem hiányzott nagyon a pásztorlány? :/ Na vele vajon mi lett?

előzmény: Xuja (#104)

2014-09-15 13:57:30 BonnyJohnny (5) #105

Animeket nem számolva én is így gondolom.

előzmény: Xuja (#104)

2014-09-15 13:32:59 Xuja (5) #104

Szerintem ez simán minden idők legjobb animációs filmje. Még az amúgy kurvajó második részre is köröket ver.

2013-11-18 18:55:00 Dynast Grausherra (5) #103

A három közül ez a legmeghatóbb rész. Sokkal komolyabb, mintha a Toy Story is az őt néző nemzedékkel nőtt volna. Nem igazán tudnám eldönteni, hogy ez, vagy a második a legjobb, mert hangulatban némileg eltérnek, és a korral ismét változott a mondanivaló. Andy főiskolára készül, a képsorok nekem is eszembe juttatták, ahogy magam is elpakoltam a régi játékaimat, csak egy-két kiválasztott maradt az asztalomon és a polcon. Ugyanígy, Andy régi nagy gárdájából is csak páran maradtak, akik egy újabb lépést tesznek lefelé a feledésbe.
Ezzel együtt a film egy új mélységet tárt fel, megmutatja, hogy egy játék, méghozzá egy ölelnivaló plüssmackó, is lehet gonosz. De, ahogy ezt a trilógia megmutatja, ez nem eredendő. Az ember tehet arról, milyenek a játékai. Még Sid ördögi kreálmányai is jók, mert a gazdájuk, bármilyen barbár módon is, de "játszik" velük. Pete-tel sosem játszottak, ezért nem jó, viszont nem is gonosz. Macó viszont egy csalódott, elveszett és elfelejtett játék, aki egykor ugyanolyan volt, mint Woody vagy Jessie, de az átélt csapások hatására már csak az tölti elégedettséggel, ha más játékok szenvednek.
A humora már másabb, mint az előzőké, azok kis és nagyobb gyerekeknek szóltak, itt már felnőttesebb poénok vannak, amit Kennel leművelnek az önmagában zseniális. Egy ponton érzem gyengébbnek, mint a második részt, az jobban működött a kisebb létszámú szereplővel, itt már elég sokan vannak, és bár zseniálisan eltalált karakterek vannak köztük, Macón kívül nem sokan tudnak kibontakozni.

2012-01-08 09:40:44 blazserbozso (5) #102

Az animációs filmek csúcsa mindegyik Toy Story rész! Egyértelműen ezek a kedvenceim a műfajból, bármikor egy újabb rövid epizód vagy nagy rész kerül elő, azonnal befizetek rá és majdnem elsírom magam, amikor végetér. Az első két részt egyben néztük meg a barátnőmmel, mert képtelenek voltunk kikapcsolni. Akinek ez nem tetszik, azzal nem leszünk szoros barátok, az tuti!:)

2011-12-23 13:10:27 ChrisAdam (5) #101

Tényleg ez a legjobb a három közül. Még én is élveztem, pedig azért már nem vagyok kisgyerek. De... ez azért nem is annyira kisgyerekeknek van. Túl bonyolult volt ahhoz, hogy egy minimaxos kisgyerek megértse. Azért kint is volt a 12 karika.
Az első azért volt jó, mert első animációs filmnek óriási volt, néhol kicsit vontatott, meg nevetséges.
A második azért volt jó, mert kirugaszkodtak a környezetükből.
Ez pedig azért, mert egyszerűen szórakoztató volt. Kicsit félelmetes effektek, dolgok tényleg feldobták. 100%

2011-12-11 18:02:47 ChrisAdam (5) #100

Még mindig maradt. :)

előzmény: Prüstü (#98)

2011-12-10 23:27:45 BonnyJohnny (5) #99

Újranézve is elérte azt a hatást, mint a moziban. Érzelmileg nagyon megfog, főleg a végén persze, de nem csak ott, a filmben többször is. Szerintem a legjobb, a három Toy Story közül, sőt szerintem a legjobb Pixar film.

2011-01-17 19:06:20 Prüstü (3) #98

Azért nem kell aggódni, ez a kezdeti hatás. Pár hónapom belül szépen megtalálja az igazi helyét. De valszeg így is benne marad a top 200-ba.

