The Descent: Part 2 (2009) ☆ 👁

A barlang 2.

(Jon Harris)

angol horror, kalandfilm, thriller

2,6
★★☆☆☆
146 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2022-08-05 09:00:39 fempolip (4) #15

Sajnos jóval gyengébb lett az előzőnél, mivel elveszett a tényleges mondanivaló. Ellenben nekem így is egy nagyon jó mozi volt. Kedvelem mai napig. Jók a helyszínek még mindig, a lények is, a színészek sem borzalmasak.

2016-11-18 13:48:46 Dezsmant (3) #14

Az elsőnél rosszabb, de azért némi izgalom van benne.

2012-03-18 12:33:48 Horváth Szabolcs (1) #13

Az előző rész teljes megcsúfolása, tegnap ment a filmmúzeumon mind a két rész egymás után, és ha igy nézi az ember, akkor ütközik ki igazán miről van szó. Egy olcsó tv-film folytatásról, budget kategóriában, de még azok között is a legolcsóbb szarok között a helye. A hangulatát teljesen elvesztett stúdiómunka, ahol olyan díszletek közé szorított helyszínek vannak, hogy nekem a Power Rangers jutott az eszembe róla, ami azért nem mindennapi.
Nem is fejeztem be, úgyhogy a film végi bakiról csak itt olvastam, de amig én láttam annyi is bőven elég volt hogy megállapítsam eme szörnyűség értékeit. Nincs neki!

2012-01-15 21:54:03 tomside (3) #12

az egyben működött, hogy mondanivaló is meg trash is. Ez csak trash, meg nyögvenyelős mondanivaló. Viszont így már a legkevésbé sem komplex filmélmény.

2011-02-22 18:51:47 Cifó (3) #11

Nagy baromság!!
Lényegesen rosszabb az elsőnél!!
Borzalmas jelenetek, nímand rendező, nímand színészek, a lehetetlenség ne továbbja...

Egy trashnek elmegy ... :D Halvány gyenge 3.

2011-01-14 17:14:53 Rorschach (1) #10

Nem tudom, mi a frászt láttam én elsőre, de ez a film úgy szar, ahogy van. Tudjátok, az a fajta, amiből nem is lehet egy konkrét példát kiemelni, csak végig kell nézni, és rájön az ember, hogy na, hát ez körülbelül annyira volt élvezetes, mint mikor homlokon b*sznak egy lapáttal, csak hogy stílusos legyek.
Egyébként másodszor nézve már az első sem tetszett, a nagy megcsalósdilemmát elsőre is levágtam a film első három perce után, a vér irritálóan világos (itt is), a lényekkel fokozatosan szegik meg a saját maguk kreálta szabályrendszert (itt is), valamint ezek a mocskok olyan kemények, hogy kedvükre hágják meg a gravitáció szabályait (itt is).
Borzalom...

2010-04-15 21:23:27 simijohnny (1) #9

Senki se nézze meg ezt a nagy rakás sz@rt, mert zéró köze van az első részhez. Vagyis de: Kiheréli azt, minden elképzelhető dologban.

0/10

2010-03-17 16:36:43 gojoci (1) #8

Egy ilyen tucathorrornál nincs nagy elvárásom, de ez tényleg röhej volt.

előzmény: gojoci (#7)

