The Runaways (2010) ☆ 👁

A rocker csajok

(Floria Sigismondi)

amerikai dráma, életrajzi film, zenés film

3,4
★★★☆☆
136 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2015-03-06 07:13:50 Jereváni Rádió (3) #12

Tök jó kis filmként indul, amikor bemutatja, hogy alakult meg a banda, de aztán úgy kb. féltávnál teljesen szétesik a sztori, a vége meg összecsapott lett. Kár érte.

2012-05-18 22:08:17 BonnyJohnny (3) #11

Krsiten Stewart-ot sem kellene mindig lenézni
Eddig minden hozzászóló dicsérte. :) Korrekt alakítás, bár az átütőtől azért messze van.
Dakota Fanning még jobb. De Michael Shannon az aki, tényleg letesz valamit az asztalra. Bár mellékszerep az övé, uralja a vásznat, ha jelen van.

előzmény: Henriett (#9)

2012-05-18 21:30:22 Henriett (4) #10

*javítva :Kristen Stewart-ot

2012-05-18 21:29:40 Henriett (4) #9

Kristen Stewart legjobb alakítása. Nekem tetszett(és nincs bajom az Alkonyat szériákkal sem,és nem vagyok 15 éves :D)
Érdekes volt látni az első teljesen női tagokból álló rockbandát,a sikert,és végül a bukást a végén. A japán rajongok fanatizmusát,és azt,hogy ezek a lányok túl fiatalok voltak eme sikerek feldolgozásához.
Egyáltalán nem gyenge film,és Krsiten Stewart-ot sem kellene mindig lenézni,csak azért mert az Alkonyattal lett ismeretebb. Előtte is voltak jó filmjei(pl. Pánikszoba),illetve a mostanság bemutatásra kerülő "Úton"és a "Hófehér és a vadász sem lehet rossz. (bár nekem erről a Hófehér névről mindig Nepp József zseniális "meséje" jut eszembe :D :D)

2012-03-12 22:03:55 BonnyJohnny (3) #8

A Runaways számok közül nekem csak azok tetszenek, amiben Joan Jett énekel. Nem elfogultságból, csak egyszerűen "tényleg jól nyomja". :) Cherrie Currie meg nem. :P

előzmény: Dibon (#7)

2012-03-12 21:46:44 Dibon (4) #7

Köszi, most belehallgattam, Joan Jett is tényleg jól nyomja, sőt...

előzmény: BonnyJohnny (#6)

2012-03-12 20:49:32 BonnyJohnny (3) #6

ráadásul a filmbeli változat szerintem jobban sikerült, mint az eredeti.
A Cherry Bomb Cherie Currie (eredeti) előadásában a leggyengébb szerintem (nekem nem is tetszik). Dakota Fanning előadásában határozottan jobb (ugyanaz a verzió), de Joan Jett későbbi feldolgozása is köröket ver rá.

előzmény: Dibon (#5)

2012-03-12 20:28:58 Dibon (4) #5

Nagyon jó hangulatú kis film, a The Runawayst még én sem ismertem idáig, de itt megtetszett. Az más kérdés, hogy a Cherry Bomb a legjobb (talán egyetlen) számuk, ráadásul a filmbeli változat szerintem jobban sikerült, mint az eredeti.

2011-12-13 16:53:51 slipknot (4) #4

elég jó a film! velem megszerettette a Runawayst és Joan Jett zenéjét is. viszont kíváncsi leszek, mikor láthatjuk Kristen Stewartot egy NEM depressziós vidám lány szerepében! :D mindegy a depizés jól áll neki, a Twilight filmeket is az dobja fel (igen képzeljétek én nem gyűlölöm elfogultan a twilightot se :D)

2011-03-14 00:22:46 BonnyJohnny (3) #3

Szeretem Joan Jett-et... bár a Runaways-es korabeli számait még nem hallgattam... eddig (Cherry Bombot ő később feldolgozta, így azt ismerem, sőt az egyik kedvencem tőle).
Tekintetbe véve, hogy a forgatókönyv Cherrie Currie könyve alapján készült, a filmnek pedig Joan Jett volt a producere, gondolom egy viszonylag hiteles film készült. Sikerült jobban megértenem Joan Jett személyiségét és zenéit a film által, úgyhogy már csak ezért is szép emlékekkel fogok gondolni a filmre. Ami amúgy egyáltalán nem rossz. Michael Shannon megint fantasztikus egy őrült szerepben. Dakota Fanning a kedvenc gyerekszínészem, mióta... amióta filmezik... azt hiszem a Nevem Sam óta. Eddig is bizonyította, hogy fiatal kora ellenére nagy tehetség, de ezúttal a tíz éves kislány karrierjével ellentétes kemény csaj szerepben bizonyított. A párhuzam kicsit erős, de eszembe juttatja Natalie Portmant. Tánc, drogok, szétesés, leszbikus szex... stimmel. :)
Kristen Stewart nagyon meglepett az alkonyat után. Nem túl nagy alakítás, de visszaadta Joan Jett fiatalkori stílusát, már ahogy a felvételekből megtudom ítélni. Ezzel nagyot ugrott előre a szememben. Hamarosan fel kel a nap vámpíréknál, és akkor lehet, hogy elkezd egy színésznői karriert.
Amúgy maga film nem hagy nagy nyomot, és a közepétől eléggé le is ül. De tetszett a témája (Joan Jett miatt) és a zenéje (Joan Jett miatt). Erős közepest adok neki. Ilyenkor szokás mondani, hogy, ha majd újranézem feljebb megy, de attól tartok ez csak lejjebb menne. Erős közepes, és tényleg tetszett. Megyek is rákeresek a film soundtrackjében szereplő számok eredetiére. :)
Because I love rock 'n' roll! :O :D

2011-01-17 09:22:34 budaik (4) #2

magyar címe:

[link]

The Runaways - A rocker csajok

2010-07-30 10:42:20 Gasz András (3) #1

The Runaways:

Végre egy film ahol egy halvány színészi vénát láttam Kristen Stewartban és Dakota Fanningben.
Kislányos mivoltukat levetették és dögös erős rocker csajok lettek. Michael Shannon megint megmutatta hogy tehetsége megkérdőjelezhetetlen.
Igaz történet alapján készült a film állítólag ezt nagyrészt el is hiszem, de gondolom raktak be új jeleneteket is a filmes dramaturgia okán.
A zenei aláfestés tetszett még annó a film előtt nem hallottam a Runawaystől számokat , de most ha nem is váltam rajongóvá tetszetősnek tűntek.
Eme alkotás egyébként a közepétől indul be a szánalmas próbálgatások és a nehezen beinduló kezdet, nem nagyon vitte előre a filmet.
Igazi egy nyári délutáni rock történelmi filmnek (első lány quartett rock banda) elmegy, jó volt hallani valami zúzósabb zenét megint filmen is.

60%