2011-01-13 12:59:53 diablo3 (4) #97

Szerintem azert eleg mervado az IMDB...a legnagyobb filmes adatbazis,de igazad van...csak pont a hetedik koveti a listan,azert ez vicces szamomra egy kicsit.. :D nekem pl. az Igy neveld a sarkanyodat jobban bejott ennel...

előzmény: MicaHiro (#96)

2011-01-13 12:17:50 MicaHiro (5) #96

Az IMDb csak egy lista a sok közül, túl nagy jelentősége nincs. Most ez az IMDb felhasználóinak véleménye, de szerintem lejjebb is lesz még. Az más kérdés persze, hogy a Toy Story 3-at sok kritikus elismeri, sőt még Oscar-kampánya is van, de szerintem indokolatlanul nagy hype azért nincs körülötte :)

előzmény: diablo3 (#95)

2011-01-13 12:05:05 diablo3 (4) #95

Nagyon korrekt mesefilm...a 3 kozul nekem ez a kedvencem,de azert egy kisse tul van hajpolva szvsz....minden idok 27-ik legjobb filmje az imd szerint?! :o

2011-01-03 23:51:08 Gasz András (4) #94

Toy Story 3:

Tényleg a legjobb a sorozatban és emellett szerethető, kedves kis film sok mondanivalóval, melyek most inkább a felnőttebbeket célozzák meg szerencsére. a vicces jelent is mind egész jók lettek, megannyi western, scifi filmes utalás vagy csak a játékfigurákat kiparodizáló jelenet. Az Óvodával pedig egy új színt adott a Toy Story-nak a Pixar. A filmzene a szokásos nem rossz, de nem adnék neki Oscart.
Az animáció sokat fejlődött az első rész óta és a Pixar gondolt picit azokra is a film elején, akik szerették az Up első 25 percét.
Nem tudom hogy lesz e még folytatása esetleg, de ha az még egyet javulna, akkor várom én is akár.

82%

2010-12-25 11:18:40 wayage (5) #93

Az a bizonyos "nagy kézfogás" jelenet, számomra az animáció vagy mese történelem egyik legnagyobb szívrendítő pillanataés a menekülő megoldás "kampóóó" is zseniális húzás". Tökéletes trilógia, tökéletes befejezés, s remélem tényleg befejezés.

2010-12-24 12:59:07 JeszKar (5) #92

Talán nem olyan zseniális, mint a második rész, kevesebb benne a pop kulturális utalás, de a drámai töltet miatt megkapja az ötöst.

2010-12-05 22:16:56 -senki- (4) #91

Sokáig - talán a közepéig - elég langyos, kicsit az előző részek "mikros" felmelegítésének érezhetjük, de egyre jobb. Leginkább a túldramatizálások működnek, jellemző filmes jelenetekre - majd a vége ami kiemeli a filmet: Gyönyörű! Lee Unkrich talán a Némó nyomábant is meghaladja, érzékeny és rétegelt befejezésével - sok trilógia irigyelhet ilyen tökéletes zárójeleneteket.

2010-11-22 07:24:33 goromba (5) #90

No, akkor most, mint megszólított, elmondom mi van.
MicaHiro-nak teljesen igaza van, szarul fogalmaztam.
Arra gondolok, hogy koromnál-meg gorombaságomnál- fogva nem igazán várom, hogy megjelenjen egy animációs film.Nyilvánvaló, hogy készül egy-két olyan mű, amit néha meg kell néznem-elsősorban ismerős/rokon/saját gyerekek miatt.
És bizony a bőséges termésben a legtöbb nyilvánvalóan nem számomra készült.
nem nagyon tetszett a WALL-E, nem nagyon tetszett az UP sem, sőt az Alfa és Omega sem, sőt a Mr.Fox sem annyira.
Tehát igen, hibáztam, ezekhez valójában leültem-nyilván más kérdés, hogy közben nyugodtan eltűnök fél órákra, ha az éppen aktuális gyerek nyugodt, felügyeletet nem igényel.
Tovább nem kívánom ragozni.

2010-11-21 15:12:50 ronin07 (?) #89

Nem azt írta, hogy nem kompetens. Csak azt, hogy ne ül be rá. Számomra ez inkább úgy tűnik, hogy nem rajong a formáért, de ez tetszett neki. Felesleges a szavak rejtelmeit fürkészni, szerintem világos, amit ír, nem furcsa. Kicsit rosszul fogalmazott, de hát, Istenem...

előzmény: MicaHiro (#88)

2010-11-21 14:56:42 MicaHiro (5) #88

Bajnak nem baj, egy fórumon nehéz olyat tenni ami számomra "bajnak" minősül, csak nekem furcsa, hogy valaki leírja hogy nem kompetens valamiben, aztán mégis véleményt alkot róla, mert én nem szoktam ilyet csinálni, legalábbis törekszek rá hogy ne csináljam. De nem akartam megbántani vele senkit, csak érdekes fura számomra.

2010-11-21 12:05:25 ronin07 (?) #87

Csak megjegyezte, hogy nem kedveli az animációs filmeket, de ezt tudta szeretni. Semmi probléma nincs ezzel.