2010-03-17 16:35:07 gojoci (1) #7

TubicaKázmér már megmondta, ez a film tényleg durván szar. Néhány szösszenet, mert ennyi hibát rég tapasztaltam egy filmben:
-a csajt azért viszik magukkal, hogy mutassa honnan jött, de ezt egyszer sem kérdezik meg tőle a barlangba, helyette egy faajtót is összetörve jutnak el egy ismeretlen?! barlangrendszerbe. Lehet a csaj bedeszkázta az első részben, csak nem emlékszem...
-többszáz kilós kövek hullanak nevetséges hanghatásokkal
-az egyik belerúg véletlen a sarkával egy ilyen kőbe, ami másodpercekig remeg...
-a szereplők állandóan a saját arcukat világítják :))
-soha sincs vaksötét, csak ha jönnek a lények
-az öreg faszi 1 perc alatt eltűnt a többiek elől, biztos sprintelt a barlangrendszerben
-a beszorult csaj várt, amíg meg nem jelentek a szörnyek, de akkor 1 perc alatt ki tudott mászni
-az egyik srác fúróval esett a szörny fejének, a fúrót ki-be húzgálta a halántékából, de az meg se moccant, nem védekezett, csak tűrte :))
-a videókamerát megtalálják, és elkezdik nézni a felvételt. A szörny is velük nézi, amíg észre nem veszik :)
-a csaj kezére rácsöpög a lény nyála, mire az elkezdi szólítgatni a haverját, hogy ő van e ott. Nem tudom mire gondolt, mi az a fehér nyálkás cucc...
-az öreg beszarva fekszik hanyatfekve a halálát várva, mindjárt felfalja a szörny, mire megjelenik a Juno és kivégzi az összes vaklényt. Az öreg erre remegve annyit mond, "segíteni jöttem"
-hol disznó, hol oroszlánhangjuk van a lényeknek
-a szörnyek felépítése sem az igazi, ha nem látnak, és barlangba élnek, a szaglásuknak is kifinomultnak kéne lenni. Ehelyett centikre mennek el a kussoló emberek mellett
-a végét meg hagyjuk...

2010-03-12 18:36:16 Karin (?) #6

Hogy pont ilyen kérdések maradjanak meg benned, és pont ezek miatt kíváncsi legyél a folytatásra.
(Ahol persze normális válaszokat nem kapsz, de azért megnézed.
Íme, XXI. századi NyolcadikUtas-sorozat.)

Olyan ritka mostanában-utóbbi egykét év-, hogy végig tudok nézni egy filmet pörgetés nélkül, ez ilyen volt, meg kell becsülni. Itt tartunk sajnos.

Ami az esés jelenetet illeti, a vén zsarué technikailag viccesebb volt.
Persze nem az előzmények, hanem maga a slowmotionben megdöbbent pillantással zuhanás, körülötte a vicsorgó torzszülöttek.

Ja igen, ha már vicsorgó torzszülött... azért az utolsó pár filmkockáért kár volt.

előzmény: HejjaX (#1)

2010-03-11 07:15:28 Rorschach (1) #5

Na igen, rengeteg marhaság van benne. A befejezés úgy, mint a Kázmér által említett jelenet, ami fizikai fájdalmat okozott nekem is. Amikor a fiatal srác Titusz módjára magával rántja a női (?) szörnyet, hogy megmentse a csajt, az az esés is kb. a normál sebesség háromszorosával megy. Vagy később a kiöregedett cowboy-ért is a függőleges falon felfelé jönnek igen érdekes körülmények között. DE. Szerintem voltak emellett nagyon erős jelenetei is a filmnek, amelyek miatt egy gyenge négyes.

2010-03-10 21:42:59 TubicaKázmér (1) #4

Nagyon durván szar ez a film:D Csak azért nem 1-es, mert kurvajókat röhögtem rajta.
Annyi logikátlanság és hihetetlenül amatőr jelenet volt benne, hogy az már fájt.
A kedvencem:
Nézik a kamerán, amit az előző csapat felvett, a videón jobbra fordul a csaj, erre ott van egy
denevéremberszörny, ebben a pillanatban a kamerát tartó csaj is elnéz jobbra,denevérszörny...

2010-03-09 10:10:19 GothMan (?) #3

Kíváncsi vagyok, mert az első nagyon bejött, de azért nem tartom túl jó ötletnek, hogy ott folytatódik, ahol a másik abbamaradt, mert így az a hátborzongató és sokesélyes befejezés "kicsit" erejét veszti. Persze, lehet, hogy nem, de a tartalomismertető alapján nagyon úgy tűnik.

2010-03-08 19:22:36 HejjaX (2) #2

mármint miért eteti őket? mert az öreg nagyapja is köztük lenne, hiszen az veszett el a barlangban régebben - és az ő leszármazottai lennének vagy mi??? noha ilyen evolúció egy-két generáció alatt aligha megy végbe. ráadásul az elején sarah-t sem vitte vissza a lyukhoz, pedig azzal minden problémát elkerülhetett volna.
szóval ennek a befejezésnek egyszerűen semmi értelme.

2010-03-08 19:13:00 HejjaX (2) #1

valaki majd magyarázza már el nekem, hogy a végének mi értelme volt? mert ennyire idióta "csattanót" még sosem láttam.
[link]