Mortal Kombat: Annihilation (1997) ☆ 👁

Mortal Kombat II.: A második menet

(John R. Leonetti)

amerikai akciófilm, fantasy, kalandfilm

1,9
★★☆☆☆
268 szavazat
Szerinted:
?
☆☆☆☆☆

Ahhoz, hogy kommentelhess, be kell jelentkezned.

2020-09-13 23:25:57 MicaHiro (1) #11

A döbbenet, mikor rájössz, milyen minősíthetetlenül igénytelen filmet szerettél fiatalon...

2019-10-05 23:37:09 Doc (2) #10

Amikor az elején megláttam, hogy szinte minden főszereplőt lecseréltek gázabb verzióra, már sejtettem, hogy nem ez lesz életem legjobb filmje. De azért ennél valami jobbra számítottam...
Bár amikor a legelején kinyírták Johnny Cage-t, az egy pillanatnyi reményt adott. A biggyesztős (értsd: Sonya Blade) cseréje is érthető volt: bár kevésbé néz ki jól, az új Sonyáról el tudtam hinni, hogy látott már verekedést (legalább filmen).
De aztán elkezdődött ez a forgatókönyv nélküli izé, amiben nyomokban sincs konzisztencia az első résszel, vagy akár önmagával. Zagyva, összehányt, önellentmondásos sztori. Pocsék trükkök - időnként még a vetített hátteret is észlelni lehetett. Ez egy 70-es évekbeli filmnél még elmegy, de két évvel a Mátrix előtt már azért az übergáz kategória.
Igazából az egyetlen pozitívum, amit el tudok erről a filmről mondani, hogy sokat fejlődtek a harcjelenetek.
Sonya például egész tűrhető volt.
Összesítés: gyenge

2019-07-07 11:29:13 Dangar (2) #9

Sok év után újranézve be kell valljam, nem is tűnt akkora menthetetlen, 2bites borzalomnak, mint emlékezetem pöcegödre azt sejtetni merte - szimplán csak egy szörnyen rossz, igénytelenül összetákolt film, de megvan a maga szórakoztató értéke. A "színészek" borzalmasak, talán egyedül csak Robin Shou veszi komolyan a dolgot, a halovány sztorit meg mintha a forgatás közben írták volna. Azért legalább igyekeztek a karaktereket a játékokban látottakhoz hasonlóan megjeleníteni: valamivel jobban festenek a jelmezek, mint az előzményben (Nightwolf különösen cool lett!), de a trükkök és effektek egyszerűen röhejesek, abszolút kritikán aluliak - ne szépítsük (mert nincs mit): katasztrófa az egész.
Ami talán még pozitívum, az a zene (Scooter, The Future Sound of London, etc) és Irina Pantaeva csini pofikája. :)

Szóval kap egy "MERCY-t" és valahogy átvergődik a kettesbe...

2019-03-21 19:38:45 Nordbright (2) #8

Az első résszel ellentétben ez már nem igazán mozgatott meg bennem semmit. Nem is igazán emlékszem rá, míg az elsőből rengeteg jelenetet szó szerint idézek.

2012-07-11 13:45:24 Ninety-Four (2) #7

Az első rész után ambivalens érzéseim voltak, de itt ilyesmiről szó sem volt. A sztorinak semmi értelme, a színészek szörnyűek, a megvalósítás pedig katasztrofális. Rengeteg speciális effekt van a filmben, de egyik sem éri el a vállalható szintet... amikor a végén Kahn és Liu átváltozik, arra pedig már szavak sincsenek. Egyszerűen fájt nézni.

A nézhetetlen osztályzattól az menti meg, hogy van néhány igazán vidám pillanata, például az iszapbunyó vagy Brian Thompson megszólalásai. Az első részhez képest egyetlen pozitívuma van: a Sonyát alakító színésznő egy fokkal dögösebb, mint elődje.

2011-06-09 14:28:25 JeszKar (1) #6

Hát ez volt a másik kedvencem, hogy a négy főszereplőből hármat lecseréltek, de ebből az egyiket rögtön kinyírják a film elején.
De a legjobb mégis az, hogy amikor azt találgatják, hogy a Császár, miként tudta megtámadni a Földet, amikor az előző részben nyertek, mire Rayden válaszol, hogy csalt.
Nagyon szívesen elbeszélgetnék a forgatókönyvróival, aki ennyivel elintézte az első részt, gyakorlatilag így minden, ami ott történt igazából feleslegesnek számít, ha ilyen szinte le lehet szarni a szabályokat.

előzmény: critixx (#5)

2011-06-09 14:19:55 critixx (1) #5

Az első is borzalmas, de az még 10 évesen tetszett, ezen már akkoriban is csak röhögtem. A legviccesebb, hogy Johnny Cage-t kb. a film második percében megölik. Amúgy a megvalósítás és a színészek játéka kb. egy alacsony költségvetésű német tévéfilmre emlékeztet.

előzmény: JeszKar (#4)

2011-06-09 14:09:07 JeszKar (1) #4

At első rossz film volt, de a zene és a látvány mentette a menthetőt, itt már nincs mit menteni.
Ez egy borzalmas film, a forgatókönny olyan zagyva, amire csak ritkán látni példát, még annyi története sincs, mint az első résznek. A fő gonosz egyszerűen nevetséges, az első rész Shang Tsung-a minimum Hannibál Lecter hozzá képest. Az akciókról beszélni se érdemes, ráadásul a többségüket teljesen randomra van belepakolva (pl. Sub-Zero vs. Skorpion, ráadásul ő mintha meghalt volna az első részben.)
Egyre jobban kezdem bánni, hogy belevágtam ebbe a maratonba :)

2010-11-26 23:49:27 BonnyJohnny (1) #3

Szerintem is űbereli. Sokkal nagyobb baromság. :)

előzmény: slipknot (#2)

2009-02-24 19:06:28 slipknot (1) #2

szerintem ez űbereli az első részt!!!

2008-06-04 19:13:20 simijohnny (1) #1

Valahogy megint belebotlottam hosszú idő után... Már a film első "dialógusain" is látszik, hogy itt nagy lesz a baj.

- Anyám! Életben vagy?
- Nagy kár mert te...meghalsz! XD

Egyébként a Mortal láz idején az első filmet kifejezetten jónak tartottam, tartom most is és teljes mértékben megállja a helyét mint játék adaptáció. Talán az egyetlen. Nekem a SH is csalódás volt.