Azt nem tudom, hogy az utóbbi 1-2 év termésében milyen helyet foglal el, lévén én sem lelkesedem igazán az animációs filmekért, helyesebben jó részük hidegen hagy, de a Toy Story 3. kvalitásai abszolút felnőnek a híréhez.

előzmény: MicaHiro (#85)

2010-11-21 11:43:08 BonnyJohnny (5) #86

Jajj, ne légy goromba gorombával! :)
Amúgy ott a pont. ;)

De, egyébként szerintem is az utóbbi 1-2 év legjobb animációs cucca.

előzmény: MicaHiro (#85)

2010-11-21 11:27:16 MicaHiro (5) #85

"Az utóbbi 1-2 év legjobb animációs cucca"
"nem igazán ülök le egy animációs filmhez"
A második kijelentés miatt én valahogy kétségbe vonom, hogy az első mérvadó, bocs...

2010-11-21 10:17:58 goromba (5) #84

Lehet itt azzal jönni, hogy néhol csöpögős,meg , de hát az első kettő, meg nagyon amerikai.
De szerintem ez egy zseniális film.Az utóbbi 1-2 év legjobb animációs cucca, úgy hogy közben a legtöbb nem animációs alkotást is veri.
Van történet, vannak szerethető és utálható karakterek, van tanulság, jó a rendezés, szépek a képek.
Ennyi.
És ennyi elég is lenne minden filmnek.
Én személy szerint nem igazán ülök le egy animációs filmhez, de ezt végig élvezni tudtam.
Számomra is érdekes volt a tudat, hogy ez tetszik.
Egy gondom volt vele csak:Buzz most kicsit el volt nyomva.(mekkora marhaság már, hogy ilyenekkel foglalkozom, mikor általában nemigen nézek animációs filmet:)

2010-11-15 15:05:17 Gidus (5) #83

Az első tetszett anno, de sose volt rám nagy hatással gyerekként. Lehet az én játékaimhoz képest ez túl amerikai volt. A másodikat a mai napig nem láttam, viszont ez a 3. nagyon tetszett. Kedves, szórakoztató és még valamennyire izgalmas is volt. Lehet most lettünk közös értelmi szinten :D

2010-11-05 02:02:04 Hannibal Lecter (5) #82

Egy 2010-es toplistán nálam két animációs film (jelenleg) biztosan dobogós lenne, és érdekes módon mindkettő a múlhatatlan szeretetről és hűségről (is) regél: az egyik a megható távbarátságot kimerítően illusztráló, méltatlanul kevés publicitást kapott Mary és Max, a másik a nagyszerű trilógiát híven lekerekítő, kirobbanó erejű Toy Story 3. Utóbbiban minden, de minden a helyén van. A melegszívű játékfigurák ismerős arcképcsarnoka, a csipkelődős-bájos humor, a látszólag pofonegyszerű, mégis nagyon finoman árnyalt történet olyan erények, amelyek az előző részekből köszönnek vissza. Lee Unkrich moziját viszont az árvaság szomorúsága és Woody "csak-azért-is" lojalitása hangolja igazán melankolikussá és drámaivá. A kiöregedett cowboy nekem a Vad banda levitézlett csatalovait juttatta eszembe: a régi értékekbe görcsösen kapaszkodó, elfeledett hősöket, akik az életük árán is dacolnak a szükségszerű változásokkal. (Úgyhogy ami a western-áthallásokat illeti, egyetértek Roninnal.) Persze nincs az a néző, akit ne ríkatna meg az egész csapat önfeláldozó bátorsága, ahogy megjárják a nagy adag iróniával ábrázolt óvodamaffiát (a drabális fegyőr-csecsemőért és a bottal járó, kimustrált maci-főnökért külön piros pont a készítőknek!), megjárják a szart, de a ragaszkodásuk még a legnehezebb pillanatokban is töretlen (a "nagy kézfogás" alant említett szcénáján egyszerűen nem lehet nem meghatódni). Tulajdonképpen egyetlen rossz szavam sem lehet a produkcióra, és a Pixar a tavalyi Fel! után ismét egy szórakoztató, megindító, nyomokban igazán felnőttes dolgozatot tett le az asztalra, aminek külön örülök. Csak így tovább! A régi részeket is illene már újranéznem.

