The Crazies (2010) ☆ 👁

A tébolyultak

(Breck Eisner)

amerikai-egyesült arab emírségekbeli akciófilm, horror, thriller

3,1
★★★☆☆
309 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

2017-05-29 15:27:22 slipknot (?) #20

Kevés az a film amit nem tudok végigszenvedni, pláne ha horror! Pedig nagyon szerettem volna szeretni!

2011-03-10 22:11:54 Rorschach (4) #19

A te érdekedben, a mártírokat inkább ne nézd meg!

Az sem fogott meg ebben, hogy kissé újraértelmezi a zombikat?

előzmény: Rituska (#17)

2011-03-10 21:56:38 Umberto (3) #18

Jó horrorra vágysz? Nézd meg a Mártírok-at és/vagy az Eden Lake-et!

előzmény: Rituska (#17)

2011-03-10 21:38:52 Rituska (1) #17

Egyáltalán nem tetszett, annak ellenére, hogy elismerem hogy bizonyos értelemben véve igényes munka. Viszont totál stílustalan, tömegcikk, kiszámítható, unalmas, tele klisékkel és a már megszokott unalmas karakterekkel. A Supernatural bármelyik epizódja jobban lekötött, mint ez. Nem is bírtam végignézni, pedig nagyon akartam. Annyira vágyom már valami jó thriller-horror filmre, de ez is csak felbosszantott.....

2011-02-24 20:02:41 Gasz András (3) #16

Tébolyultak (2010-es):

Hát igen tébolyult voltam picit, hogy megnéztem nagy csalódás. Tiszta közép átlag a film. 1000-szer látott horror klisék, amik egy számítógépes játékban még jobban működtek volna mit így. A színészek is gyengék Olyphant még úgy, ahogy állta a sarat de nagyrészt neki se kellett sokat nyújtania ami persze műfaji határok miatt érthető ezt oldhatták volna picit fel egy érdekesebb forgatókönyvvel.
A film vége felé a szobás jelent és a film eleji körfűrészes rész azért elég erős volt. A fényképezés volt néha egész jó még pl. a repülős beállás Olyphanték csónakja alatt.
Szóval horrorok között is nagy csalódás.

55%

2011-01-28 03:27:27 tomside (3) #15

"ugyanaz a menekülés vár rájuk" - írja. Szerintem nem. A férfi hozza ugyanis a vírust, ergó ő meghal.

előzmény: white bride (#8)

2011-01-13 16:22:05 Dió (4) #14

Rohadt jól indul, szuperül bontják ki a tökös alapsztorit is, de mielőtt tökéletes horrorfilm lenne belőle, inkább lerántják egy négyes szintjére az utolsó fél óta buta sablonjaival és a lendületvesztéssel. Azért még így is egy szuper kis horror, még ha az Eden Lake-nek és a Barlangnak a lábát sem csókolhatja meg szerintem.

2010-12-14 00:30:50 svili (5) #13

Tökéletes minden tekintetben, néhol sablonos, néhol pont az ellenkezője történik mint amit vár az ember. Hihetetlenül pörgős, nincs benne felesleges lelkizés vagy karakterkibontakoztatás, mivel egy akcióhorrorba nem is kell. A tempó állandó, nem ül le, a feszültség végig megvan. És mindeközben még érthetően, de nem túl szájbarágósan elmondja a nem bonyolult történetét. Mégis amiért a legjobban bejött az a hangulata. A színészek is jók, főként a deputygyerek. Ilyennek kell lennie egy esti horror/akciófilmnek, és ez ma már elég az 5öshöz. Szerintem.

2010-12-02 15:58:35 Ubul (4) #12

na mostmár szinkronosan is elérhető,érdekes hogy elkerülte a mozikat nálunk :(

2010-06-29 21:41:14 Hannibal Lecter (3) #11

Szorgos iparosmunka teljesen hétköznapi alapszituációval és karakterekkel, originalitást nélkülöző variáns a kortárs zombifilmek (Holtak hajnala, Haláli hullák hajnala, Zombieland) tömegfertőzéses, kóborlós "kell egy csapat!" dramaturgiájára, hasonló feszültség-ökonómia és szüzsé jellemzi a The Crazies-t is. Meg kell azonban hagyni, akad néhány kiemelkedően feszültségteljes jelenet is (a körfűrészes kórtermi durvulással az élen), de nagy meglepetést számomra nem okozott a film.

2010-05-28 13:36:24 Tom85 (5) #10

Nálam ez a film 5-ös. Nem sablonos, végig pörgös. Végre egy jó horror.

2010-05-24 20:17:30 Daemiaen (4) #9

Míg a Szaharában hatalmas potenciál leledzett, Breck Eisner mégsem tudta igazán jó filmmé dirigálni, addig egy horror-remake jóféle minőségére ki fogadna? A tébolyultak ugyanis kiváló érzékkel megrendezett, noha klisékkel bőven dúsított horror, mégis működik az első percétől az utolsóig. Nem kell feltétlenül görcsösen ragaszkodni az újhoz, ha valaki képes a megszokott elemeket is vonzó módon eggyé kovácsolni.

2010-05-24 09:59:04 white bride (2) #8

A trailer alapján egy péntek esti popcornos átlag horrornak tűnt. De nagyot kellett csalódnom. Az eleje még feszes volt, de utána...kettest érdemel. Nem láttam az eredetit, de ennél rosszabbat kihozni egy történetből...Annyira sematikus, hogy minden ijesztő (??- a moziban csak a hanghatások miatt rezzentem össze, kb. kétszer) jelentet előre lehet látni.
És a vége, mikor
megtudod, hogy a következő városban is ugyanaz a menekülés vár rájuk, egyszerűen katasztrofális.

2010-05-08 17:23:29 Olórin (4) #7

Ha pár hülyeséget és sablont mellőznek, sokkal jobb is lehetett volna, de egy gyenge négyesre így is elég - és tényleg jobb, mint az eredeti, márpedig ezt nem sok horrorremake mondhatja el magáról.

2010-04-29 22:41:01 VVega (3) #6

Tudjátok mit? Most, hogy írogatom a véleményem róla a blogomra, inkább le is húzom kettesre :D

2010-04-29 21:57:07 VVega (3) #5

Ígéretes felütés után a lehető legátlagosabb folytatás. Csupa sablon, mind történeti, mind fényképezési vonalon, ráadásul a végére teljes unalomba fullad. Jóval több vérben gazdag hentelés és fekete humor kellett volna ide. Vagy legalább félnénk. De nem fogunk. Épphogy csak nem kettes.

2010-04-18 11:17:26 Ubul (4) #4

mostani időkben egy igényes horrorfilm végre :),főleg hogy remake,ritka az mikor egy remake jobb mint az elődje szvsz.

2010-04-12 22:03:44 myke7 (2) #3

Szánalmas

2010-04-09 17:50:24 gaillard (4) #2

Valóban. Gondos iparosmunka.

2010-04-09 17:48:19 HejjaX (3) #1

ez elég átlagos cucc volt, de azt azért megbízhatóan hozta.