Hua Mulan (2009) ☆ 👁

Mulan

(Ma Jingle)

amerikai-kínai dráma, kalandfilm, szerelmi történet

3,3
★★★☆☆
37 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2021-08-08 01:12:49 terika (4) #4

A 2020-as Mulan film után néztük meg ezt. Mélységeiben teljesen más. Abszolút drámai. Nincs az a nagy feminim jellege mint a másik filmnek. Megvannak a kínai film vonásai benne, de a hőspátosz pont hiányzik belőle, mivel arra törekedett, hogy az elesett ember talpraállását mutassa be. Nehéz élet, nehéz harcok, nehéz döntések. Sokszor nem egy sokáig tartó fizikai harc dönti le az embert, hanem a lelki kínlódás. Hua Mulan ember volt, nő, harcos, szerelemes, párját vesztett, népét megmentő.
Sokkal jobban megérintett az, hogy mindent feladott, mint a másik filmben. Bár volt egy elég darabos történtvezetése, mégis az érzelmi részek elvitték a filmet. Holott háborúban nincs érzelem...

2015-12-28 19:56:04 dorothygale (4) #3

Megfogott az erős nő szerepe, a tradícionális történet, s a finom zene ,de szerintem főhősnőnknek túl nőies az arcaerre a szerepre, persze mert : NŐ.... de talán egy kissé ffiasabb tekintetű hölgyet kellett volna választani a szerepre, bár akkor talán lehetetlen lenne beleszertni, a férfiaknem tudnák átérezni a szerelmi szál részt.... Összességében nagyon tetszett, érzelmes, de mégsem csöpögős, monumentális de nem gagyi.

2012-03-08 23:17:07 Nevotil (5) #2

Először négyest adtam, de belegondolva többször is igen nagy hatást gyakorolt rám az adott jelenet, történet, így megérdemli az ötöst. Kicsit tagolt volt az elején a történet, epizódszerű, de azt hiszem ez így igazán kifejezővé tette a végére. A színészek is jók voltak, és nem volt sziruppal nyakon öntve az egész.
Különösen szép volt, amikor a végén Mulan Weitairól ránéz a hercegnőre és látszik rajta, hogy hiába nyert, hiába védte meg a hazát, adott fel mindent, azt az egy embert, aki számít, nem kaphatja meg...

2010-06-06 22:03:10 Egy filmkritikus (5) #1

Van valami különös varázsa ennek a filmnek, még így is, hogy keveset tudok a kínaiak egyik nagy legendás történetéről, a Mulan-történetről. Jó látványvilág, szerintem igazán jó színészi munka, és a zenék is gyönyörűek. Nálam 5/5.