2010-10-09 21:16:23 whiteman 01 (5) #81

A Star wars abszolút helytálló analógia, a Gyűrűk urát már picit erőltetettnek érzem.
OFF: Nem tudom, hogy a szerkesztő urak tervezik-e törölni a trollokat a nézhetetlen mezőnyben, de elég szépet ugrana a film átlaga, az biztos.

előzmény: uccse (#52)

2010-08-05 17:15:42 Corey (4) #80

Nálam pont hogy az első két rész volt nagyszerű,vártam is az új epizódot...végül a Toy Story 3 az év eddigi legnagyobb csalódása lett.Az új karakterek unalmasak,a sztori lekopírozza a második részt,ahol sokkal több poén volt.A vége elég jó lett,de addigra szinte teljesen érdektelenné vált számomra.
Ez így 60%

2010-08-01 04:37:24 tarax (5) #79

Sohasem szerettem a Toy Story-t elsősorban amiatt, mert háttérbe szorította a "régi" vágású meséket. Legyen az ma már 3D-ben, szerintem továbbra is irtó csúnya ez a fajta képi világ. Összességében tehát nem vártam sokat, mégis magával ragadott. A történet a kellemes középszerhez sorolható, de mozgalmas volt, feszültséggel teli és sok helyen vicces. A Fel-el ellentétben pedig a zseniális 10 percét nem az elejére, hanem a végére tartogatta, méltó befejezés!

2010-07-24 18:09:53 yuriko (?) #78

A Toy Story első két részének nem sikerült még rabul ejtenie, de alapvető fontosságúak voltak, hogy a harmadik rész már teljesen magába szippantson. Amolyan felvezetőknek tekintek rájuk a totális katarzishoz és egy újranézéssel biztosan sokkal közelebb kerülnek majd szívemhez, de annyira biztos nem mint a minden szempontból tökéletes harmadik epizód. Lentebb már elhangzott, hogy a Pixar várt a tökéletes sztori megtalálásáig és ez sikerült nekik, ezzel teljes mértékben egyetértek! Minthogy a 6-os osztályzat hiányával is:) Toronymagasan az év legjobb filmje eddig és kizárt, hogy bármi letaszítsa a trónról. Rendkívül igényes, szorakoztató, kedves, szívbemarkoló szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, egyúttal a legjobb Pixar produkció a stúdió megalakulása óta! Gyönyörű!

2010-07-22 07:37:17 deathcode (3) #77

- Hé, Pierrot, nem jössz velünk megnézni a Toy Story 3-at?
- De srácok, az első kettőről is kijöttem anno...
- Na már, tök jó lesz, meglátod.
- Oké, jól van.


Gondolom egyébként mindig így megy a dolog.

De hogy ne legyen OFF, én is 15 voltam az elsőnél és bírtam. A másodikat annyira nem, ezt meg még annyira sem, de egynek elment. Ja, tényleg, ezen is aludtam :]

2010-07-20 10:00:24 banana (5) #76

Meglepnek a csalódottak hozzászólásai. Bár én már az első résznél is 15 éves voltam, úgy hogy e tekintetben nem éltem meg válságként a felnövést. :)

2010-07-15 16:56:46 gojoci (2) #75

Számomra egy teljesen átlagos, sokszor unalmas gyerekmese volt. A végső giccsparádé miatt -1 pont. Hiányoltam az izgalmat, a vicces részeket, a fordulatokat. Semmi újat nem adott. De 5-10 évvel ezelőtt biztos többre értékeltem volna. A pixar megint odatette magát, de nekem ez akkor is kevés volt.

2010-07-15 11:31:33 macattila (3) #74

Nagyon nagyot csalódtam. Szerintem ekkorát még filmben nem. Olyan emberek biztattak, hogy nézzem meg, meg hogy nagyon jó, akiknek adok a véleményére, de csalódnom kellett. Úgy jöttem ki a moziból, hogy bántam, hogy kifizettem a jegy árát, inkább ittam volna el.

Szerintem az volt a probléma, hogy nem tudtam lemenni gyerekbe, nem tudtam azonosulni a sztorival, a karakterekkel, nem tudtam élvezni a dolgot. Nem azzal van bajom hogy animációs film, hanem azzal, hogy egy újabb teljesen sablonos, hatásvadász, nyálas amerikai műanyagterméket kellett végigszenvednem.

A megvalósításba és a sztoriba ezen kívül nem tudok belekötni, korrekt munka, ezért megkapta a hármast.

2010-07-11 22:02:32 ronin07 (?) #73

Csak engem kísértettek a vetítés során western-allúziók a veteránná váló Pixar-stúdió és Pixar-hősök megpróbáltatásai nyomán? Én nem bírtam kiverni a fejemből a régi világ-új világ, gyerek-felnőtt és efféle oppozíciókat.

2010-07-11 21:57:18 ronin07 (?) #72

Emberek: Andy (aki velünk együtt nőtt fel), Bonnie (akinél aranyosabb kislányt régóta nem láttam)
Játékok: a régi motorosok közül az összes

előzmény: [: Azuroo andrew :] (#71)

2010-07-11 21:55:01 [: Azuroo andrew :] (4) #71

Kinek melyik a kedvenc figurája (mellékszereplő/játék is) ?szerintem Big Baby, mint legfőbb "elfogó", "pelenkás fizikai fenyítő" tényező

2010-07-11 21:29:15 ronin07 (?) #70

Is.:)

előzmény: VVega (#69)

2010-07-11 21:27:16 VVega (5) #69

A nagy kézfogós jelenetnél? Mert bevallom, akkor én is könnyeztem.

előzmény: ronin07 (#68)

2010-07-11 21:24:04 ronin07 (?) #68

Könnycseppek gyűltek a bal szemem sarkában, és egy cseppecske végig is folyt az arcomon. Lenyűgöző animációs mese, Unkrich-ék szinte az első jelenettől demonstrálják szívvel és lélekkel vértezett módszerüket, ami nem ereszt sem gyereket, sem felnőttet. A Pixar ősfilmje nem is kaphatott volna szebb rekviemet: a főiskolára autózó Andy egyúttal egy rég feledettnek hitt 10 éves kori bombasztikus élmény ízléses továbbengedése. A Toy Story 3 - lévén a második filmet sosem láttam - pont Andy növekedése miatt amúgy egy külön bejáratú második, záróetapként is csúcsra járódott. James Cameron infantilis lényei pedig bujdossanak jó messzire, ez a film ugyanis a nagyított mesélési technikája ellenére is megmozgatta bennem azt, amit december nagy luftballonja sosem fog tudni.

2010-07-08 23:30:59 MicaHiro (5) #67

IMDb 6. hely
Szerintetek mennyit esik majd vissza, ha esik? Nyilván az a valószínűbb, de én optimistán azt mondom: a végtelenbe és tovább :D

2010-07-08 10:43:04 elmouse (4) #66

A film nagyon jó, és akár ötös is lehetne, de nem az. Az első két rész elé simán odamertem ültetni a kisfiamat, de ennél ez nincs így. Tele van paráztatós jelenetekkel, 10 év alatt nem ajánlom. Ezért jár az 1 pont levonás.

2010-07-06 13:26:38 banana (5) #65

Nálam eddig abszolút az év filmje. Nemhogy hozza az előző részek színvonalát, de még emeli is. Ezzel a filmmel számomra egy újabb "szent trilógia" született.

10/10

2010-07-04 23:11:27 carmine (5) #64

IMAX: Én is ott néztem meg. Nem mondanám, hogy rossz volt a 3d, inkább, hogy semmilyen. Azokhoz a filmekhez képest, amit ott láttam eddig (Karácsonyi ének; Alice Csodaországban) alul marad.
FILM: Nem egy tökéletes film. De a könnyed humora, a hangulata és a látványa összességben megéri az ötöst. Szinte kedvem támadt újra gyereknek lenni. Az utóbbi évek legjobb Pixar filmje.

2010-07-04 17:58:30 [: Azuroo andrew :] (4) #63

Onnét jövök...a szemüveg (pedig 1x még ki is cseréltettem) a legfinomabban fogalmazva is botrányosan silány. Legutóbb Avatar kapcsán jártam az IMAX-ban. Nem lehet összevetni az élményt a Toy Story 3-al...

A film egyébként nem rossz, a közepes és jó között jár - ezt most én csalódásnak élem meg a sok-sok magasztaló vélemény és zseniális illetve 8-9-10-es osztályzat elolvasás után.

10/6

3D élmény: Rossz

előzmény: acidphase (#62)

2010-07-01 10:02:38 acidphase (5) #62

ez a toy story 3 imaxban, nagyon nagy elmeny volt !

2010-06-30 22:39:15 Il Matto (5) #61

A befejezés számomra felért azzal, mint mikor Micimackó és Róbert Gida elérkeznek az Elvarázsolt Völgybe és ott magukra hagyjuk őket

2010-06-30 21:54:30 [: Azuroo andrew :] (4) #60

Az Alle 3D-s vetítéseiről mi a véleményetek ? Elvileg ott nem lehet olyan kőkorszaki a projektor(ok) : /

2010-06-30 21:09:36 Zalaba Ferenc (5) #59

Harmadik megnézés után még mindig tökéletes. Ezúttal eredeti nyelven abszolváltam és amennyi szóvirág elveszett a szinkron oltárán, legalább annyi új beszólás született, szóval még egyszer le a kalappal a magyar hang előtt.

Amúgy a MOM Park 3d-s vetítésén voltam és megint csak megismétlődött az AVATAR-fiaskó: szar felbontás, pacák és ákombákomok mindenütt - magyarán megérett a projektorcsere, ez ugyanis nem üti meg azt a szintet, amit egy mai 3D-s vetítéstől elvárható lenne. Summa summarum: 3D-s filmet ne nézzetek a MOM Parkban, ha nem akartok koppanni.

2010-06-29 14:31:14 Rorschach (5) #58

Sajnos nálam ezek (immár négyen) egy kalap alá tartoznak...

előzmény: Olórin (#57)

2010-06-29 12:07:37 Olórin (5) #57

A Verdákat kifejezetten rühellem, a Wall-E és a Fel meg számomra közepes - szóval én nem venném ezekkel egy kalap alá a Toy Story 3-at:)

előzmény: Rorschach (#55)

2010-06-29 02:39:21 Karin (3) #56

Tiszta mázli, hogy nem vagyok főnök a Pixarnál, mert akkor ez a film dvd-nél sosem jut tovább.

Atyám, mekkorát koppantam volna...! :D

2010-06-28 23:08:54 Rorschach (5) #55

Néhol már-már nagyítóval kerestem, mégsem találtam benne semmi különlegeset, szerintem ez a Pixar-csoda is túl van sztárolva (Verdák-Wall-E-Fel! trió), nem is kicsit. Pedig én nem vártam semmit, csak egy korrekt szórakozást, de még az IMAX sem segített...
Az űrruhás-könyvmolyos poénon kívül pedig még csak fel sem röhögtem... Pár jó ötlet, egy nagyolvasztós katarzis (szerintem az szebb vég lett volna), valamint egy megható utolsó öt perc írható a pozitívumokhoz. Na és természetesen a nachos, valamint a Day & Night.

2010-06-28 22:23:53 Hannibal Lecter (5) #54

"Ha egyszer van elég szavazata és az átlaga szerint is megfelel, miért ne kerüljön fel? 66 ember véleménye is valami, aztán az idő és az újabb szavazatok majd eldöntik, mennyire csúszik le."

Hehe, én nem is erre reagáltam, hanem arra a kérdésedre, miért nincs ez a "mindenkori legjobb filmek" listán. De ha csak tréfa volt, akkor mindegy is. :) (Nem mintha ellenemre volna, hogy egy kortárs film is felkerüljön oda. Na és persze az előbbi válaszreakciómat se vegyétek természetesen vérkomolyan, inkább az izgatott kedélyeket akartam vele kicsit lecsillapítani.)

előzmény: The Hungarian (#53)

2010-06-28 21:31:38 The Hungarian (5) #53

A második felvetés csak tréfa volt, azt hittem érződik belőle. :)

Hannibal: Ha egyszer van elég szavazata és az átlaga szerint is megfelel, miért ne kerüljön fel? 66 ember véleménye is valami, aztán az idő és az újabb szavazatok majd eldöntik, mennyire csúszik le.

("Hadd osztályozzák le mások is, aztán majd meglátjuk, van-e egyáltalán keresnivalója"
Ez úgy hangzik, mintha az eddig szavazók véleményére nem lenne érdemes adni, csak a későbbiekére, még ha nem is így szántad.)

De persze ti tudjátok, én hiszem, hogy 100 szavat felett sem lesz 4,50 alatt. :)

előzmény: Ivan/ (#50)

2010-06-28 21:03:16 uccse (5) #52

Csak én képzelem bele vagy tényleg így van:
Mikor a vége fele a baba ledobja a macit a szemétbe, az meg magával rántja Woody-t, az egyszerre Star Wars és Gyűrűk ura is.

2010-06-28 20:26:26 Hannibal Lecter (5) #51

Látom, rögtön kötelező tananyaggá avatnátok, de még ki sem hűltek a moziszékek a bemutató után, legyetek egy kis türelemmel. Hadd osztályozzák le mások is, aztán majd meglátjuk, van-e egyáltalán keresnivalója (hosszabb-rövidebb ideig) az all time listán.

2010-06-28 20:15:11 Ivan/ (?) #50

Ez mikor kerül a "legjobb filmek 2000-2010" lista élére?

Szerintem amint frissül a rendszer!


Meg a "mindenkori legjobb filmek" listára is kis híján rá? :)

Egy ilyen átlaggal jelenleg soha. Minimum 4,68-al lehet oda bekerülni.

előzmény: The Hungarian (#49)

2010-06-28 20:06:48 The Hungarian (5) #49

Ez mikor kerül a "legjobb filmek 2000-2010" lista élére? Meg a "mindenkori legjobb filmek" listára is kis híján rá? :)

2010-06-26 00:15:36 Darwin (3) #48

napsugár óvoda szivárvánnyal... :)

2010-06-24 20:28:51 deviant (5) #47

jogos. :)

előzmény: Zalaba Ferenc (#46)

2010-06-24 12:40:17 Zalaba Ferenc (5) #46

Amíg nincs hatos, addig egy ötöst azért nyugodtan nyomhatsz rá. :)

előzmény: deviant (#26)

2010-06-24 10:15:50 Balint (5) #45

nem a 3dn van a hangsúly a filmben (hálistennek), úgyhogy nem csodálkozok a csalódáson, szerencsére itt nem sütöttek el semmilyen kinyúlok a képből trükköt.
nekem a végén kicsit sok volt az akció, maradtam volna inkább az oviban:)

2010-06-24 09:56:17 deathcode (3) #44

Egyébként a csalódás inkább vonatkozott a 3D-re, mint magára a filmre...

2010-06-23 22:10:31 deathcode (3) #43

Nem azt mondtam, hogy nem tetszett, csak semmi rendkívülit nem láttam benne. A játékfigurákért, amiért 15 évvel ezelőtt lélegzetvisszafojtva izgultam, most félmosolyt sem tudtak az arcomra csalni. Én mindenesetre megpróbáltam az átlag miatt. Gerely a földbe kábé, ingyen - még mindig finom a nachos, hálistennek.

előzmény: deviant (#42)

2010-06-23 21:40:14 deviant (5) #42

azért érdemes egy próbát tenni vele 3d nélkül is. mondjuk, ha eleve nem tetszett...

előzmény: deathcode (#41)

2010-06-23 19:41:13 deathcode (3) #41

Életem első 3D-s élménye és egyben csalódása. Közel sem dobott rá annyit a vizuális élvezetre, mint amennyit csesztettem azt az ormótlan okulárét az orrnyergemen. Meh.
Maga a film is elég lapos. Úgy a 40-50-edik perc környékén bele is aludtam szépen, úgy 10-15 percet szerintem. Bocs, hogy lehúztam az átlagot és még hozzá is szóltam.

2010-06-23 19:04:06 zéel (5) #40

Nem sokan fognak velem vitatkozni, amikor azt állítom, hogy A padláson c. film legalább ilyen jó, mint ez. Sőt, a 3D-től eltekintve, abban még több a technikai bravúr, az ötlet is.

2010-06-23 11:15:21 limupei (4) #39

Baromi érdekes, hogy a New York-i illetőségű magazinoknál és újságoknál jobb a kritikai átlaga és máshol "gyengébb". PIXAR-filmek esetében fordítva szokott lenni.

Amúgy én a Golden Globe-ot borítékolnám (főleg, ha a Disney tart egy jó kis vacsorát nekik), az Oscar szemmel láthatóan ódzkodik mostanában a mainstreamtől.

2010-06-23 10:57:33 Brumi (5) #38

Trollkodásának hála Armond White jóval nagyobb figyelmet kap, mint amit megérdemelne, pedig igazi gyökér a csávó. Aki egy kicsit is tisztában van a munkásságával, az már előre várta a zöld paradicsomot és a hozzá tartozó mélyen szántó gondolatokat. :)

előzmény: Olórin (#36)

2010-06-23 10:44:40 The Hungarian (5) #37

Armond White for president! :D

előzmény: Olórin (#36)

2010-06-23 10:42:09 Olórin (5) #36

Nem szoktam kritikusokon röhögni, de most gondoltam, elolvasok egyet-kettőt a kb... egy-kettő negatív cikkből. A második bekezdésig jutottam, aholis ez a mondat fogadott: "Transformers 2 already explored the same plot to greater thrill and opulence" Riiiiiiight:)

2010-06-23 10:33:25 Zalaba Ferenc (5) #35

Jó, hát álmodozni szabad, nem? :)

2010-06-23 10:27:10 The Hungarian (5) #34

...a legjobb külföldi film meg a The Illusionist lesz. :) Nagyot is fordulna a világ.

előzmény: Zalaba Ferenc (#33)

2010-06-23 09:53:39 Zalaba Ferenc (5) #33

A "legjobb film" jelölés borítékolható, de szerintem csak animációs kategóriában arat sikert. (De az is lehet, hogy azt inkább a DRAGON-nak adják, ő meg elviheti a nagydíjat.)

2010-06-23 09:42:53 deviant (5) #32

egyébként talán kicsit korai még találgatni, de most először érzem, hogy egy animációs filmnek komoly esélye lehet a díjszezonban. mondjuk ki: legjobb film az oscaron. :)

2010-06-23 09:40:27 deviant (5) #31

átgondoltam, már nem olyan fontos. kockázatos játék lenne, mert akkor lehet, hogy pierrot nullást vagy mínusz egyes szeretne. :)

előzmény: Olórin (#30)

2010-06-23 09:37:59 Olórin (5) #30

És most arra vársz, hogy csináljunk hatos osztályzatot?:)

előzmény: deviant (#29)

2010-06-23 09:35:33 deviant (5) #29

engem teljesen elvarázsolt. és azóta még jobban tetszik az első rész is. ma a másodikat nézem. és amint tehetem, megveszem bd-n is. imádom ezt a világot.

2010-06-23 08:35:07 Olórin (5) #28

...és tovább!

Kicsit most visszatért a Pixarba vetett hitem.

2010-06-21 11:19:31 Ubul (5) #27

épp múlthéten néztük meg az első két részt újra,jó volt újralátni,megmosolyogtatott,de kb ennyi...viszont ez,voltak olyan jelenetek mikor sírva röhögtünk rajta , nagyon eltalálták a folytatást :) le a kalappal...

2010-06-20 15:23:18 deviant (5) #26

oda meg vissza vagyok. nem lehet hatost adni? that's all.

2010-06-19 22:51:01 Kremy (5) #25

Zseniális. Nem is féltem tőle,biztos voltam benne,hogy jó lesz. Megnevettetett és egy pillanatra sem unalmas. A kislányt pedig hihetetlenül aranyosra formálták.Tökéletes búcsú volt ez,aminél semmi szükség 3D-re,alapból sem kedvelem,de a Toy story főleg így az igazi.
Azért a kezdés erős volt: ,,Most aztán randevúzhatsz a törvénnyel",mondta Stohl András,de tudom,unalmas a stohlozás már.

2010-06-19 22:38:20 MicaHiro (5) #24

Ezt a filmet egyszerűen nem tudom nem szeretni. Pont jókor jött a folytatás, jót tett neki a pár év kihagyás, így egyáltalán nem érződik a 2-3. részekre jellemző erőltetettség, inkább egy bájos nosztalgikus hangulatot kölcsönöz a műnek, amihez nagyban hozzájárul a cselekmény is, olyan érzés fogott el, hogy ez nem csak Andy búcsúja a játékoktól, hanem a közönség búcsúja is a Toy story-tól (vagy inkább fordítva). A karakterek tökéletesen működnek, szívvel-lélekkel teli az egész. Nem tökéletes, de az 5-öst simán megérdemli, szinte már csak a Ken-es és 1-2 Macós jelenet miatt is.

Amúgy én elvből 2 D-ben néztem, szerintem nem kell ide az extra. Az előző részek is tökéletesen működtek a nélkül, ez pedig tartja magát a szép hagyományokhoz.

2010-06-19 21:43:17 Zalaba Ferenc (5) #23

A képarány 1.85:1, mint az első két résznél. Lehet, hogy IMAX-ben más.

A film másodszorra is nagyszerű.

2010-06-19 21:21:57 turul (5) #22

Hát szó mi szó, kissé tartottam attól, hogy mint folytatás (immáron a második) langyos lesz és nem ér fel az elődjeihez, de szerencsére azt kell mondjam, hogy igenis lett olyan jó mint az eddigiek, szórakoztató, itt ott humoros, és minden korosztálynak tanulságos.
Nálam ez 5-ös.

2010-06-19 20:23:31 gaillard (4) #21

Semmit sem érdemes 3D-ben nézni :P A film 2D-s verziójánál viszont némileg rontja a beleélést, hogy a kép nem tölti ki a teljes vásznat, az Alle termében legalábbis. Kisképernyős mesedélután érzés.

Jeszkar: a vártnál 1-2 százalékkal magasabban álló értékelés valóban elgondolkodtató :)

2010-06-19 20:15:10 JeszKar (5) #20

Az a IMDB-n szinte minden magasan kezdi, sokkal érdekesebb a Rotten-en a 99%

előzmény: acidphase (#19)

2010-06-19 20:13:46 acidphase (5) #19

azer az meleg h imdb-n 9.5-ös aránya van:P

2010-06-19 20:09:04 kiDDny (5) #18

Remek film lett, nem fogytak ki az ötletekből, izgalmas volt, vicces és nem volt csöpögős sem a vége, kellően érzelmes és kedves.

2010-06-19 20:04:11 [: Azuroo andrew :] (4) #17

Nekem volt, de többek között Dennis Rodman volt a falon ;)

ON: 3D-s vetítésre szeretnék elmenni, ha az Alle, a Mammut és Corvin 3D-je között kellene választanotok melyiket választanátok ? (érdemes e egyáltalán 3D-ben nézni a filmet ?)

2010-06-19 09:06:30 gaillard (4) #16

Nem volt gyerekszobám, ezért csak négyes.

2010-06-19 07:18:13 Zalaba Ferenc (5) #15

A pénteki előzetes adatok 118-125 milliós nyitóhétvégét prognosztizálnak a filmnek. Hardcore.

2010-06-18 18:21:30 Zalaba Ferenc (5) #14

Gondolom, addig nem akartak belevágni, amíg meg nem találják a tökéletes sztorit. És megtalálták. :)

  • 1
  • 2